Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα λίστα φαρμάκων
  • [02] Ο Ομπάμα στο Ιράκ

  • [01] Νέα λίστα φαρμάκων

    Νέα λίστα φαρμάκων θα ισχύει από σήμερα 21 Ιουλίου. Βάσει των στοιχείων που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, το νέο Δελτίο περιλαμβάνει κατ' αρχήν αυξημένες τιμές για 31 φάρμακα εκ των οποίων τα δύο ευρείας κυκλοφορίας, το Salospir και το Lonarid.

    Το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει:

    Ανοσοσφαιρίνες από ανθρώπινο πλάσμα: Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή των ως άνω φαρμάκων, που χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια στην ελληνική αγορά, με πολλαπλά προβλήματα στον εφοδιασμό των ελληνικών νοσοκομείων, έγινε εξισορρόπηση της τιμής πώλησής τους με το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ.

    LONARID-N TABL 20 x(400+50+10) mg (Αναλγητικό τριών δραστικών ουσιών): Κρίθηκε αναγκαία η αναπροσαρμογή της τιμής. Η μητρική εταιρεία έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα εκτεταμένη γραμμή παραγωγής, από όπου καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης. Αύξηση 59,29%.

    SALOSPIR E.C.TABL BT 20X100 mg (Αναστολέας συγκόλλησης αιμοπεταλίων - καρδιολογικής χρήσης): Λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής του αναπροσαρμόστηκε η χονδρική τιμή. Αύξηση 39,62%.

    Αυξήσεις προβλέπονται και στις τιμές άλλων 29 φαρμακευτικών προϊόντων (αντιγράφων). Στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους οι τιμές των οποίων είχαν εγκριθεί σε προηγούμενα δελτία τιμών φαρμάκων. Οι αυξήσεις σε αυτήν την κατηγορία φθάνουν και το 24%.

    Πέραν των αυξήσεων από 9,81% έως 54,76% μειώνονται οι τιμές σε 13 φάρμακα εισαγωγής ΙΦΕΤ με την έκδοση ειδικών αποφάσεων του ΕΟΦ.

    Από τα ανωτέρω φάρμακα, που θα εισάγονται, διακινούνται και θα εμπορεύονται πλέον από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, προκύπτει συνολικό καθαρό ετήσιο όφελος για το κοινωνικό σύνολο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, βάσει των ποσοτήτων που πουλήθηκαν το έτος 2007 και τις μειωμένες τιμές που θα έχουν στο νέο Δ.Τ.Φ.

    Πέραν των μειώσεων σε φάρμακα εισαγωγής ΙΦΕΤ, σε ετήσια βάση οι συνολικές αυξήσεις των τιμών των ανωτέρω αντιγράφων ανέρχεται στο ποσό των 152.505 ευρώ.

    230 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους από τον Ε.Ο.Φ. και είχαν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων μέχρι και την 30/06/08, βάσει της εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

    Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι 189 αφορούν σε αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες 41 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα, εκ των οποίων οι τρεις τιμές αντιστοιχούν σε σκευάσματα απολύτως νέων δραστικών ουσιών (VOLIBRIS, TYVERB, TOVIAZ).

    Το ΥΠAN ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα φαρμακευτικά σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπβαριθ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του ΕΟΦ και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

    [02] Ο Ομπάμα στο Ιράκ

    Στο Ιράκ έφτασε σήμερα ο δημοκρατικός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Μπάρακ Ομπάμα στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη,με στόχο να ενισχύσει το διεθνές του προφίλ ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

    "Ο γερουσιαστής Μπάρακ ομπάμα έφτασε σήμερα το πρωί στο Ιράκ στο πλαίσιο αντιπροσωπείας του Κογκρέσσου μαζί με τους γερουσιαστές Τσακ Χέιγκελ και Τζακ Ριντ" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

    Ο Ομπάμα έφτασε στο Ιράκ προερχόμενος από το Κουβέιτ και μετά από επίσκεψή του στο Αφγανιστάν, όπου συναντήθηκε με αμερικανούς στρατιώτες.

    Ο δημοκρατικός υποψήφιος θα συναντηθεί με ιρακινούς αξιωματούχους, τους επικεφαλής της συμμαχίας και αμερικανούς διπλωμάτες, όπως επίσης με αμερικανούς στρατιωτικούς και εργαζόμενους στο Ιράκ, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

    Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Ομπάμα στο Ιράκ μετά από μιά σύντομη μετάβασή του τον Ιανουάριο του 2006.

    Ο 46χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου,αλλά η αξιοπιστία του σε διεθνές επίπεδο θεωρείται η "αχίλλειος πτέρνα" του,σύμφωνα με τον ρεπουμπλικάνο αντιπαλό του Τζον Μακ Κέην.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι όταν επισκεφτεί το Ιράκ ως πρόεδρος πλέον θα αναθέσει στους στρατιωτικούς "μιά νέα αποστολή: Να τελειώσουν τον πόλεμο".

    "Μπορούμε χωρίς κινδύνους να αναδιάταξουμε τις μάχιμες δυνάμεις μας με έναν ρυθμό που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε σε 16 μήνες. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2010-σε δύο χρόνια απο σήμερα" τόνισε ο Ομπάμα.

    Μετά το Ιράκ,ο Ομπάμα θα επισκεφτεί το Ισραήλ ,την Ιορδανία,τη Γερμανία,τη Γαλλία και τη Βρετανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2008 - 6:30:13 UTC