Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς
  • [02] "Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα"
  • [03] "Δημαγωγία για την ακρίβεια"
  • [04] "Η κοινωνία ξυπνάει"
  • [05] "Οχι" στο δημοψήφισμα
  • [06] Μίνι καύσωνας

  • [01] Σύσταση υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντ.Μπακογιάννη θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Για την ακρίβεια και τα μέτρα, που θα προωθήσει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπισή της συζήτησαν τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας και ο υφυπουργός Εμπορίου, Γιώργος Βλάχος, ενημέρωσαν για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στο πλαίσιο της δέσμης των 41 μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. "Προχωρούμε στη σύσταση της υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς, η οποία θα εποπτεύεται από ειδική γραμματεία και θα έχει ελεγκτικές, κοστολογικές και τιμοληπτικές αρμοδιότητες, ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση στην αγορά, να παρεμβαίνουμε εκεί που πρέπει και να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις, όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία", υπογράμμισε ο κ. Φώλιας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμα ότι η λειτουργία της υπηρεσίας θα επιδιωχθεί να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, καθώς ο ρόλος της είναι σημαντικός, βρίσκεται στην καρδιά των μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί και θα συνεισφέρει στην αποτελεσματική υλοποίησή τους.

    "Τα βήματά μας πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι σταθερά και γρήγορα, ώστε οι καταναλωτές να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους στην αγορά, αλλά ότι το κράτος εξαντλεί τα όρια της παρεμβατικότητάς του για να προστατεύσει την αγοραστική τους δύναμη σε μια περίοδο κρίσης".

    Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η συμπαράσταση των καταναλωτών στο έργο της κυβέρνησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες αυξήσεις τιμολογίων στη ΔΕΗ, που ζήτησε ο κ. Αθανασόπουλος, ο υπουργός ανέφερε: "Tο ακούσαμε, έχει όμως, ήδη, σχολιαστεί".

    [02] "Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη να αλλάξει την Ελλάδα"

    «Το ΠΑΣΟΚ πήρε τις αποφάσεις του με τον πιο δημοκρατικό τρόπο στις 11 Νοέμβριου και μετά με το Συνέδριο του, προχωράμε μπροστά για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER και στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ασχολείται με τα συμφέροντα κάποιων ισχυρών και ευνοημένων κομματικών παραγόντων» και κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα έχει την βούληση να αλλάξει την Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα, εντός και εκτός των κομματικών τειχών, λέγοντας ότι «πρέπει να τελειώσουν οι αντιλήψεις ότι ο καθένας μπορεί να σηκώνει προσωπικό μπαϊράκι, μια προσωπική σημαία» και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει ως μια συντεταγμένη δύναμη που έρχεται να κυβερνήσει τον τόπο.

    Αποφασισμένος να μη δεχθεί πλέον διαφοροποιήσεις από στελέχη που "σηκώνουν προσωπικές σημαίες", δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ".

    "Δεν διάλεξα εγώ να ξαναμπούμε στην εσωστρέφεια. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε μια κίνηση που δημιούργησε ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και τη στόχευσή μας", υπογραμμίζει ο κ. Γ.Παπανδρέου αναφερόμενος στην αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού κ.Κ.Σημίτη, τονίζοντας ότι "υπηρετώ και εγγυώμαι την ενότητα. Και η κίνησή του ήταν ακριβώς για αποτρέψω τη λογική ότι το ΠΑΣΟΚ τεμαχίζεται, κατακερματίζεται και μοιράζεται σε φέουδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν διασπάται".

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν πρόκειται για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", ο κ.Γ.Παπανδρέου απαντά ότι "Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εχω οδηγήσει συστηματικά και συλλογικά το ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος και νέων προτεραιοτήτων για τη χώρα. Και αυτές διαφέρουν σε αρκετά θέματα από τις προτεραιότητες και τις πολιτικές του κ.Σημίτη".

    Επίκεντρο του Κινήματος είναι τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και μαζί ένα αναπτυξιακό όραμα που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Το περιβάλλον, τον πολιτισμό, το ανθρώπινο δυναμικό μέσω της Παιδείας και της καινοτομίας. Αυτές αποτελούν νέες διαφορετικές προτεραιότητες από τις παλιές μας κυβερνήσεις, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ομιλία στη Βουλή

    Καταψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις οποίες ζητείτο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ορισμένες συναφείς πράξεις». Επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 152 βουλευτές καταψήφισαν τις προτάσεις ενώ 144 τις υπερψήφισαν. Απουσίαζαν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Ηλίας Καρανίκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός. Με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής, οι κκ Αντωνίου και Καρανίκας δήλωσαν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και ότι εάν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα ψήφιζαν υπέρ των προτάσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Συμβολικό, όσο και ουσιαστικό περιεχόμενο στην πρόταση για δημοψήφισμα επικύρωσης της Συνθήκης της Λισσαβώνας, προσέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

    Σε συμβολικό επίπεδο, η πρόταση για δημοψήφισμα, αποτελεί την κορωνίδα μιας πολιτικής που θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών της - μιας πολιτικής, που «αποτελεί τη νέα φυσιογνωμία του προγραμματικού λόγου του ΠΑΣΟΚ».

    Σε επίπεδο ουσίας, αποτελεί την απάντηση στο δίλημμα ανάμεσα στον ευρωσκεπτικισμό και την γραφειοκρατική ευρωπαϊκή ενοποίηση, την τάση επανεθνικοποίησης και την τάση για μια ενωμένη Ευρώπη που φοβάται τους πολίτες της. «Η απάντηση στο δίλημμα, είναι αυτή που λέει ένα αποφασιστικό "ναι" στην ενοποίηση, αλλά και που βάζει τον πολίτη στην καρδιά των αποφάσεων και ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον που δεν μπορεί να περιμένει» τόνισε ο κος Παπανδρέου.

    «Άκουσα ότι όσοι ζητούν δημοψηφίσματα υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα. Αν είχαν πει το ναι οι Ιρλανδοί, θα είχαν πει αυτομάτως το ναι οι επικριτές του δημοψηφίσματος;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

    «Στο ιρλανδικό δημοψήφισμα απέτυχαν όλοι οι ευρωπαίοι υποστηρικτές του "ναι" που κρύφτηκαν από τους λαούς τους - μαζί και ο κος Καραμανλής. Τι έχετε να κρύψετε από τον ελληνικό λαό; Φοβηθήκατε να τον ενημερώσετε; Ξοδεύετε εκατομμύρια ευρώ να ενημερώσετε για το έργο των υπουργείων σας, αλλά ούτε ένα για το μέλλον της Ευρώπης που σήμερα κρίνεται».

    «Σε όσους φωνάζουν από την Αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε., τους απαντάμε "με ποιον, προς τα πού και γιατί;" Θέλετε μια Ελλάδα χωρίς φωνή, έρμαιο των εθνικισμών της περιοχής; Εμείς θεωρούμε απαραίτητη εθνικά, την ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη. Ένας πρόεδρος της Ε.Ε., επιλεγμένος από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες, θα είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στις ΗΠΑ όσο και στους εθνικούς Πρωθυπουργούς, σε μια σειρά από ζητήματα, όπως τα μεταλλαγμένα προϊόντα, η στάση της Ευρώπης απέναντι στους πολέμους της εγγύτερης περιοχής, η προστασία του περιβάλλοντος».

    «Σήμερα δεν διεκπεραιώνουμε μία ακόμα απλή ρουτινιάρικη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν κάνουμε ασκήσεις μικροκομματικής αριθμητικής. Συνδιαλεγόμαστε με τους ευρωπαίους συμπολίτες μας, μας κοιτούν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Ας μην αποδεχθούμε ότι εμείς είμαστε η μικρή χώρα που δεν μπορούμε να έχουμε λόγο. Όταν θέλουμε, ο λόγος μας μπορεί να είναι ισχυρός και αυτό το έχει αποδείξει το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.

    [03] "Δημαγωγία για την ακρίβεια"

    Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο θα συναντηθεί η κ.Αλέκα Παπαρήγα, στις 11 το πρωί.

    Αν θέλει η κυβέρνηση να πάρει έστω και ένα μέτρο κατά της ακρίβειας, ας καταργήσει τώρα τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και στη ΔΕΗ και ας δώσει ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, πραγματικό επίδομα σε όλους τους ανέργους, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ανακοίνωση για τη σύσταση υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Το ΚΚΕ κάνει λόγο για "δημαγωγία της κυβέρνησης" με τα μέτρα που εξαγγέλει κατά της ακρίβειας και υπογραμμίζει ότι "με τη θέλησή της έχει παραιτηθεί, στο πλαίσιο του «ευρωμονόδρομου», από τη δυνατότητα παρέμβασης εκεί που διαμορφώνονται πρώτα απβ όλα οι τιμές των προϊόντων, στην παραγωγή, παρουσιάζει τώρα ως θαυματουργό μέτρο τη δημιουργία νέων αρχών που θα εποπτεύουν την αγορά. Όμως αυτές οι υπηρεσίες σε όλη την ΕΕ έχει αποδειχτεί ότι λειτουργούν ως τροχονόμοι που καταγράφουν την άνοδο κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που κυριαρχούν στην παραγωγή και στο εμπόριο".

    Πορεία κατά της ευρωσυνθήκης

    «Το 'όχι' των Ιρλανδών είναι 'όχι' όλων των λαών" και "ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμός ψηφίσατε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά την συγκέντρωση στην Ομόνοια και την πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. που πραγματοποίησε το ΚΚΕ κατά της Συνθήκης της Λισαβόνας.

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την ευρωσυνθήκη. Η πορεία συνεχίστηκε προς τα γραφεία της Ε.Ε. όπου οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπροστά από τα γραφεία της στη Βασιλίσσης Σοφίας, λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας.

    "Το 'όχι' των Ιρλανδών εκφράζει και άλλους λαούς που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να πουν 'όχι' στο έκτρωμα της ευρωσυνθήκης και τη μήτρα που τη γέννησε, την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ο Χρήστος Κατσιώτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση στην Ομόνοια λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία.

    "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πολλαπλά υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό, στήριξαν και στηρίζουν την εξαπάτηση του λαού" είπε το μέλος του ΚΚΕ, ενώ πρόσθεσε πως ό,τι και να κάνει ο Συνασπισμός δεν κρύβεται το γεγονός ότι είναι στυλοβάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Επιπλέον, κάνοντας λόγο για "απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" ο κ. Κατσιώτης πρόσθεσε πως "ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και να απορρίψει τον ΣΥΝ που εξωραΐζει και υπερασπίζεται τον ευρωμονόδρομο και την ΕΕ".

    [04] "Η κοινωνία ξυπνάει"

    "Τα πράγματα αλλάζουν. Ο δικομματισμός εξάντλησε τα περιθώριά του, Δεν μπορεί να ξεγελάσει πλέον τον κόσμο, δεν μπορεί να βγει από την βαθιά του κρίση. Είναι η ώρα να αναδειχτεί μια νέα δύναμη, που θα ταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό, που θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί την κοινωνία και να δρομολογήσει ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο. Και η δύναμη αυτή είναι ο ίδιος ο κόσμος, η πίεση και η ώριμη διεκδίκηση της κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον, ανθρώπινη δουλειά, βιώσιμο περιβάλλον. Από την συνείδηση και τον αγώνα των ίδιων των πολιτών, από την κινητοποίηση τους και την αποτελεσματική τους πίεση θα προκύψει η εναλλακτική πολιτική λύση". Με αυτή τη φράση έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, μαζί με τον Δ. Στρατούλη.

    Ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στην ακρίβεια, για την οποία, όπως είπε η κυβέρνηση προσπαθεί: "Να πειστούμε όλοι ότι η ακρίβεια και η ασύστολη κερδοσκοπία είναι φυσικό φαινόμενο. Μας έρχεται απ έξω, όπως οι μετεωρίτες. Και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Εκτός από το να δείχνουμε ανήσυχοι".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας ότι μαζί με τη ΝΔ έχουν εξωθήσει τον κόσμο στα όρια της φτώχιας. Ωστόσο, όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλία του "Ο κόσμος έχει αρχίσει να τους παίρνει χαμπάρι. Γι αυτό κατρακυλάνε στις δημοσκοπήσεις, γι αυτό προσπαθούν απεγνωσμένα να αλλάξουν την ατζέντα, γι αυτό οργανώνουν τηλεοπτικές επιδείξεις κοινωνικής ευαισθησίας".

    "Είναι θετικό ότι η κοινωνία ξυπνάει. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Γιατί το σύστημα όσο βλέπει να βυθίζεται σε κρίση, τόσο επιθετικό θα γίνεται" είπε. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Απασχόλησης και τις προτάσεις για κατάργηση του ωραρίου εργασίας, ενώ τέλος μιλώντας για το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, τόνισε ότι οι Ιρλανδοί "απέρριψαν την Μεταρρυθμιστική συνθήκη και έβαλαν τρικλοποδιά σε ένα σχέδιο που θα πήγαινε πίσω ολόκληρη την Ευρώπη"

    [05] "Οχι" στο δημοψήφισμα

    Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η κύρωση της συμφωνίας του Ελληνικού ΔΗμοσίου με την Ντόιτσε Τέλεκομ για τον ΟΤΕ.

    Καταψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις οποίες ζητείτο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Κύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ορισμένες συναφείς πράξεις».

    Επί 296 ψηφισάντων βουλευτών, 152 βουλευτές καταψήφισαν τις προτάσεις ενώ 144 τις υπερψήφισαν. Απουσίαζαν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Ηλίας Καρανίκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός. Με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής, οι κκ Αντωνίου και Καρανίκας δήλωσαν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και ότι εάν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα ψήφιζαν υπέρ των προτάσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    «Σήμερα δεν διεκπεραιώνουμε μία ακόμα απλή ρουτινιάρικη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν κάνουμε ασκήσεις μικροκομματικής αριθμητικής. Συνδιαλεγόμαστε με τους ευρωπαίους συμπολίτες μας, μας κοιτούν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Ας μην αποδεχθούμε ότι εμείς είμαστε η μικρή χώρα που δεν μπορούμε να έχουμε λόγο. Όταν θέλουμε, ο λόγος μας μπορεί να είναι ισχυρός και αυτό το έχει αποδείξει το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Επίθεση, τόσο κατά της κυβέρνησης για την άρνησή της να στηρίξει την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την συνθήκη της Λισαβόνας, όσο και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ για το «όψιμο ενδιαφέρον τους», όπως το χαρακτήρισε, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

    Έμφαση στο Ιρλανδικό δημοψήφισμα που είπε "όχι" στην επικύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας το «μεγάλη νίκη που σώζει τη τιμή όλης της Ευρώπης». Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι «φοβάται για αυτό και αποφεύγει την επιλογή να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα».

    «Αδίστακτο Σύνταγμα» που καταστρατηγεί τη λογική, τις δημοκρατικές αρχές και τις ελευθερίες των λαών, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης την Συνθήκη της Λισαβόνας και ζήτησε από την κυβέρνηση «αν δεν φοβάται τον λαό» να πει «ναι» στο δημοψήφισμα.

    Δεν υπηρετούμε το ευρωπαϊκό όραμα όταν χρησιμοποιούμε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ως πρόσχημα για να λύσουμε δικά μας διλήμματα ή ενδεχομένως για να διαλύσουμε δικές μας αμηχανίες, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος. Σχολιάζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ότι ζητά δημοψήφισμα επειδή πιστεύει στον ενημερωμένο πολίτη, αναρωτήθηκε εάν ίσχυε το ίδιο όταν δεν έκανε δημοψηφίσματα, όταν πέρναγε την οδό του Μάαστριχτ, της Νίκαιας και της ΟΝΕ. Αυτά δείχνουν αντιφάσεις και αμηχανίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, για σημαντικότερα από το σημερινό βήματα για την πορεία της Ευρώπης, «δεν έθεσε ποτέ ζήτημα δημοψηφίσματος».

    [06] Μίνι καύσωνας

    Μίνι καύσωνας σήμερα και αύριο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς,σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή.

    Σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική από 26 έως 37 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.Στα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς. Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας.

    Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνον το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς κελσίου.

    Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησος ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοτέρα τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους βορειοδυτικούς 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου.Από το απόγευμα όμως και από τα βορειοανατολικά θα σημειωθεί σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2008 - 6:57:51 UTC