Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με ΣΑΕ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ για την Ανώτατη Παιδεία
  • [03] Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου
  • [04] Συνάντηση στη Βαυαρία
  • [05] Στη μάχη αύριο η Εθνική

  • [01] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με ΣΑΕ

    Με το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Νωρίτερα, θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Σλοβενική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή των πρέσβεων Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

    Το απόγευμα, ο κ.Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, Nguyen Minh Triet.

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην ΠΑΣΠ

    Η Δεξιά πρέπει να πέσει γρήγορα γιατί αν αφήσουμε την Ελλάδα στην ανομία, τότε θα συνεχιστεί ο καταστροφικός της κατήφορος και θα επικρατήσει το σλόγκαν "ο καθένας για τον εαυτό του και όποιος αρπάξει", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στη χώρα μας σήμερα συγκρούονται δύο αντιλήψεις γύρω από το ερώτημα "πώς κυβερνιέται αυτός ο τόπος", με τη μία να εκπροσωπεί την Ελλάδα "των μεσαζόντων, των επιτήδειων, των κομματικών παραγόντων, του ρουσφετιού και της βίας" - αντίληψη την οποία χαρακτήρισε "απολυταρχική" και "φασιστική".

    Στον αντίποδα αυτής της αντίληψης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η Ελλάδα της διαφάνειας, της διαβούλευσης, των παραγωγικών δυνάμεων, των πολιτών, των κανόνων και αρχών, μια αντίληψη "βαθιά εθνική και δημοκρατική".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως "όταν έλεγε «Η Ελλάδα στους Ελληνες», δεν εννοούσε μόνο την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία και τη χειραγώγηση των ΗΠΑ και την απαλλαγή από την κηδεμονία και τη χειραγώγηση της ΕΣΣΔ της παραδοσιακής αριστεράς, αλλά ήταν ενάντια σε κάθε κηδεμονία και χειραγώγηση".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την ΠΑΣΠ να γίνει δύναμη ανατροπής και ελπίδας για το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο, όπως είπε, "δέχεται επίθεση απο τη νεοσυντήρηση και τη ΝΔ", ενώ περιγράφοντας την κατάσταση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, είπε ότι αυτά είναι αιχμάλωτα της διαφθοράς συνειδήσεων, της συναλλαγής, της αδιαφορίας των καθηγητών, της απομόνωσης, της τυπολατρίας και ενός "χαρτιού" -του πτυχίου- αντί της ελεύθερης κριτικής γνώσης.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το φοιτητικό κίνημα είναι "αιχμάλωτο της απουσίας της ΕΦΕΕ".

    Αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο χαρακτήρισε "ιερό δικαίωμα", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει απο τη μιά η αντίληψη της ΝΔ που θέλει την αστυνομία και από την άλλη η αντίληψη "γκρουπούσκουλων που θέλουν να καταργήσουν τη σκέψη στα ΑΕΙ".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τη ΝΔ για την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ, ενώ χαρακτήρισε συντηρητικές και τις "αριστερίστικες ομάδες που δεν θέλουν αλλαγές υπέρ του δημοσίου πανεπιστημίου".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το σημερινό μοντέλο δημοσίου πανεπιστημίου έχει κλείσει τον κύκλο του, τονίζοντας ότι η "απάντηση δεν είναι το σοκ των ιδιωτικών", αλλά η "πλήρης αυτονομία του πανεπιστημίου που θα είναι υπόλογο στην κοινωνία με λογοδοσία και αξιολόγηση".

    Επίσης τάχθηκε υπέρ του δημοσίου ελέγχου του πανεπιστημίου και της σύνδεσής του με την αγορά εργασίας, καθώς και υπέρ της χρηματοδότησης της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιπλέον ανέφερε ότι ένας δείκτης αξιολογησης των ΑΕΙ θα μπορούσε να είναι το ποσοστό "των αποφοίτων ενός πανεπιστημίου που βρίσκουν δουλειά ένα χρόνο μετά την αποφοιτήσή τους".

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε επίσης την ΠΑΣΠ να γίνει δύναμη ευρύτερων ανατροπών και αλλαγών στην κοινωνία και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ ξέρει "πως υπάρχει άλλος δρόμος", ο οποίος θα βασίζεται σε μια νέα εθνική στρατηγική και ένα νέο πατριωτισμό, κεντρική συνισταμένη του οποίου θα είναι η επένδυση στην ποιότητα, τη γνώση, το ανθρώπινο δυναμικό και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ για την Ανώτατη Παιδεία

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα με τον Δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, μετά από αίτημα του δημάρχου για την συμπαράσταση του Προέδρου του ΣΥΝ στα προβλήματα που αφορούν στον Δήμο του Πειραιά.

    Επίσης, πραγματοποιείται σήμερα ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, με θέμα: "Τι Πανεπιστήμιο θέλουμε;"

    Αύριο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ΟΧΙ στην ευρωσυνθήκη, που μπαίνει σε ψηφοφορία από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη 11 Ιουνίου, και την απαίτηση για δημοψήφισμα πάνω σβ αυτό το ζήτημα.

    Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής της ΚΟ στην κοινοβουλευτική συζήτηση Γιάννης Μπανιάς.

    Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ώρα 19.30 στα Προπύλαια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες, συνδικάτα, συλλογικούς φορείς σε διαδήλωση και πορεία προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα: ?ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη - Δημοψήφισμα τώρα!?

    Ανησυχία για τα Βαλκάνια

    Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά τη μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, αλλά και για τα σχέδια βαλκανικών χωρών να δημιουργήσουν νέα πυρηνικά εργοστάσια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βαλκανική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτές το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και τον ΣΥΝ.

    "Η Βαλκανική αποτελεί περιοχή «υψηλού κινδύνου» για την υπόθεση της ειρήνης", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και σημείωσε πως "το γεγονός ότι η Βαλκανική αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό σταυροδρόμι δημιουργεί δυνατότητες, αλλά και κινδύνους μετατροπής της σε πεδίο νέων διεθνών ανταγωνισμών".

    Κάλεσε δε την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τόνισε πως οι ευρωπαϊκές ηγεσίες - χωρίς να εξαιρούνται οι Βαλκανικές - βαρύνονται για το γεγονός ότι σήμερα η αμερικανική παρουσία στην περιοχή είναι ισχυρότερη από κάθε προηγούμενη περίοδο.

    Ο ΣΥΝ απορρίπτει κατηγορηματικά τη λύση των προβλημάτων στα Βαλκάνια με τη βία, τάσσεται υπέρ του απαραβίαστου των συνόρων και θέλει τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του διεκδικεί μια διαφορετική πολιτική ειρήνης, χωρίς εθνικισμούς και ξένες επεμβάσεις.

    Ο Α. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ΣΥΝ για ένα «Βαλκανικό Ελσίνκι», για ένα σύστημα πανευρωπαϊκής ασφάλειας, με βάση τον ΟΑΣΕ και τις αρχές του κι έδωσε έμφαση στο ζήτημα της διαβαλκανικής συνεργασίας, διατυπώνοντας πρόταση για τη δημιουργία ενός Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη.

    Πρότεινε να συγκροτηθεί Επιτροπή Πρωτοβουλίας στη Διάσκεψη με στόχο να συνταχθεί ο Βαλκανικός Οικολογικός Χάρτης μέχρι το τέλος του 2009.

    Η αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρατσιέλλα Μάσια επισήμανε ότι «με εξελίξεις όπως η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στην Ευρώπη, διότι επαναδιαιρείται η Ευρώπη και δημιουργούνται προηγούμενα παρανομίας».

    Υπογράμμισε πως το ΚΕΑ είναι υπέρ της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Βαλκάνια, όχι όμως και της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

    Στη Διάσκεψη με θέμα «Εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια: Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», που ολοκλήρώθηκε σήμερα, μετείχαν αντιπροσωπείες κομμάτων από σχεδόν όλες τις Βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Τουρκία). Επίσης η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από το ΑΚΕΛ και δύο Τουρκοκυπριακά κόμματα, Νέα Κύπρος και Ενωμένη Κύπρος.

    Τα συμπεράσματα της Διάσκεψης

    Στη δημιουργία Βαλκανικού Οικολογικού Χάρτη, ο οποίος θα είναι ένα κοινό πλαίσιο αρχών και δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή των Βαλκανίων, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι κομμάτων που πήραν μέρος στη Βαλκανική Διάσκεψη.

    Την πρόταση για τον Βαλκανικό Οικολογικό Χάρτη διατύπωσε χθες στη Διάσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και σήμερα συγκροτήθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, ώστε ο Χάρτης να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2009.

    Οπως τονίζεται στα συμπεράσματα της Διάσκεψης, η επικράτηση της ειρήνης, ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο δεσμεύεται να εργαστεί για την εδραίωση σχέσεων αλληλεγγύης και συνεργασίας με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην περιοχή.

    «Οι δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας και της ειρήνης των Βαλκανίων και της Ευρώπης υποστηρίζουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις σε προβλήματα και τη μείωση των εντάσεων στις σχέσεις χωρών της περιοχής, μακριά από πολιτικές του "διαίρει και βασίλευε" και εθνικιστικά μίση».

    Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς «επιζητά την προώθηση νέων στρατηγικών εξοικονόμησης ενέργειας, και τον αναπροσανατολισμό της παραγωγής ενέργειας στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντί για τη δημιουργία νέων πυρηνικών εργοστασίων».

    Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκτιμά ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί κοινή δράση για «Βαλκάνια Ελεύθερα από Μεταλλαγμένα» και καλεί τις βαλκανικές χώρες να συνεργασθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα «Νέο Κιότο».

    Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη αποφάσισαν να δημιουργήσουν διαβαλκανικό φεμινιστικό δίκτυο, ανοικτό όχι μόνο σε κόμματα, αλλά και σε γυναικείες οργανώσεις και άτομα. Αυτό το δίκτυο θα επικεντρωθεί και θα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως η εργασία, το traffick?ng, ο σεξισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο πόλεμος και οι ένοπλες συγκρούσεις, η οικιακή εργασία των μεταναστριών και η απουσία του κράτους πρόνοιας.

    [03] Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου

    Υποχωρούν σήμερα πάνω από ένα δολάριο το βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψαν την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

    Στις πρωινές συναλλαγές η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου υποχωρούσε κατά 1,06 δολάρια στα 137,48 δολάρια το βαρέλι από τα 138,54 δολάρια που έκλεισε στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή.

    Λόγω της συνεχιζόμενης εξασθένησης του δολαρίου αλλά και των απειλών του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, η τιμή του αργού αυξήθηκε την Παρασκευή κατά 10,75 δολάρια που αποτελεί και την μεγαλύτερη αύξηση σε μία συνεδρίαση.

    Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης το πρωί κατά 1,30 δολάρια στα 136,39 δολάρια. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πενταπλασιαστεί από το 2003.

    [04] Συνάντηση στη Βαυαρία

    Ο Νικολά Σαρκοζί κι η Άνγκελα Μέρκελ θα ξανασυναντηθούν σήμερα στο Στράουμπινγκ στη Βαυαρία για να συζητήσουν σχετικά με το κλίμα, την ενέργεια και την άμυνα, και να συνεξετάσουν αρκετές από τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ, η οποία θα εγκαινιασθεί από την 1η Ιουλίου.

    Εκτός από την άτυπη σύνοδο κορυφής του γάλλου προέδρου και της γερμανίδος καγκελαρίου, θα συνεδριάσει επίσης και το κοινό συμβούλιο άμυνας κι ασφάλειας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και το ένατο γαλλο-γερμανικό συμβούλιο υπουργών από το 2003.

    Ωστόσο, κι αυτό είναι η πρωτοτυπία της σημερινής συνάντησης, το τελευταίο αυτό θα συνεδριάσει με μειωμένη σύνθεση, καθώς και τα δύο μέρη επιθυμούν να τερματισθεί το έθιμο των ατέλειωτων συναντήσεων και των πολλών ανοικτών φακέλλων. Σβ αυτήν τη συνάντηση θα εκπροσωπηθούν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος κι Αμύνης.

    Δέκα ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γαλλία κι η Γερμανία θέλουν να συντονίσουν τις θέσεις τους σχετικά με τη ενέργεια και το κλίμα, που αφορούν τις επιτρεπόμενες εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων στο μέλλον, κι αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για τις δύο πρωτεύουσες.

    Σε συνέντευξή της πάντως σε βαυαρική εφημερίδα, η Μέρκελ τονίζει πως η Γερμανία «θα στηρίξει μβ όλες της τις δυνάμεις τη γαλλική προεδρία στην ΕΕ».

    [05] Στη μάχη αύριο η Εθνική

    Τέλος σ' ένα αρνητικό σερί που κρατάει 30 χρόνια θα προσπαθήσει να βάλει σήμερα η Ολλανδία με την Ιταλία, στη δεύτερη αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του Γ΄ ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008. Στο χωρητικότητας 30.000 θεατών "Σταντ ντε Σουίς" της Βέρνης (21:45) οι "οράνιε" θα επιχειρήσουν να μπουν με το...δεξί στη διοργάνωση, απέναντι στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Ιταλούς, τους οποίους έχουν να κερδίσουν από το Μουντιάλ του 1978 (21/06, 2-1) στην Αργεντινή.

    Οι Ιταλοί έχουν τη "μερίδα του λέοντος" τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, καθώς έχουν δύο ισοπαλίες και έξι νίκες εναντίον των Ολλανδών. Οι "οράνιε" δεν έχουν ξεχάσει τον αποκλεισμό τους στη διαδικασία των πέναλτι από τη "σκουάντρα ατζούρα", στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000, που έγινε στο "σπίτι" τους. Τότε, στο Αμστερνταμ ο Τόλντο είχε αναδεχθεί σε μορφή του αγώνα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι οι Ιταλοί αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο (Τζαμπρότα) από 34ο λεπτό.

    Δώδεκα χρόνια μετά από το νικηφόρο ντεμπούτο επί της Ρουμανίας, στο EURO 1996, η Γαλλία θα επιχειρήσει να επαναλάβει την επιτυχία, στο εναρκτήριο παιχνίδι των δύο ομάδων (19:00) για τον Γ΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Αυστρίας και της Ελβετίας, που θα διεξαχθεί στο στάδιο "Λέτσιγκρουντ" της Ζυρίχης, χωρητικότητας 30.000 θεατών.

    Η Ρουμανία ελπίζει σε κάτι καλύτερο στην πρεμιέρα του EURO, καθώς στη διάρκεια των προκριματικών έδειξε ότι διαθέτει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο ικανό για να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Στόχος των Βαλκάνιων είναι το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σ' ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης.

    Αύριο ο πρώτος αγώνας της Εθνικής

    Οι τρεις συναντήσεις που θα διεξαχθούν στο Σάλτσμπουργκ, όλες για τον Δ΄ όμιλο της τελικής φάσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2008, θα προσελκύσουν πολύ κόσμο σε αυτή τη γωνιά της Αυστρίας, η οποία γειτνιάζει με τη Γερμανία και δη τη Βαυαρία. Οι αρχές της πόλης έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας, καθώς αρχής γενομένης από σήμερα το Σάλτσμπουργκ αναμένεται να αποτελέσει την "έδρα" των φιλάθλων των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στον όμιλο. Οι αγώνες του Δ΄ ομίλου θα ξεκινήσουν αύριο με τις συναντήσεις Ελλάδα-Σουηδία και Ρωσία-Ισπανία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε πριν από δύο ημέρες η διοίκηση του αεροδρομίου του Σάλτσμπουργκ, από την Αθήνα αναμένονται 6 πτήσεις τσάρτερ για το ματς με τους Σουηδούς, ενώ από τη σκανδιναβική χώρα 7 πτήσεις και άλλες 22 από τη Ρωσία. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του αεροδρομίου του Σάλτσμπουγκ, Αλεξάντερ Κλάους, στην τοπική εφημερίδα "Salzburger Nachrichten", οι επισκέπτες που έρχονται αεροπορικώς διαμένουν συνήθως στην πόλη περίπου εννέα ημέρες. Εκτός από τις σημερινές αφίξεις, συνολικά στο Σάλτσμπουργκ αναμένονται περίπου 170 έξτρα πτήσεις. Η μεγάλη κίνηση στο αεροδρόμιο θα είναι όμως και η αιτία επιβολής περιοριστικών μέτρων, καθώς για λόγους ασφαλείας οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις θα απαγορευθούν μετά τις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα).

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής τουρισμού του Σάλτσμπουργκ, Μπερτ Μπρούγκερ, ανέφερε ότι είναι πάρα πολλές οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης αλλά και πέριξ αυτής, κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων (10, 14 και 18 Ιουνίου), αλλά τις υπόλοιπες ημέρες οι κρατήσεις μειώνονται αισθητά. Όπως εκτίμησε ο κ. Μπρούγκερ "δεν θα έπρεπε να θέσουμε εξαρχής υψηλούς στόχους. Θα περάσουμε ωραίες ημέρες αλλά δεν πιστεύω ότι στο Σάλτσμπουργκ θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα". Λογικό, αφού πρόκειται για αγώνες της φάσης των ομίλων και όχι για νοκ άουτ παιχνίδια, όπου η ζήτηση αναβαίνει κατακόρυφα.

    Αποτελέσματα στον Β΄Ομιλο

    Με νίκη ξεκίνησε η Κροατία τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του EURO 2008. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς επικράτησε 1-0 της Αυστρίας στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιένης, σκορ που διαμορφώθηκε με πέναλτι του Λούκα Μόντριτς στο 4ο λεπτό.

    Η εθνική Γερμανίας ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο του EURO 2008. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ επικράτησε 2-0 της Πολωνίας στο Κλάγκενφουρτ, σκορ που διαμορφώθηκε με τα γκολ του -πολωνικής καταγωγής- Λούκας Ποντόλσκι (20', 72'). Η Πολωνία προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 June 2008 - 6:30:21 UTC