Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης"
  • [02] Ρυθμίσεις για τα φάρμακα
  • [03] Προηγείται με οκτώ μονάδες

  • [01] "Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης"

    "Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή είναι αλλόκοτη. Αφού ξεζούμισε τους μη κατέχοντες , τώρα οδηγεί τους κατέχοντες να βγάλουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Και τα δύο είναι ολέθρια. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Γ.Καρατζαφέρης αναφερόμενος στις νέες δημοσκοπήσεις τόνισε ότι "η είσοδος του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή άλλαξε τα πολιτικά πράγματα. Μέχρι τότε τα δύο μεγάλα κόμματα έπαιρναν ποσοστά από 82 % έως 88 %. Τώρα στις δημοσκοπήσεις και τα δύο μαζί είναι κάτω από 60 %. Άλλαξαν τα πράγματα. Βελτιώνεται η Δημοκρατία. Δημιουργείται ελπίδα".

    [02] Ρυθμίσεις για τα φάρμακα

    Στη ρύθμιση των χρεών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και του ΟΠΑΔ (Δημόσιο) προχωρά το υπουργείο Απασχόλησης, μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στους ασφαλισμένους στα ταμεία του Δημοσίου, στον οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και στο Ταμείο Δικηγόρων Αθηνών, η απόφαση των φαρμακοποιών να μην χορηγούν πλέον φάρμακα επί πιστώσει.

    Οι φαρμακοποιοί ζητούν να τους καταβληθούν τα χρέη ύψους 45 εκατ. ευρώ , που τους οφείλουν τα τρία αυτά ταμεία. Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τοις μετρητοίς το σύνολο της αξίας στο φαρμακείο και στη συνέχεια με την απόδειξη, θα απευθύνονται στο Ασφαλιστικό τους Ταμείο για την επιστροφή των χρημάτων τους.

    "Σε ότι αφορά στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και κατόπιν συνεννόησης του Ασφαλιστικού Οργανισμού και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και επαρχίας ήδη έχει αρχίσει τμηματικά η ρύθμιση του χρέους. Ήδη από την Πέμπτη 28/8 και μέχρι σήμερα Δευτέρα 1/9 έχουν καταβληθεί συνολικά στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και επαρχίας 9,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καταβολή συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

    Οι πληρωμές θα συνεχιστούν και έως τις 20/9/2008 ώστε να εξοφληθούν ολοσχερώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι", δήλωσε η κ.Φ.Πετραλιά.

    "Σχετικά με το αίτημα των Φαρμακευτικών Συλλόγων για την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος 67/2000, το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια, τους τελευταίους μήνες και με πολύ ταχείς ρυθμούς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος. Ο πάπυρος βρίσκεται ήδη προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Κατόπιν αυτών των ρυθμίσεων από την πλευρά του Υπουργείου Απασχόλησης αναμένουμε από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους να προχωρήσουν με αίσθημα ευθύνης στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)", ανέφερε η υπουργός Απασχόλησης.

    Στο μεταξύ, επιχορήγηση 57,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) ενέκρινε, ύστερα από συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας.

    Παράλληλα, ο κ. Ν. Λέγκας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Διονύση Χιόνη, στην οποία μετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ιουλία Αρμάγου.

    Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση της εξέλιξης των οικονομικών του Οργανισμού, ενώ ο κ. Ν. Λέγκας επαναβεβαίωσε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στον εξορθολογισμό των δαπανών του Οργανισμού μέσω της μηχανογράφησής του, για την οποία τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

    [03] Προηγείται με οκτώ μονάδες

    Ο δημοκρατικός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του του Τζον Μακέιν (48% έναντι 40%), όπως αποφαίνεται η σφυγμομέτρηση που παρουσίασε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η πρώτη αφότου οι δύο διεκδικητές ανακοίνωσαν τους υποψήφιους αντιπροέδρους τους.

    Πριν το συνέδριο των Δημοκρατικών, η ίδια εταιρεία που πραγματοποίησε κι αυτήν τη δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα μολις τριών μονάδων στον Ομπάμα.

    Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως πλέον ο Ομπάμα έχει κερδίσει την υποστήριξη της πλειονότητας των ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Πριν το συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Μακέιν προηγείτο κατά 12% στο συγκεκριμένο σώμα. Πλέον ο Ομπάμα προηγείται με έξι μονάδες στους ανεξάρτητους (43% έναντι 37%), ενώ έχει προβάδισμα και στις γυναίκες (50% έναντι 36%).

    Το 67% των ψηφοφόρων που υποστηρίζουν πως θα ψηφίσουν Ομπάμα δηλώνει ενθουσιασμένο με τον δημοκρατικό υποψήφιο. Απεναντίας μόλις το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων του Μακέιν δηλώνει ενθουσιασμένο με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

    Στη δημοσκόπηση το 71% των ερωτηθέντων τονίζει πως παρακολούθησε από την τηλεόραση το συνέδριο των Δημοκρατικών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντένβερ.

    Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

    Το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που πρόκειται να παραδώσει επισήμως στον Τζον Μακέιν το χρίσμα του υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές, άνοιξε τις εργασίες του σήμερα στο Σαιν Πολ της Μινεσότας.

    Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα αφιερωθούν στη ρύθμιση διαδικαστικών θεμάτων, καθώς το πρόγραμμα του συνεδρίου ανατράπηκε εκ βάθρων λόγω της επέλασης του τυφώνα Γκούσταβ στις νότιες ακτές των ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2008 - 6:30:20 UTC