Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στήριξη των εργαζομένων"
  • [02] «Πράσινες Μεταφορές»

  • [01] "Στήριξη των εργαζομένων"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τη συντονιστική επιστροπή εργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ δήλωσε ότι στηρίζει απολύτως "τις δραστηριότητες και όλες τις μορφές πάλης που θα αποφασίσουν τα σωματεία που συντονίζονται στον χώρο του Τύπου, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενοποίησης των ταμείων, στη βάση του γνωστού αντιασφαλιστικού, αντιεργατικού νόμου που ψηφίστηκε".

    Η κ. Παπαρήγα ισχυρίσθηκε ότι "πλήττεται κυρίως ο κλάδος της Υγείας και αποδεικνύεται ότι ο στόχος της αναδόμησης - όπως έλεγαν - και της μεταρρύθμισης στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν ήταν μόνο οι συντάξεις, αλλά και οι κοινωνικές παροχές, με αποτέλεσμα νέοι άνθρωποι, που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους, να χάνουν κεκτημένα, να μειώνονται οι κατακτήσεις τους, να επιβάλλονται νέα χαράτσια στον τομέα της Υγείας".

    Για την υπόθεση Siemens

    «Μυρίζει κουκούλωμα, συγκάλυψη. Συμβαίνουν δύο πράγματα: Ή η δικαιοσύνη δεν θέλει να κάψει τα χέρια της, σε ένα τόσο δύσκολο έργο, ή η αλήθεια δεν έφτασε καν προς τα εκεί», δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την υπόθεση Siemens.

    [02] «Πράσινες Μεταφορές»

    Η πολιτική του υπουργείου Μεταφορών για τις «Πράσινες Μεταφορές», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Greenpeace, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος, Ecocity, Φίλοι Ποδηλάτου, Ποδηλάτες, Δίκτυο Επιβάτης και WWF Hellas.

    Μετά την ενημέρωση του υπουργού προς τους εκπροσώπους των οργανώσεων για την ουσία της στρατηγικής του ΥΜΕ στο πλαίσιο των «Πράσινων Μεταφορών», δηλαδή για τη σύνδεση των μεταφορών με την προστασία του Περιβάλλοντος, συμφωνήθηκε να υπάρξουν θεματικές συναντήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με την πρώτη συνάντηση να αφορά τα ποδήλατα.

    Το δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν αυτό των ΤΑΧΙ και ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να καταθέσουν δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις.

    Το τρίτο θέμα, που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν αυτό της βελτίωσης του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

    Στο σημείο αυτό, ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ρυθμό απόσυρσης αυτοκινήτων στην Ευρώπη και σημείωσε ότι βρίσκεται ήδη στα χέρια του η μελέτη του ΙΟΒΕ για τη βελτίωση του στόλου των οχημάτων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σχετικά με την επέκταση των λεωφορειολωρίδων μελετάται το ενδεχόμενο επέκτασής τους, αλλά «αντίθετης ροής» και συμπλήρωσε ότι το ΥΜΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Τροχαία για την καλύτερη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων.

    Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε πως όλα «έχουν καλώς» με την προμήθεια των 320 καινούριων λεωφορείων της ΕΘΕΛ, τα οπoία είναι καινούριας τεχνολογίας, προδιαγραφών Euro -5, και είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 2008 - 18:30:14 UTC