Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο πρωθυπουργός
  • [02] "Να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου"
  • [03] Μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια
  • [04] "Ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου"

  • [01] Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο πρωθυπουργός

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των μελών-χωρών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

    Αντικείμενο της Συνόδου είναι η συντονισμένη αντιμετώπιση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της οικονομικής κρίσης. Επίσης, αναμένεται να καθοριστεί η θέση της ΕΕ ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης του G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Ουάσινγκτον.

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε ριζοσπαστικό το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατ'αρχήν για την ελεύθερη συμβίωση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τόλμησε να κάνει ένα βήμα που δεν τόλμησαν να κάνουν επί σειρά ετών άλλες κυβερνήσεις.

    Ανέφερε ακόμη ότι είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή ένα άλλο κοινωνικό νομοσχέδιο, που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών. Σχετίζεται ανέφερε με τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα, της κοινωνίας.

    Επίσης σημείωσε, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο που προωθείται σχετικά με τα ναρκωτικά και τις υποκατάστατες ουσίες που θα γίνουν σε φυλακές πρότυπα, ώστε να μην υπάρχει ο ψυχικός εξευτελισμός ορισμένων εξαρτημένων ανθρώπων μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

    Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, σύνεση και μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν στο σωφρονιστικό σύστημα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τα κόμματα.

    Χαρακτήρισε παραγωγική και χρήσιμη τη συζήτηση με εκπροσώπους του Συνασπισμού και ανέφερε ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής η οποία θα επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές.

    Ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι σήμερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κρατουμένων, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφόρησης στις φυλακές είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός ενός προγράμματος με δυο άξονες: ο πρώτος επικεντρώνεται στην προσπάθεια ,με διάφορα νομοθετικά μέτρα, να φύγει από τις φυλακές ένας αριθμός κρατουμένων και ο δεύτερος, θα στηρίζεται στην ίδρυση νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

    Εντός του 2009 προβλέπονται τέσσερα - πέντε νέα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ με νομοσχέδιο πριν από μερικούς μήνες δόθηκε οικονομική αυτοδυναμία και αυτοτέλεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την έρευνα της Μονής Βατοπαιδίου, απάντησε αρνητικά, ενώ σε ό,τι αφορά την ανάκληση της παραίτησης από το δικαστικό σώμα των δυο εισαγγελέων που είχαν αρχικά ερευνήσει την υπόθεση, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε υπερήφανος που δυο διακεκριμένα στελέχη επέστρεψαν.

    Σε ό,τι αφορά την άρνησή τους να αναλάβουν εκ νέου την υπόθεση, ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε "είναι μια ευαισθησία την οποία τη σέβομαι".

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τις συνεντεύξεις του κ. Ρουσόπουλου, δήλωσε ότι ήταν πειστικός και η επιχειρηματολογία του τον έπεισε, ενώ τόνισε "αυτό το ζήτημα πρέπει να σταματήσει. Η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός δεν είναι πια πολιτική".

    Συγχαρητήρια επιστολή Καραμανλή σε Ομπάμα

    Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του αναφέρει ότι "η εκλογή σας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση. Οι διεθνείς προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ενωμένοι".

    Ο κ. Καραμανλής εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη - ορόσημο όπως την χαρακτηρίζει του κ. Ομπάμα και σημειώνει πως, ευελπιστεί σε μια συνάντηση με το νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο στο προσεχές μέλλον.

    Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμώ τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις που έχετε υιοθετήσει πάνω σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής σας, ώστε τα θέματα αυτά να επιλυθούν, καθώς και στην προώθηση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα".

    [02] "Να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου"

    Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2009, κατάργηση του φόρου 10% και επαναθεσμοθέτηση του αφορολόγητου αποθεματικού για τις επιχειρήσεις, μέτρα όπως ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις μόνο για μικρομεσαίες, δραστική απλούστευση της διαδικασίας έναρξης μιας επιχείρησης, συγκαταλέγονται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των ΜΜΕ που παρουσίασε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Φ. Σαχινίδη και Α. Κατσιφάρα.

    Επίσης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ προβλέπει δημιουργία μίας πολύ-λειτουργικής υπηρεσίας μίας στάσης για επιχειρήσεις (τύπου ΚΕΠ), έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με τη δημόσια διοίκηση και να εξυπηρετούνται οι πιθανοί επενδυτές, δημιουργία Ταμείου Στήριξης των ΜΜΕ ανάλογο με το Ταμείο Αναχρηματοδότησης των τραπεζών που έχει ήδη προταθεί και επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και σε αυτές του αγροτικού χώρου,

    Ο κ.Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε τις τράπεζες και την κυβέρνηση "για την απόλυτη αυθαιρεσία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα καταναλωτικά δάνεια και ιδιαίτερα στο λεγόμενο "πλαστικό χρήμα" όπου το επιτόκιο έχει εκτοξευθεί στο 22% με μονομερείς, εκ μέρους των τραπεζών, αναπροσαρμογές των συμβολαίων, χωρίς να τηρείται ούτε η ισχύουσα νομοθεσία ούτε και πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις που κρίνουν ως καταχρηστικές τέτοιες τραπεζικές πρακτικές"

    Ο κ.Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στις κατασχέσεις σπιτιών επισημαίνοντας ότι τα τελευταία 4 χρόνια παρατηρείται αύξηση, με ιδιαίτερη έξαρση την φετινή χρονιά (το 2003 έγιναν περίπου 35.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, το 2007 έφτασαν τις 120.000). Για το 2008 εκτιμάται ότι οι αιτήσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών θα ξεπεράσουν τις 150.000, ενώ αναφερόμενος στη λειτουργία των λεγόμενων εισπρακτικών εταιριών τόνισε λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, δημόσια επίβλεψη ενώ υιοθετούν πρακτικές ηθικά και ποινικά κολάσιμες.

    Αναφερόμενος στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είπε ότι σε μια περίοδο κατακόρυφης πτώσης των τιμών βασικών ενεργειακών αγαθών παγκοσμίως, "με την αύξηση του Ιανουαρίου θα συμπληρωθεί μέσα σε ένα μόλις χρόνο ένας κύκλος αυξήσεων ύψους 22% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όταν το τελευταίο 4μηνο οι τιμές του πετρελαίου, στις οποίες είχαν απόδοθεί από κυβέρνηση και Διοίκηση οι προηγούμενες αυξήσεις, έχουν πέσει κατά 50%.

    "Βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή"

    Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στην έκτακτη σύνοδό του στις Βρυξέλλες, υιοθέτησε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου για ουσιαστική αναπροσαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, έτσι ώστε τα κονδύλια στήριξης της οικονομίας να οδηγηθούν στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας και όχι να ξοδευτούν ασκόπως.

    Την πρόταση αυτή αναμένεται να μεταφέρουν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δε Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι αν τελικά θα γίνει δεκτή αυτή η πρόταση από την ΕΕ εξαρτάται από τις 22 δεξιές κυβερνήσεις. Και ανέφερε σχόλιο ορισμένων σοσιαλιστών ότι "δεν είναι εύκολο από εμπρηστής να γίνεις πυροσβέστης".

    "Οι σοσιαλιστές της Ευρώπης χαιρετίσαμε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη μεγάλη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά είχαμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε το ρόλο της Ευρώπης και των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σε σχέση με την οικονομική και πολιτική κρίση", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου και πρόσθεσε ότι απαιτούμε ένα Σύμφωνο βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής με τον πολίτη, το οποίο θα βάζει την Ευρώπη να επενδύει σε αυτόν, αλλά και σε μία διαφορετική Ευρώπη, όχι απλώς των αγορών αλλά της πολιτικής και κοινωνικής συνοχής".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό το μήνυμα μετέφερε τόσο στον κ. Μπαρόζο όσο και στον κ. Σολάνα με τους οποίους συναντήθηκε χθες ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις προοπτικές επίλυσης της κρίσης μετά την εκλογή Ομπάμα, είπε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία των επιτελείων του Ομπάμα με τους σοσιαλιστές διεθνώς και με ευρωπαίους σοσιαλιστές και τόνισε ότι δίνεται ευκαιρία στην ΕΕ να παίξει ρόλο, όχι ρόλο συντηρητικό, αλλά προοδευτικό.

    Ο κ. Παπανδρέου εξηγώντας αυτή τη θέση είπε: «Όχι να μπαλώσουμε το παλιό σύστημα, αλλά να βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο και να αλλάξουμε σελίδα, με πράσινη οικολογική ανάπτυξη και αποφυγή των λογικών αδιαφάνειας, υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και συγκέντρωσης της εξουσίας, ώστε να μπορεί ο Ευρωπαίος πολίτης, αλλά και ο πολίτης κάθε χώρας, να αισθάνεται και να είναι κυρίαρχος».

    Γ. Παπανδρέου για την εκλογή Ομπάμα

    "Ο αμερικανικός λαός με την ιστορική του απόφαση γύρισε σελίδα και επέλεξε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποιος πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του πολίτη, σε μια πολιτεία που προασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη, αλλά και εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία.

    Γι' αυτό και ενέπνευσε και δημιούργησε μια δυναμική συμμετοχής των πολιτών και τόσων νέων ανθρώπων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, μια δυναμική για την ανατροπή. Το μήνυμα είναι κοινό: μπορούμε. Το μήνυμα των προοδευτικών σε όλη τη γη είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του είπε, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση υπέρ των πολιτών και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου που φροντίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα των συντάξεων, της υγείας και της εργασίας αλλά και μπορούμε να φτιάξουμε έναν πλανήτη που σέβεται το περιβάλλον και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη.

    "Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα στηρίξω κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής τους στον πλανήτη. Ως Ελληνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα για τα προβλήματα της περιοχής μας, έτσι ώστε να λυθούν με πνεύμα συνεργασίας, εμπέδωσης ειρήνης και αξιών διεθνούς δικαίου", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχόμενος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ "κάθε επιτυχία".

  • ** Σήμερα, το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο.

    [03] Μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια

    Απώλειες καταγράφουν σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την υποχώρηση των ασιατικών χρηματιστηρίων και της Wall Street, σε μια αγορά εκ νέου ανήσυχη απέναντι στις προοπτικές της οικονομίας.

    Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 15:00 η ώρα Ελλάδας, ο δείκτης FTSE σημείωνε πτώση κατά 3,62%, στο χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC 40 κατά 3,56% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DΑΧ υποχωρούσε κατά 4,08%.

    Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Ο γενικός δείκτης τιμών στις 15:30 η ώρα βρισκόταν στις 2.086,24 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 6,07%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 6,53%.

    Με νέα πτώση άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η αγορά παραμένει ανήσυχη μπροστά στο φάσμα επιδείνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,55% και ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq 1,15%.

    Πάνω από πέντε δολάρια έπεσε η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν άνοδο των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βαρέλι του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση Δεκεμβρίου έκλεισε χθες στα 65,30 δολάρια.

    [04] "Ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου"

    Τη Δράμα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Το πρωί συμμετείχε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην πώληση του ΟΣΕ, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Δράμας. Το μεσημέρι συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

    Ομιλία προέδρου ΣΥΝ

    Για "προμελετημένο σχέδιο" με στόχο την "απαξίωση του ΕΣΥ" και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χώρου της Υγείας, έκανε λόγο ο κ. Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας.

    «Δεν πιστεύουμε ότι όλα αυτά που βλέπουμε, τα εκρηκτικά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία και το ναυάγιο του ΕΣΥ οφείλεται σε παραλείψεις ή στην αδυναμία της κυβέρνησης να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δεν είναι αδυναμία, είναι σχέδιο, το οποίο προμελετημένα και καλοσχεδιασμένα εξυφαίνεται εδώ και 10-15 χρόνια, όχι προχθές, και έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους» τόνισε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 , όταν γινόταν το ΕΣΥ, οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ήταν γύρω στο 13-14% και σήμερα έχουν φτάσει στο 64%, ενώ οι ισολογισμοί των ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων φανερώνουν υπερκέρδη. «Κερδίζουν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και όσοι έχουν επενδύσει κι έχουν φτιάξει πολυκλινικές ή μεγάλα ιατρικά κέντρα. Αυτοί κερδίζουν. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

    «Σε κάθε νοσοκομείο που πηγαίνω βλέπω ότι υπάρχει ένας οργανισμός απαρχαιωμένος, της προηγούμενης δεκαετίας, οι μισές οργανικές θέσεις είναι κενές» ανέφερε και τόνισε:

    «Η κυβέρνηση έχει σαφή στόχο. Να ναυαγήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Να ναυαγήσει το ΕΣΥ και να έρθει μετά, με συμπράξεις , με τις περίφημες συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού, να κόβει σαλάμι-σαλάμι, φέτα-φέτα υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία και να τις ιδιωτικοποιεί».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε εκρηκτική την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και αναρωτήθηκε «ως πότε κάποιοι ευσυνείδητοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, θα κρατάνε το οικοδόμημα σε λειτουργία» και τόνισε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένας ριζικός αναπροσανατολισμός της πολιτικής στο χώρο της υγείας, με ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, ανασυγκρότηση του ΕΣΥ σε υγιείς βάσεις.

    «Δημόσιες επενδύσεις και ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου και του ΕΣΥ με μαζικές νέες προσλήψεις αλλά και κυρίως όμως και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας ώστε να πάψουν αυτές οι αδικίες που κατά την εκτίμησή μας είναι σκόπιμες. Δεν αποτελούν μια αδυναμία του συστήματος. Είναι σκόπιμες, διότι κάποιοι απ΄αυτό κερδίζουν και κάποιοι βολεύονται» κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

    Ομίλία στην εκδήλωση ενάντια στην πώληση του ΟΣΕ

    Για «διαχρονικό έγκλημα εις βάρος του ΟΣΕ που έχουν διαπράξει οι τελευταίες κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην πώληση του ΟΣΕ.

    «Το τρένο είναι το ασφαλέστερο, οικολογικότερο και οικονομικότερο συγκοινωνιακό μέσο. Είναι όμως ένα μέσο το οποίο απαξιώνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Βλέπουμε σήμερα, μετά το έγκλημα της Ολυμπιακής που ξεπουλιέται στους Άραβες, μετά το έγκλημα των λιμανιών, οι πύλες εισόδου της χώρας μας που ξεπουλιούνται στους Κινέζους, βλέπουμε το έγκλημα της απαξίωσης του σιδηροδρόμου, βλέπουμε το έγκλημα της απαξίωσης του ΟΣΕ και δεν ξέρω εγώ σε ποιους θα θελήσουν να ξεπουλήσουν τα φιλέτα των συγκοινωνιών, τα φιλέτα του σιδηροδρόμου».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως «δεν μπορεί να απαξιώνεται η επικοινωνία της περιφέρειας όταν μιλάμε διαρκώς για την ανάγκη ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της περιφέρειας» και ζήτησε να ενισχυθεί ο σιδηρόδρομος και να παραμείνει στα χέρια του δημοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2008 - 15:30:26 UTC