Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στους εκβιασμούς, όχι στο πριόνισμα της κυβέρνησης"
  • [02] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα

  • [01] "Οχι στους εκβιασμούς, όχι στο πριόνισμα της κυβέρνησης"

    "Δεν δέχομαι εκβιασμούς, όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης. Οποιος έχει άλλα σχέδια ας με αμφισβητήσει στα ίσια, ας ρίξει την κυβέρνηση", ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού Κ.Κώστα Καραμανλή προς όλες τις κατευθύνσεις από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

    "Δεν πρόκειται να υποκύψω στις πιέσεις, είπε με έμφαση ο κ.Καραμανλής, δεν είναι αυτοσκοπός για μένα η πρωθυπουργία. Όραμά μου, είναι να υπηρετώ την πατρίδα μου", ανέφερε ο κ.Καραμανλής μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων από τα στελέχη του κόμματός του.

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται το τελευταίο διάστημα από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, λέγοντας ότι είναι καλοδεχούμενες οι προτάσεις και οι απόψεις. Όχι όμως η υπονομευτική αμφισβήτηση και οι προσωπικές στρατηγικές.

    "Έχω επιδείξει ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές. Έχω επιδείξει ανοχή και υπομονή ακόμη και σε υπερβολές. Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει συναίσθηση ευθύνης, υπάρχουν όρια στην ανοχή συμπεριφορών και στην απαξίωση της παράταξης. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαστε εδώ για να προάγουμε το συλλογικό συμφέρον".

    Ο κ.Καραμανλής έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι "δεν αρνούμαι ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, έχω πλήρη επίγνωση, έχω καθαρή εικόνα. Οφείλουμε όλοι να ακούμε τους πολίτες. Διεκδικώ πάντα το καλύτερο για την πατρίδα, ξέροντας ότι υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα".

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα του τελευταίου μήνα λέγοντας ότι από ορισμένους καλλιεργείται κλίμα απαξίωσης και αποπληροφόρησης που επισκιάζει το έργο της κυβέρνησης. Η παραπολιτική επισκιάζει το έργο μας. Οφείλουμε να μην απαξιώνουμε εμείς οι ίδιοι τις προσπάθειές μας. Οφείλουμε να προστατεύουμε την παράταξη.

    Ο κ.Καραμανλής μίλησε επίσης για τη σκανδαλολογία και το κλίμα πολιτικής απαξίωσης που καλλιεργείται από εκείνους που εναντιώνονται σε όλες τις αλλαγές. Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση και ποδηγετούν την κοινή γνώμη.

    Ο κ.Καραμανλής απάντησε στα αιτήματα αλλαγών στην κυβέρνηση και στο κόμμα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα από πολλά στελέχη. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι δύο ειδών, ανέφερε ο κ.Καραμανλής. Στις πολιτικές και στα πρόσωπα. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται με όρους εντυπωσιασμού και επικαιρότητας. Οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι κινήσεις τακτικισμού και υπεκφυγής.

    Ο κ.Καραμανλής έκανε αναφορά και στο θέμα του Βατοπαιδίου. Λάβαμε και λαμβάνουμε, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θα μείνει στο σκοτάδι, καμία πτυχή της υπόθεσης. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας. Αλλά και γενικότερα για τη σκανδαλολογία των ημερών, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει ανεκτικότητα σε καμία παρανομία. Τίποτα δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο".

    Ο κ.Καραμανλής μίλησε για τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία έχει επιπτώσεις και στις εθνικές οικονομίες και στην οικονομία της χώρας μας και πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών.

    Η ελληνική οικονομία, σημείωσε όμως, έχει μικρότερες συνέπειες επειδή είναι θωρακισμένη από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

    "Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για όλο τον κόσμο, και για την καθημερινότητα των πολιτών. Κατανοούμε τα αιτήματά τους, έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις".

    Κάνοντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με λαϊκιστικές υποσχέσεις. Κάποιοι τάζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Πού θα τα βρουν; Πού θα πάνε τα χρέη και τα προβλήματα; Ξεχνούν ότι οι τόκοι από τα χρέη που κληροδότησαν φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο;

    Ξεκαθάρισε τη δική του θέση, λέγοντας ότι δεν θα υποκύψει σε πειρασμούς, δεν θα καταφύγει σε χειρισμούς που μπορεί να αποβούν καταστροφικοί στο μέλλον, δεν θα μοιράσει ψεύτικες υποσχέσεις επειδή έγινε βαρύ το κλίμα.

    Ο κ.Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι έχουν υλοποιηθεί οι βασικές δεσμεύσεις, και υπενθύμισε την αύξηση στη σύνταξη του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ, την λύση του προβλήματος του ΛΑΦΚΑ, των πανωτοκίων.

    Η κυβέρνηση, έχει πρώτη προτεραιότητα στο εξής την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων με την ενίσχυση του δείκτη κοινωνικής προστασίας.

    Ο κ.Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα 19 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. "Τιμούμε τους αγώνες του, τιμούμε τη μνήμη του, τιμούμε τη μνήμη όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας. Παύλο δεν σε ξεχνούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμανλής.

  • ** Κάντε κλικ στη φωτογραφία της πρώτης σελιδας για να δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού

    Ομιλία Ευρ.Στυλιανίδη

    Στο νοσηρό σκηνικό που προσπαθούν να καλλιεργήσουν συστήματα εξουσίας που αντιμάχονται τη ΝΔ από το 1997 για να αποπροσανατολίσουν τον πολιτικό διάλογο και να εγκλωβίσουν την πολιτική στην παραπολιτική αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

    Ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι παρά τις κατηγορίες το υπουργείο Παιδείας έδωσε λύση στο πρόβλημα των 60.000 νηπίων και άλλων τόσων προνηπίων, απαντά στην αγωνία του Έλληνα γονιού, που θέλει ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά του, επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

    Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, να παραπλανήσουν, να μας εγκλωβίσουν στην παραπολιτική, γεμίζουν τα παράθυρα με ψεύτικες ειδήσεις και προσπαθούν να σώσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ομιλία προέδρου ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου-Στελεχών

    Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου εξέφρασε την αγανάκτησή του επειδή κάποιοι επιχειρούν να μας παρουσιάσουν όλους ίδιους, όπως είπε, και τόνισε ότι δεν αντέχει άλλο την ισοπεδωτική νοοτροπία. Αφησε αιχμές κατά των διαφωνούντων που εκφράζουν τις διαφωνίες τους δημοσίως και ανέφερε, ότι η ΟΝΝΕΔ είχε πρόσφατα διαφωνία με το μέτρο του υπουργείου Οικονομίας που αφορούσε τους νέους επαγγελματίες και τα "μπλοκάκια", αλλά εξέφρασε τη διαφωνία της στον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος προς τιμήν του όπως είπε ο κ. Παπανικολάου δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ, συζήτησε το πρόβλημα μαζί τους και άλλαξε την αρχική επιλογή του υπουργείου Οικονομίας.

    Είναι ώρα για ξεκάθαρες κουβέντες και όχι για προσωπικές στρατηγικές, είπε ο κ. Παπανικολάου, λέγοντας ότι οι νέοι δεν δίνουν δεκάρα για το αν κάποιος θέλει να γίνει υπουργός ή όχι, έχουν όμως μεγάλη αγωνία για το εάν πετύχει ο Κ. Καραμανλής στο έργο του.

    Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον πρωθυπουργό του είπε ότι οι Ελληνες βρίσκονται στο πλευρό του, τον κάλεσε να δει τί έφταιξε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση και να δοθούν οι λύσεις που πρέπει, διαφορετικά "κάναμε μια τρύπα στο νερό", είπε. Οποιος αγαπά την παράταξη μιλάει έγκαιρα και εκεί που πρέπει. Αλλιώς κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αριβίστας που μιλάει μόνο όταν είναι έξω από το χορό, είπε.

    Ο κ. Καλογερόπουλος έκανε λόγο για κάποια στελέχη που κοιτάζουν τον εαυτό τους και όχι τον τόπο και μίλησε για συμπεριφορές που έκαναν τον κόσμο να κοκκινίσει από ντροπή.

    Ο κ. Κόκκινος κάλεσε τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής να στρέψουν τις δυνάμεις του στην κοινή προσπάθεια και όχι σε προσωπικές διαδρομές, ενώ κάλεσε τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους στον κόσμο.

    O νομάρχης Φθιώτιδας κ.Χειμάρας έκανε επίθεση στον κ.Πέτρο Τατούλη λέγοντας ότι όσο ήταν υφυπουργός τον ενέπαιζε και τον κορόιδευε όταν χρειάστηκε να συνεργαστεί μαζί του.

    ''Τώρα-πρόσθεσε- που έμεινε έξω από την κυβέρνηση, ασκεί κριτική και δημιουργεί προβλήματα στο κόμμα.''

    Ομιλία του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου

    Στις συνέπειες που θα έχει στη χώρα μας η διεθνής οικονομική κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος.

    Λόγω της κρίσης το κόστος του χρήματος θα ανέβει, ανέφερε ο κ.Μίχαλος και πρόσθεσε ότι το 2009 θα είναι χειρότερο από το 2008. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει βοήθησαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κρίσης, είπε ο κ.Μίχαλος και πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο για το μέλλον από το να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

    Ειδική αναφορά έκανε στις μεταρρυθμίσεις στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ και στην εξυγίανση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

    [02] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα

    «Οι εργαζόμενοι του χώρου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Υπηρεσίας της Πολιτικής αεροπορίας, αλλά και οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, πρέπει να γίνουν κυριολεκτικά μια γροθιά, για να παρεμποδίσουν την πώληση της Ολυμπιακής και πάνω από όλα να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, και με μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα των συμβασιούχων» δήλωσε η η γγ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, η οποία το πρωί επισκέφθηκε την "Ολυμπιακή" στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", πρώτο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Η κα Παπαρήγα ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τις υποσχέσεις που δίονει ότι θα εξασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους και σημείωσε πως «το μόνο πράγμα που εμπιστευόμαστε είναι τον αγώνα των εργαζομένων και την πίεσή τους που πρέπει να ανεβεί στον ανώτατο βαθμό, μέχρι έκρηξης».

    Το μεσημέρι η γγ του ΚΚΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ζήμενς.

    Επίσης η κα Παπαρήγα, θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλία, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90χρονων του ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 September 2008 - 10:30:22 UTC