Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμόρφωση λίστας των Βαρέων
  • [02] Νέα άνοδος του πετρελαίου

  • [01] Αναμόρφωση λίστας των Βαρέων

    Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με το έργο αναμόρφωσης της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

    Μετά τη συνεδρίαση η κα Πετραλιά σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Επιτροπή.

    "Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας που της έχει ανατεθεί,έχει,ήδη,γίνει. Υπολείπεται βέβαια ένα σημαντικό κομμάτι,ώστε να ολοκληρώσει η επιτροπή το έργο της.Οι χρόνοι οι οποίοι θα είναι χρόνοι ολοκλήρωσης του έργου.H επιτροπή μου ζήτησε να υπάρξει μια χρονική παράταση.Αυτό που πρέπει να πω και να επαναλάβω είναι ότι ζήτησα από την Επιτροπή να επιταχύνει το έργο της, ώστε να μην υπάρχουν συζητήσεις και στρεβλώσεις και να υπάρχει μια φημολογία, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μέσα στο καλοκαίρι πιστεύω και ελπίζω, ότι η Επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, όπως της έχει ανατεθεί από τις υπουργικές αποφάσεις",ανέφερε η κ.Πετραλιά.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπεχράκης ανάφερε:" Όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά, έχουμε την καλή συμπαράσταση της Πολιτείας αυτή τη φορά και νομίζουμε ότι είμαστε σε μια θετική πορεία, η οποία θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα που διακαώς επιθυμείτε.Θα ήθελα κι εγώ να διαψεύσω κατηγορηματικά όλες τις φημολογίες,που μέχρι τώρα υπό μορφή ειδήσεων γράφονται στις εφημερίδες,διότι δεν στηρίζονται σε πορίσματα της Επιτροπής αυτής. Το πόρισμα θα είναι ένα.Όταν ολοκληρωθεί θα το έχετε και το τότε θα το συζητήσουμε και θα το κρίνουμε όλοι μαζί".

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν κατηγορίες Βαρέων και Ανθυγιεινών απάντησε:

    "Η πρόταση θα περιλαμβάνει και κατηγοριοποίηση,διότι δεν πιστεύουμε σαν Επιτροπή ότι όλα τα Βαρέα και όλα τα Ανθυγιεινά έχουν την ίδια βαρύτητα και τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας. Όμως όσα από αυτά, η Πολιτεία θα νομοθετήσει, για να συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους ανάλογα, δεν αποτελεί ένδειξη της Επιτροπής".

    [02] Νέα άνοδος του πετρελαίου

    Η τιμή του αργού ξεπέρασε τα 136 δολάρια το βαρέλι -σήμερα το απόγευμα- καθώς οι επενδυτές ξεκίνησαν πάλι να αγοράζουν μετά τη σημαντική πτώση των τιμών τις τελευταίες ημέρες, ενώ ενισχυτικά λειτούργησε και η νέα μείωση της παραγωγής στη Νιγηρία.

    Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε σήμερα το απόγευμα αύξηση κατά 1,70 δολάρια το βαρέλι, και βρισκόταν στα 136,30 δολάρια το βαρέλι

    Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- είχε αυξηθεί κατά 1,54 δολάρια και είχε ανέλθει στα 137,35 δολάρια το βαρέλι.

    Η επίθεση σε πετρελαιαγωγό στη Νιγηρία -τον 8ο μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο- οδήγησε σε αναγκαστική μείωση της παραγωγής κατά 20.000 βαρέλια ημερησίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2008 - 16:30:22 UTC