Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στόχος μια καθαρή και βιώσιμη Ολυμπιακή"
  • [02] "Πάλη για το φορολογικό"
  • [03] Επίσκεψη σε Ηλεία και Αρκαδία
  • [04] Αποκλείστηκαν ΑΕΚ και Αρης

  • [01] "Στόχος μια καθαρή και βιώσιμη Ολυμπιακή"

    Οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία, το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του ΟΣΕ και γενικότερα θέματα του υπουργείου Μεταφορών, συζήτησαν, ενόψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδιώκεται η λύση για την εταιρία, με την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών.

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι θα υπάρχει μία άλλη Ολυμπιακή, χωρίς τα χρέη και τα βάρη του παρελθόντος, η οποία, όμως, θα διατηρήσει το όνομα και το σήμα της εταιρίας και θα υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι ισχύουν όσα έχει πει στο παρελθόν για το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μία καθαρή και βιώσιμη Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα της Ολυμπιακής υπάρχει εδώ και τρεις δεκαετίες. Τώρα πια δεν μπορούμε απλά να το παρατηρούμε, ούτε και να περιμένουμε μεταφυσικές λύσεις, όπως είναι η ανάπτυξη του έργου της εταιρίας.

    Σημείωσε ακόμη ότι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν κυρίως δύο θέματα: Το ένα είναι το πρόγραμμα για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και, εν προκειμένω, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις απο τον Υπουργό Οικονομίας.

    Το δε δεύτερο θέμα είναι η προώθηση του προγράμματος για τις οπτικές ίνες νέας γενιάς.

    Σε ερώτηση αν πρόκειται να κατασκευαστεί αεροδρόμιο στη Βοιωτία, ο Κώστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι απο τη σύμβαση για το "Ελευθέριος Βενιζέλος" υπάρχουν προβλέψεις για χιλιομετρικές αποστάσεις, που θα πρέπει να τηρούνται.

    Επίσης ανέφερε ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους για την ανασυγκρότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, καθώς και για τον διαχωρισμό των ταχυμεταφορών.

    [02] "Πάλη για το φορολογικό"

    «Χρειάζεται πάλη ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «παριστάνει τον σουλτάνο, γιατί μέχρι τώρα είχαμε το μπαχτσίσι, SIEMENS, ομόλογα, άγονες γραμμές. Τώρα έχουμε το χαράτσι το οποίο επιβάλλεται σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες αδιακρίτως, με έναν τρόπο που είναι εντελώς άδικος και ο οποίος είναι και ανισότιμος σε σχέση με το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι απαράδεκτο αυτό το μέτρο, όταν δει κανείς ότι το 50% των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα σε μια πενταετία, έχουν κλείσει. Και τους παρουσιάζει ως φοροκλέφτες και ευημερούντες».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, «ακόμη και σε όσους ανήκουν στη ΝΔ και αντιμετώπισαν με αθωότητα και ευπιστία τις δήθεν προγραμματικές της θέσεις» για να τους καλέσει «να κάνουν το μεγάλο βήμα, να δώσουν το παρόν στο μεγάλο ρεύμα που δημιουργείται για μια νέα πολιτική στη χώρα μας, για μια νέα πλειοψηφία, με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς».

    [03] Επίσκεψη σε Ηλεία και Αρκαδία

    Την Ηλεία και την Αρκαδία επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Στον Πύργο Ηλείας, ο κ. Καρατζαφέρης αρχικά συναντήθηκε με το νομάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από την περσινή φονική πυρκαγιά.

    Σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως "θίγει όλο τον πολιτικό κόσμο το γεγονός, ότι ένα χρόνο μετά τις φωτιές οι πυρόπληκτοι εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ και δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για αγρότες και κτηνοτρόφους".

    Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την απορία "γιατί δε συστάθηκε Υπουργείο Πυρόπληκτων, ώστε να υπάρχει ένας συντονιστής και να μην τρέχουν οι πυρόπληκτοι απ΄ τον Άννα στον Καϊάφα" και σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε στον νομάρχη Ηλείας επιταγή με το ποσό των 20.000 ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε επίσης με το διοικητή του νοσοκομείου Πύργου, Διονύσιο Τριβιζά, και εκπροσώπους των εργαζομένων, από τους όποιους ενημερώθηκε για την λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την προβολή των αιτημάτων τους.

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε και με το μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανό, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ζημιές που έχουν υποστεί ιεροί ναοί από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε εαυτόν στο πλευρό της Μητρόπολης και δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επισκέφθηκε την πυρόπληκτη περιοχή της Αρκαδίας και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φαλεσίας, Γιάννη Φουσέκη, ο οποίος του διατύπωσε ότι "βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές στο σημείο μηδέν, γιατί στις υποδομές δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο".

    Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι "ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά απευχόμαστε την πολιτική -όπως είπε- αμνησία". Επισήμανε δε ότι σε 14 χωριά, στα όρια του δήμου του, υπάρχουν 45 λυόμενοι οικίσκοι.

    "Με υποδέχεστε στο σπίτι μου", είπε ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε ότι είναι και ο ίδιος πυρόπληκτος, αφού κάηκε το πατρικό του σπίτι στην Ποταμιά, το οποίο, μάλιστα, επισκέφθηκε.

    Υπογράμμισε τη διαπίστωσή του ότι, "ένα χρόνο μετά την καταστροφή, τα λυόμενα είναι εκεί, που μπήκαν αρχικώς, και δεν έχει μπει ούτε κεραμύδι" και αντιπαρέθεσε την ταχύτητα των Κυπρίων, οι οποίοι -όπως είπε- "ανέλαβαν την κατασκευή ενός χωριού στην Ηλεία και το προχώρησαν".

    Σημείωσε ότι είναι αλληλέγγυος με τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Φαλεσίας και επέδωσε στον δήμαρχο επιταγή του κόμματος, ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, για τις ανάγκες του δήμου, ενώ ζήτησε την τοποθέτηση υπουργού πυρόπληκτων περιοχών.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης διατύπωσε πικρία για τα καμένα, αλλά και χαρά που επέστρεψε, όπως είπε, στο γενέθλιο τόπο του. "Χρειάζεται δουλειά και θα συμβάλουμε και εμείς και η δημοτική αρχή", δήλωσε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν αρκούν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, γιατί, όπως ανέφερε, "το κεφάλι πάσχει απο ισχυρό πονοκέφαλο".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διατύπωσε την εκτίμησή του για εκλογές πριν το τέλος του χρόνου, αν και, όπως ισχυρίσθηκε, "ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να τις αποφύγει με κάθε τρόπο". Μίλησε τέλος και για την ακρίβεια, δηλώνοντας ότι "ο κόσμος την αισθάνεται στο πετσί του, γι' αυτό και η κυβέρνηση θα τον αφήσει πετσί και κόκκαλο".

    [04] Αποκλείστηκαν ΑΕΚ και Αρης

    Εκτός κυπέλλου UEFA βρέθηκαν από πολύ νωρίς ο Αρης και η ΑΕΚ. Η «Ένωση», αναδείχθηκε χθες ισόπαλη 2-2 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ της Λευκωσίας στη ρεβάνς της β` προκριματικής φάσης του Κυπέλλου UEFA. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω της αποβολής των Σκόκο (58` δεύτερη κίτρινη) και Χουάνφραν (+90`), σκόραρε στο 16` με τον Μπλάνκο και στο 89` με τον Παυλή. Τα τέρματα της κυπριακής ομάδας, σημείωσε ο Ντούρο (11`, 71`)

    Νωρίτερα, ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ ηττήθηκε 2-0 στην Κροατία από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα στη ρεβάνς της β΄ προκριματικής φάσης της διοργάνωσης. Οι "κίτρινοι" είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα, προβάδισμα που "διεγράφη" από τα τέρματα των Νάτσο Γκαρσία (14΄-αυτογκόλ) και Βρούτσινα (64΄).

    Ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο UEFA

    Την Νόρντζελαντ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον Α΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στη Δανία και η ρεβάνς στις 2 Οκτωβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

    Ο ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ

    Στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, για την περίοδο 2008/2009. Η κλήρωση έγινε στο Μόντε Κάρλο και αντίπαλοι των "πρασίνων" θα είναι οι Ιντερ (Ιταλία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) και Ανόρθωση (Κύπρος).

    Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσουν από το ΟΑΚΑ στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Ίντερ, ενώ στις 10 Οκτωβρίου, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο όπου θα αναμετρηθούν με την Ανόρθωση.

    Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων:

    16/09/08 Παναθηναϊκός-Ίντερ

    10/10/08 Ανόρθωση-Παναθηναϊκός

    22/10/08 Παναθηναϊκός-Βέρντερ

    04/11/08 Βέρντερ-Παναθηναϊκός

    26/11/08 Ιντερ-Παναθηναϊκός

    09/12/08 Παναθηναϊκός-Ανόρθωση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2008 - 12:30:22 UTC