Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

  • [01] Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

    Οι Ευρωεκλογές του επόμενου έτους θα έχουν γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα και ο λαός θα κληθεί να ψηφίσει και για την πολιτική της κυβέρνησης και για την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ και ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης μίλησαν σήμερα για το φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου στα Ιλίσια το οποίο είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια από την ίδρυση ΚΝΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε αν οι εργαζόμενοι θα δεχθούν ως αυτονόητη εξέλιξη τις 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα και χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ως εφαλτήριο μάχης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το ΚΚΕ να μην έχει πρωταγωνιστικό αντιπολιτευτικό ρόλο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ το απασχολεί πώς σκέφτονται οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε ότι το κόμμα της δεν μεταχειρίζεται την αντιπολίτευση για εκλογικούς σκοπούς και σημείωσε, ότι το ΚΚΕ επιδιώκει η λαϊκή πείρα και δυσφορία να αντιστοιχεί με την ψήφο του λαού, γιατί όπως είπε, σήμερα δεν υπάρχει τέτοια αντιστοιχία.

    Υπάρχουν ωστόσο πρόσθεσε, πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν τη σκέψη των εργαζομένων και τόνισε ότι αν η ερώτηση ήταν αν το ΚΚΕ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η απάντηση θα ήταν θετική.

    Απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη, η γραμματέας του ΚΚΕ τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται, όταν ο υπουργός λέει ότι ο νόμος - πλαίσιο εφαρμόζεται και με τη βοήθεια των κομμάτων.

    "Δεν δεχόμαστε τα ευχαριστώ του", δήλωσε η γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι όσο εξαρτάται από εμάς θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Για το ίδιο θέμα η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπήρξε εκβιασμός εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας για διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτοτέλεια των ΑΕΙ όπου υπάρχει το κεφάλαιο, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της στην πρόθεση της κυβέρνησης για αποδέσμευση του Λυκείου από τις πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί όπως είπε, αυτό μπορεί να αλλάξει τη μορφή αλλά δεν θα αντιμετωπίσει την ουσία των προβλημάτων.

    Αναφερόμενη στο φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ η κ. Παπαρήγα είπε, ότι σήμερα είμαστε ώριμοι και οπλισμένοι με γνώση, πίστη, ενθουσιασμό και πείρα και προέβλεψε ότι το 34ο φεστιβάλ θα καταγραφεί ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα αυτής της περιόδου.

    Ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, είπε ότι θα πραγματοποιηθεί η πιο μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στη νεολαία, ενόψει του φεστιβάλ και τόνισε ότι στόχος είναι το φεστιβάλ να ξεπεράσει σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

  • ** Το μεσημέρι, η κα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΚΕΚΔΕ, στο πλαίσιο των επαφών που έχει προγραμματίσει η Ενωση για ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και ανταλλαγή απόψεων για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2008 - 10:30:18 UTC