Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να μειωθούν οι τιμές"

  • [01] "Να μειωθούν οι τιμές"

    Να μειωθούν "εδώ και τώρα" οι τιμές ζήτησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιώτικες περιοχές.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές, "τώρα πια που τελειώνουν οι διακοπές, δείχνει το έλλειμμα πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία έχει μετατραπεί σε παθητικό παρατηρητή των δραματικών εξελίξεων στο πεδίο των τιμών και του ανταγωνισμού".

    Ο Μ. Χρυσοχοϊδης πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ "εδώ και μήνες καλούσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, χωρίς ωστόσο αντίδραση από την πλευρά της. Τώρα είναι πολύ αργά, διότι οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα και φυσικά όχι μόνο στις νησιωτικές περιοχές".

    Σύμφωνα με τον πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, "αποτέλεσμα αυτής της ανικανότητας και της άρνησης της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας της αγοράς, είναι η Ελλάδα να κατατάσσεται τρίτη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στην αύξηση του «ενεργειακού καλαθιού». Δηλαδή, οι Έλληνες καταναλωτές και οι επιχειρήσεις κλήθηκαν φέτος να πληρώσουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα".

    "Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία για την καταπολέμηση των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, για να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο όσες επιχειρήσεις κάνουν κατάχρηση της δύναμης τους στην αγορά ή λειτουργούν ως καρτέλ. Οι τιμές των καυσίμων στη χώρα πρέπει τουλάχιστον να είναι εναρμονισμένες με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Άρα, πρέπει να μειωθούν εδώ και τώρα, έτσι ώστε να προσαρμοστούν σε ένα επίπεδο δίκαιο και ανταγωνιστικό", τόνισε ο Μ. Χρυσοχοϊδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2008 - 16:30:18 UTC