Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τέλος εποχής"
  • [02] Ερευνες για εξαφάνιση κοριτσιού

  • [01] "Τέλος εποχής"

    Αμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση της Ν.Δ., στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του» και τον κατηγόρησε πως από τη «μηδενική ανοχή» έχει περάσει στην «απεριόριστη ανοχή, τη συγκάλυψη και τη συνενοχή».

    Με αφορμή και την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε «γραφείο Real Estate» και οι υπουργοί έχουν γίνει «μεσίτες» και «ατζέντηδες», αναφερόμενος και στις υποθέσεις του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου τόνισε ότι το θέμα ξεκίνησε από το 1999 με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι "γι αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα και του κατήγορου. Πρέπει να καθίσουν και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τους υπουργούς της Ν.Δ».

    Είπε ότι ο ΣΥΝ από το 1999 είχε αναδείξει το θέμα και δεν έγινε τίποτε, κάνοντας λόγο για «ιερή σιωπή» και «ιερή διαπλοκή».

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι "βρισκόμαστε στο τέλος εποχής" και από τις εκλογές θα προκύψουν νέοι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων. Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, διότι «αποτελεί μέρος του συστήματος, μέρος της κρίσης και όχι της λύσης».

    "Αυτό που ενδιαφέρει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πότε θα ξαναγίνουν υπουργοί, αλλά αυτό δεν αφορά το ΣΥΝ", είπε και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Άσκησε κριτική και στην αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ και σχολίασε πως «εμείς κάνουμε αντιπολίτευση με το λαό και όχι με το ΛΑ.Ο.Σ».

    "Η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς, αλλά μια κυβέρνηση της Αριστεράς, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ριζοσπαστική Αριστερά. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΝ επιδιώκει τη συνεργασία με αριστερούς, οικολόγους, κομμουνιστές και σοσιαλιστές, που διαφωνούν με την κυρίαρχη αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας", απηύθυνε κάλεσμα ο Α. Τσίπρας.

    Για τις αυξομειώσεις των ποσοστών του ΣΥΝ στις δημοσκοπήσεις είπε ότι ο ίδιος δίνει σημασία σε δύο στοιχεία. Στο ότι το 35% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο ΣΥΝ κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση και στο ότι ο ΣΥΝ κερδίζει το 20% όσων βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ 20-35 χρονών.

    Σε ερώτηση αν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό το ζήτημα θα το συζητήσουν τα όργανα του κόμματος.

    Για τις επιθέσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα εναντίον του ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Παπαρήγα «έχει σπάσει τα ρεκόρ εφευρετικότητας» σε αυτά που λέει για το ΣΥΝ. Πρόσθεσε πως αν συγκεντρώσει κανείς όσα έχει πει το τελευταίο εξάμηνο θα διασκεδάσει και παρατήρησε πως έτσι χάνει την εμπιστοσύνη των αριστερών και «πριονίζει το κλαδί της Αριστεράς, στο οποίο κάθεται και η ίδια».

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ηθικό ζήτημα για τον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, από τις δραστηριότητες της συζύγου του, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ηθικό ζήτημα υπάρχει με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και που καλύπτει διαρκώς ο υπουργός Επικρατείας».

    [02] Ερευνες για εξαφάνιση κοριτσιού

    Θρίλερ θυμίζει η υπόθεση εξαφάνισης ενός μικρού κοριτσιού από την Ιταλία, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, φαίνεται ότι έχει βρεθεί στην Κω.

    Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κοριτσάκι - η Ντενίς Πιπιτόνε-, το οποίο είναι σήμερα οχτώ ετών (γεννήθηκε το 2000 στην Ιταλία) είχε εξαφανιστεί την 1/9/2004 σε ηλικία 4 ετών στη Σικελία.

    Στις 24 του περασμένου Αυγούστου μια Ιταλίδα τουρίστρια που έκανε διακοπές στην Κω, όπως είπε αργότερα, συναντήθηκε με ένα κοριτσάκι 6-9 ετών το οποίο συνοδευόταν από μία γυναίκα πιθανόν Ρομ και ένα αγοράκι. Το κοριτσάκι την πλησίασε για να της πουλήσει ένα ψεύτικο βραχιόλι και μιλούσε ιταλικά. Οταν η τουρίστρια γύρισε στην Ιταλία, από φωτογραφίες και αφίσες, διαπίστωσε ότι εκείνο το κοριτσάκι έμοιαζε με τη μικρή Ντενίς που είχε εξαφανιστεί από τη Σικελία.

    Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε τις ιταλικές αρχές μέσω της οποίας ενημερώθηκαν η Ιντερπόλ και η Ελληνική Αστυνομία. Χθες στις 8 το πρωί, από αστυνομικούς στην Κω εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης μια 29χρονη Αλβανή, η οποία συνόδευε το συγκεκριμένο κοριτσάκι. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μικρή μιλάει ιταλικά, ενώ η Αλβανή που τη συνόδευε και παρουσιαζόταν ως μητέρα της, δεν ξέρει ιταλικά.

    Επίσης, υπάρχουν πολλές ομοιότητες του κοριτσιού στην Κω με την εξαφανισθείσα, με πιο σημαντική ένα σημάδι κάτω από το μάτι. Μετά από αυτό ο εισαγγελέας Κω διέταξε να συλληφθεί η Αλβανή με την κατηγορία της αρπαγής, ενώ από το κοριτσάκι ελήφθη αίμα που εστάλη αεροπορικώς στην Αθήνα για να γίνει εξέταση DNA, η οποία και θα αποδείξει αν πράγματι πρόκειται για τη μικρή Ντενίς ή όχι.

    Η 29χρονη Αλβανή στις 28 Ιουλίου είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο γιατί επιδείκνυε ως γνήσιες τρεις βεβαιώσεις για έκδοση άδειας διαμονής στη χώρα μας γι΄αυτήν, το κοριτσάκι και το αγοράκι τα οποία συνόδευε, οι οποίες όμως αντιστοιχούσαν σε κάποιες που είχαν κλαπεί από το δήμο της Θήβας.

    Για την υπόθεση αυτή εκδόθηκε από το δικαστήριο απόφαση απέλασης της 29χρονης εντός 30 ημερών, αλλά αυτή εξακολουθούσε να βρίσκεται στη χώρα μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2008 - 14:30:24 UTC