Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

  • [01] Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

    Κατάθεση στην εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Σωτηροπούλου, η οποία μαζί με το συνάδελφό της, Ηλία Κολιούση, διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο κ. Πεταλωτής, ως πρόεδρος τότε του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, είχε διατυπώσει καταγγελία για την υπόθεση. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Αν και αργήσαμε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έστω και τώρα δεν είναι αργά να περιοριστεί η ζημιά του δημοσίου".

    Ο μάρτυρας χαρακτήρισε την υπόθεση ως "το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής των τελευταίων χρόνων", που, όπως είπε, "εξυφάνθηκε ανάμεσα στην εκτελεστική εκκλησιαστική και δικαστική εξουσία".

    Στο μεταξύ, συνήλθε σήμερα εκτάκτως στις Καρυές η Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους αποτελούμενη από τους ηγουμένους και τους εκπροσώπους των είκοσι ιερών μονών.

    Θέμα της Σύναξης, που αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 7 το βράδυ και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    «Από δημοσιεύματα εφημερίδων μαθαίνουμε ότι τελικά αυτό που έλαβε το ελληνικό δημόσιο σε αντάλλαγμα με τα φιλέτα, που έδωσε στη Μονή Βατοπαιδίου, ήταν νερό. Όχι τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, αλλά το περιεχόμενο της λίμνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    «Μπροστά στην αυταπόδεικτη ευθύνη υψηλών κυβερνητικών παραγόντων, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει στην Βουλή το αμίμητο: Η όλη υπόθεση διεπράχθη, εξετελέσθη και τελείωσε επί ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθσε ότι «θα έλεγα στον υπουργό Δικαιοσύνης, αντί να βγάζει συμπεράσματα που προσκρούουν στην κοινή λογική, να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσει να υπαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς πού πρέπει και πού δεν πρέπει να πάει η υπόθεση».

    Ο εκπρόσωπος του Κινήματος επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ «ο φάκελος να πάει στην Βουλή, καθώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αναζητήσει η Βουλή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2008 - 18:30:19 UTC