Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία στην Αττική
  • [02] Η οικονομική κρίση φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητα του Μπάρακ Ομπάμα
  • [03] Καμπάνια του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ
  • [04] "Στήριξη με διαφάνεια"
  • [05] "Ανθυγιεινές" συνήθειες
  • [06] Με μοναδικό στόχο τη νίκη <embed src="mms://a1202.v35261d.c35261.g.vm.akamaistream.net/7/1202/35261/v0001/athens.download.akamai.com/35262/6935515.wmv" width="384" height="282" align="right" type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/windows/mediaplayer/en/default.asp" name="ObjMediaPlayer" showdisplay="0" showcontrols="1" enableContextMenu="0" volume="0" showstatusbar="1">

    Για την προβολή του video απαιτείται η έκδοση του Media Player 9 ή νεότερη.

    Μπορείτε να "κατεβάσετε" την τελευταία έκδοση από εδώ

    14/10/08 11:15πμ


  • [01] Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία στην Αττική

    Σε 24ωρη απεργία προσέρχονται σήμερα οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ζητώντας την καταβολή των οφειλών του δημοσίου και των άλλων ταμείων, αλλά και την απόσυρση του άρθρου στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για την απόδοση του 3%.

    Οι φαρμακοποιοί ζητούν από την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, καθώς συνδέεται άμεσα με την επιβίωση των φαρμακείων.

    Υπογραμμίζουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν εάν δε βρεθεί άμεση λύση για την αποπληρωμή των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Προειδοποιούν, επίσης, πως από την 1η Ιανουαρίου θα σταματήσουν να εκτελούν συνταγές.

    [02] Η οικονομική κρίση φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητα του Μπάρακ Ομπάμα

    Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπαμα προηγείται κατά εννέα μονάδες, 50% έναντι 41% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς.

    Τον προηγούμενο μήνα σε δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών της αμερικανικής προεδρίας ήταν μόλις τέσσερις μονάδες, 49% Ομπάμα, 45% Μακέιν.

    Η οικονομική κρίση φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητα του γερουσιαστή του Ιλινόι, καθώς στην ίδια δημοσκόπηση μόλις το 10% των Αμερικανών εκτιμά ότι η χώρα τους κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Οι επτά στους δέκα ψηφοφόρους ή το 56% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο γερουσιαστής του Ιλινόι τους έχει πείσει ότι έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου σε 1.543 με απόκλιση σφάλματος συν/πλην τρεις μονάδες.

    Σε άλλη δημοσκόπηση που διεξήγαγαν από κοινού το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς ο υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα προηγείται του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν κατά 14 μονάδες.

    Ο γερουσιαστής του Ιλινόι Ομπάμα συγκεντρώνει 53% και ο γερουσιαστής της Αριζόνα Μακέιν συγκεντρώνει 39% στην πανεθνική δημοσκόπηση που διεξήγαγαν CBS/New York Times. Τα ποσοστά του Ομπάμα είναι αυξημένα κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση των ίδιων μέσων που είχε διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου.

    [03] Καμπάνια του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ

    "Πριν μας τα πάρουν όλα, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας".

    Με αυτό το σύνθημα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλωσόρισε τους σπουδαστές στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο αμφιθέατρο Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών, στα πλαίσια της καμπάνιας του κόμματος για την ανάδειξη των προβλημάτων των σπουδαστών στα ΤΕΙ.

    Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης και το μέλος της ΚΕ του κόμματος, Παναγιώτης Μεντρέκας.

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των ΤΕΙ, προβλήματα που, όπως είπε, έχουν άμεση σχέση με την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Αφού έβαλε κατά των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την Παιδεία, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του ΚΚΕ για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.

    Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι αντίθετες στις κατευθύνσεις της Μπολόνια, την αναγνώριση των ΚΕΣ, ως ισότιμων με τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, την έμμεση και άμεση κατάργηση του άρθρου 16 και, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν το δικαίωμα σε ενιαία και δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου Παιδεία, μέτρα προστασίας και ασφάλισης των πτυχιούχων.

    Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδη, περί «μόδας των καταλήψεων», η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «οι κινητοποιήσεις δεν είναι της μόδας», ενώ κατηγόρησε τον υπουργό ότι «ακολουθεί τη γνωστή τακτική όλων των κυβερνήσεων, δυσφημεί και συκοφαντεί τους αγώνες, προσπαθώντας να διαιρέσει από τη μια τη νεολαία και από την άλλη τους γονείς και τους εργαζόμενους».

    Προειδοποίησε δε, ότι το κόμμα θα ασκήσει δριμύτατη κριτική «σε αυτούς που προσπαθούν να μετατρέψουν το κίνημα στο χώρο της Παιδείας σε ένα κίνημα "διαιτητή" στην αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Βατοπαιδίου, η κ. Παπαρήγα σχολίασε πως "δεν έχουμε αυταπάτες για αυτό που λέγεται "χώρος δικαιοσύνης. Το δίκαιο είναι άδικο γιατί είναι προσαρμοσμένο σε μια πολιτική, που αδικεί το λαό" και πρόσθεσε πως δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά τα "σαλόνια", καθώς, όπως είπε, «στα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα υπάρχουν δικαστές που αντέχουν σε παρεμβάσεις και άλλοι όχι».΄

    Άλλωστε, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος περί διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας, προσθέτοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν θα σήμαινε και τον περιορισμό της ασυδοσίας της εκκλησίας».

    Η κ. Παπαρήγα διατύπωσε την άποψη ότι «η έμφαση πρέπει να δίνεται συνολικά στα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα του λαού και όχι στα επιμέρους σκάνδαλα».

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο το κόμμα να ακολουθήσει ξεχωριστό δρόμο, στην Παιδεία, από τις άλλες δυνάμεις, η κ. Παπαρήγα είπε πως «το ΚΚΕ, από τη στιγμή που συνδέει την Παιδεία με την οικονομία, την ανάπτυξη, την κοινωνία, είναι φυσικό να έχει μια διαφορετική αντίληψη. Αυτό δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ ακολουθεί έναν μοναχικό δρόμο».

    Επιπλέον, αναφερόμενη στη σχέση Παιδείας-Αγοράς, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «απογύμνωση των τεχνικών επαγγελμάτων από τον κοινωνικό τους ρόλο», ενώ σε ερώτηση για τη διεθνή οικονομική κρίση και αν αυτή θα σημάνει μια στροφή του λαού προς την Αριστερά, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι κάποια στιγμή η κρίση «θα χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας» και τότε ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει «αν θα σκύψει το κεφάλι ή αν θα τους κάνει τη ζωή πιο δύσκολη».

    [04] "Στήριξη με διαφάνεια"

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί την σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Συνασπισμού με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Αττικής.

    Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του στη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας "είναι εκτός τόπου και χρόνου", ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «τζάμπα χρήμα στους τραπεζίτες».

    Ειδικότερα, σχετικά με τη διεθνή οικονομική κρίση και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε:

    «Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας, περιφέρονται σε διάφορα διεθνή κέντρα, οικονομικά και πολιτικά της Δύσης για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να πουν ότι συνεχίζουν τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αποδείχθηκε ότι οι ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές όπως των ΗΠΑ απέτυχαν. Η ΝΔ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την περιπέτεια την οικονομική στην οποία έχει εμπλακεί η χώρα».

    «Δεν συμφωνούμε -πρόσθεσε- με τζάμπα χρήμα στους τραπεζίτες, έχουν ευθύνη, δεν δεχόμαστε η στήριξη των τραπεζών να είναι έξω από το πλαίσιο της διαφάνειας».

    Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε ακόμα εγγύηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ επισήμανε ότι οι οποιεσδήποτε χρηματοδοτήσεις τραπεζών από πλευράς Δημοσίου πρέπει να εξασφαλίζουν συμμετοχή του στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

    [05] "Ανθυγιεινές" συνήθειες

    Οι Έλληνες γνωρίζουν τη μεσογειακή διατροφή μόνο στη θεωρία. Στην πράξη ουδείς την εφαρμόζει. Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο Έλληνες και μία στις τρεις Ελληνίδες είναι υπέρβαροι.

    Αυτό προκύπτει από έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, την Πτολεμαϊδα και τη Νεμέα Κορινθίας, από τον Απρίλιο έως και το Σεπτέμβριο του 2008, σε δείγμα 869 ανδρών και γυναικών, ηλικιών από 18 έως 55 χρόνων.

    Παρότι η Παγκόσμια Όργανωση Υγείας συστήνει δύο με τρεις μερίδες φρούτων καθημερινά, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 38,5%, δήλωσαν ότι καταναλώνουν λιγότερες από τέσσερις μερίδες την εβδομάδα.

    Σε ό,τι αφορά τα λαχανικά, 17,9% δηλώνουν ότι προσπαθούν να καταναλώσουν τέσσερις έως πέντε μερίδες ημερησίως. Επιπλέον, οι κάτοικοι κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων, δηλώνουν (24,6%) ότι δεν καταναλώνουν σχεδόν ποτέ το αναγκαίο, για τη διατροφική υγεία του οργανισμού, ψάρι.

    Αλλά και η πλευρά των "ανθυγιεινών" τροφών είναι εξίσου ανησυχητική. Σε ποσοστό 49,6% οι Έλληνες δηλώνουν πως καταναλώνουν κόκκινο κρέας περισσότερες από μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Όταν δε, καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση για το αν γυμνάζονται, σε ποσοστό 30% δηλώνουν ότι ασχολούνται ημερησίως ελάχιστα έως καθόλου με γυμναστική.

    Εξάλλου, παρότι 7 στους 10 γνωρίζουν για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, σε αντίστοιχο ποσοστό (61,7%) δηλώνουν ότι καταφεύγουν σε πρόχειρο φαγητό δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Περίπου 6 στους 10 δηλώνουν ότι μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να καταναλώσουν πρόχειρο φαγητό ακόμη και εφτά φορές.

    Σημειώνεται ότι όλα τα διεθνή διατροφικά κέντρα υπογραμμίζουν ότι η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία φορά εβδομαδιαίως.

    Όπως εξήγησε, παρουσιάζοντας την έρευνα, ο καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Ν. Ανδρικόπουλος, «θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στη διατροφή, που περιέχει φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο». Η κλινική διαιτολογος στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", Ζ. Μπουλούμπαση, υπογράμμισε ότι «οι απαντήσεις στην έρευνα αποτυπώνονται στην ανησυχητική αύξηση των νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή στη χώρα μας, όπως είναι τα καρδιαγγειακά επεισόδια, ο διαβήτης και η υπέρταση».

    [06] Με μοναδικό στόχο τη νίκη

    Να κάνει το σημαντικό βήμα για το ταξίδι στη Νότια Αφρική θέλει η εθνική μας... Στον σημερινό αγώνα με την Ελβετία (21:30-MEGA) επικεντρώνει τη προσοχή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι τρεις νέοι βαθμοί θα φέρουν την εθνική σε ακόμη καλύτερη θέση για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

    «Η Ελβετία είναι ένα πληγωμένο θηρίο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή», παρατήρησε ο Ρεχάγκελ και ζήτησε μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του. Στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού τέθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς με τη Μολδαβία.

    Πάντα στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ, το Ισραήλ θα επιδιώξει τη νίκη κόντρα στη Λετονία μέσα στη Ρίγα. Από εκεί και πέρα, στους υπόλοιπους ομίλους η τέταρτη ημέρα των προκριματικών περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια με σημαντικότερα αυτό του Βελγίου με την Ισπανία, της Αυστρίας με την Σερβία, αλλά και της Νορβηγίας με την Ολλανδία.

    Ο αγώνας στο γήπεδο " Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010, ειναι η 11η συνάντηση στην ιστορία των δυο ομάδων.

    Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι αρνητικός για το ελληνικό συγκρότημα: δυο νίκες, πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 2008 - 6:30:35 UTC