Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αλμα ποιότητας στον Τουρισμό»
  • [02] 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ
  • [03] Δράμα με 200 λαθρομετανάστες

  • [01] «Αλμα ποιότητας στον Τουρισμό»

    Συνεργασία με τον υπουργό Τουριστικής ανάπτυξης Αρη Σπηλιωτόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για την τουριστική πολιτική και τους στόχους για το 2008.

    Κύριος άξονας είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ότι ο τουρισμός θα πρέπει να θεωρείται ως παράγοντας δημιουργίας εσόδων.

    Εμφαση όπως ανέφερε θα δοθεί στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην προσέλκυση επισκεπτών.

    Επίσης, μίλησε για πιλοτικά προγράμματα που αφορούν στον ''οικοτουρισμό'' και τον ''πράσινο τουρισμό'', αλλά και σε εξειδικευμένα προϊόντα ώστε να μην πουλάει η Ελλάδα μονοσήμαντα, όπως τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ήλιο και θάλασσα. Εκανε λόγο για άλμα ποιότητας και όχι αριθμών.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ολυμπιακή Αεροπορία τόνισε ότι οι όποιες κινήσεις και χειρισμοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, αλλά και στην συναισθηματική και συμβολική αξία που έχει ο εθνικός αερομεταφορέας.

    Οι χειρισμοί ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά και οι χειρισμοί σοβαροί με βάση τους δυο παράγοντες που προανέφερε.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ,απαντώντας σε ερώτηση, αν βιάστηκε ο κ. Χατζηδάκης αφού δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο, είπε "εσείς βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, ο βηματισμός είναι σωστός και προσεκτικός".

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί ο θόρυβος καθώς δεν βοηθά ούτε το τουριστικό προϊόν, ωστόσο τόνισε ότι η τουριστική ροή για τη χειμερινή περίοδο είναι σωστή, ενώ σημείωσε ότι την περίοδο των εορτών όλα θα κυλήσουν ομαλά.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έστειλε μήνυμα ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία πετάει και λειτουργεί, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έχει γίνει με βάση τα σημερινά δεδομένα και αυτά είναι με την Ολυμπιακή Αεροπορία εν λειτουργία.

    [02] 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ

    Αρχίζει σήμερα το 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΝ στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου.

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το μεσημέρι τα γραφεία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ενημερώθηκε για τις νέες πολυμεσικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για προνομιούχους»

    «Το Βατερλό των ασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης» θα είναι η 12η Δεκεμβρίου, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), του ΤΕΕ και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

    Ο κ.Αλαβάνος έκανε λόγο για "δημαγωγία" και " προσβολή" εκ μέρους της κυβέρνησης και ζήτησε «να τραβήξει τα χέρια της από τα Ταμεία, και μάλιστα από υγιή Ταμεία».

    Η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μιλάει για προνομιούχους όταν, για παράδειγμα, ένας δικηγόρος με περίπου μισό αιώνα δουλειάς παίρνει σήμερα σύνταξη λίγο πάνω από 1000 ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε σήμερα τις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων. Δεν μπορεί, επομένως, Ταμεία με αποθεματικά, όπως είναι το ΤΣΜΕΔΕ των μηχανικών, όπως είναι το ΤΣΑΥ των φαρμακοποιών και των γιατρών ή όπως είναι των νομικών, σήμερα να προσπαθεί να τα βάλει στο χέρι, προκειμένου να καλύψει τρύπες στα δημοσιονομικά ελλείμματα».

    «Νομίζω ότι η κυβέρνηση στις 12 του Δεκέμβρη θα βρει όλο αυτόν τον κόσμο ενωμένο. Και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι το Βατερλό των ασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και θα είναι μια δυνατότητα, με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων, να προχωρήσουμε σε όλα τα μέτρα που χρειάζονται για τα ασφαλιστικά ταμεία και, πρώτα απ΄ όλα, την στήριξη των αποθεματικών τους από τα χρέη που έχει και το κράτος και οι ιδιώτες» κατέληξε ο κ.Αλαβάνος.

  • ** Ο κ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Λεβέντη, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο στην οικία του και για να του ευχηθούν δύναμη και κουράγιο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον προσωπικό αγώνα του Αρχιεπισκόπου.

    [03] Δράμα με 200 λαθρομετανάστες

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς περίπου 200 λαθρομεταναστών μετά την προσάραξη ενός πλοιαρίου στην περιοχή της Κάτω Ζάκρου Σητείας Λασιθίου.

    Στην επιχείρηση συμμετέχουν το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ στην περιοχή επικρατούν αντίξοοες καιρικές συνθήκες.

    Μέσα στο σκάφος βρίσκεται και ένας νεκρός λαθρομετανάστης τα ακριβή αίτια του θανάτου του οποίου αναμένονται μετά τη νεκροψία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2007 - 11:30:28 UTC