Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογραφή της Συνταγματικής Συνθήκης στη Λισαβόνα
  • [02] Γ.Παπανδρέου: "Εθνικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης"
  • [03] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα στην Ηλεία
  • [04] "Εξεταστική Επιτροπή για την Ολυμπιακή"
  • [05] Διαμαρτυρία εργαζομένων

  • [01] Υπογραφή της Συνταγματικής Συνθήκης στη Λισαβόνα

    Στην τελετή υπογραφής της Συνταγματικής Συνθήκης, στη Λισαβόνα, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός.

    Στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    To βράδυ, ο κ. Καραμανλής θα παρακαθίσει στο δείπνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την επομένη το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Πέτερινγκ.

    Αύριο το πρωί, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής που θα συνεχισθούν το απόγευμα, ενώ μετά τη λήξη τους αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού.

    Στις 17 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Μόσχα, όπου θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και ασχολήθηκε με τα θέματα της υγείας.

    Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι έχουν ωριμάσει πλέον όλα τα ανοιχτά ζητήματα και πρόσθεσε ότι "προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς σε βαθιές τομές". Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι συζητήθηκε στη συνεδρίαση η πρωτοβάθμια φροντίδα καθώς έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του σχεδίου και απομένουν οι τελευταίες συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία για να προχωρήσει το νομοθετικό έργο.

    Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι προχωρούν και άλλα νομοθετήματα, όπως αυτό που έχει να κάνει με την πώληση προϊόντων καπνού σε νέους κάτω των 18 ετών και μία προωθημένη αγωγή υγείας στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

    Παράλληλα, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, προωθείται μία πιο ολοκληρωμένη νέα πολιτική για το φάρμακο, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα στο χώρο αυτό, με τη μείωση των δαπανών και των εξορθολογισμό τους.

    Ο τομέας της Υγείας, υπογράμμισε ο υπουργός,περνάει σε ένα καινούργιο στάδιο, εκσυγχρονίζονται οι υποδομές και η νομοθεσία και κυρίως βάζουμε τάξη στο ακατάστατο τοπίο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε οικονομίες κλίμακας και σύντομα αποτελέσματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για τα χρέη των νοσοκομείων,ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομίας και σημείωσε ότι η πολιτική που ασκείται και συναρτάται με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, δεν οδήγησε σε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική ευαισθησία. Τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα επιβεβαιώθηκαν τα όσα έχουν ανακοινωθεί για τις εργασιακές σχέσεις και τις προσλήψεις προσωπικού και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2008 και έτσι προχωρούμε στους στόχους που έχουμε θέσει, είπε.

    Σε άλλη ερώτηση για το θέμα με τον υπουργό Απασχόλησης και αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι "η κυβέρνηση πορεύεται έναν δύσκολο δρόμο. Αντιμετωπίζει πολλά ανοιχτά θέματα και κυρίως μάχεται με αξιοπιστία, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με ένα και μόνο σκοπό να οδηγηθεί στους στόχους που έχει θέσει. Ο κ. Μαγγίνας δίνει τη δική του μάχη με σοβαρότητα, μαχητικότητα και αξιοπιστία".

    Σε άλλες παρεμφερείς ερωτήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι "ο κ. Μαγγίνας έχει δώσει επαρκείς και πλήρεις εξηγήσεις και αυτές από μόνες τους αρκούν και απαντούν, ενώ υπογράμμισε ότι στηρίζουμε συνολικά το κυβερνητικό έργο, το οποίο στοχεύει στο να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις επόμενες γενιές".

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση αν πλήττεται η εικόνα της κυβέρνησης με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση προχωρεί ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο".

    Πρόκειται, είπε, για ένα έργο που θα αποδώσει προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας και πρόσθεσε ότι "οι πολίτες μας έχουν δώσει μία σαφή εντολή να λύσουμε τα προβλήματα, ορισμένα απο τα οποία είναι προβλήματα πολλών ετών. Αυτή την εντολή έχουμε, αυτή θα τιμήσουμε".

    [02] Γ.Παπανδρέου: "Εθνικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης"

    Με το προεδρείο της ΟΣΠΑ θα συναντηθεί στις 10.00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

    Αύριο το πρωί, θα συνεδριάσει το όργανο Πολιτικού Σχεδιασμού του κινήματος για να εξετάσει θέματα σχετικά με το Συνέδριο αλλά και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

    "Το ΙΚΑ δεν είναι ΧΥΤΑ για τα ελλείμματα άλλων ταμείων και για τις χαριστικές ρυθμίσεις των μεγάλων επιχειρήσεων. Ούτε ταμείο που να κλείνει τις μαύρες τρύπες του Προϋπολογισμού της Νέας Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος επισκέφθηκε χθες το ΙΚΑ Περιστερίου.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι όχι μόνο κοντά στους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων αλλά έχει καταθέσει και σοβαρές προτάσεις για την επίλυση του Ασφαλιστικού προβλήματος σε αντίθεση με τη ΝΔ που όχι μόνο δεν το λύνει αλλά το έχει επιβαρύνει.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο ΙΚΑ είπε ότι χρειάζονται αλλαγές και πριν απ΄όλα προσωπικό για να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι, η έλλειψη του οποίου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

    Επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    ''Η παρουσία μας εδώ έχει σκοπό να εκδηλώσει τη στήριξή μας στη Βιομηχανία και στα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων για ένα αξιοπρεπές μέλλον'', είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

    Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις, όπως το συγκεκριμένο Ναυπηγείο, να έχουν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στο ενδεχόμενο να μπουν στην διαδικασία πώλησης, όπως συμβαίνει με τον πλούτο της χώρας και με επιχειρήσεις, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει ισχυρούς και ανταγωνιστικούς χώρους παραγωγής, ενώ κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία ότι προχωρά σε φοροαπαλλαγές των πλουσιότερων, με τη διαδικασία πώλησης των επιχειρήσεων βοηθά τους ημέτερους να πλουτίσουν, έκανε λόγο για ασυδοσία που έχει προκληθεί λόγω της χαριστικής ρύθμισης χρεών του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς και για ασύδοτη λειτουργία της αγοράς.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι παρά τα όσα θεωρεί η κυβέρνηση με αυτή την αναπτυξιακή πολιτική επενδύσεις δεν γίνονται και με τις χαριστικές ρυθμίσεις στο κεφάλαιο και τη συμπίεση των εργαζομένων, μόνο ανασφάλεια προκαλείται, ενώ δεν ανοίγονται ούτε νέοι τομείς έρευνας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο του κόμματός του ρίχνει το κύριο βάρος του στην επένδυση στον άνθρωπο, στη γνώση και στην εκπαίδευση, ώστε να προχωρήσουμε και σε νέες μορφές προϊόντων, που θα είναι ανταγωνιστικά γιατί θα είναι καλύτερα και ποιοτικότερα.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα οφέλη της ανάπτυξης σήμερα τα καρπούται μία μικρή ομάδα και έκανε λόγο για κατάσταση που έχει φθάσει στο απροχώρητο, με τις τεράστιες ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, τον πληθωρισμό να έχει τιναχθεί στα ύψη, τη φορολογική αφαίμαξη και ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει μείνει αναξιοποίητο το βιομηχανικό δυναμικό της χώρας, το οποίο είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδιαίτερα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έκανε και πάλι λόγο για απαξίωση του κλάδου και είπε ότι είναι απαράδεκτο εδώ και τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία να κοροϊδεύει την επιχείρηση και τους εργαζομένους, καθώς δεν έχει "παραγγείλει ούτε βίδα".

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Νέα Δημοκρατία υποχρηματοδοτεί το σύστημα, τα ελλείμματα του οποίου θα φθάσουν τα 10 δισ. ευρώ το 2008, ενώ είπε ότι η εισφοροδιαφυγή από το 16% που βρισκόταν το 2004 έχει εκτιναχθεί στο 25%.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Νέα Δημοκρατία διαλύει το δημόσιο σύστημα και περιορίζει τα δικαιώματα, ενώ έκανε λόγο και για το έλλειμμα του ΙΚΑ από τον πόρο του 1% που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ο οποίος ενώ το 2004 άφησε το ΙΚΑ με πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ, τώρα είναι ελλειμματικό κατά 1,5 δισ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία ανέθεσε μελέτη στο διεθνές γραφείο εργασίας για το Ασφαλιστικό, η οποία υποστηρίζει ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο ως το 2030, υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείριση θα είναι σωστή και η κυβερνητική πολιτική συνεπής.

    Αναφερόμενος στα ''βαρέα και ανθυγιεινά'' και απαντώντας στο αίτημα των εργαζομένων που ζήτησαν να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία σ' αυτά, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της ίσης μεταχείρισης στο ζήτημα αυτό των ασφαλισμένων στα δημόσια και ιδιωτικά ταμεία και υπογράμμισε ότι η όποια επικαιροποίησή τους πρέπει να αποτυπώνει και να τεκμηριώνει επιστημονικά τις συνθήκες δουλειάς σε κάθε κλάδο. Και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι στο θέμα αυτό δεν προτείνει τίποτα.

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα "τρία δεν" του κ. Καραμανλή για το ασφαλιστικό σημαίνουν τελικά ότι δεν θα χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό, δεν θα αποδοθούν οι οφειλές του κράτους και δεν θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του συστήματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για την τριμερή χρηματοδότηση του συστήματος, καθώς και για τη βιώσιμότητά του και είπε πως πρέπει να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή και να κατοχυρωθεί η κοινή σύνταξη ως βάση για την ενιαία σύνταξη.

    Σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις είπε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις ενοποιήσεις των ταμείων, αλλά μετά από διάλογο με τους φορείς και τάσσεται κατά της μεταφοράς ελλειμμάτων από άλλα ταμεία ,μέσα από τις ενοποιήσεις ,με υγιή ταμεία.

    Επίσης τόνισε ότι ο ''νόμος Ρέππα'' πρέπει να εφαρμοστεί στην ολότητά του και υπογράμμισε ότι αν εφαρμοζόταν συνολικά δεν θα είχαμε προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της σύστασης εθνικού κεφαλαίου αλληλεγγύης ώστε να είναι σίγουρες οι συντάξεις της επόμενης γενιάς.

    [03] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα στην Ηλεία

    Περιοδεία στο νομό Ηλείας θα πραγματοποιήσει σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κ.Αλέκα Παπαρήγα. Θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Κρεστένων και θα συναντηθεί με κτηνοτρόφους και με τις Επιτροπές Αγώνα Πυροπλήκτων. Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Πύργο με θέμα "Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό".

    «Να γίνει όλη η Ελλάδα ένα ποτάμι διαμαρτυρόμενων και αγωνιζόμενων ανδρών και γυναικών εργατοϋπαλλήλων, είτε του δημόσιου τομέα είτε του ιδιωτικού. Πρέπει να παρεμποδίσουμε τα μέτρα που φέρνει τώρα η κυβέρνηση ενάντια στην υγεία, την κοινωνική πρόνοια, στα όρια συνταξιοδότησης, στις συντάξεις» τόνισε η κ.Αλ. Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο πολυκατάστημα "ATTICA".

    «Αυτό θα είναι ένα βήμα για να παρεμποδίσουμε το νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων που πρόκειται να έρθει. Οι εργαζόμενοι έχουν έτσι κι αλλιώς μπροστά τους ένα μακρόχρονο αγώνα και πρέπει να αποφασίσουν ποιους θα αφήσουν και με ποιους θα πάνε», υπογράμμισε.

    [04] "Εξεταστική Επιτροπή για την Ολυμπιακή"

    Στην Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Θα επισκεφθεί το Αθλητικό Σχολείο Ηρακλείου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Καστέλι, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο και φορείς με θέμα το Αεροδρόμιο και τα προβλήματα της περιοχής του Δήμου Καστελίου. Το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου.

    ?Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα λαϊκής νίκης. Η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα. Αν δεν το πάρει και θέλει παραπέρα σύγκρουση και στη Βουλή, θα την έχει. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τα κεκτημένα τους στον ασφαλιστικό τομέα", τόνισε χθες ο κ. Αλέκος Αλαβάνος προσερχόμενος στο απεργιακό συλλαλητήριο.

    Αναφερόμενος στην Ολυμπιακή υπογράμμισε ότι "όλη η κοινωνία θέλει και θα υπάρχει μια δημόσια Ολυμπιακή, εθνικός αερομεταφορέας. Για την Ολυμπιακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει στη Βουλή άμεσα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.»

    Αντιδράσεις για το νέο εκλογικό νόμο

    "Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστηλώσει το δικομματικό πλαίσιο, αυξάνοντας το πριμ του πρώτου κόμματος από 40 σε 50 έδρες",αναφέρει ανακοίνωση τη Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ,η οποία συζήτησε το θέμα του νέου εκλογικού νόμου σε συνεδρίασή της.

    Η ΠΓ τονίζει ότι μια τέτοια ρύθμιση,"διαστρεβλώνει ακόμη περισσότερο την κοινοβουλευτική αποτύπωση των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών, αδυνατίζοντας την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας και παραμορφώνοντας την αντιπροσωπευτικότητα".

    Ο ΣΥΝ υποστηρίζει την απλή αναλογική και, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση,θα αναδείξει το θέμα αυτό μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε, πέραν των άλλων, "να εξυγιανθεί η πολιτική ζωή και να υπερβούμε το ασφυκτικό δικομματικό πλαίσιο".

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ τονίζει, στην ανακοίνωσή της, ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ στην αλλοίωση της βούλησης του ελληνικού λαού, δείχνει "μια βαθιά περιφρόνηση της δημοκρατίας και μια δογματική εμμονή,μέσω μηχανιστικών εκλογικών νόμων, στην άσκηση νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, που δεν υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

    Ο ΣΥΝ διαφωνεί με την προτεινόμενη ρύθμιση της κυβέρνησης,που προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια στο ύψος του 1/3 του συνολικού αριθμού των υποψηφίων σε όλη την επικράτεια.

    Και θεωρεί ότι αυτή η ρύθμιση πρέπει να ισχύσει για κάθε εκλογική περιφέρεια ξεχωριστά και όχι για το σύνολο της επικράτειας, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η συμμετοχή των γυναικών θα ενισχυθεί σε συγκεκριμένες περιφέρειες (π.χ. αστικά κέντρα) και όχι στο σύνολο της χώρας, επισημαίνει ο ΣΥΝ.

    [05] Διαμαρτυρία εργαζομένων

    Διαδήλωσαν χθες οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

    "Εκφράζουμε την αποφασιστικότητα και τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα όσο θα συνεχίζεται αυτή η αντεργατική - αντιασφαλιστική πολιτική, για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος.

    Από την αστυνομία συνελήφθησαν εναωρίτες της ΔΕΗ επειδή προσπάθησαν να κουκουλώσουν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.Αργά χθες το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση και έγινε κατ΄εντολή της ΓΣΕΕ.

    Επισης, σε μεμονωμένα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί. Τα επεισόδια άρχισαν λίγο πρίν το τέλος της διαδήλωσης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    Στην απεργία συμμετείχαν δημοσιογράφοι όλων των ενώσεων, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα. Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2007 - 5:30:28 UTC