Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Κορυδαλλό η 34χρονη

  • [01] Στον Κορυδαλλό η 34χρονη

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η 34χρονη πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, κατηγορούμενη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή με ενδεχόμενο δόλο στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με υποθέσεις που χειρίστηκε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ο Χρήστος Ζαχόπουλος, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών κ.Γιώργος Κολιοκώστας.

    Ο κ.Κολιοκώστας έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Παναγιώτη Πούλιο ν'αναθέσει σε εισαγγελέα πρωτοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να διερευνηθούν καταγγελίες στον Τύπο σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Τα επίμαχα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για "μη χρηστή διαχείριση" υποθέσεων που χειρίστηκε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

    Η εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας είναι να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελομένων και να διερευνηθεί αν προκυπτει η διάπραξη αυτεπάγγελτων διωκομένων αδικημάτων.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής της, η 34χρονη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και επέμεινε ότι δεν εκβίασε και δεν είχε προσωπική σχέση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Η 34χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή χθες λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι και αφού είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις της συζύγου του κ. Ζαχόπουλου, του φίλου τους σκηνοθέτη κ. Γιώργου Μυλωνά και μιας εκ των γραμματέων του στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Ενώπιον του ανακριτή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της συζύγου του κ. Ζαχόπουλου κ. Πέρσας Ζαχοπούλου, ο ποινικολόγος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η κ. Ζαχοπούλου επιθυμεί να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα για ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση.

    Κατέθεσαν η Ο. Τρέμη και ο Θ. Αναστασιάδης

    Στον ανακριτή κατάθεσαν σήμερα η δημοσιογράφος Ολγα Τρέμη, καθώς και ο συνάδελφός της, εκ των εκδοτών της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", Θέμος Αναστασιάδης. Και τους δύο δημοσιογράφους είχε προσεγγίσει η κατηγορουμένη στην υπόθεση. Τόσο η κα Τρέμη όσο και ο κ. Αναστασιάδης επικαλέστηκαν, στις καταθέσεις τους ενώπιον του ανακριτή, το δημοσιογραφικό απόρρητο, ενώ ο κ. Αναστασιάδης σε δήλωσή του, μετά την καταθεσή του ανέφερε ότι ζήτησε από τον ανακριτή να μην τον καταστήσει μάρτυρα κατηγορίας.

    Στα εργαστήρια της Ασφάλειας η κασέτα

    Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας έχει σταλεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση Ζαχόπουλου η κασέτα που φέρεται να είχε στην κατοχή της η 34χρονη κατηγορουμένη για εκβίαση του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

    Η επίμαχη κασέτα, σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης Κώστα Χρυσικόπουλο, εστάλη την Παρασκευή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα, ο οποίος τη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιο. Αυτός με τη σειρά του τη διαβίβασε στον 2ο ειδικό ανακριτή κ. Οικονόμου, ο οποίος ζητά τώρα απο την Ασφάλεια να βεβαιώσει τη γνησιότητα του περιεχομένου της κασέτας.

    Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του Χρ.Ζαχόπουλου

    Η κατάσταση της υγείας του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή με μικρά σημάδια βελτίωσης, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να ελέγξουν την εσωτερική αιμορραγία. Σήμερα ενδέχεται να υποβληθεί σε νέο κύκλο εξετάσεων.

    Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό δικαιοσύνης να εφαρμοστεί η διάταξη για διενέργεια ανάκρισης, κατ απόλυτη προτεραιότητα για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη παρενέβη άμεσα, απάντησε το υπουργείο, το οποίο χαρακτηρίζει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ καθυστερημένο και περιττό.

    Την επανεξέταση όλων των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου από το 2004 και μετά και γενικότερα όλων των υποθέσεων που χειρίστηκε ο κ. Ζαχόπουλος, ζητησε ο ΣΥΝ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 December 2007 - 17:30:23 UTC