Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για την κακοποίηση των παιδιών
  • [02] Εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια
  • [03] Δημοψήφισμα για την Ευρώπη

  • [01] Νομοσχέδιο για την κακοποίηση των παιδιών

    Νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης ενέκρινε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την εισήγησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών, αλλά και την εισήγηση να εκδίδεται το αυτόματο διαζύγιο σε δύο από τα τέσσερα χρόνια που ισχύει σήμερα.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι προωθείται, μετά την ομόφωνη έγκριση και από την Κυβερνητική Επιτροπή, νομοσχέδιο σε εκτέλεση απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα και προληπτικά και κατασταλτικά και αυστηρότερες ποινές.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερωτήσεις για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, είπε ότι η εισήγησή του δεν αφορούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς επιδίωξη ήταν να υπάρξει απόλυτη συστοιχία του συμφώνου με το θεσμό του γάμου. Σημείωσε ακόμη ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το ζήτημα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ σε ότι αφορά την υπόθεση της Siemens ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση και πρόσθεσε ότι "έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη"

    Το μεσημέρι ο κ. Κ. Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα παρέθεσαν γεύμα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και τη συζυγό του που βρίσκονται για διακοπές στην Ελλάδα.

    [02] Εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

    «Η πολιτική της ΝΔ απέναντι στην Aυτοδιοίκηση, αλλά ακόμα περισσότερο, απέναντι στις αυτοδιοικήσεις που τυχαίνει να μην είναι κάτω από τον έλεγχό της, είναι απαράδεκτη, πλήττει τα συμφέροντα των κατοίκων αυτών των περιοχών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

    Ο κ.Παπανδρέου δεσμεύτηκε να πάρει πρωτοβουλία στη Βουλή για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά, καθώς όπως είπε ο κ.Φασούλας «μας σπρώχνουν προς δανεισμούς για να πληρώνουμε τους μισθούς των υπαλλήλων, ενώ ουσιαστικά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρακρατά το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το Δήμο».

    Το απόγευμα αναμένεται ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας.

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    Ενημερωτική εξόρμηση για το θέμα της ακρίβειας σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε θα μοιράσει φυλλάδια στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του Κινήματος τα οποία θα κάνουν εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο Γ.Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο πληθωρισμός αγγίζοντας το 5% σημειώνει ρεκόρ δεκαετίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε, προσπαθεί να πείσει ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, αντιτείνοντας ότι μόνο ένα μικρό μέρος του, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οφείλεται στη διεθνή κρίση.

    Απέδοσε δε πρωτοφανή αδράνεια στην κυβέρνηση αναφορικά με τη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και αναρωτήθηκε πόσο δύσκολο είναι για την κυβέρνηση να συστήσει ένα διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να λειτουργήσει το ταμείο κατά της φτώχειας.

    Η χώρα, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι πολίτες υποφέρουν καθημερινά. Και ζήτησε εκ νέου τη μείωση των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

    Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους σεισμοπαθείς δήλωσε ότι η άμεση οικονομική βοήθεια είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο, τόνισε ότι ζητούμενο είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών και κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των πυροπλήκτων περιοχών, προσθέτοντας ότι αποτελεί την βάση για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στήριξης των σεισμόπληκτων περιοχών.

    Τέλος, σχετικά με την συζήτηση στη Βουλή για την σύμβαση του ΟΤΕ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβερνητική πλειοψηφία η οποία, όπως είπε, αρνήθηκε να δεχθεί την κατάθεση εκπροσώπων των μικρομετόχων του Οργανισμού και επισήμανε ότι είναι ανάγκη να γίνει δημόσια προσφορά από την Deutsche Telekom για την αγορά μετοχών από τους μικρομετόχους.

    ΠΑΣΟΚ για κοινοτική οδηγία

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Εύη Χριστοφιλοπούλου σε δήλωσή της για την Κοινοτική Οδηγία σχετικά με το χρόνο εργασίας, τονίζει πως "η αποχή της Ελλάδας από τη διαδικασία υιοθέτησης της Κοινοτικής Οδηγίας στο Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης δεν έχει απολύτως κανένα αντίκρισμα και είναι απλώς «στάχτη στα μάτια» των Ελλήνων πολιτών".

    Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "οι λεονταρισμοί και οι αφορισμοί, με μορφή δηλώσεων της υπουργού Απασχόλησης, γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και για δημιουργία εντυπώσεων" και σημείωσε πως "όποιος διαφωνεί με μια πολιτική, την καταψηφίζει και, δεν απέχει απλά, νίπτοντας τα χείρας του, κατά την προσφιλή συνήθεια της κυβέρνησης".

    Η κα Χριστοφιλοπούλου ανέφερε πως "με τη στάση της, η κυβέρνηση «βάζει πλάτη» στην υιοθέτηση μιας Κοινοτικής Οδηγίας, που ανοίγει το δρόμο για εργάσιμη εβδομάδα 65 ωρών και, μακροπρόθεσμα, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας".

    "Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις πρακτικές, που μόνο στόχο έχουν να «θολώσουν τα νερά» και, να αναλάβει με πράξεις να υπερασπιστεί, αντί να υπονομεύει, τα δικαιώματα των εργαζομένων, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια πάνε από το κακό στο χειρότερο", συμπλήρωσε.

    [03] Δημοψήφισμα για την Ευρώπη

    Διαδήλωση και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνει το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη - Δημοψήφισμα τώρα!»

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, χθες σε συνέντευξη Τύπου, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περιορίσει τη συζήτηση σε λίγες μόνο ώρες, κάτι που όπως είπε αποτελεί, προσβολή προς τη δημοκρατία.

    Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τη συνθήκη αφού όπως είπε, δεν δίνει καμιά απάντηση στα μεγάλα και σύγχρονα προβλήματα των λαών της Ευρώπης, αναφερόμενος ειδικότερα στη ραγδαία άνοδο των τιμών, στη λειτουργία της αγοράς χωρίς έλεγχο, στην άνοδο του πληθωρισμού και τη φτώχεια, ενώ κάλεσε τη ΓΣΕΕ να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους εργοδότες.

    Σήμερα η Κ.Ο. και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση "προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για παρεμβάσεις τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή"

    Ο κ. Αλαβάνος, σε δηλώσεις του μετα τη συνεδρίαση, διατύπωσε επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της στο θέμα των εργασιακών σχέσεων και τη στάση της στο πλαίσιο της ΕΕ και εξέφρασε εκ νέου την αντίθεση του στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση η οποία προχωρά σε ακραίες και εμπρηστικές τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες" και τόνισε ότι "θέλουμε να καυτηριάσουμε την ουσιαστική συναίνεση, τελικά, της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να πληγεί ένα από τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους, που είναι το 8ωρο, με την ουσιαστική αποδοχή της απόφασης που πήρε το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, να γίνει 65ωρο την εβδομάδα. Εμείς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Αριστερά μέσα στις κοινωνίες, θα αγωνιστούμε για να μην περάσει αυτό το μέτρο".

    Για δε την υπόθεση Siemens δήλωσε:

    "Έχει βρωμίσει ο τόπος και πρέπει να αλλάξει όλο το πολιτικό τοπίο. Εμείς ζητάμε εξεταστική επιτροπή, αλλά ζητάμε και από τα κόμματα τα οποία φαίνονται εμπλεκόμενα σήμερα,να κάνουν οι ίδιοι την εσωτερική εξεταστική τους επιτροπή και να δώσουν λόγο στην ελληνική κοινωνία για το τι ακριβώς έχει γίνει".

    Σχετικά με τον ΟΤΕ ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι "μετά από όλα αυτά τα οποία έχουν αποκαλυφθεί τόσο για τη Siemens όσο και για τη Deutsche Telecom με τις παρακολουθήσεις,είναι εντελώς αφερέγγυα η υπόθεση της πώληση του ΟΤΕ στη Deutsche Telecom και δεν πρέπει να γίνει με κανένα τρόπο".

    Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ

    Η κατάσταση στις πληγείσες από τον τελευταίο σεισμό περιοχές και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κύρωση της ευρωσυνθήκης από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Πολιτική Γραμματεία ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία του κόμματος που βρέθηκε χθες στις σεισμόπληκτες περιοχές, με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Ν. Χουντή, και εκτίμησε ότι - με βάση προηγούμενες εμπειρίες σχετικά με την αντίδραση του κράτους σε αντίστοιχες καταστάσεις - ο ΣΥΝ πρέπει να πιέσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, τα οποία συνήθως εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση αλλά δεν πραγματοποιούνται.

    Στο πλαίσιο αυτό η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε την οργάνωση και δεύτερης επίσκεψης σε αυτές τις περιοχές από αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος ώστε να αναδειχθούν οι ανάγκες των κατοίκων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2008 - 16:30:19 UTC