Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο
  • [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις

  • [01] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Πριν από 27 χρόνια οι Έλληνες πολίτες ζήτησαν Αλλαγή. Και άνοιξαν νέους δρόμους για τη χώρα μας. Δρόμους ανάπτυξης, ευημερίας, δημοκρατίας, ελευθερίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την συμπλήρωση 27 χρόνων από τη νίκη του Κινήματος, στις 18 Οκτωβρίου 1981.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «σήμερα, οι Έλληνες βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποχωρεί, και τα δικαιώματά τους να δέχονται πλήγματα» και τόνισε ότι «ο πολίτης ζητά αλλαγή πορείας».

    «Θέλει μία ανθρώπινη κοινωνία, ένα κράτος δικαίου, δυνατότητες γιβ αυτόν και την οικογένειά του, στήριξη στις δύσκολες στιγμές. Στο ΠΑΣΟΚ γιβ αυτό δουλεύαμε και δουλεύουμε πάντα» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κινήματος.

    Συνέντευξη Ραγκούση

    Οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανα πάσα στιγμή και δεν θα είναι επιλογή του κ. Καραμανλή, αλλά ανάγκη στην οποία θα υποταχθεί. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής", προσθέτοντας ότι σήμερα ακούγεται όλο και εντονότερα το "δεν πάει άλλο.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει "γελοίες θεωρίες" τα "περί πολέμου" που υφίσταται η κυβέρνηση από συμφέροντα και αμερικανούς, υπενθυμίζοντας ότι εκτός από την ήττα υπάρχει και η κατακραυγή και συνιστά στο κυβερνών κόμμα, το οποίο, όπως τονίζει, δεν μπορεί να αποφέυγει την ήττα, να προσπαθήσει, τουλάχιστον, να αποφύγει την κατακραυγή.

    Αναφερόμενος στην υπόθεση του Βατοπεδίου, τονίζει ότι υπάρχουν δύο σκάνδαλα, ένα της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας και ένα της επιχείρησης συγκάλυψης. Ενώ αιτιολογώντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αναφέρει ότι αυτό έγινε για να εξασφαλιστεί η απόδοση ευθυνών και να αποτραπεί η παραγραφή των αδικημάτων. Παράλληλα καλεί τα κόμματα της αριστεράς να ψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ "βλέπει" πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, ενώ για τον φημολογούμενο ανασχηματισμό τονίζει ότι το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξει σύνθεση η κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα.

    [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη γενική απεργία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ. Απεργούν, επίσης, εκπαιδευτικοί, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Αρεως συγκέντρωση εργαζομένων και στους χώρους που έχουν προσδιορίσει τα Εργατικά Κέντρα στην περιφέρεια.

    Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ: "Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις για να αποκρούσουν την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική λιτότητας και φόρων για τους εργαζόμενους και προνομίων για τους τραπεζίτες".

    Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών) θα πραγματοποιήσουν Στάσεις Εργασίας στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας (Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία).

    Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας, θα γίνουν σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ.Τα μπλέ λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 6 το απόγευμα εως τη λήξη της βάρδιας.

    ΟΣΕ και Προαστιακός πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

    Η Aegean ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται 23 πτήσεις για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ενώ έχει αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 26 πτήσεις του δικτύου της καθώς και την ώρα αναχώρησης σε 1 ναυλωμένη πτήση ενώ έχει προγραμματίσει και μία έκτακτη πτήση προς/από Λάρνακα προκειμένου να εξυπηρετήσει επιβάτες ματαιωμένης πτήσης.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) και 210 6261000(από κινητό).

    Απεργία και στα Μέσα Ενημέρωσης

    Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα ακόλουθα: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και τα Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων Ενώσεων, και η Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συμπαρίστανται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, σε συνέχεια κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που καταργούν δικαιώματα, υφαρπάζουν πόρους, μειώνουν παροχές, διατηρούν αποκλεισμούς και οδηγούν στην χρεοκοπία και κατάρρευση της δημόσιας ασφάλιση με κυβερνητική στόχευση το πέρασμά της σε ιδιωτικές εταιρείες. Οι Ομοσπονδίες μας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΦΕ, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, ΕΤΗΠΤΘ, ΕΤΕΡΜ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ) απεργούν για:

    1. Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

    2. Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

    3. Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.

    4. Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα ΜΜΕ και τη διεύρυνση της υπαγωγής στα Βαρέα και Ανθυγιεινά νέων ειδικοτήτων συναδέλφων που το δικαιούνται.

    Τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» των τεχνικών συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα «βαρέα και ανθυγιεινά» νέων ειδικοτήτων συναδέλφων μας που το δικαιούνται.

    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση για κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις απολύσεις και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, κ.λπ.

    Δηλώνουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε -μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων- και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.

    Επίσης καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση της Αθήνας να μετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 October 2008 - 4:30:24 UTC