Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντέρμπι κορυφής
  • [02] Οι εξελίξεις στην Εξεταστική
  • [03] Συνάντηση Κ.Παπούλια - Γ.Προβόπουλου
  • [04] Περιοδεία Ευρ. Στυλιανίδη στον Εβρο
  • [05] "Επενδύσεις αντί εξοπλισμών"
  • [06] Η επέτειος του Πολυτεχνείου

  • [01] Ντέρμπι κορυφής

    Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί (19:00-ΝΕΤ) την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ερνέστο Βαλβέρδε, θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να πάρουν την νίκη, έτσι ώστε να παραμείνουν επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, θα παραταχθούν στο φαληρικό γήπεδο, με στόχο να διατηρήσουν το αήττητο που έχουν στην εφετινή διοργάνωση. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Στολτίδη που είναι τραυματίας, ενώ αντίθετα αναμένεται να παρατάξει στο αρχικό σχήμα τους Αντζα και Τζόρτζεβιτς. Από την πλευρά του, ο Σάντος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με μοναδικό «αγκάθι» τον Κονσεϊσάο, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη.

    Παράλληλα, η Ξάνθη που εντυπωσιάζει, δοκιμάζεται στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό σε μία ανοικτή αναμέτρηση, ενώ ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο της απρόβλεπτης Λάρισας. Επίσης, ο Εργοτέλης θα φιλοξενήσει τον Θρασύβουλο και με νίκη θα παραμείνει στα «υψηλά πατώματα» της βαθμολογίας, ενώ η ΑΕΚ που βρίσκεται εν μέσω εξελίξεων, έχει εύκολο έργο υποδεχόμενη τον Πανσερραϊκό.

    Τέλος, ο Πανιώνιος με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή, με τους δύο αντιπάλους να θέλουν τους βαθμούς για να βελτιώσουν την θέση τους, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης, έχει δύσκολη αποστολή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Αρη και ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΟΦΗ σ΄έναν αγώνα χωρίς φαβορί.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:Σάββατο 15 Νοεμβρίου

    16:45 Λάρισα-Παναθηναϊκός ALPHA

    19:00 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός NOVA

    19:00 Αρης-Αστέρας Τρίπολης ΝΕΤ

    Κυριακή 16 Νοεμβρίου

    15:00 Εργοτέλης-Θρασύβουλος

    15:00 Λεβαδειακός-ΟΦΗ

    16:45 Πανθρακικός-Ξάνθη NOVA

    19:00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ΝΕΤ

    19:00 Πανιώνιος-Ηρακλής NOVA

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 9 6-2-1 5-0-0 1-2-1 14-3 20

    2. ΠΑΟΚ 9 5-4-0 3-2-0 2-2-0 11-3 19

    3. Ξάνθη 9 5-3-1 2-1-1 3-2-0 8-3 18

    4. Εργοτέλης 9 4-3-2 2-2-1 2-1-1 13-12 15

    . Παναθηναϊκός 9 4-3-2 2-2-1 2-1-1 14-9 15

    6. ΑΕΚ 9 3-5-1 3-1-0 0-4-1 13-12 14

    7. Άρης 9 4-1-4 3-1-1 1-0-3 8-9 13

    8. Λάρισα 9 3-3-3 2-0-2 1-3-1 14-9 12

    9. Πανθρακικός 9 3-2-4 2-0-2 1-2-2 5-9 11

    . Πανιώνιος 9 3-2-4 1-2-2 2-0-2 12-12 11

    11. Λεβαδειακός 9 2-3-4 2-2-0 0-1-4 4-9 9

    12. Αστέρας Τρίπολης 9 1-5-3 0-4-0 1-1-3 6-8 8

    . Πανσερραϊκός 9 2-2-5 0-1-3 2-1-2 7-13 8

    . Ηρακλής 9 1-5-3 1-4-1 0-1-2 6-8 8

    15. ΟΦΗ 9 1-4-4 0-1-3 1-3-1 10-16 7

    16. Θρασύβουλος 9 1-1-7 0-1-3 1-0-4 7-15 4

    [02] Οι εξελίξεις στην Εξεταστική

    Με διαφορετικά δεδομένα, τα μέλη του Ββ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επεξεργάστηκαν την πρόταση της Μονής Βατοπαιδίου για αμοιβαία παραίτηση Δημοσίου και Μονής, από την έκδοση δικαστικής απόφασης σχετικά με τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας.

    Αυτό προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, του εισηγητή της πλειοψηφίας Κωνσταντίνου Καποτά και του μειοψηφίσαντος μέλους Παναγιώτη Κιούση.

    Αμφότεροι οι σύμβουλοι, ανέφεραν πως το Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεν είχε υπόψη του το αποτέλεσμα της Διάσκεψης του Πρωτοδικείου Ροδόπης, που δικαίωνε το Δημόσιο. Στο ζήτημα, ωστόσο, εάν γνωρίζαν την αποδοχή εκ μέρους του Π. Δούκα, της τέταρτης (επί σειρά) γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που δικαίωνε τη Μονή, έδωσαν αντίθετες καταθέσεις.

    Ο εισηγητής του Τμήματος, Κ. Καποτάς, επικαλέστηκε τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και τις υπουργικές αποφάσεις του 2003 και 2004. Άλλο τόσο - σημείωσε - ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στη δίκη το Νοέμβριο του 2003, Δ. Χειμώνας, περιελάμβανε ανάμεσα στις προτάσεις του και αίτημα αναβολής της συζήτησης, έως ότου εκδοθεί από το Γνωμοδοτικό του υπουργείου Οικονομικών, «νέα απόφαση γνωμοδότησης, η οποία θα κρίνει αμετάκλητα την ύπαρξη ή μη, δικαιωμάτων κυριότητας της αντιδίκου επί της επιδίκου εκτάσεως».

    Με δεδομένο ότι η απόφαση του Γνωμοδοτικού ήταν αρνητική για το Δημόσιο και επικυρώθηκε στη συνέχεια από τον Π. Δούκα, ήταν - σύμφωνα με τον κο Καποτά - εξαιρετικά πιθανόν, το δικαστήριο στην απόφασή του, να εκλάμβανε την νέα υπουργική απόφαση, ως ομολογία. Αντίθετα, με την παραίτηση από την έκδοση απόφασης, το Δημόσιο θα μπορούσε, είτε να διαπραγματευτεί με τη Μονή, γλιτώνοντας κάποιες από τις διεκδικούμενες εκτάσεις, είτε και να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να επαναφέρει την συζήτηση στο ακροατήριο οποτεδήποτε ή και να ασκήσει νέα αγωγή.

    «Δεδομένα άλλα, δεν είχαμε. Με την γνωμοδότησή μας αυτή, λοιπόν, θεωρήσαμε ότι παρείχετο η δυνατότητα στο Δημόσιο να απεγκλωβιστεί, να αποδεσμευτεί από τις προηγηθείσες τέσσερις γνωμοδοτήσεις του», ανέφερε ο κος Καποτάς.

    Ο μειοψηφίσας νομικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κιούσης, διευκρίνισε πως διαφώνησε με την πρόταση της πλειοψηφίας, όχι επί της ουσίας, αλλά σε επίπεδο δικονομίας, σημειώνοντας πως «πλείστοι έγκυροι συγγραφείς, έχουν ταχθεί υπέρ της απόψεως, ότι μετά τη συζήτηση στο ακροατήριο, τελειώνει το θέμα και θα πρέπει να εκδίδεται απόφαση».

    Ο ίδιος ανέφερε πως γνώριζε μονάχα τη συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης τον Νοέμβριο του 2003 και πως δεν είχε άλλα δεδομένα, δεν είχε γνώση ότι ο Π. Δούκας είχε προσυπογράψει το τέταρτο πόρισμα του Γνωμοδοτικού του υπουργείου του.

    «Εγώ δεν εγνώριζα για την υπουργική απόφαση, ή τουλάχιστον δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου. Δεν νομίζω ότι γνώριζαν οι συνάδελφοί μου. Εγώ δεν μπήκα στην ουσία. Τώρα, αν οι συνάδελφοί μου μπήκαν, εγώ δεν το γνώριζα?» ανέφερε ο μάρτυς.

    Από κει και πέρα, θεωρουμένης συνολικά της υπόθεσης, ο κος Κιούσης εκτίμησε πως το Δημόσιο δεν μπορεί να περίμενε κάτι κακό από την έκβαση της δίκης. «Στη χειρότερη περίπτωση θα εγένετο δεκτή η αγωγή της Μονής», έκρινε ο μάρτυς.

    Σε ερώτηση του Γρ. Νιώτη (ΠΑΣΟΚ), «αν υπήρχε ένα στα χίλια πιθανότητα να είχε συμφέρον το ελληνικό κράτος με την κατάργηση της δίκης», ο μάρτυς απάντησε αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η κρίση του, όπως διευκρίνισε, «έρχεται εκ των υστέρων - απβ όσα διάβασα για την ουσία της υπόθεσης στις εφημερίδες».

    Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Κιούσης χαρακτήρισε «παράνομες» τις ανταλλαγές, εφβ όσον οι τίτλοι της Μονής ήταν «ακυρώσιμοι».

    Η κατάθεση, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, του Άγγελου Αποστολίδη, πρώην στελέχους της LADA HELLAS, εταιρείας των συμφερόντων του Φοίβου Χριστοδουλίδη, (επιχειρηματία που διατηρούσε στενή σχέση με τον γέροντα Εφραίμ), δεν οδήγησε σε περαιτέρω τεκμηρίωση των όσων ο μάρτυς είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης και στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Τουναντίον, έδωσε λαβή για έντονη αμφισβήτηση εκ μέρους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο μάρτυς προέβη σε άλλη μία καταγγελία περί μεταφοράς εγγράφων στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, επέδειξε ασθενή μνήμη σε άλλη μία περίπτωση, αλλά και παραδέχθηκε πως δεν θα είχε, ενδεχομένως, ανακινήσει το όλο θέμα «εάν δεν είχε απολυθεί καταχρηστικώς» από τον πρώην εργοδότη του.

    Ο κος Αποστολίδης επανέλαβε στην κατάθεσή του, πως για ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2006, είχε χρεωθεί να μεταφέρει τον μοναχό Αρσένιο της Μονής Βατοπαιδίου, στο υπουργείο Πολιτισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο δικηγορικό γραφείο του κου Πελέκη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στο υπουργείο Απασχόλησης και μία φορά στο σπίτι του Θοδωρή Ρουσόπουλου στο Ψυχικό, όπου αργότερα κατέφθασε και ο Εφραίμ.

    «Αφότου έβγαινε από τα υπουργεία, επικοινωνούσε πάντα με τον γέροντα Εφραίμ και τον αποκαλούσε "γέροντά μου" λέγοντας πως "τα πράγματα πάνε καλά"», ανέφερε επίσης ο κος Αποστολίδης, χωρίς να θυμάται να έχει ειπωθεί κάτι περισσότερο ενώπιόν του.

    Ο ίδιος, είχε παραλάβει επίσης, μία φορά έναν φάκελο με φαξ που μόλις είχαν φθάσει από τη Θεσσαλονίκη στην Διευθύντρια Πολιτικής Γης, Σ. Μαντέλη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον μετέφερε στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Επβ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μπούγας, παρατήρησε πως ο κος Αποστολίδης δεν ανέφερε τις μεταφορές αυτές των εγγράφων στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα. «Δεν μπορώ να σας δώσω εξήγηση γιβ αυτό», απάντησε ο μάρτυς, ενώ έδειξε να μπερδεύει το επώνυμο του προέδρου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Γ. Παπαγεωργίου, (αρχικά συμφώνησε σε λαθεμένη υπόδειξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, ότι λεγόταν Γ. Ξηραδάκης) και δεν θυμόταν αν έφερε μουστάκι ή μούσι.

    Ο κος Αποστολίδης, είχε κατά τα λεγόμενά του, αναλάβει να συμμετέχει στη διοργάνωση ομιλιών του γέροντα Εφραίμ στα γραφεία της εταιρείας και να συντονίζει τη δραστηριότητα ενός Κέντρου Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού (που εκδίδει και το περιοδικό «Πεμπτουσία»), στην πνευματική επιρροή πάντα, της Μονής Βατοπαιδίου. Στις ομιλίες αυτές, μετείχαν συν τοις άλλοις οι εισαγγελείς Ε. Βροτσέλας, Γ. Γεράκης, Π. Αγγελόπουλος, «αρχηγοί πυροσβεστικής και αεροπορίας», ο Σ. Παπαθεμελής και άλλοι.

    Τέλος, ο κος Αποστολίδης κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, ευθύς αμέσως μετά την συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, γεγονός που τον οδήγησε να ζητήσει πολιτική κάλυψη από τον Αλ. Αλαβάνο.

    «Αισθάνομαι όλη την αντιπολίτευση σύσσωμη να μην έχει κάποιο ενδιαφέρον και σαν απλός πολίτης στεναχωριέμαι. Πιστεύω ότι αν σβήσουν τα φώτα της επικαιρότητος, θα έχουμε και άλλες συνέπειες και απλώς φοβάμαι?», εξομολογήθηκε ο μάρτυς.

    Κατάθεση τοπογράφου μηχανικού κ.Κιάκα

    «Η έκταση στην Ουρανούπολη,είναι για μένα ως τοπογράφο, ένα αγροτεμάχιο, δηλαδή,ένα εκτός σχεδίου ακίνητο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να δω το εμβαδόν και το σχήμα του ακινήτου,όχι την χρήση του», δήλωσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Ν. Κιάκας.

    Ο Νικόλαος Κιάκας είναι ο τοπογράφος μηχανικός, που συνέταξε για λογαριασμό της Μονής Βατοπαιδίου,όλα τα τοπογραφικά σχέδια για τις εκτάσεις που της παραδόθηκαν αντί της λίμνης Βιστωνίδας, με εξαίρεση το τοπογραφικό που έγινε για το ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες.

    Είναι ο άνθρωπος,για τα τοπογραφικά του οποίου οι ορκωτοί εκτιμητές ανέφεραν πως αποχαρακτήριζαν ως «οικοδομήσιμες»,δασικές εκτάσεις, ενώ απεναντίας περιέγραφαν οικόπεδα ως προοριζόμενα για «αγροτική χρήση», προκειμένου να υποτιμηθούν.

    Τα τοπογραφικά δε,αυτά,χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από την Κ. Πελέκη για την σύνταξη των συμβολαίων της.

    Σχετικά με την έκταση της Ουρανούπολης,ο μάρτυρας παραδέχθηκε πως «το μεγαλύτερο μέρος της είναι πουρνάρι,με ενδιάμεσες φωλιές με σταροχώραφα, ή ελιές.Είναι κατακερματισμένο,υπάρχουν διάφορες άλλες παραχωρήσεις και διανομές».

    Οι χάρτες επίσης που του δόθηκαν «γράφουν μέσα δάσος». Για εκείνον, ωστόσο, «σαν τοπογράφο, είναι ένα εκτός σχεδίου ακίνητο, αγροτεμάχιο».

    Οικοδομήσιμο σημαίνει ότι η θέση του και το σχήμα του επιτρέπουν να εγγραφεί εντός του ένα ακίνητο με ελάχιστο εμβαδόν 50 τετραγωνικών - τα υπόλοιπα «είναι δουλειά του ενδιαφερομένου», είπε.

    Άλλωστε, είπε, «αν υπάρχει χαρακτηρισμός δάσος και δεν μπορεί να κτισθεί ένα ακίνητο,δεν πρόκειται να με φωνάξει εμένα κανείς να κάνω τοπογραφικό».

    Όσον αφορά τη συνεργασία του με τους ορκωτούς εκτιμητές,ο κ.Κιάκας αποποιήθηκε τις κατηγορίες που εκτόξευσαν ότι χρειάστηκε να του επιστρέψουν τα τοπογραφικά ως λανθασμένα.

    Δέχθηκε μεν πως τα αρχικά σχέδια με τα οποία τον είχε εφοδιάσει η Μονή (από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) ήσαν παλιά και ανεπαρκή,αλλά εκείνα που κατάρτισε ο ίδιος, ήσαν πλήρη.

    Μόνον για την Ουρανούπολη συμφώνησε πως «χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές στο εμβαδόν και το σχήμα του οικοπέδου λόγω καινούργιων παραχωρήσεων».

    Διαφορετική ήταν η άποψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος κατηγόρησε τον μάρτυρα πως ψεύδεται.

    Ο ορκωτός εκτιμητής Παύλος Κανελλάκης είχε αναφέρει πως επέστρεψε τον φάκελο στην ΚΕΔ, όταν διαπίστωσε πως το μεγαλύτερο μέρος μιας παραχωρούμενης έκτασης στον Ακροπόταμο της Καβάλαςήταν δασώδες.

    Αποδεικνύεται, τόνισε ο βουλευτής, ότι ο τοπογράφος συνέταξε μια συμπληρωματική τεχνική έκθεση, διευκρινίζοντας πως η μισή έκταση είναι «δασική» και «οικοδομήσιμο» μονάχα το υπόλοιπο.

    Την τεχνική αυτή έκθεση, ωστόσο, προσάρτησε με τσιμπιδάκι πάνω στο τοπογραφικό, διατηρώντας στη βεβαίωση,την αρχική περιγραφή.

    -«Εσείς λέγατε πως ο μόνος που κάνει χαρακτηρισμούς είναι το δασαρχείο. Γιατί υπογράφετε εδώ;Γιατί βάλατε την τεχνική έκθεση πάνω στο τοπογραφικό;», ρώτησε ο βουλευτής

    -«Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί την έβαλα»,απάντησε ο μάρτυς.

    Στην Νέα Ραιδεστό,κατά τους ορκωτούς εκτιμητές, οικόπεδα προοριζόμενα για οικοδομή,περιγράφονταν από τον κο Κιάκα,ως προοριζόμενα για αγροτική χρήση,προκειμένου να υποεκτιμηθούν.«Στη Ραιδεστό υπήρχαν και τρία εκτός σχεδίου χωράφια», απάντησε ο τοπογράφος.

    Ανακοίνωση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών

    Σε αγωγή κατά της κ. Σταματίας Σωτηροπούλου θα προχωρήσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών για τα όσα "ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά", όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση, ανέφερε η πρώτη την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, "εις βάρος του Σώματος", στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών αναφέρει τα εξής:

    "Ανάμεσα στα πολλά αναξιόπιστα και ευφάνταστα που κατέθεσε η κυρία Σταματία Σωτηροπούλου στις 13 Νοεμβρίου 2008, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις που έκανε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε:

    "στο Πανόραμα ένα οικόπεδο 1648 τ.μ. πουλήθηκε στην Ανθέμια για 1.188.261 ευρώ, ενώ η εκτίμηση των Ορκωτών Εκτιμητών ήταν 420.000 ευρώ" και συνεχίζει: "Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα οικόπεδα υποτιμήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος".

    Η αλήθεια είναι ότι στο Πανόραμα εκτιμήθηκαν δύο οικόπεδα:

    Το πρώτο, πράγματι 1.648 τ.μ., αποτιμήθηκε από το Σ.Ο.Ε. έναντι 1.1.41.372 ευρώ δηλαδή 692.000 ευρώ το στρέμμα και όχι 250.000 ευρώ το στρέμμα όπως υποστηρίζει η κ. Σωτηροπούλου (ας σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα το Σ.Ο.Ε. εκτίμησε ακόμα ένα οικόπεδο στο Πανόραμα, εμβαδού 1.509 τ.μ. έναντι 1.087.554 ευρώ, ήτοι 720.000 ευρώ το στρέμμα).

    Επιπλέον το κρίσιμο στοιχείο που δεν ανέφερε η κ. Σωτηροπούλου, είναι ότι η εκτίμηση έγινε στις 15/09/2005, δηλαδή τρία χρόνια πριν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι με χρονική αναγωγή η αξία των δύο οικοπέδων θα ήταν σήμερα πάνω από 900.000 ευρώ το στρέμμα.

    Ενόψει των ανωτέρω, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών δηλώνει ότι τη Δευτέρα το πρωί θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα καταθέσει αγωγή εναντίον της κ. Σωτηροπούλου για τα όσα ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά ανέφερε εις βάρος του Σώματος στην Εξεταστική Επιτροπή".

    [03] Συνάντηση Κ.Παπούλια - Γ.Προβόπουλου

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

    Η συνάντηση έγινε ύστερα απο πρόσκληση του κ.Παπούλια για να ενημερωθεί για την οικονομική κρίση.

    Υποδεχόμενος τον κ.Προβόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι σε τέτοιες περιόδους οι τράπεζες πρέπει να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία. "Δίνεται μια μεγάλη μάχη και είναι πάρα πολύ σωστό ότι σε τέτοιες περιόδους οι Τράπεζες πρέπει να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία", τόνισε και αναφέρθηκε στη συνάντηση των G-20.

    Απο την πλευρά του ο κ.Προβόπουλος είπε ότι δεν θα πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες απο τη συνάντηση αυτή.

    "Φοβούμαι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε και πάρα πολλά από τους G20, να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά βεβαίως και η συζήτηση βοηθάει?", είπε ο διοικητής.

    [04] Περιοδεία Ευρ. Στυλιανίδη στον Εβρο

    Περιοδεία στο Νομό Έβρου πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Σουφλί, ενώ εγκαινίασε νέες πτέρυγες σχολείων, μεταξύ των οποίων, το 3ο γυμνάσιο και το 1ο δημοτικό Ορεστιάδας.

    Ο κ. Στυλιανίδης επισκέφτηκε τα δημαρχεία Βύσσας και Ορεστιάδας και ακολούθως, κατευθύνθηκε προς το Διδυμότειχο, το Σουφλί και το Τυχερό. Το απόγευμα, θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη με το νομάρχη και τους δημάρχους του Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

    Ο υπουργός συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Παντελή Σκλιά, τον ειδικό γραμματέα Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Άγγελο Συρίγο, και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Παναγιώτη Παταργιά.

    Εξάλλου, ο κ. Συρίγος επισκέφθηκε Μειονοτικά σχολεία της Θράκης και πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της Μειονοτικής Εκπαίδευσης.

    [05] "Επενδύσεις αντί εξοπλισμών"

    Αντί εξοπλισμών, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αναπτύσσοσντας στη Βουλή επίκαιρη ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό για τις εξοπλιστικές δαπάνες.

    «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι -σε απόλυτους αριθμούς- τέταρτη χώρα στον κόσμο στους εξοπλισμούς. Πως μπορούμε να συμφωνήσουμε όταν ξέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην ευρωζώνη σε εξοπλιστικές δαπάνες και όταν ξέρει η υπουργός Απασχόλησης ότι "είμαστε τελευταίοι σε δαπάνες για κοινωνική προστασία..". Κάθε Έλληνας εισφέρει στην Άμυνα 432,8 ευρώ για αγορές όπλων με βάση το προϋπολογισμό του 2009», επισήμανε ο κ. Αλαβάνος ο οποίος υπολόγισε ότι με κάθε F-16, κόστους 45 εκ ευρώ, που αγοράζουμε θα μπορούσαμε να δώσουμε μηνιαίο επίδομα σε 100.000 ανέργους και ΕΚΑΣ σε 200.000 συνταξιούχους. Πρότεινε, δε, τα μισά χρήματα για εξοπλιστικές δαπάνες να δοθούν για τη στήριξη της οικονομίας, των μικρομεσαίων, της απασχόλησης κοκ.

    Όσο για τις ρυθμίσεις για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «δεν μπορεί να βλέπουμε την κυβέρνηση να θεωρεί ότι την τελική υπογραφή στο νόμο για τις τράπεζες δεν θα την βάλει τυπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά θα την βάλει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ούτε μπορούμε να βλέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά να βγάλουν τις καλές πλευρές και τις ευαισθησίες τους οι τραπεζίτες, που τους είχε μάθει η οικογένειά τους, όταν τους πήγαινε στο κατηχητικό». Ζητάμε νόμο, και να απαγορευτεί το 22% στις πιστωτικές κάρτες, και να μπει το όριο του 10%. Ζητάμε εθνικό τομέα στις τράπεζες, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Περιοδεία Τσίπρα στην Κομοτηνή

    Τις δικαστικές φυλακές στην Κομοτηνή, στις οποίες 230 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

    «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με το διευθυντή των φυλακών Κομοτηνής, o οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έχουμε ένα κατάστημα που θα έπρεπε να έχει περίπου 90 άτομα και στο οποίο όμως είναι στοιβαγμένα πάνω από 330. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. 230 από τους φυλακισμένους είναι σε απεργία πείνας και αρκετοί ακόμα σε αποχή συσσιτίου» δήλωσε κατά την έξοδό του από τις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Θεωρώ απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν επέτρεψε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει σε επαφή με κρατούμενους οι οποίοι θα μας μετέφεραν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσής τους και να διαπιστώναμε ιδίοις όμμασι τους λόγους για του οποίους οδηγήθηκαν σε συντονισμένο αγώνα απεργίας πείνας και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν μετά από μία εβδομάδα αγώνα. Αυτή η στάση για μας λέει πολλά. Την καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη».

    Επίσης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΝ θα πάρει πρωτοβουλίες, επιδιώκοντας επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου «να πιέσουμε την κυβέρνηση να κατευθυνθεί σε πορεία λύσης των προβλημάτων και όχι σε μία προσπάθεια να τα σπρώξει κάτω από το χαλί».

    [06] Η επέτειος του Πολυτεχνείου

    Ανοίγουν το Σάββατο οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων για να αρχίσει ο εορτασμός μίας ακόμη επετείου. Οι πρυτανικές αρχές είναι επί ποδός προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά όλες οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο κεντρικό, ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

    Φοιτητές, καθηγητές, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων θα περιφρουρούν μέρα και νύχτα το Ίδρυμα, ενώ κάθε βράδυ στις 9 θα κλείνουν και πάλι οι πύλες. Τη Δευτέρα, οι πύλες θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι και θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση, ενώ στις 3 αναμένεται να αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Η Συντονιστική Επιτροπή του εορτασμού, στην οποία συμμετέχουν οι πρυτανικές αρχές, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, ζήτησε απο το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούση, «να εξαντλήσει την επιρροή του», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, για να παραδοθεί η σημαία του Πολυτεχνείου στο Ίδρυμα και να μπει στο μουσειακό του χώρο. Σημειώνεται ότι την ιστορική σημαία έχουν οι εκπρόσωποι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

    O υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου επισημαίνει μεταξύ άλλων:

    «Τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στον αγώνα τους κατά του ολοκληρωτισμού, η ελευθερία και η δημοκρατία, αποτελούν αναμφίβολα διαχρονικές αξίες, οι οποίες γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και είναι δεμένες ιδιοσυγκρασιακά με τον ελληνικό λαό».

    Σε άλλο σημείο, ο υπουργός επισημαίνει ότι «Το Πολυτεχνείο διατράνωσε την αντίθεση σύσσωμου του ελληνικού λαού προς κάθε προσπάθεια υποταγής και ποδηγέτησής του και την αμετακίνητη αφοσίωσή του στα δημοκρατικά ιδεώδη. Αυτό είναι και το σημαντικότερο μήνυμα του εορτασμού της επετείου 35 χρόνια μετά: η προάσπιση υψηλών αξιών, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτούν συλλογικούς αγώνες και μαζική συμμετοχή στα κοινά. Καθένας από εμάς φέρει ιερό καθήκον για την περιφρούρηση των δημοκρατικών μας θεσμών, την εμβάθυνση της ελληνικής δημοκρατίας, την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για τη χώρα μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 November 2008 - 23:30:36 UTC