Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα δύναμη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ"
  • [02] Η τελευταία αναμέτρηση

  • [01] "Νέα δύναμη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ"

    «Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι η εμπειρία που βγαίνει από αυτές εδώ τις επισκέψεις στο Ηράκλειο είναι ότι στην βάση υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με πάρα πολλούς πολίτες που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα κινηθούμε στο να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα, μια νέα δύναμη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα του δικομματισμού».

    Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου, Αλέκος Αλαβάνος στο πλαίσιο της περιοδείας του σε περιοχές του Ηρακλείου.

    Ο κ. Αλαβάνος πραγματοποίησε περιοδεία στον Δήμο Θραψανού και στο Δήμο Ν.Καζαντζάκης. Επίσης, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θραψανού και το Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών Θραψανού και είχε ενημέρωση για τις δραστηριότητες των συνεταιρισμών.

    Ακολούθως επισκέφθηκε το Δήμο Ν. Καζαντζάκης όπου ξεναγήθηκε στο «Μουσείο Ν. Καζαντζάκης» και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

    Μετά το τέλος της περιοδείας ο κ. Αλαβάνος απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ανέφερε :

    Νομίζω ότι όλα αυτά τα θέματα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ηρεμία, με σοβαρότητα και με σοφία. Σε μια εποχή που σφραγίζεται από τον ατομισμό, από την μοναξιά των ατόμων, πρέπει να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία δημιουργεί τις δυνατότητες σε δύο άτομα, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να ζήσουν μαζί και να στηρίζουν ο ένας τον άλλο, με την αναγνώριση της κοινωνίας.

    O Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη προώθησης του ελληνικού λαδιού. Την ανάγκη ύπαρξης εθνικού φορέα, όπως είπε που θα το στηρίξει και την ανάγκη να υπάρξει ένα νομοθέτημα το οποίο θα επιβάλει σε κάθε τυποποίηση που θα έρχεται στην κατανάλωση να περιλαμβάνεται η σύσταση και η προέλευση του λαδιού, πράγμα το οποίο δεν γίνεται από τις εταιρίες «φασόν» κυρίως, οι οποίες προμηθεύουν τα διάφορα discount σούπερ μάρκετ. Δεν επιτρέπεται ξένο λάδι να κυκλοφορεί στην Ελλάδα ως ελληνικό.

    Επίσης, ανέφερε πρέπει να επιδιώξουμε και το ελληνικό λάδι, το οποίο εξάγεται, να κυκλοφορεί ως ελληνικό. Μβ αυτήν την έννοια, εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλία για την προώθηση ενός τέτοιου σχετικού νομοθετήματος.

    Ακόμη ανάφερε πως πρέπει να υπάρξει μια αγροτική πολιτική η οποία θα στηρίζει και μάλιστα μακροπρόθεσμα, σε δύσκολες διεθνείς συνθήκες, την παραγωγή, ώστε να μην προχωρήσουμε και στην Κρήτη σε μια ερήμωση που έχουμε ήδη δει σε άλλα, περισσότερο άγονα, μέρη της Ελλάδος.

    Από εκεί και πέρα, συνέχισε ο κ. Αλαβάνος νομίζουμε ότι η στήριξη των συνεταιρισμών μπορεί να αποτελέσει και ένα στοιχείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την οποία την απόλυτη ευθύνη έχουν οι μεγάλες δυνάμεις οι οποίες κυριαρχούν κι οι οποίες κατά κάποιον τρόπο σήμερα «μας δουλεύουν» με το 1 και το 2% έκπτωση που λένε ότι θα δώσουν στους καταναλωτές.

    [02] Η τελευταία αναμέτρηση

    Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών με τις αναμετρήσεις στη Μοντάνα και στη Νότια Ντακότα με τον Μπάρακ Ομπάμα να δηλώνει έτοιμος να πανηγυρίσει την τελική νίκη του, αλλά και την Χίλαρι Κλίντον να αρνείται να αποσυρθεί.

    Στο μεταξύ, ο βουλευτής της Νότιας Καρολίνας Τζέιμς Κλάιμπερν, "υπερεκλέκτορας" του Δημοκρατικού Κόμματος, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στον Μπάρακ Ομπάμα για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του. Ο Κλάιμπερν είναι μέλος της ηγετικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και η υποστήριξή του στον Ομπάμα μπορεί να επηρεάσει άλλους υπερεκλέκτορες .

    Ο Μπάρακ Ομπάμα χρειάζεται μόλις 40 εκλέκτορες για να εξασφαλίσει τον "μαγικό αριθμό" των 2.118 και να γίνει έτσι ο πρώτος μαύρος διεκδικητής της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο γερουσιαστής του Ιλλινόι ελπίζει ότι μόλις ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία στις δύο πολιτείες θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα τον στηρίξουν οι περίπου 180 αναποφάσιστοι "σούπερ εκλέκτορες", εξασφαλίζοντας έτσι το χρίσμα.

    "Υπάρχουν πολλοί σούπερ εκλέκτορες που αναμένουν να τελείωσουν οι προκριματικές εκλογές, αλλά πιστεύω ότι θα λάβουν γρήγορα τις αποφάσεις τους αμέσως μετά" τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Μίσιγκαν.

    Η ψηφοφορία στην Νότια Ντακότα ολοκληρώνεται στις 04.00 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης και στη Μοντάνα μία ώρα αργότερα. Οι δύο πολιτείες αναδεικνύουν συνολικά 31 εκλέκτορες.

    Η Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της υποστήριξε ότι η ολοκλήρωση της προεκλογικής διαδικασίας σηματοδοτεί "την έναρξη μιάς νέας φάσης της εκστρατείας", όπου θα προσπαθήσει να πείσει τους "σούπερ-εκλέκτορες" ότι είναι η ισχυρότερη υποψήφια για να αντιμετωπίσει τον ρεπουμπλικάνο Τζον ΜακΚέην.

    "Η απόφαση εναπόκειται στους εκλέκτορες που θα μετάσχουν στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Θα περάσω τις επόμενες ημέρες αναλύοντας τις θέσεις μου σε αυτούς τους εκλέκτορες" τόνισε η Κλίντον μιλώντας σε οπαδούς της στη Νότια Ντακότα.

    Εντύπωση πάντως προκάλεσε δήλωση του συζύγου της και πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον ο οποίος τόνισε χθες σε ομιλία του στη Νότια Ντακότα ότι "ίσως αυτή είναι η τελευταία ημέρα που μετέχω σε μια τετοια προεκλογική εκστρατεία".

    Μια ομάδα 17 αναποφάσιστων Δημοκρατικών σούπερ εκλεκτόρων συναντήθηκαν χθες για να συζητήσουν την ενδεχόμενη υποστήριξή τους στον Ομπάμα και δεν αποκλείεται σήμερα να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

    Ο ίδιος ο Ομπάμα τόνισε οτι σύντομα σχεδιάζει να μιλήσει με την Κλίντον. Οπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους, μίλησε τηλεφωνικά μαζί της την περασμένη Κυριακή και της είπε ότι "μόλις κάτσει η σκόνη προσβλέπει σε μιά συνάντηση μαζί της σε χρόνο και τόπο που θα επιλέξει η ίδια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2008 - 20:27:28 UTC