Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις για τη Siemens
  • [02] Το τράμ στον Πειραιά

  • [01] Δηλώσεις για τη Siemens

    Στον εισαγγελέα για να καταθέσει τα παραστατικά των αγορών που πραγματοποίησε από τη Siemens αναμένεται να προσέλθει σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση», αναφέρει σε δηλωσή του και τονίζει τα εξής:

    «Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρία Siemens την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου. Αναλυτικά προμηθευτικά από την εταιρία και από συνεργάτες/ υπεργολάβους της τον ακόλουθο εξοπλισμό:

    - Fujitsu Siemens Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και άλλα ηλεκτρονικά ήδη αξίας 40,248,25 Ευρώ

    - Ι Δημητρακόπουλος ANADELTA (υπεργολάβος Siemens): καλωδιώσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αξίας 16,400, 58 Ευρώ

    - Comconet Ltd (υπεργολάβος Siemens) Ηλεκτρολογική εγκατάσταση, καλωδίωση, οργάνωση computer room και υπηρεσίες αξίας 36,628,20 ευρώ

    - Siemens: Eγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου αξίας 43,850,17 ευρώ

    Ζήτησα από την εταιρία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μία τέτοια αγορά, μία διευκόλυνση πληρωμής έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού. Είναι προφανές, αλλά στη παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι ΟΛΑ το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομα μου.

    Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός.

    [02] Το τράμ στον Πειραιά

    Το πράσινο φως για την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, άναψε η Νομαρχία Πειραιά, κάνοντας θετική γνωμοδότηση προς την κατεύθυνση αυτή. Με δεδομένη και τη θετική στάση που έχει τηρήσει και ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Φασούλας, εκτιμάται ότι σύντομα θα αρχίσουν τα έργα επέκτασης του Τραμ, προς το πρώτο λιμάνι της χώρας.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εξέλιξη και τόνισε ότι μέχρι το 2010 το Τραμ θα είναι στον Πειραιά.

    Ο κ. Χατζηδάκης παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΑΣΑ στο Σύνταγμα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και διένειμε σε διερχόμενους οδηγούς το ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την Οικολογική Οδήγηση (Eco Driving).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 June 2008 - 8:30:38 UTC