Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναγκαία η ενεργός συμμετοχή του πολίτη"
  • [02] Μαζική έξοδος

  • [01] "Αναγκαία η ενεργός συμμετοχή του πολίτη"

    Σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην αρχαία Ολυμπία.

    Ο πρωθυπουργός ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την στάση του στις τελευταίες εξελίξεις και εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητά του για την συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, χωρίς συμβιβασμούς.

    Ο κ.Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του δήλωσε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ ότι έγιναν λάθη, πως υπήρξαν καθυστερημένες παρεμβάσεις και πως υπήρξαν συμπεριφορές που αντιβαίνουν τις αρχές της παράταξης. Τόνισε δε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις αρχών.

    Επιτιθέμενος κατά του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός τόνισε:

    "Οι πολίτες το ξέρουν πολύ καλά. Τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα (τα χρέη, τα ελλείμματα, η ακρίβεια, η ανεργία, η διαφθορά) είναι "επιτεύγματα" ενός καθεστωτικού παρελθόντος. Ανεξιχνίαστες υποθέσεις που αποκαλύπτονται, ερευνώνται και αντιμετωπίζονται σήμερα (παραδικαστικό, Χρηματιστήριο, ΔΕΚΑ, Κτηματολόγιο, Εξοπλιστικά, ΤΟΡ - Μ1, "Ζήμενς") γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν στο χθες".

    Και συμπλήρωσε:

    "Γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν στις εστίες ενός συστήματος εξουσίας που δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δεν αντιδρούσε. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν με την κάλυψη ενός συστήματος που λοιδωρούσε,που λάσπωνε, που υποτιμούσε, όποιον τολμούσε να πει για όλα αυτά. Γεννήθηκαν μέσα από νοοτροπίες που έκαναν τη διαπλοκή καθεστώς, έκαναν τη διαφθορά καθημερινή πρακτική, έκαναν την αθέμιτη συναλλαγή κοινωνικά αποδεκτή".

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ακόμη τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως "για πολλά χρόνια, η "μίζα" ήταν κυβερνητική οδηγία, η παρανομία γινόταν ανεκτή, οι υπαίτιοι προστατεύονταν ακόμη και με νομοθετικές ρυθμίσεις".

    Επισήμανε δε ότι η κατάσταση εκείνη άλλαξε και συνεχίζει ν' αλλάζει και σήμερα οι υπαίτιοι δεν καλύπτονται, οι υπόλογοι, όποιοι κι αν είναι, λογοδοτούν -και θα λογοδοτούν - αυστηρά.

    "Τολμούμε να συγκρουόμαστε. Τολμούμε να αποκαλύπτουμε. Τολμούμε να ερευνούμε. Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Αυτή είναι η διαφορά μας. Οι θεσμοί λειτουργούν αποτελεσματικά και η Δικαιοσύνη, απόλυτα ανεξάρτητη, έχει σήμερα το λόγο που της ανήκει. Την εμπιστευόμαστε σε κάθε περίπτωση", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ταυτόχρονα, όλα όσα χρειάζεται να γίνουν στη Βουλή: Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση "Ζήμενς" θα συγκροτηθεί με κυβερνητική πρωτοβουλία όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο. Εκτίμησε δε ότι η συγκρότηση εξεταστικής σήμερα θα δυσκολέψει το έργο της Δικαιοσύνης, "όπως κάποιοι επιζητούν, όχι για να δώσει κάλυψη, όπως έγινε στην υπόθεση Οτσαλάν. Όχι για να καταλήξει κάθε κόμμα στο δικό του πόρισμα, όπως έγινε με τα εξοπλιστικά.

    Και τόνισε με έμφαση:

    "Ας μην παριστάνουν, λοιπόν, τους βιαστικούς, εκείνοι που πάνω από δύο δεκαετίες καλλιεργούσαν τη σιωπή, την ανοχή, τον κυνισμό. Ας μην προσπαθούν να συμψηφίσουν τις χτεσινές ενοχές με τις σημερινές κραυγές τους. Ας μην επιδίδονται σε παιχνίδια εντυπώσεων".

    Ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οποία είπε ότι "πάει πολύ να παριστάνει τον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας τη Δικαιοσύνη".

    "Πάει πολύ σ' αυτούς που ανέχτηκαν το παραδικαστικό να γίνονται αφισοκολλητές απύθμενης ανευθυνότητας. Είναι δικαίωμά τους να ανταγωνίζονται σε λαϊκισμό τους αντιπολιτευόμενους κομματικούς τους αντιπάλους. Δεν είναι όμως δικαίωμα κανενός η κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση αμφισβήτηση των θεσμών", τόνισε.

    Ο Κώστας Καραμανλής εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ "ανεύθυνα και αναξιόπιστα" προσπαθεί να καλύψει την πολιτική του αδυναμία, με ακρότητες που πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία και το κατηγόρησε ότι προσπαθεί να πετύχει συμψηφισμούς και να αναβιώσει πρακτικές οξύτητας, πόλωσης, και φανατισμού.

    "Πλανώνται και δεν θα αργήσουν να το καταλάβουν. Δεν μέτρησαν τα πράγματα καλά. Δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα μπορέσουν να γυρίσουν τον τόπο στο χτες. Η κοινωνία δεν αντέχει δημαγωγικές παραστάσεις που, χωρίς να δίνουν λύση στο επίκαιρο, διογκώνουν όλα τα προβλήματα", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η κοινή γνώμη βλέπει την αντιφατικότητα της ευρύτερης αντιπολίτευσης και καταλαβαίνει τους κινδύνους που επιφυλάσσει η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων.

    "Ο τόπος έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στα κοινά. Έχει ανάγκη υπευθυνότητας, σοβαρότητας, αποτελεσματικότητας", συμπλήρωσε.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς ολες τις κατευθύνεις:

    "Όποιες κι αν είναι οι αντιξοότητες της διεθνούς συγκυρίας, όποιες κι αν είναι οι αντιστάσεις βολεμένων συμφερόντων, όποιο κι αν είναι το ξέσπασμα του θλιβερού παρελθόντος, δεν θα κουραστώ, δεν θα διστάσω, δεν θα υποταχθώ στις σκοπιμότητες κανενός", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Επισήμανε ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες που προσκρούουν στις αρχές, στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και στα ζητούμενα της κοινωνίας, ενώ τόνισε με έμφαση ότι δεν συμβιβάστηκε και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί "με πιέσεις που αντιμάχονται το εθνικό, το κοινωνικό, το συλλογικό συμφέρον. Είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη σας. Δύναμή μου είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών".

    Αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς με έμφαση στην Παιδεία και την Οικονομία, στα έργα που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι τους σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους της περιοχής.

    Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στις πυρόπληκτες περιοχές αποκαταστάθηκαν οι βασικές υποδομές και προγραμματίστηκαν δεκάδες εγγειοβελτιωτικά έργα.

    Οι αποζημιώσεις στους αγρότες των περιοχών αυτών και οι παρεμβάσεις αγροτικών υποδομών ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ρυθμίστηκαν, παράλληλα, οι οφειλές επαγγελματιών και επιχειρήσεων της περιοχής, δόθηκαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου αυξημένες στο 60% επιχορηγήσεις, δόθηκαν άμεσα στους πληγέντες τα μεγαλύτερα επιδόματα, που συνολικά ξεπέρασαν τα 250 εκ. ευρώ, και τέλος δόθηκε έκτακτη ενίσχυση στους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους φοιτητές από τις πληγείσες περιοχές.

    Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα δεσμευόμαστε από την εντολή εκατομμυρίων Ελλήνων. Δεσμευόμαστε απέναντι σ' όλους τους πολίτες. Όλοι μαζί -κυβέρνηση, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Τοπικές και Επαγγελματικές Οργανώσεις, ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ, συγκροτούμε μια δυνατή γροθιά απέναντι στα προβλήματα" και κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, τους προέτρεψε να αρνηθούν αυτούς που τους αρνούνται και να αγνοήσουν αυτούς που τους αγνοούν, αλλά και να αμφισβητήσουν αυτούς που τους αμφισβητούν.

    "Αντισταθείτε στη μοιρολατρία και τις φοβίες. Αντισταθείτε στην απαξία και τη συντήρηση. Αντισταθείτε σε όσους προσπαθούν να σας πείσουν πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Απαντήστε με αισιοδοξία, με όραμα, με νέες ιδέες. Απαντήστε με προτάσεις, με δράσεις, με τόλμη", ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους νέους.

    Επίσκεψη πρωθυπουργού στα αντιπλημμυρικά έργα στην Ολυμπία

    Πριν από την ομιλία του στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας που εκπονήσαμε μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές βρίσκεται πλέον στη φάση της πλήρους εφαρμογής του. Ξεπερνώντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, στηρίξαμε, τις πρώτες κιόλας ώρες της δοκιμασίας τους, όλους τους συμπολίτες μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, το σπίτι, την περιουσία τους. Τα επιδόματα της άμεσης οικονομικής αρωγής ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Οι αποζημιώσεις στους αγρότες και η αποκατάσταση των υποδομών του αγροτικού τομέα ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ.

    Ενα χρόνο μετά, οι βασικές υποδομές των πυρόπληκτων περιοχών έχουν αποκατασταθεί. Ολοκληρώθηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Προχωρεί, με δωρεάν παροχή ολόκληρου του ποσού που χρειάζεται, η αποκατάσταση των σπιτιών. Βεβαίως υπάρχει ακόμη πολύ και σκληρή δουλειά μπροστά μας. Ηταν και είναι η επιλογή μας να μην αρκεστούμε μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά να προχωρήσουμε στην αναγέννηση ολόκληρης της περιοχής. Για το σκοπό αυτό καταρτίζεται - θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο - ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας".

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και το νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφίρα στους οποίους είπε οτι θα μελετήσει τα σχετικά υπομνήματα των τοπικών φορέων που του παρουσίασαν.

    Επιστολή πρωθυπουργού προς Ν.Γκρούεφσκι

    «Η ιστορία κρίνει τους ηγέτες από το πώς στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», επισημαίνει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στην επιστολή του προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ. Ο κ.Καραμανλής επισημαίνει ότι «ποτέ δεν υπήρξε "μακεδονική μειονότητα" και κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος».

    Η επιστολή του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προς τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι επεδόθη το πρωί της Παρασκευής, στο γραφείο του, από την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

    Το πλήρες το κείμενο της επιστολής του Ελληνα πρωθυπυργού έχει ως εξής:

    «Κύριε Πρωθυπουργέ,

    »Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία 15 χρόνια η Ελλάδα και η χώρα σας, σε συνέχεια των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχουν δεσμευτεί σε διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ΟΗΕ με αντικείμενο το θέμα της ονομασίας, το οποίο «?πρέπει να επιλυθεί προς όφελος της διατήρησης ειρηνικών σχέσεων και σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή», όπως υπογραμμίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Απόφαση 817.

    »Τις περασμένες εβδομάδες, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Matthew Nimetz, παρουσίασε ορισμένες ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Λυπάμαι που επιλέξατε αυτήν ακριβώς την κρίσιμη στιγμή της διαπραγματευτικής προσπάθειας, για να στείλετε την επιστολή της 10ης Ιουλίου 2008.

    »Με αυτήν την αφορμή, θέλω να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα είναι σταθερά δεσμευμένη στην προώθηση σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας με όλες τις γειτονικές της χώρες, ειδικά με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, και στη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στο εγγύς μέλλον, στην ευρω-ατλαντική και ευρωπαϊκή οικογένεια.

    »Η Ελλάδα, από το 1993, έχει επιδείξει καλή θέληση ώστε, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, που να λαμβάνει υπόψη της τα νόμιμα συμφέροντα και τις ευαισθησίες των δύο χωρών. Αυτό ανταποκρίνεται στην εντολή των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επίσης και στην επιθυμία όλων των Κρατών που συμμετέχουν στους Ευρω-ατλαντικούς και Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Κάτι που άλλωστε έχει κατηγορηματικά υπογραμμιστεί, με τρόπο μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, αντίστοιχα.

    »Κύριε Πρωθυπουργέ,

    »Η επιστολή σας, απέχοντας πολύ από το να προωθεί τις διαπραγματεύσεις και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη χώρα μου, εγείρει ανύπαρκτα και απολύτως αβάσιμα ζητήματα που αντιστρατεύονται τις εργώδεις προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλλει η Ελλάδα. Επιδιώκει επίσης παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις γειτονικού Κράτους και παρεκκλίνει από τους στόχους των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

    »Δεν υπάρχει "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός, είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος, χωρίς σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα της περιοχής. Όσον αφορά περιουσιακά ζητήματα, οιοσδήποτε θα μπορούσε να κάνει χρήση της δυνατότητας νομίμου προσφυγής στα Δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

    »Κύριε Πρωθυπουργέ,

    »Οι εποχές έχουν αλλάξει. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον των Βαλκανικών κρατών βρίσκεται στους Ευρωπαϊκούς και Ευρω-ατλαντικούς θεσμούς, και όχι σε εθνικιστικές λογικές μιας εποχής που έχει ανεπιστρεπτί περάσει και που πρέπει να μείνει οριστικά πίσω στο παρελθόν. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο να εργαστεί γιβ αυτόν τον σκοπό.

    »Η Ιστορία κρίνει τους ηγέτες από το πως αίρονται στο ύψος των προκλήσεων και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη δική σας θετική στάση και εποικοδομητικό πνεύμα».

  • ** Ενημερωτική επιστολή θα αποστείλει η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο γάλλο ομόλογό της και προεδρεύοντα της ΕΕ Μπερνάρ Κουσνέρ, στον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Ολι Ρεν και στο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, μετά την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Δηλώσεις Λευτέρη Ζαγορίτη

    "Η υπόθεση Ζορμπά είναι θέμα κοινοτικού δικαίου. Είχε εδώ και καιρό εξαγγελθεί ότι θα αλλάξει η σχετική νομοθεσία για να εναρμονισθούμε με το Κοινοτικό Δίκαιο", δήλωσε σήμερα ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης,απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Αρχαία Ολυμπία.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση,που την κατηγορεί για σήψη και διαφθορά ο Λευτέρης Ζαγορίτης είπε:

    "Να αναζητήσει ο κ. Παπανδρέου τη σήψη και τη διαφθορά στο δικό του πολιτικό χώρο, στο κόμμα του, στο παρελθόν τους. Ελπίζω να κάνουν κάτι μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ένα ξεσκαρτάρισμα, διότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι σοβαροί και σωστοί, αλλά υπάρχουν και πρόσωπα που είναι αναντίστοιχα με αυτό που θα έπρεπε να είναι. Νομίζω ότι η ομολογία συντρόφων τους, οι αποδείξεις της δικαστικής έρευνας μέχρι τώρα παραπέμπουν στην καρδιά του ΠΑΣΟΚ".

    Τέλος, σε άλλη ερώτηση αν ο κ. Π. Βουρλούμης του ΟΤΕ αποτελεί βαρίδι για την κυβέρνηση, ο κ. Ζαγορίτης παρέπεμψε στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσθεσε:

    "Ο κ. Βουρλούμης διοικεί τον ΟΤΕ εδώ και 4-5 χρόνια απερίσπαστος χωρίς τη δική μας παρέμβαση. Είχε δείξει δείγματα καλά και ελπίζω από την έρευνα να μην προκύψει κάποιο λάθος. Εάν πάλι προκύψει κάτι που είναι λάθος θα το κρίνουμε".

    [02] Μαζική έξοδος

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα φυγής των αδειούχων του Ιουλίου. Με πλοία, αυτοκίνητα, τρένα και λεωφορεία, οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύσουσα.

    Καθημερινά το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή πραγματοποιούνται περισσότερα από 45 δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τα οποία πάνω από 70.000 επιβάτες θα ταξιδεύσουν προς τα νησιά του Αιγαίου.

    Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, απ' όπου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 έκτακτα δρομολόγια. Στα τρένα η πληρότητα αυτό το Σαββατοκύριακο φτάνει το 100%. Εκτακτες πτήσεις και από το αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος".

    Αυξημένη αναμένεται και η κίνηση και στις εθνικές οδούς και η τροχαία έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 July 2008 - 4:30:15 UTC