Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα

  • [01] Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα

    Με τη συμμετοχή 650 εκπροσώπων από 100, περίπου, χώρες και 140 κόμματα απ΄ όλο τον κόσμο αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα, οι εργασίες του 23ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η κρίση στον τομέα των τροφίμων, καθώς και οι συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου.

    Αναμένεται η επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι και οι γραμματείς της Οργάνωσης.

    Όπως ανακοινώθηκε αναμένεται ότι θα συμμετέχουν περίπου 55 αρχηγοί σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, περίπου 25 ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, και 8 εξέχουσες προσωπικότητες.

    Η έναρξη των εργασιών θα γίνει με ομιλία του κ.Γ.Παπανδρέου, ενώ είναι προσκεκλημένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας.

    «Η Σοσιαλιστική Διεθνής, η μεγαλύτερη μη κυβερνητική οργάνωση στον κόσμο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουις Αγιάλα.

    Ομιλία στις γυναίκες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    "Σας χρειαζόμαστε να αναλάβετε τα ηνία και να δημιουργήσετε ένα νέο παγκόσμιο πολιτισμό. Θα έχετε την αμέριστη υποστήριξή μας. Μαζί θα μετατρέψουμε τον κόσμο μας σε ένα δίκαιο κόσμο" είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στις γυναίκες συνέδρους από το βήμα του 19ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, που διεξήχθη στο Σούνιο.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε με έμφαση ότι στην ανθρωπότητα τίθεται το δίλημμα, ή να δημιουργήσει τον πολιτισμό της ειρήνης ή διαφορετικά θα εισέλθει σε μία εποχή ανείπωτης βίας.

    Οι επιπτώσεις των κλιματολογικών αλλαγών, η κρίση των τροφίμων, οι ανισότητες, η διαφθορά, οι εμπόλεμες καταστάσεις και η φίμωση των δικαιωμάτων θα οδηγήσουν στη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία αν τα παγκόσμια προβλήματα δεν επιλυθούν με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο, είπε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των πολέμων, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη θέσπιση ενός "κώδικα δεοντολογίας", ούτως ώστε σε περίοδο συρράξεων οι γυναίκες που υφίστανται τη βία του πολέμου να μην αντιμετωπίζουν και βιασμό.

    Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε ότι η ανθρωπότητα διαθέτει τα μέσα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της, τονίζοντας, ωστόσο, ότι απαράβατος όρος για αυτό είναι η πολιτική βούληση και η δημιουργία ενός πολιτισμού της ειρήνης, στον οποίο οι γυναίκες έχουν να προσφέρουν πολλά, καθώς είναι αυτές που υφίστανται τη μεγαλύτερη βία στη γη.

    "Τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν συνεργατικά. Οχι με βία" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Αν αφήναμε τις γυναίκες να κυβερνήσουν θα είχαμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας, τέλος, ότι αν αφήναμε τις γυναίκες να κυβερνήσουν τον κόσμο θα είχαμε μεγαλύτερη ευαισθησία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2008 - 4:30:11 UTC