Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μαχαιριές στην Ολυμπιακή"

  • [01] "Μαχαιριές στην Ολυμπιακή"

    «Ο συνδικαλιστικός αγώνας μόνο όταν μετατραπεί σε μαζικό πολιτικό αγώνα και σε αγώνα εναντίων των πολιτικών φορέων και των συμφερόντων, που έχουν αυτή την πολιτική, μπορεί να αντιστρέψει την πορεία», τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από την Τεχνική Βάση της Ολυμπιακής, όπου αφού συναντήθηκε με τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και των σωματείων της Ολυμπιακής, απηύθυνε ομιλία στους εργαζόμενους της Βάσης.

    «Πρέπει να είναι καθαρό γιατί ιδιωτικοποιείται η Ολυμπιακή», τόνισε η κα Παπαρήγα, ανέφερε δε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα "μπερδεύουν" τους εργαζόμενους και δε συμβάλουν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. «Ταυτόχρονα», όπως είπε, «τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο».

    Αφού έβαλε κατά της "πολιτικής των μονοπωλίων" η κα Παπαρήγα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για έναν ενιαίο και δημόσιο, λαϊκό φορέα μεταφορών, όπου οι αεροπορικές γραμμές, ο δημόσιος αερομεταφορέας, θα εντάσσονται ως ξεχωριστός κλάδος.

    Επιπλέον, η κα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη με την ελπίδα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πετύχουν αλλά και «να είναι έτοιμοι να πληρώσουν εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν, αν οι εξελίξεις δεν είναι ευνοϊκές».

    Λίγο πριν τη συνάντησή της με το ΔΣ της ΟΣΠΑ και τα ΔΣ των Σωματείων της Ολυμπιακής, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι όσα λέγονται για τις εγγενείς αδυναμίες της Ολυμπιακής είναι ψέματα.

    «Επί πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ''μαχαίρωναν'' διαδοχικά και μέσα στο χρόνο την Ολυμπιακή, προκειμένου να τη μετατρέψουν σε ένα πληγωμένο θηρίο, να την πουλήσουν, να τη συρρικνώσουν ή και ακόμα να την κλείσουν εντελώς. Τους είναι αδιάφορη», τόνισε.

    Η Ολυμπιακή δεν πρέπει να πουληθεί είπε η κα Παπαρήγα και ευχήθηκε να μη βρεθεί αγοραστής. Πρότεινε δε, να μπει στο τραπέζι όλο το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, «ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν γιατί ήθελε το μεγάλο κεφάλαιο».

    «Η κρίση διεθνώς με τις δήθεν κρατικοποιήσεις αποδεικνύουν ένα πράγμα, πουλούν όταν συμφέρει το κεφάλαιο, κρατικοποιούν όταν συμφέρει το κεφάλαιο και επομένως από όλες τις μεριές βγαίνει μια ανάγκη. Ούτε κρατικοποίηση, ούτε ιδιωτικοποίηση, αλλά κοινωνικοποίηση από μια λαϊκή διακυβέρνηση» σημείωσε η γγ του ΚΚΕ.

    Για συνεργασία κομμάτων

    Σχολιάζοντας το ζήτημα των συνεργασιών ανάμεσα στα κόμματα, η κα Παπαρήγα είπε ότι «οι συζητήσεις που γίνονται για συνεργασία ανάμεσα σε άλλα κόμματα αποβλέπουν στην παγίδευση ψήφων των ανθρώπων, που επιδιώκουν μια συνεργασία. Το ΚΚΕ είναι από χτες έτοιμο να κάνει συνεργασία που κατευθύνεται όμως σε ρήξη με τα μονοπώλια, τη στρατηγική του ιμπεριαλισμού, για μια εξουσία λαϊκή».

    «Επομένως», συνέχισε, «οι άλλοι μπορούν να συζητήσουν στο δικό τους τραπέζι. Εμείς συζητάμε με το λαό και με αλλαγές και ανακατατάξεις στη συνείδηση του λαού θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις πολιτικής συνεργασίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2008 - 14:30:25 UTC