Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Επιστροφή Ελλήνων στρατιωτών από Κόσοβο
  • [02] ΣΥΝ: Οχι στον ατλαντισμό Βαλκανίων και Ευρώπης
  • [03] Οικολογική κρίση στη Νότια Κορέα

  • [01] ΚΚΕ: Επιστροφή Ελλήνων στρατιωτών από Κόσοβο

    Περιοδεία στο «ATTICA» θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Η απόφαση της συνόδου του ΝΑΤΟ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της ΝΔ, να παραμείνει ο στρατός του στο Κόσσοβο, στοχεύει να επιβάλει την ανεξαρτησία του που επιδιώκουν ΗΠΑ και ΕΕ. Επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι τα νατοϊκά στρατεύματα, στα οποία συμμετέχουν και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, είναι δύναμη κατοχής, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

    Το ΚΚΕ κάνει λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τη διαπραγμάτευση του ονόματος της FYROM για λαϊκή κατανάλωση και ως προκάλυμμα. Η πραγματική της επιδίωξη είναι η ενεργητική συμμετοχή στα επιθετικά σχέδια κατά των λαών, διεκδικώντας για το ελληνικό κεφάλαιο μέρος της επιδιωκόμενης λείας, υπογραμμίζει.

    Επίσης, αναφέρεται στη "σιωπή του ΠΑΣΟΚ, που η κυβέρνησή του έστειλε ελληνικό στρατό στο Κόσσοβο, σημαίνει συνενοχή".

    Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει αυτή την πολιτική, απαιτώντας την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το Κόσσοβο και από τις άλλες πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΣΥΝ: Οχι στον ατλαντισμό Βαλκανίων και Ευρώπης

    Συναντήσεις με την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας και την Ενωση Ιπτάμεων Συνοδών και Φροντιστών, θα έχει αύριο ο κ. Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο ατλαντισμός δεν είναι το μέλλον των Βαλκανίων, ούτε της Ευρώπης, δήλωσε ο υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, αναφερόμενος στη χθεσινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

    Ο κ. Τριγάζης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιλογές του ΝΑΤΟ", με την οποία "δεν υπηρετεί την υπόθεση της ειρήνης ούτε τα εθνικά μας συμφέροντα".

    Επίσης δήλωσε ότι ο ΣΥΝ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τις επιλογές της κυβέρνησης σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία, όπως αναφέρει, "θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μέτρα εμπιστοσύνης στο ΝΑΤΟ".

    [03] Οικολογική κρίση στη Νότια Κορέα

    Πάνω από 100 πλοία και χιλιάδες άνδρες, εθελοντές και δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, κινητοποιούνται στη Νότια Κορέα για να αντιμετωπίσουν την χειρότερη οικολογική κρίση στην ιστορία της χώρας, την διαρροή πετρελαίου που έχει μαυρίσει τις ακτές, έχει παγιδεύσει πτηνά και απειλεί τις ιχθυοκαλλιέργειες, την θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας.

    Το πετρέλαιο που διέρρευσε καλύπτει ακτές περίπου 17 χιλιομέτρων στις δυτικές ακτές της Νότιας Κορέας, περίπου 100 χλμ. νοτιοδυτικά της Σεούλ, δημοφιλή προορισμό τουριστών, που περιλαμβάνει ένα εθνικό πάρκο, περιοχές με όστρακα κ.λπ., απειλώντας να προκαλέσει μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Κάτοικοι λένε ότι η οσμή του πετρελαίου στις περιοχές κοντά στις ακτές είναι "ανυπόφορη. . .δεν μπορεί κανείς ούτε να αναπνεύσει".

    Μετά τη σύγκρουση πλωτού γερανού με το δεξαμενόπλοιο Hebei Spirit την Παρασκευή, σημειώθηκε διαρροή 10.500 τόνων πετρελαίου την Παρασκευή. Το τάνκερ μετέφερε 260.000 τόνους αργού.

    "Έχουμε περίπου 5.600 ανθρώπους που εργάζονται ήδη από τις 5 το πρωί σήμερα Κυριακή. . .κάνοντας ό,τι μπορούν για να απολυμάνουν την περιοχή, ώστε η κατάσταση να μην γίνει χειρότερη", δήλωσε ο Ριου Χουνγκ της ακτοφυλακής της Τεάν. "Συνυπολογιζομένων των κυμάτων, της κατεύθυνσης και της έντασης του ανέμου, η πετρελαιοκηλίδα δεν αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω προς το παρόν".

    Η πετρελαιοκηλίδα εκτείνεται σε μια θαλάσσια περιοχή 20 χιλιομέτρων.

    Εθελοντές και δημόσιοι λειτουργοί μαζεύουν το πετρέλαιο με ό,τι μπορούν--έχουν επιστρατεύσει κουβάδες και απορροφητικά πανιά για να καθαρίζουν τα φτερά των πτηνών που έχουν καλυφθεί από πετρέλαιο και πίσσα και τις πέτρες που έχουν μαυρίσει. Πολλοί διαμαρτύρονται για την έλλειψη εξοπλισμού.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναφέρεται στην ακτή Μάλιπο, όπου το στρώμα του πετρελαίου έχει πάχος 10 εκατοστών.

    Η κυβέρνηση κήρυξε διάφορες παράκτιες κοινότητες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Η διαρροή φθάνει, ποσοτικά, περίπου το ένα τρίτο εκείνης από το Exxon Valdez το 1989 στις ακτές της Αλάσκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 December 2007 - 7:30:15 UTC