Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην 73η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός
  • [02] "Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο"
  • [03] Επιστολή Γ.Βουλγαράκη

  • [01] Στην 73η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

    Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον με τα εγκαίνια της 73ης Διεθνούς Εκθεσης, αύριο, από τον πρωθυπουργό, και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα επισκεφθούν την πόλη και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Ο κ.Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμά του με την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε εργοτάξιο του Μετρό.

    Αύριο το πρωί, ο κ. Καραμανλής θα εγκαινιάσει την 73η Διεθνή Έκθεση και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη διοίκηση και τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO. Το βράδυ, θα παρουσιάσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σε ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης".

    Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Καραμανλής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    Επίσκεψη στο ΕΚΕΤΑ

    Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι σταθερή προτεραιότητα για την ανάπτυξη της χώρας και υλοποιείται ως σχεδιασμός ο οποίος κινείται σε συγκεκριμένους άξονες που εκμεταλλεύονται τη γεωγραφική της θέση, τους φυσικούς πόρους αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο ΕΚΕΤΑ.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα χαρακτηρίζονται από καινοτομία, νέες τεχνολογίες, εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθεμένης αξίας.

    Το ΕΚΕΤΑ είναι το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο λειτουργούν έξι ερευνητικά Ινστιτούτα και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές τους από τον πρόεδρο του Κέντρου Κωνσταντίνο Κυπαρισσίδη.

    Ο κ.Καραμανλής ξεναγήθηκε στα δύο νέα κτίρια του ΕΚΕΤΑ, και σε εργαστήρια όπου ενημερώθηκε για μια νέα μέθοδο παραγωγής υδρογόνου από την ηλιακή ενέργεια, για συστήματα παραγωγής περιβαλλοντικών καυσίμων, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και μεθόδους ανάλυσης δεδομένων βιολογικών μακρομορίων. Όπως είπε ο κ.Κυπαρισσίδης στο ΕΚΕΤΑ εργάζονται 500 ερευνητές και στους στόχους είναι η κατασκευή δύο νέων κτιρίων κι ενός νέου ερευνητικού Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι για κάθε ένα ευρώ που παίρνει από τον κρατικό προϋπολογισμό το ΕΚΕΤΑ εξασφαλίζει τέσσερα ευρώ από εισροές κονδυλίων με τα ερευνητικά του προγράμματα.

    Επιπλέον ο κ. Κυπαρισσίδης επισήμανε ότι το ΕΚΕΤΑ μπορεί να έχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, που αναπτύσσεται στην ίδια περιοχή, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

    Παρόντες στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Βλάχος, Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γενικος Γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης Λουκάς Ανανίκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Αδάμ Ρεγκούζας, ο ευρωβουλευτής Νίκος Βακάλης, και ο πρόεδρος των οργανώσεων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής.

    Επίσκεψη σε εργοτάξιο του Μετρό

    «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς, μέσα στο χρονογιάγραμμα που έχουμε θέσει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και σημείωσε πως «όλα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη».

    Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο και εκπροσώπους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και συνομίλησε με εργαζόμενους.

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τα εμπόδια, που είναι φυσικό να εμφανιστούν στην αρχή ενός τόσο μεγάλου έργου, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι μετατοπίσεις των δικτύων και ανάλογα συναφή, έχουν πια ξεπεραστεί. Αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες σε 13 εργοτάξια και έχει ξεκινήσει, όπως είδαμε, η συναρμολόγηση του πρώτου "Μετροπόντικα", έτσι ώστε, σύντομα, να αρχίσει η εκσκαφή της σήραγγας του Μετρό κάτω από την πόλη. Σύντομα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να μετακινούνται με το δικό τους Μετρό. Και δεν σταματάμε εκεί, καθώς ήδη προγραμματίζουμε τις πρώτες επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, προς την Καλαμαριά, στα ανατολικά και προς τη Σταυρούπολη, στα δυτικά. Ολα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη».

    Αναφέρθηκε επίσης στα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό κι έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ενιαία αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

    Ολα τα ευρήματα θα στεγαστούν στο «Αλκαζάρ», που με την κυβερνητική χρηματοδότηση μετατρέπεται σβ ένα σύγχρονο μουσείο.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, βουλευτές κ.α.

    Χαιρετισμός του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του Μουσείου Γεωαστροφυσικής

    Τον υπερδιπλασιασμό των πόρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι το 2013, καθώς και νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Γεωαστροφυσικής και Γεωαστροφυσικού Περιπάτου του Ιδρύματος.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει ενθάρρυνση της αξιοκρατικής προσέλκυσης ανταγωνιστικών ερευνητικών κονδυλίων που μαζί με τη σκληρή δουλειά και τον εθελοντισμό που επέδειξαν η ηγεσία και το προσωπικό του Ιδρύματος το Αστεροσκοπείο μπορεί και πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη χώρα μας.

    Το παράδειγμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι μια ακόμη ηχηρή απόδειξη ότι η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους με ταλέντο, ικανότητες, όρεξη για δημιουργική εργασία και για την παραγωγή και την διάχυση της νέας γνώσης στην κοινωνία μας.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι σήμερα τιμάμε όλους τους πνευματικούς ανθρώπους που για περισσότερα από 160 χρόνια εργάστηκαν και μόχθησαν σε αυτό το ίδρυμα υλοποιώντας το όραμα του ευεργέτη Σίνα για την ανάπτυξη της έρευνας στη χώρα μας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας , ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και άνθρωποι από τον χώρο της επιστήμης και της πολιτικής.

    [02] "Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο"

    Για πολύ εποικοδομητική συζήτηση, η οποία κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, έκανε λόγο η πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη αναφερομένη στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και τις επιπτώσεις της στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και, όπως είπε η κα Κατσέλη, "το συμπέρασμα είναι πως οι επιπτώσεις οι ίδιες είναι σχετικά μικρές και δεν προκαλούν αυξημένο κίνδυνο για την οικονομία".

    Το δεύτερο ζήτημα το οποίο συζητήθηκε ήταν "οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας", όπου, όπως ανέφερε, "υπήρχε συναντίληψη ότι το θέμα αφορά την παραγωγική ικανότητα της χώρας, η οποία πρέπει να αυξηθεί όπως και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας".

    Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε και το ζήτημα του ρόλου του τραπεζικού συστήματος, αλλά και του πιθανού κινδύνου που έχουν να αντιμετωπίσουν από την εξάπλωσή του σε όλες τις γειτονικές μας χώρες, μερικές, εκ των οποίων, δεν είναι στην ζώνη του ευρώ.

    Ένα τρίτο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν εκείνο της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα και του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος σε αυτόν, καθώς ορισμένες αρμοδιότητες έχουν φύγει από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να θέτει στο Διοικητή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υπερχρέωση των νοικοκυριών και πως αυτά μπορούν να ανακουφιστούν από την υπερχρέωση.

    Επίσης, η κα Κατσέλη ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου έθεσε στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το ζήτημα της δυνατότητας εισαγωγής στην Ελλάδα του Πτωχευτικού Δικαίου, αλλά και ένα γενικότερο ζήτημα για "το τι θα μπορούσε να κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτική αρχή, για να προστατεύσει τους καταναλωτές από τον υπερδανεισμό και την υπερχρέωση".

    "Υπήρξε μια πολύ ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο", πρόσθεσε η Λούκα Κατσέλη.

    ΠΑΣΟΚ για φορολογικό νομοσχέδιο

    «Απίστευτη προχειρότητα» καταλόγισε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που νομοθετεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις τροπολογίες του υπουργού Οικονομίας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «και αυτά που κάνει ο κ. Αλογοσκούφης, κάτω από την γενική κατακραυγή είναι σε λάθος κατεύθυνση διότι δημιουργούν περαιτέρω αδικίες» και έθεσε το ερώτημα «γιατί ένας νέος 31 ετών που δουλεύει με ημιαπασχόληση σε δύο εργοδότες θα δει το αφορολόγητό του να χάνεται ενώ ένας φίλος και συνάδελφός του 30 ετών που δουλεύει σε έναν εργοδότη θα κρατήσει το αφορολόγητό του;»

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το Κίνημα ζητά να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο ενώ εξέφρασε και την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά στην «κατάργηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άρθρο που παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα».

    «Οι τροπολογίες που έφερε ο κ. Αλογοσκούφης αποδεικνύουν την προχειρότητα και την έλλειψη προετοιμασίας και σοβαρότητας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», ανέφερε σε δηλώσεις της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την ψήφιση, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του φορολογικού νομοσχεδίου και των τροπολογιών που ενσωματώθηκαν.

    «Οι ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής δεν βγάζουν από τις πλάτες των χιλιάδων νέων εργαζομένων με μπλοκάκι το τεράστιο βάρος που προκαλείται με την κατάργηση του αφορολόγητου», αναφέρει η κ.Κατσέλη.

    Όπως η ίδια προσθέτει: «Η τροπολογία, με την οποία διατηρεί για 3 επιπλέον έτη, το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες κάτω των 30 ετών, ευνοεί την απαράδεκτη διαιώνιση ενός καθεστώτος ομηρίας νέων εργαζομένων, οι οποίοι έχουν σύμβαση με έναν ή διαδοχικούς εργοδότες, και οι οποίοι, ενώ στην ουσία παρέχουν μισθωτή εργασία, απασχολούνται με μπλοκάκι προς όφελος των επιχειρήσεων, αλλά και του Δημοσίου».

    Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο, που φορολογεί πολίτες ακόμα και κάτω από το όριο της φτώχειας, πλήττει πλατειά λαϊκά στρώματα, ανθρώπους του μόχθου, και τελικά εντείνει τη φοροδιαφυγή» και αναφέρει ότι δεσμεύεται για τη επαναφορά του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες καθώς και για την καθιέρωση ενιαίας τιμαριθμοποιημένης προοδευτικής φορολογικής κλίμακας για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

    Ερευνα για το οικογενειακό εισόδημα

    Σε έρευνα για το οικογενειακό εισόδημα των Ελλήνων, που διεξήγαγε ο Τομέας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον πολιτικό εκπρόσωπο για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης Απόστολου Κατσιφάρα και του Γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππου Σαχινίδη, διαπιστώνεται σημαντική μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας με μεγαλύτερη επίδραση στα χαμηλά εισοδήματα, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των τιμών σε είδη βασικής διαβίωσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές πολιτικές στο εισόδημα, στην ενέργεια, στις ΔΕΚΟ, στην παιδεία και στην φορολογία.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η συνδυασμένη αύξηση του ονομαστικού εισοδήματος για ένα ζεύγος μισθωτών (δημοσίου και ιδιωτικού υπαλλήλου) με πάνω από 15ετη υπηρεσία για τον καθένα από το 2004 μέχρι το 2008 ανέρχεται σε 436 ευρώ (19% αύξηση), πάντα κατά τις συμφωνηθέντες στο Δημόσιο και την γενική Σύμβαση Εργασίας αυξήσεις για το 2008. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ.Χρυσοχοϊδης, μια μέση ελληνική οικογένεια με δυο παιδιά που αφιερώνει το εισόδημα της για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών "βασικής διαβίωσης" και μόνο και χωρίς δαπάνες Παιδείας ή Υγείας τον Μάρτιο του 2004 χρειαζόταν 2.295 ευρώ ενώ σήμερα χρειάζεται 3.108, δηλαδή αύξηση 813 ευρώ ή 35%

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι ταυτόχρονα παρατηρήθηκε κατακόρυφη επιβάρυνση του μέσου οικογενειακού εισοδήματος από φόρους. Ειδικότερα το φορολογικό βάρος για μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά, που εργάζεται μόνον ο ένα γονέας, αυξήθηκε από 22,5% του μέσου μισθού το 2003 σε 26,5% το 2007. Εάν δε μετρηθεί η φορολογική επιβάρυνση ως ποσοστό του εργατικού κόστους τότε για μια οικογένεια με δυο παιδιά, στην οποία εργάζεται το ένα μέλος και αμείβεται με μέσο μισθό το φορολογικό βάρος αυξήθηκε στο 42,6% του εργατικού κόστους το 2007 από 39,5% το 2003, ανέφερε ο κ.Χρυσοχοϊδης επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μετά την Ουγγαρία και την Τουρκία είναι η χώρα με το υψηλότερο φορολογικό βάρος στον ΟΟΣΑ.

    [03] Επιστολή Γ.Βουλγαράκη

    Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και στους βουλευτές όλων των κομμάτων απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Γ.Βουλγαράκης, για το θέμα των καταγγελιών που διατυπώθηκαν σε βάρος του από 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Στην επιστολή κάνει λόγο για "πόλεμο λάσπης" εναντίον του και ζητά τη συμβολή του κοινοβουλίου "για να εκλείψουν φαινόμενα που δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό".

    Η επιστολή έχει ως εξής:

    «Με την επιστολή μου εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία και καταγγέλλω την ανήθικη και συκοφαντική τακτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Καρχιμάκη, με την οποία τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται η σπίλωση της προσωπικότητάς μου με σειρά ψευδών και κατασκευασμένων δήθεν στοιχείων.

    »Με αδίστακτο τρόπο, ταύτισαν την επωνυμία της -μέχρι χθες τελείως άγνωστης και άσχετης με εμένα- ανώνυμης εταιρείας "Αστική Ανάπτυξη Ακίνητων Α.Ε" συμφερόντων του Ομίλου Πάπιστα, με μια Ε.Π.Ε με την επωνυμία "Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευσης Ακίνητων" στην οποία συμμετείχα με τη σύζυγό μου για δύο περίπου χρόνια, καθώς το 2007 μεταπωλήθηκε.

    »Σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιώντας τη γκαιμπελική τακτική του "Πες πες κάτι θα μείνει" συνέχισαν ισχυριζόμενοι ότι τα ίδια πρόσωπα συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών όταν γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς όπως είναι γνωστό και σε πρωτοετή φοιτητή της Νομικής η Ε.Π.Ε δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο.

    »Ενώ το Σύνταγμα ορίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι είναι ασυμβίβαστο και τι όχι, διαστρέβλωσαν τις σχετικές διατάξεις στην προσπάθειά τους να με πλήξουν.

    »Τώρα που όλα αυτά καταρρέουν ο κ. Καρχιμάκης και οι συν αυτώ κατασκεύασε νέα "αποκάλυψη". Τα "νέα στοιχεία" που διαρρέει βρίσκονται στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένα στη Βουλή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως δημοσίως γνωστά.

    »Επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως πολιτικό που κάνει business ενώ μοναδικός σκοπός αυτών των εταιρειών ήταν η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειάς μου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου

    »Από την στιγμή της πρώτης μου εκλογής ως βουλευτή μέχρι σήμερα, είτε η Νέα Δημοκρατία ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν έκρυψα τίποτε και λειτούργησα και λειτουργώ πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, γι΄ αυτό και κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέφτει στο κενό.

    »Η πολιτική επιχειρηματολογία και αντιπαράθεση, ο έλεγχος και η κριτική είναι πάντοτε επιθυμητές και ευπρόσδεκτες. Όχι όμως οι συκοφαντίες και τα ψεύδη, γιατί δεν δείχνουν μόνο πολιτική αδυναμία αλλά κυρίως παντελή έλλειψη αρχών.

    »Κύριε Συνάδελφε,

    »Τις ημέρες αυτές επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής και ηθικής μου οντότητας και η αμαύρωση της τιμής και της υπόληψής μου.

    »Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες θα καταρρεύσουν. Εκείνο όμως που μένει δεν τιμά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές.

    »Σας παρακαλώ να καταδικάσετε τις πρακτικές της λάσπης και του ψιθύρου και να ασκήσετε την επιρροή σας, ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν καθώς δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό, που με τόσο κόπο οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε.»

    Απάντηση Δ.Σιούφα

    «Κάθε βουλευτής αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα εκθέτει», σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας σε απαντητική επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής δεν επιτρέπουν παρέμβαση ως προς τον τρόπο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προσθέτει ο κ. Σιούφας.

    Η απάντηση του κ. Δ. Σιούφα προς τον κ.Γ.Βουλγαράκη έχει ως εξής:

    «Έλαβα την επιστολή σας με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2008. Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής και στο πλαίσιο άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οριοθετούνται σαφώς από τον Κανονισμό της Βουλής και δεν επιτρέπουν παρέμβαση ως προς τον τρόπο άσκησής του. Κατά συνέπεια, κάθε Βουλευτής αναλαμβάνει την ευθύνη και για τα όσα εκθέτει και για τον τρόπο που τα εκθέτει, ασκώντας ελεύθερα κοινοβουλευτικό έλεγχο».

    Δηλώσεις και αντιδράσεις

    "Όλοι μας είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία", σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    "Είναι ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά ανεπίτρεπτο, υπουργός της κυβέρνησης να στήνει εταιρείες ακόμη και off shore και να δηλώνει ταυτόχρονα ότι τις στήνει για φορολογικούς λόγους" σχολίασε ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης. Για δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής δεοντολογίας μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2008 - 12:30:21 UTC