Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακήρυξη ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

  • [01] Διακήρυξη ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με την διακήρυξή της για τις ευρωεκλογές που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, καλεί τον ελληνικό λαό "να δώσει ένα γερό μάθημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να καταδικάσει την διπλοπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημαγωγία του ΛΑΟΣ" στις ευρωεκλογές του επομένου έτους.

    Η διακήρυξη τονίζει ότι στις "ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να καταδικαστούν σε εθνικό επίπεδο τόσο η αντιλαϊκή πολιτική και οι φορείς της, η κυβέρνηση της ΝΔ, γενικότερα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η ΕΕ, όλα μαζί πακέτο!" και εκτιμά ότι η αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές "είναι μάχη που θα έχει έτσι κι αλλιώς ισχυρή επίδραση στις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα μας με επιδράσεις και στην Ευρώπη".

    Με την διακήρυξη το ΚΚΕ ασκεί σκληρή κριτική στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας ότι το κόμμα δικαιώθηκε πλήρως για τις θέσεις του. Χαρακτηριστικά αναφέρει: "το μόνο ελληνικό κόμμα που δικαιώθηκε πλήρως για την ξεκάθαρη θέση του απέναντι στην ΕΕ είναι το ΚΚΕ".

    Αναλύοντας το νόημα της ψήφου των ευρωεκλογών η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ μπορεί και πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα καθώς ο λαός μας έχει νιώσει στο πετσί του πλέον τι αντιπροσωπεύουν οι περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» της που τόσο διαφήμιζε προεκλογικά και ότι μέσα στα 5 χρόνια της διακυβέρνησής της, παρουσίασε το πραγματικό, σκληρό, αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της, ως εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.

    Για το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ τονίζει ότι ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί, να προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση γιατί έχει την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ, την ίδια πολιτική και σε θέματα ΕΕ και σε θέματα εσωτερικής πολιτικής.

    Και τα δύο κόμματα, υποστηρίζει το ΚΚΕ βρίσκονται στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης, δουλεύουν για τα μονοπώλια. Με την πολιτική τους προσφέρουν δυνατότητες για μεγαλύτερη καπιταλιστική κερδοφορία και συμμετοχή στη διανομή των αγορών. Ο καυγάς μεταξύ τους, για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής, «βγάζει λάδι» την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η διακήρυξη καλεί τους εργαζόμενους να μην εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί τη θέση αυτή τονίζοντας ότι "ούτε ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί διέξοδο για τη λαϊκή ψήφο, αλλά αντίθετα έμμεσο στήριγμα της αντιλαϊκής ΕΕ, αφού συστηματικά κρύβει την πραγματική αλήθεια, καλλιεργεί αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ. Παραπλανά το λαό, το δυσκολεύει να αντισταθεί με αποτελεσματικότητα, αφού αποσιωπούν το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ".

    Επίσης, σημειώνει ότι ο ΣΥΝ από το 1991 έως και σήμερα, από τη θέση της αντιπολίτευσης, όχι μόνο αποκρύβει την πραγματική πολιτική της ΕΕ, αλλά και δικαιώνει τις βασικές και κρίσιμες για τους λαούς αποφάσεις της. Είναι το κόμμα που έβαλε πλάτη για την ισχυροποίηση και οικοδόμηση αυτής της ΕΕ, αρχής γενομένης από την υπερψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχ. Καλλιεργεί στο λαό μοιρολατρία, αίσθημα φόβου απέναντι στην ΕΕ. Διαδίδει ψέματα ότι αντίθεση με την ΕΕ σημαίνει εθνική απομόνωση, και προσθέτει ότι πρέπει να καταδικαστεί η διπλοπροσωπία του ΣΥΝ, που, από τη μια μεριά, στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και, από την άλλη, διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της στρατηγικής της, ενοχοποιώντας μόνο τους ελληνικούς «χειρισμούς» και τις «πρακτικές» υλοποίησης αυτών των πολιτικών. Πιο συγκεκριμένα:

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ κατηγορεί και τον ΛΑΟΣ για δημαγωγία επισημαίνοντας ότι "ο ΛΑ.Ο.Σ. τις περισσότερες φορές δημαγωγεί απέναντι στην ΕΕ, προκειμένου να συγκαλύψει τον εθνικισμό του, τη στήριξη που προσφέρει στην πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Προσπαθεί να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τις αντιδραστικές, οπισθοδρομικές θέσεις του, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, την πολιτική της ουσιαστικής στήριξης του συστήματος, το ρόλο του ως ανάχωμα στην πραγματική λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση. Αν και αυτοπαρουσιάζεται ως κόμμα στο χώρο των ευρωσκεπτικιστών, στηρίζει όλες τις βασικές, αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ".

    Το ΚΚΕ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού γιατί:

    - Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων.

    - Με ισχυρό ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μην χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας.

    - Με ισχυρό ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 July 2008 - 18:30:12 UTC