Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρωθυπουργός
  • [02] "Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει άλλοθι σε κανέναν"
  • [03] "Προτάσεις χωρίς ουσία"
  • [04] Συνεδριάζει η ΚΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Θερινές εκπτώσεις
  • [06] Στο "σφυρί" αντικείμενα αστέρων
  • [07] Μαίνονται οι πυρκαγιές

  • [01] Στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

    Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός κ.Κ.Καραμανλής για να μετάσχει στη σύνοδο της Ενωσης για τη Μεσογείο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Γαλλίας.

    Την Κυριακή ο κ.Καραμανλής από τις 15:30 θα μετάσχει στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ενωσης για τη Μεσόγειο, αργότερα θα κάνει δηλώσεις και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του στους αρχηγούς κρατών και τις συζύγους τους.

    Τη Δευτέρα θα πάει σε μουσική εκδήλωση, θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση και αργότερα θα πάει παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσουν ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του.

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε χθές ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Στυλιανίδης σε δηλώσιες του μετά τη συνάντηση είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλες τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

    Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που απελευθερώνει από την ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μονιμοποιηθούν, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

    Πρόσθεσε, ότι το νομοσχέδιο αυτό βάζει ξεκάθαρους κανόνες για το πόσο καιρό μπορεί να μένει κάποιος στην αναπλήρωση και στη συνέχεια να περνά εντός του εκπαιδευτικού συστήματος.

    Ο κ. Στυλιανίδης είπε επίσης, ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τη δουλειά που έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες ώστε η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

    ''Ηδη βρισκόμαστε δυο μήνες πιο μπροστά στα χρονοδιαγράμματα για τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μην παρατηρούνται κενά στα σχολεία, φαινόμενο που για πολλές δεκαετίες το ζήσαμε με δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης'', είπε ο κ. Στυλιανίδης.

    Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτή τη στιγμή έχει ήδη αποσταλεί στις περιφέρειες το 50% των βιβλίων και μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή ώστε οι μαθητές να έχουν τα βιβλία τους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

    Ο κ. Στυλιανίδης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολεγίων είπε ότι το ζήτημα αυτό είναι σε εξέλιξη, ''αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και θα προχωρήσουμε''.

    Προηγουμένως όμως, είπε ο υπουργός Παιδείας, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μια νομοθετική τακτοποίηση του χώρου αυτού, ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

    Ο κ. Στυλιανίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή και εντός του καλοκαιριού.

    Αναφερόμενος στις ποινές σε βάρος των βαθμολογητριών που σχετίζονταν με τις διαρροές στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και προστάτευσε την εγκυρότητα των εξετάσεων αποδίδοντας μέσω των πειθαρχικών μέτρων ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν.

    Ποινές δεν επιβάλλονται μόνο στις συγκεκριμένες βαθμολογήτριες είπε, αλλά και στην επικεφαλής τους.

    Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε να σχολιάσει την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, και είπε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για να αναδεικνύει την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας και των πολιτιστικών μνημείων που είναι ταυτισμένα με την ιστορική μας ταυτότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

    Εμείς με τις συμπεριφορές μας, είπε ο κ. Στυλιανίδης, δείχνουμε προς τα πού πρέπει να κινείται ένα δημοκρατικό κράτος και καλούμε όλους τους γείτονές μας να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

    [02] "Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει άλλοθι σε κανέναν"

    Τα θέματα της καθημερινότητας και διαφάνειας, με ειδική αναφορά στην Siemens, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών για την διαφάνεια, κορύφωση του οποίου ήταν η επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό.

    «Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στα ζητήματα αυτά μέχρι τέλους», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει άλλοθι σε κανέναν και όπου θα κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας θα το κάνουμε». Επέκρινε δε τον υπουργό Επικρατείας λέγοντας πως χρειάστηκε «μιάμιση σελίδα απάντησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να μας πει «ραντεβού τον Οκτώβριο» επειδή η μάχη κατά της διαφθοράς πάει διακοπές».

    Αναφερόμενος, πάντα, στα θέματα διαφάνειας, ο εκπρόσωπος του Κινήματος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εξετάζει όλες τις πρωτοβουλίες, νομικές ή πολιτικές, που μπορεί να πάρει, ώστε το θέμα αυτό να προχωρήσει, επανέλαβε δε ότι το Κίνημα θα είναι "παρόν" στην Διακομματική Επιτροπή του Οκτωβρίου, αλλά συμπλήρωσε ότι η πρόταση της παράταξης για μόνιμη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι θεσμικά πιο σωστή και δεν χάνεται και χρόνος.

    Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ σκέπτεται να «διευρύνει το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ με τα όσα προέκυψαν για την Cosmote», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κρίνει τις κινήσεις του, εν ευθέτω χρόνω, καθώς ήδη η μία υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ για τον ΟΤΕ έχει καταστεί σαφής η πρόθεση του Κινήματος να ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το «αν το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται για την χρονική στιγμή δημοσιοποίησης στοιχείων και αποστολής τους στην Βουλή, για τους πυραύλους TOR M1, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ πάντα προβληματίζεται για την χρονική αλληλουχία των γεγονότων", όταν, όπως ισχυρίσθηκε, "γνωρίζουμε, πως δυστυχώς ένα μέρος της Δικαιοσύνης επηρεάζεται και χειραγωγείται από την κυβέρνηση".

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα καθημερινότητας η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε σ΄ εκείνα της ακρίβειας, της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης υδάτων.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, "υπάρχουν τεράστια ελλείμματα στην πρόληψη των πυρκαγιών" αναφέροντας ότι «μία ώρα πτήσης ενός Canadair ισοδυναμεί με τα κονδύλια πρόληψης ενός δήμου για ένα χρόνο».

    Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στην Πυροσβεστική υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων, ενώ αναφερόμενος στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών είπε ότι έχει «περάσει ένας χρόνος και δεν έχει προχωρήσει τίποτα».

    Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος» είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά «τώρα την δημοσιοποίηση όλων των ψηφιακών χαρτών, ώστε να δούμε τι ήταν δάσος, τι έχει καεί, και πώς είναι η κατάσταση τώρα».

    Για τους υδάτινους πόρους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενα λειψυδρίας», επέρριψε ευθύνες στη ΔΕΗ για κακή διαχείριση των αποθεμάτων και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να κινηθεί με πρόγραμμα εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, σχέδια διαχείρισης ανά υδατικό διαμέρισμα και σύσταση των αντίστοιχων φορέων διαχείρισης.

    [03] "Προτάσεις χωρίς ουσία"

    Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Tasty Foods πραγματοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και σε δηλώσεις της τόνισε ότι "μπαίνοντας σε ένα εργοστάσιο, πραγματικά πολύ σύγχρονο, εκείνη την ώρα σκέφτεσαι ότι η επιστήμη και η τεχνολογία έχoυν ανέβει πάρα πολύ, έτσι που μπορεί ο ανθρώπινος σωματικός κόπος να είναι μικρότερος".

    "Παρ' όλ' αυτά", πρόσθεσε, "οι εργαζόμενοι ζουν χειρότερα, υφίστανται τα προβλήματα των νέων τεχνολογιών, γιατί και αυτά προκαλούν σωματικά και άλλα προβλήματα, γιατί εντατικοποιούν το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Και ακριβώς το συμπέρασμα είναι το εξής: Μια ρήξη, μια ανατροπή στο σημερινό σύστημα δίνει στο λαό τη δυνατότητα να πάρει στα χέρια του μέσα και πλούτο και να ζήσει πολύ καλύτερα. Διαφορετικά, η επιστήμη και η τεχνολογία χρησιμοποιούνται σε βάρος του".

    "Προτάσεις χωρίς ουσία"

    Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν συμφωνεί και δεν θα συμμετάσχει στην Διακομματική Επιτροπή που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός γιατί όπως τονίζει "δεν έχει να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στην αντιμετώπιση του "μαύρου" πολιτικού χρήματος".

    Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΚΚΕ, "βρίσκεται στην ίδια τη σύμφυση του κράτους με τα μονοπώλια και τα κόμματα εξουσίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο σύστημα στο οποίο ζούμε. Πάνω σε αυτό το έδαφος υπάρχει και αναπτύσσεται η διαπλοκή, η οποία δεν περιορίζεται μόνον στα οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά εκφράζεται με πολλούς τρόπους και κυρίως με την ποικιλόμορφη στήριξη στα κόμματα που με την πολιτική τους στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου".

    Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τόσο οι προτάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ μόνο στα λόγια χτυπούν τη διαπλοκή. Στην πράξη θα παρακάμπτονται. Είναι επομένως χωρίς ουσία. Ταυτόχρονα όμως με πρόσχημα τη "διαφάνεια" και τον έλεγχο των δαπανών επιχειρείται μια απαράδεκτη παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των κομμάτων.

    Το ΚΚΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση δεν "μοιράζει" δουλειές σε επιχειρήσεις, δεν έχει σχέση με κρατικά συμβόλαια. Η γενικότερη πολιτική του και το πρόγραμμα που έχει κοινοποιήσει στο λαό στρέφεται ανοιχτά και απερίφραστα κατά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και του κέρδους.

    Το ΚΚΕ αντλεί τα οικονομικά του από τις συνδρομές των μελών, των φίλων και των οπαδών του και από την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων. Τα οικονομικά του Κόμματος ελέγχονται από εκλεγμένα από το Συνέδριό του όργανα.

    Οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης αυτής της δραστηριότητας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

    Το ΚΚΕ τονίζει ακόμη ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ονομαστικοποίηση των συνδρομών των μελών, των φίλων και των οπαδών, προσθέτοντας ότι "δεν ξεχνούμε ότι χιλιάδες αγωνιστές διώχθηκαν στο παρελθόν για αυτόν το λόγο. Σήμερα, τυπικά μεν τέτοιες διώξεις δεν υπάρχουν, στην πράξη όμως όλη την τελευταία δεκαπενταετία και στη χώρα μας και στην ΕΕ οικοδομούνται νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί για την αντιμετώπιση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για το χτύπημα ακόμα και της ιδεολογίας που είναι αντικαπιταλιστική, κατά της ριζοσπαστικοποίησης της σκέψης.

    Επομένως, οι προτάσεις και των δυο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην ουσία μεν είναι ανέξοδες, όσον αφορά τη διαπλοκή, αλλά και αντιδραστικές, αντιδημοκρατικές όσον αφορά τη λειτουργία των κομμάτων".

    [04] Συνεδριάζει η ΚΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Πανελλαδική Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψής του, τον περασμένο Μάρτιο.

    Οι εργασίες της Πανελλαδικής Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί με την κεντρική εισήγηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα και συζήτηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις και οι απαντήσεις, που πρέπει να δώσει η Αριστερά.

    Οι εργασίες θα λήξουν αύριο το μεσημέρι.

    Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, ρυθμίσεις για τις εκλογικές δαπάνες και την πλήρη δημοσιοποίηση κάθε σύμβασης του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα πρότεινε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι κ.κ. Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Δραγασάκης.

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι αντί να υπάρχει στη χώρα κόκκινος συναγερμός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας η πολιτική ζωή βρίσκεται σε τέλμα- αναφερόμενος σε υποθέσεις διαφθοράς- και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής, εκτιμώντας όμως ότι και πάλι δεν θα διορθωθούν τα προβλήματα.

    Η υπόθεση Siemens, είπε ο κ. Αλαβάνος, δεν είναι εξαίρεση. Η διαφθορά είναι κανόνας και όρος λειτουργίας του συστήματος είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι η Ελλάδα του κ. Καραμανλή, σε συνέχεια του κ. Σημίτη θυμίζει τη Ρωσία του Γιέλτσιν, όπου δεν ίσχυε και δεν εφαρμοζόταν κανένας κανόνας.

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα και αναφέρθηκε στην προετοιμασία του κόμματός του για την παρουσίαση του εναλλακτικού προγράμματος.

    Την παρουσίαση των προτάσεων για τη διαφάνεια έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης.

    Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, γιατί είναι ήδη ηθικά απαξιωμένος απέναντι στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη.

    Ο κ. Κουβέλης είπε ότι για να αλλάξει ο νόμος αυτός με την κανονική διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αναθέσει στο επιστημονικό συμβούλιο να εξετάσει τη δυνατότητα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να ληφθεί υπόψη η σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς που κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2008 και προβλέπει μεταξύ άλλων, τη λήψη μέτρων σε θεσμικό επίπεδο για την ποινικοποίηση και την επιβολή του νόμου σε ορισμένα αδικήματα, όπως της δωροδοκίας των δημοσίων λειτουργών.

    Ο κ. Κουβέλης πρότεινε την αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης κομμάτων, ενώ για το ίδιο θέμα ο κ. Δραγασάκης είπε ότι απαιτείται και εσωτερικός έλεγχος από τα κόμματα, γιατί όποιο κόμμα θέλει να παραβιάσει το νόμο θα βρει τρόπο να το κάνει.

    [05] Θερινές εκπτώσεις

    Την Τρίτη 15 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2008. Οι εκπτώσεις δίνουν την ευκαιρία, στους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, αλλά ταυτόχρονα κρύβουν αρκετές παγίδες:

    Το ΕΛΚΕΚΑ ( Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών) επισημαίνει:

    - Πριν βγείτε για ψώνια να σκεφτείτε καλά τις ανάγκες που έχετε και μη δημιουργείτε τεχνητές, μην πέφτετε θύματα της υπερκατανάλωσης.

    - Μην αγοράζετε με την λογική του φθηνού εάν δεν το χρειάζεστε, είναι περιττό και δεν έχετε κανένα κέρδος.

    - Μην επηρεάζεστε από την διαφήμιση. Η ωραιοποιημένη εικόνα των προϊόντων δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

    - Πριν αγοράσετε, κάνετε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και επιλέξετε σωστά.

    - Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή να πάρετε πίσω τα λεφτά σας

    Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών , μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

    - Κάθε είδος πρέπει να γράφει δύο τιμές. Μία που ίσχυε πριν την έκπτωση και μία που προκύπτει μετά καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

    ΠΡΟΣΟΧΗ . Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι στο συνολικό ποσοστό στις βιτρίνες των καταστημάτων.

    - Αγοράζετε εποχιακά είδη, μην περιμένετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε καλή τιμή, αντίθετα μπορεί να πετύχετε καλή τιμή σε ρούχα, παπούτσια και είδη της φετινής μόδας.

    - Η αγορά προϊόντων με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πρέπει να δίνετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους που διέπουν αυτή την συνδιαλλαγή.

    - Ζητείστε για όλες τις αγορές σας αποδείξεις και μην ξεχνάτε ότι μέρος της ευθύνης έχουν και οι καταναλωτές, εάν στο δρόμο σας γίνει έλεγχος και δεν έχετε απόδειξη, το δε πρόστιμό είναι μεγάλο.

    - Αποφύγετε τον συνωστισμό, ανάμεσα στο πολύ κόσμο υπάρχουν και μερικοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν αλλά σκοπεύουν να το δικό σας πορτοφόλι.

    - Καταγγείλετε κάθε περίπτωση πλασματικών εκπτώσεων ή ελαττωματικών προϊόντων στο ΕΛΚΕΚΑ (Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών) τηλ.210-3803116 ή στο 1520.

    [06] Στο "σφυρί" αντικείμενα αστέρων

    Πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια έδωσε ένας συλλέκτης για να αγοράσει το κάλυμμα των τυμπάνων των Beatles που απεικονίζεται στον δίσκο Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, που κυκλοφόρησε το 1967.

    Η δημοπρασία με διάφορα αναμνηστικά των Σκαθαριών και άλλων αστέρων της μουσικής σκηνής διοργανώθηκε από τον Οίκο Κρίστις, στο Λονδίνο. Οι διοργανωτές εκτιμούσαν ότι θα πουλούσαν περίπου 150.000 λίρες το ζωγραφισμένο τύμπανο, που είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αντικείμενα στην ιστορία του συγκροτήματος, αλλά τελικά πουλήθηκε για 541.250 λίρες, δηλαδή 1,07 εκατομμύριο δολάρια, σε τιμή τετραπλάσια από εκείνη που υπολόγιζε ο Οίκος Κρίστις.

    Το χειρόγραφο του Τζον Λένον με τους στίχους του τραγουδιού Give Peace A Chance, ξεπέρασε επίσης την τιμή που υπολόγιζαν οι διοργανωτές της δημοπρασίας και από τις 300.000 λίρες, πουλήθηκε έναντι 421.250 λιρών.

    Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου του Τζον Λένον, τα οποία φορούσε όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του δίσκου Mind Games, πουλήθηκε 39.650 λίρες.

    Στη δημοπρασία αυτή πουλήθηκε μία σπάνια ηχογράφηση συναυλίας του Τζίμι Χέντριξ, στο Μπεντφορντσάιρ, τον Ιούλιο του 1968, έναντι 48.050 λιρών. Δημοπρατήθηκε επίσης ένας ενισχυτής που χρησιμοποιούσε ο Χέντριξ σε συναυλίες από το 1967 έως το 1969 έναντι 25.000 λιρών.

    [07] Μαίνονται οι πυρκαγιές

    Ενας άνθρωπος βρέθηκε απανθρακωμένος σε κατοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές στη βόρεια Καλιφόρνια,ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ο νεκρός εντοπίστηκε από τα συνεργεία διάσωσης στην μικρή κοινότητα Κόνκοου ,όπου περισσότερα από 50 σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες.

    "Λυπηθήκαμε για την απώλεια ενός μέλους της κοινότητάς μας,αλλά ελπίζουμε ότι τώρα θα καταλάβουν οι κάτοικοι γιατί έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής" δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας .

    Περισσότεροι από 20.000 πυροσβέστες δινουν μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Καλιφόρνια,όπου εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου 322 πύρινα μέτωπα ,έχοντας αποτεφρώσει εδώ και ένα μήνα 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων και 100 κατοικίες.

    Περίπου 3.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο μέτωπο που εξακολουθεί να απειλεί την πόλη Παραντάιζ, από την οποία απομακρύνθηκαν χθες 14.000 κάτοικοι.

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ έδωσε εντολή να μετάσχουν στις ομάδες πυρόσβεσης και 2.000 μέλη της Εθνοφρουράς .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 July 2008 - 6:30:22 UTC