Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να παλέψουν οι εργαζόμενοι"
  • [02] "Φορέας αλλαγών ο ΣΥΝ"

  • [01] "Να παλέψουν οι εργαζόμενοι"

    Να μη νομιμοποιήσουν την τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ και να "παλέψουν ενωμένοι για να την αχρηστεύσουν στην πράξη", καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

    Καλεί ταυτόχρονα "να απομονωθούν οι εργατοπατέρες που δείχνουν υποκριτικό ενδιαφέρον, ενώ χρόνια τώρα αρνούνται να γράψουν στη δύναμη των σωματείων τους νεοπροσλαμβανόμενους συμβασιούχους".

    Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την τροπολογία "αντεργατική που διαιρεί τους εργαζόμενους σε «υπόγεια» και σε «ρετιρέ», ενώ τονίζει ότι είναι "προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι επιδιώκει να επιφέρει καθεστώς δικαιοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Τα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, επιτρέπουν η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω".

    [02] "Φορέας αλλαγών ο ΣΥΝ"

    Με εκπροσώπους εμπόρων-βιοτεχνών θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Οσο πιο δυνατή βγει η Αριστερά από τις εκλογές, τόσο οι λύσεις που θα βρεθούν από την επομένη, θα είναι λύσεις προς μια θετική κατεύθυνση. Ο Συνασπισμός επιδιώκει να γίνει φορέας μεγάλων αλλαγών, δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

    "Εχουμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο ως κοινωνία και ως οικονομία στην χώρα μας κι είναι ένα αδιέξοδο το οποίο βλέπουμε ότι έχει διεθνείς διαστάσεις. Και βλέπουμε την ανάγκη να υπάρξει μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης στην πολιτική. Δηλαδή λέμε ότι αυτό το αδιέξοδο είναι οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό. Δηλαδή λέμε ότι σε αυτόν τον κόσμο όταν κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για "πάρα πολύ μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό πεδίο, όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές", που θα δημιουργήσουν "μια μεγάλη σεισμική δόνηση που θα αλλάξει την γεωμορφολογία του πολιτικού σκηνικού".

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα των ΔΕΚΟ, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση δογματισμό. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ελλειμματικές ΔΕΚΟ, αλλά, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το ζήτημα είναι να αναζητηθούν τα αίτια των ελλειμμάτων.

    Το "νοικοκύρεμα" στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ δεν ξεκινά από τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, αλλά από τις περικοπές των υπέρογκων μισθών των μάνατζερ, είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική που να στηρίζεται στην καινοτομία και τη γνώση.

    Όχι, αλλά πιστεύουμε βαθιά ότι θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό πεδίο, όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές. Οι οποίες ανατροπές θα δημιουργήσουν μια μεγάλη σεισμική δόνηση που θα αλλάξει την γεωμορφολογία του πολιτικού σκηνικού. Κι όπως μια σεισμική δόνηση δημιουργεί κι άλλες μικρές δονήσεις και αλλάζει το τοπίο όλο έτσι πιστεύουμε ότι και η αλλαγή των συσχετισμών θα δημιουργήσει μια δυναμική την οποία δεν μπορούμε να την φανταστούμε σήμερα.

    Εμείς λέμε ότι όσο πιο δυνατή βγει η Αριστερά από τις εκλογές, τόσο οι λύσεις που θα βρεθούν από την επομένη, θα είναι λύσεις προς μια θετική κατεύθυνση.

    Άρα λοιπόν εμείς δεν λέμε ότι θέλουμε αύριο να κυβερνήσουμε αυτοδύναμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 August 2008 - 4:30:20 UTC