Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σεισμός πολλών ρίχτερ"
  • [02] Δημοσιογραφικό συνέδριο
  • [03] Ενα καταπράσινο τοπίο
  • [04] "Αριστερά αντανακλαστικά"

  • [01] "Σεισμός πολλών ρίχτερ"

    Για "σεισμό πολλών ρίχτερ" από αυτά που συμβαίνουν στη Siemens, μίλησε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης, τονίζονται ότι πρέπει να βγουν οι κάλπες να καθαριστούν "γιατί θα χρειαστούν πολύ σύντομα".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Ετσι όλο λένε ότι θα φτάσουν μέχρι το κόκκαλο, αλλά μένουν στην επιδερμίδα. Ας αποφασίσουν να καθαρίσουν το πολιτικό σύστημα από τους κλέφτες".

    [02] Δημοσιογραφικό συνέδριο

    Οι προκλήσεις, οι αλλαγές και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ψηφιακή ενημέρωση κυριαρχούν στο 16ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, στη Σαμοθράκη, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο

    Στη διάρκεια του συνεδρίου, που αποτελεί ανοιχτό βήμα διαλόγου και προβληματισμού, περίπου τετρακόσιοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρωσία, ανταποκριτές ξένου τύπου, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συζητούν και καταθέτουν τις απόψεις τους για τα θέματα:

    -Προβλήματα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή

    -Ευέλικτες μορφές απασχόλησης-Ασφαλιστικά δικαιώματα: Απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία

    -"Οι πολίτες ενημερώνουν": Διαδικτυακοί τόποι, μπλόγκς κ. α

    -Η Δημοκρατία στην εποχή των ψηφιακών ΜΜΕ

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, ξεναγήσεις στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, πρωτεύουσα της Σαμοθράκης, στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης με το Ιερό των Μεγάλων Θεών, στην περιοχή Θέρμα με τους φημισμένους καταρράκτες καθώς και τον γύρο του νησιού με περιηγητικό σκάφος.

    Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, και διοργανώνεται από τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Σαμοθράκης, την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΜΘ, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, την ΕΣΗΕΠΗΝ και την ΕΣΠΗΤ, με τη συμπαράσταση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

    Στα 15 συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 5500 δημοσιογράφοι.

    [03] Ενα καταπράσινο τοπίο

    Πέντε καταπληκτικές διαδρομές μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στο Δήμο Μενελαϊδας, στο νομό Καρδίτσας ο οποίος έχει έδρα τον Κέδρο και συνολικό πληθυσμό 2.701 κατοίκους. Στον ίδιο δήμο ανήκουν και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λουτρό, Θραψίμι, Βαθύλακκος, Αηδονοχώρι και Λουτροπηγή. Εκτός από την καλλιέργεια του βαμβακιού που παρατηρείται στις πεδινές εκτάσεις, στα ορεινά του δήμου συνεχίζουν να παράγονται με παραδοσιακό τρόπο σημαντικές ποσότητες πολλών τοπικών προϊόντων.

    Πιο αναλυτικά:

    ΦΡΑΓΜΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ - ΚΑΤΑΧΛΩΡΟΣ

    Ξεκινώντας από το φράγμα Σμοκόβου με κατεύθυνση Νοτιοανατολική, αρχίζεις να ανεβαίνεις την πλαγιά του Κατάχλωρου. Το βουνό δεσπόζει πάνω από την Λίμνη Σμοκόβου. Στην αρχή η διαδρομή περνάει μέσα από καταπράσινα λιβάδια. Συνεχίζοντας βόρεια ο ορειβάτης αρχίζει να συναντά θάμνους από πουρνάρια και κέδρα. Κοντά στην μέση της διαδρομής αρχίζει το δάσος δρυός, το οποίο φτάνει μέχρι την κορυφή. Εκεί βρίσκεις την μικρή λίμνη, καλά κρυμμένη από το πυκνό δάσος, όπου τα άγρια ζώα του βουνού σταματάνε να ξεδιψάσουν.

    Μιάμιση ώρα συνεχούς ανάβασης όχι ιδιαίτερα επίπονης, στο τέλος της οποίας αποζημιώνεσαι από την θέα ολόκληρης της πεδιάδας της Θεσσαλίας προς τα βόρεια και την θέα των κορυφογραμμών της Πίνδου προς τα ανατολικά και νότια. Διάρκεια διαδρομής περίπου μιάμιση ώρα.

    ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

    Με σημείο εκκίνησης τα Λουτρά Σμοκόβου περπατάς πάνω στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο με κατεύθυνση νότια προς το χωριό Λουτροπηγή. Η διαδρομή σου δίνει την δυνατότητα να δεις όλο τον ορεινό όγκο που αναπτύσσεται στην περιφέρεια του Δήμου Μενελαΐδας. Μπορείς να θαυμάσεις την κοιλάδα του ποταμού που ξεκινάει από τον Βαθύλακκο, την κορυφή ''Κάστρο'' Θραψιμίου όπου ακόμα στέκουν Κυκλώπεια τείχη και τον επιβλητικό Κατάχλωρο. Στην κορυφή της ανάβασης ξεπροβάλει η Λίμνη Σμοκόβου σε όλο το μεγαλείο της. Συνεχίζοντας η διαδρομή περνάει μέσα από λιβάδια, μικρούς αγροτικούς δρόμους και δάσος δρυός.

    Η οπτική επαφή με την Λίμνη είναι συνεχής. Στο τέλος φτάνεις στο ''Φράγμα Σμοκόβου'', ένα τεράστιο χωμάτινο φράγμα που κλείνει το δρόμο του νερού στην θέση ''Παλιοσταλός''. Διαδρομή ευχάριστη και όχι πολύ κουραστική. Διάρκεια διαδρομής περίπου μιάμιση ώρα.

    ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΣ - ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΣΟΥΝΑΚΑΣ

    Δίπλα από το ποτάμι που κατεβαίνει από το "Πριόνι", που διασχίζει κατά μήκος το ορεινό χωριό του Βαθυλάκκου, ξεκινάει η διαδρομή για το ορειβατικό καταφύγιο της "Τσουνάκας". Η διαδρομή βρίσκεται ολόκληρη μέσα σε ελατόδασος. Ανηφορική διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους, που διακόπτονται συνέχεια από τα άφθονα νερά της περιοχής, τα οποία σχηματίζουν μικρά ρέματα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά του δάσους και την γοητεία του άγριου τοπίου.

    Το τέλος της διαδρομής σε οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο της "Τσουνάκας", της ομώνυμης κορυφής, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε λιβάδια και δάσος ελάτης, ανοιχτό και φιλόξενο για κάθε επισκέπτη. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη. Διάρκεια διαδρομής περίπου μία ώρα.

    ΘΡΑΨΙΜΙ - ΚΑΣΤΡΟ ΘΡΑΨΙΜΙΟΥ

    Από την πλατεία του Θραψιμίου, ξεκινάει η διαδρομή για το ''Κάστρο''. Μία διαδρομή μέσα από μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους, μέσα σε δάσος δρυός. Η διαδρομή καταλήγει στα εναπομείναν αρχαία Κυκλώπεια τείχη με τους τεράστιους ογκόλιθους, οι οποίοι σου προξενούν απορία πως σμιλευτήκανε. Σε όλη τη διαδρομή, η οποία είναι αρκετά βατή και εύκολη, φαίνεται όλη η πεδιάδα της Θεσσαλίας και η κορυφή του Ολύμπου. Διάρκεια διαδρομής περίπου μία ώρα.

    ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙ - ΖΑΧΑΡΑΚΗ

    Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του Αηδονοχωρίου ο ορειβάτης κατευθύνεται Νοτιοδυτικά προς το κέντρο της οροσειράς των Αγράφων. Το άγριο τοπίο με τις απότομες κορυφές και το πυκνό ελατόδασος, περικυκλώνει τα μονοπάτια που οδηγούν στα λιβάδια που δημιουργούν την τοποθεσία ''Ζαχαράκη''. Μία όμορφη διαδρομή όπου ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το περπάτημα με δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής και διατροφής στο τέλος αυτής. Κάθε Πρωτομαγιά, αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά μαζεύονται και διασκεδάζουν στην τοποθεσία ''Ζαχαράκη''. Διάρκεια διαδρομής περίπου μία ώρα.

    [04] "Αριστερά αντανακλαστικά"

    "Τα επιδερμικά αντανακλαστικά μου είναι αριστερά", δηλώνει η Κάρλα Μπρούνι, σύζυγος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Λιμπερασιόν.

    Οταν της ζητείται να σχολιάσει το χάσμα ανάμεσα στη Δεξιά και τον πολιτισμό, απαντά πως αυτό "είναι μια ακραία σκέψη. Υπάρχουν χωρίς αμφιβολία πολύ καλλιεργημένοι άνθρωποι στη Δεξιά, όπως υπάρχουν και αδαείς στην Αριστερά. Ανήκω σε αυτούς τους τελευταίους, είμαι αδαής!"

    Η Κάρλα Μπρούνι δηλώνει ότι αν ο σύζυγός της βάλει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία, θα τον ψηφίσει. "Εχω πάντα τις ίδιες πεποιθήσεις, όσο κι αν είμαι μια γυναίκα ελάχιστα στρατευμένη πολιτικά. Δεν είμαι οπαδός. Ποτέ δεν ήμουν. Εχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται ολοκληρωτικά στη μια ή την άλλη μεριά σκέπτονται με το ένα μόνο κομμάτι του εγκεφάλου".

    Ως πρώτη κυρία της Γαλλίας, η Μπρούνι δηλώνει ότι θα ήθελε να κάνει κάτι "θεμελιώδες", κάτι που να έχει σχέση με την ανθρωπιστική δράση. "Πρόκειται για μια παράδοση. Εγώ δεν θα τολμούσα ποτέ να κάνω πράγματα που σοκάρουν τους ανθρώπους και βγαίνουν από τις παραδόσεις".

    Ενόψει της κυκλοφορίας του νέου της δίσκου, στις 21 Ιουλίου, η Κάρλα Μπρούνι δηλώνει ότι αυτή η διπλή της ιδιότητα τής επιτρέπει να επιβιώνει και να μην την ξεπερνά εντελώς η εξωτερική κατάσταση. "Θα ξαναρχίσω τις συναυλίες όταν ο άνδρας μου δεν θα είναι πια πρόεδρος της Δημοκρατίας", δηλώνει στη δεύτερη μεγάλη της συνέντευξη σε γαλλική εφημερίδα από τότε που παντρεύτηκε τον Σαρκοζί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 June 2008 - 6:30:19 UTC