Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή δράση της Ομάδας των 20
  • [02] Ντέρμπι κορυφής

  • [01] Κοινή δράση της Ομάδας των 20

    Οι ηγέτες των μεγαλύτερων βιομηχανικών και των αναδυόμενων χωρών (G20) κατέληξαν σε συμφωνία για την στήριξη της οικονομίας, εφαρμόζοντας μια συντονισμένη διεθνή στρατηγική και θέτοντας νέο πλαίσιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της "ομάδας των 20" που έγινε στην Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, "ένας πρώτος απολογισμός των αποφάσεων αυτών θα μπορούσε να γίνει στις 31 Μαρτίου" για να ακολουθήσει ως τις 30 Απριλίου μια νέα σύνοδος της Ομάδας των 20.

    Η ίδια πηγή επισημαίνει πως το κείμενο το οποίο επεξεργάζεται η Ομάδα των 20 περιέχει "θετικά μηνύματα προς τρεις κατευθύνσεις: στήριξη της οικονομίας, νέα διεθνής στρατηγική και μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης".

    "Το κείμενο αυτό έχει ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για το οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό, να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Πέρα από το ανακοινωθέν των πέντε σελίδων, υπάρχει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης, στο οποίο αναφέρεται μια ολόκληρη σειρά μέτρων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2009", επισημαίνει η γαλλική προεδρία και καταλήγει τονίζοντας πως η Ομάδα των 20 πρέπει να στείλει "ένα μήνυμα ελπίδας που θα απορρέει από τις κοινές προσπάθειες των χωρών αυτών να στηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα".

    Σχέδιο δράσης

    Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 υιοθέτησαν στην Ουάσινγκτον ένα σχέδιο δράσης, ένα κατάλογο μέτρων "πρώτης προτεραιότητας που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τις 31 Μαρτίου του 2009", για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Οι ηγέτες αυτοί συμφώνησαν επίσης να βρεθούν και πάλι πριν από τις 30 Απριλίου 2009 "για να επαληθεύσουν την υλοποίηση των αρχών και των αποφάσεων", στις οποίες συμφώνησαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά το τέλος της συνόδου της Ουάσινγκτον.

    Παράλληλα, συμφώνησαν να αυξήσουν την εκπροσώπηση των αναπτυσσομένων χωρών στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Ουάσινγκτον.

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 ζήτησαν επίσης την επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου (OMC) για την φιλελευθεροποίηση των παγκόσμιων συναλλαγών πριν από το τέλος του χρόνου.

    Επίσης, η Ομάδα των 20 είναι σύμφωνη στην ανάγκη "μιας συμφωνημένης και συντονισμένης ανασυγκρότησης της οικονομικής δράσης", δήλωσε στην Ουάσινγκτον ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Ο γάλλος πρόεδρος πρότεινε επίσης η επόμενη σύνοδος της Ομάδας των 20 να γίνει στο Λονδίνο, όταν η Βρετανία θα ασκεί την προεδρία της ομάδας αυτής των ανεπτυγμένων βιομηχανικά και των αναδυομένων χωρών.

    Τα κύρια σημεία του ανακοινωθέντος

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 μεγάλων βιομηχανικών και αναδυόμενων χωρών (G20) συμφώνησαν να αναλάβουν γρήγορα δράση, περιλαμβανομένης της υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων και της ληψης μέτρων νομισματικής πολιτικής στο βαθμό που θα χρειαστούν, για να σταθεροποιήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να επαναφέρουν την ανάπτυξη στην επιδεινούμενη παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσαν στο τέλος της συνόδου κορυφής που πραγματοποίησαν στην Ουάσινγκτον.

    Υποστήριξαν επίσης ότι πρέπει να δοθεί στις αναδυόμενες αγορές μεγαλύτερος λόγος στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική τάξη.

    Συγκεκριμένα υποστήριξαν:

    -- Τη λήψη φορολογικών μέτρων για να τονωθεί γρήγορα η ζήτηση

    -- Τη λήψη μέτρων νομισματικής πολιτικής στο βαθμό που θα χρειαστούν

    -- Τη διάθεση περισσοτέρων κεφαλαίων για την υποστήριξη των αναδυομένων οικονομιών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    -- Να καταβληθεί προσπάθεια για να βρεθεί εφέτος διέξοδος στις εμπορικές συνομιλίες του γύρου της Ντόχα

    -- Να μεταρρυθμιστούν οι θεσμοί του Μπρέτον Γουντς για να δοθεί στις αναδυόμενες οικονομίες μεγαλύτερος λόγος σύμφωνα με το αυξανόμενο οικονομικό βάρος τους

    -- Να συσταθεί συμβούλιο επιθεωρητών που θα παρακολουθεί τις μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες

    -- Να επανεξεταστούν οι λογιστικές προδιαγραφές, οι μισθοί των διευθυντικών στελεχών και οι κανονισμοί που διέπουν τις πτωχεύσεις

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 έλαβαν οδηγίες να εργαστούν πάνω στις συγκεκριμένες λεπτομέρειες ως τις 31 Μαρτίου 2009, πριν από την επόμενη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20.

    Δηλώσεις Μπους

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς υποσχέθηκε στους ηγέτες της Ομάδας των 20 που πραγματοποίησαν σύνοδο στην Ουάσινγκτον ότι οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν μια "χωρίς συγκρούσεις" μεταβίβαση της εξουσίας με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    "Είπα στους ηγέτες το εξής: η μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου προέδρου έχει ενημερωθεί ευρέως γιαυτό που είχαμε την πρόθεση να κάνουμε κατά τη σύνοδο αυτή", δήλωσε ο Μπούς στους δημοσιογράφους κατά το τέλος της συνόδου της Ομάδας των 20.

    "Τους δήλωσα ότι θα εργαστούμε χωρίς ανάπαυλα για να διασφαλίσουμε ότι η μεταβίβαση της εξουσίας ανάμεσα στην κυβέρνηση μου και την κυβέρνησή του θα γίνει χωρίς συγκρούσεις", πρόσθεσε.

    "Τους είπα ότι ελπίζω ότι θα πετύχει", συνέχισε ο Μπούς.

    Ο εκλεγμένος στις 4 Νοεμβρίου, Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, που θα αναλάβει τα καθηκοντά του στις 20 Ιανουαρίου του 2009 στον Λευκό Οίκο, δεν συμμετείχε στη σύνοδο αυτή.

    Ωστόσο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράητ και ο Τζιμ Λητς, πρώην στέλεχος του Κογκρέσου, σε ανακοινωθέν τους δήλωσαν ότι "ο εκλεγμένος πρόεδρος πιστεύει ότι η σύνοδος της Ομάδας των 20 των ηγετών των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να επιδιωχθεί μια συντονισμένη αντίδραση στην παγκόσμια οικονομική κρίση".

    Οι Ωλμπράητ και Λητς, που είχαν σταλεί από τον Ομπάμα ως εκπρόσωποί του για να συναντήσουν μέλη των αντιπροσωπειών που έλαβαν μέρος στη σύνοδο.

    Δηλώσεις Μέρκελ

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 πρόκειται να υιοθετήσουν ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της οικονομίας και της αποφυγής μίας νέας κρίσης κατά την σύνοδό τους στην Ουάσινγκτον,δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

    "Η οικονομική σύνοδος κορυφής πρόκειται να υιοθετήσει ένα σχέδιο δράσης για αποδείξει ότι η κοινότητα των κρατών έχει την δυνατότητα να ενεργήσει",δήλωσε η Μέρκελ σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου της Ομάδας των 20 που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών στην Ουάσινγκτον.

    "Υπάρχει εδώ μεγάλη κοινή βούληση να εξασφαλιστεί ότι μία τέτοια κρίση δεν θα αναπαραχθεί και η παγκόσμια οικονομία θα ενισχυθεί όσο το δυνατό ταχύτερα",πρόσθεσε.

    Δηλώσεις Γκ. Μπράουν

    Είναι απολύτως σαφές ότι προσπαθούμε να οικοδομήσουμε νέους θεσμούς για το μέλλον", δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20.

    "Θα μεταρρυθμίσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" (ΔΝΤ), δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν. "Η Παγκόσμια Τράπεζα θα πρέπει επίσης να μεταρρυθμιστεί", πρόσθεσε.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι σημερινοι θεσμοί χρονολογουνται από τη μεταπολεμική περίοδο. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δημιουργήθηκαν το 1944 στη διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς.

    Ο Μπράουν, ο οποίος υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει συντονισμός των κυβερνητικών σχεδίων ανάκαμψης, πρόσθεσε πως ένας αριθμός χωρών θα ανακοινώσει σύντομα πρωτοβουλίες.

    "Πιστεύω πως θα παρακολουθήσετε στη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων σημαντικές ανακοινώσεις από έναν αριθμό χωρών", πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρεσβεία της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον.

    Δηλώσεις Μπαρόζο

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο δήλωσε πως οι ηγέτες της Ομάδας των 20 βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για καλύτερη ρύθμιση και επιτήρηση του οικονομικού συστήματος και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    "Είναι σαφές, όπως προέκυψε από την οικονομική κρίση, ότι υπάρχουν προβλήματα στην ρύθμιση και την επιτήρηση", είπε ο Μπαρόζο από την Ουάσινγκτον. "Κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν πρέπει να εξαιρεθεί από αυτές τις ρυθμίσεις και την επιτήρηση", πρόσθεσε. "Πρέπει να θεσπίσουμε σαφείς κανόνες για να λειτουργήσει η παγκόσμια οικονομία και πιστεύω πως θα υπάρξει ομοφωνία προς αυτήν την κατεύθυνση. "Δεν υποστηρίζω ότι συμφωνούμε σε όλα, όμως νομίζω πως πραγματικά είμαστε περισσότερο έτοιμοι τώρα για την αλλαγή των αρχών της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και για την μεταρρύθμιση των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων", συμπλήρωσε. "Υπάρχει ομοφωνία στην ανάγκη να αναλάβουμε δράση για μια πραγματική οικονομία", τόνισε ο Μπαρόζο.

    "Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε μια ή δύο ημέρες, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε το συντομότερο δυνατόν είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για παγκόσμια ανάπτυξη και ευημερία", κατέληξε.

    Δηλώσεις Κ. Ραντ

    O Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ δήλωσε ότι οι αποφάσεις των ηγετών της Ομάδας των 20 μεγάλων βιομηχανικών και αναδυόμενων χωρών, που συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον και με δική του συμμετοχή, είναι "χρήσιμες" αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει "μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά για την εξυγίανση της παγκόσμιας οικονομίας".

    Ο κ. Ραντ είπε ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι σωστές αλλά "θα πρέπει κιόλας να εφαρμοστούν από όλους και μάλιστα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να είναι και αποτελεσματικές".

    "Δεν θα είναι κάτι εύκολο. Θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες" προειδοποίησε.

    Δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφέρον για μια καλύτερη ρύθμιση του οικονομικού τους συστήματος ώστε να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου και να τον παρακινήσουν να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την οικονομία τους, τόνισε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ.

    Οι ΗΠΑ πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στο σύστημά τους "για να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστούν οι εισαγωγές κεφαλαίου στη χώρα", επισήμανε.

    Ο γερμανός υπουργός υπογράμμισε τον ιστορικό χαρακτήρα της συνόδου της Ουάσινγκτον, όπου αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία βρίσκονται ως πραγματικοί εταίροι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις.

    Οι αναδυόμενες οικονομίες "είναι περισσότερο δυνατές και αξιόπιστες από ποτέ", δήλωσε ο Στάινμπρουκ. "Αυτές οι χώρες μας λένε πως εμείς προκαλέσαμε την οικονομική κρίση και ζητούν τώρα από τις πλούσιες χώρες να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες", κατέληξε.

    Η Ομάδα των 20 σχηματοποιήθηκε με αφορμή τις οικονομικές κρίσεις της δεκαετίας του 1990 και θεσμοθετήθηκε το 1999 με στόχο να συμπεριληφθούν οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς που μέχρι τότε είχαν αποκλεισθεί από τον «πυρήνα της παγκόσμιας οικονομικής συζήτησης και διακυβέρνησης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Τα μέλη της Ομάδας των 20, είναι οι ΗΠΑ, οι τέσσερις μεγάλες χώρες της ΕΕ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα από τις αναπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, η Σαουδική Αραβία, οι τρεις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Αργεντινή, η Ρωσία, η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η οποία είναι η μοναδική χώρα της Αφρικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανεπισήμως μέλη της ομάδας είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.

    Στη σύνοδο της Ουάσινγκτον, η Γαλλία εκχώρησε στην Ισπανία μια από τις δύο έδρες που διαθέτει ως χώρα που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το τρέχον εξάμηνο.

    Διορία έως τις 31 Μαρτίου για τη ρύθμιση των αγορών

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 θα δώσουν διορία έως τις 31 Μαρτίου του 2009 στους υπουργούς τους των Οικονομικών για να κάνουν "συγκεκριμένες" και "ακριβείς " συστάσεις για την "επιτήρηση", τη "ρύθμιση" και τη "διαφάνειαΒ¨των αγορών, ανακοίνωσε πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

    Οι ηγέτες των χωρών αυτών θα ζητήσουν από τους υπουργούς τους των οικονομικών "να εργαστούν σε μια σειρά προτάσεων και συστάσεων που θα διατυπωθούν έως τις 31 Μαρτίου", πρόσθεσε η πηγή.

    Οι υπουργοί θα πρέπει να δράσουν σε έξι τομείς: περιορισμός των πλευρών αυτών της ρύθμισης των αγορών που επιδεινώνουν την κρίση, εκτίμηση και επεξεργασία των κανόνων που θα ισχύσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, βελτίωση της διαφάνειας των αγορών, βελτίωση των πρακτικών αποζημίωσης, εκτίμηση των αναγκών σε πόρους των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    Οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να κάνουν έναν κατάλογο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αν κηρύξουν πτώχευση θα θέσουν σε κίνδυνο όλο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Τα στοιχεία αυτού του "σχεδίου δράσης" θα γίνουν επίσημα γνωστά σήμερα το το απόγευμα (τοπική ώρα) σε επίσημο κείμενο πέντε σελίδων που θα είναι παράρτημα της τελικής διακήρυξης της Ομάδας των 20.

    [02] Ντέρμπι κορυφής

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: 1-2

    Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε σήμερα ο Θρασύβουλος, βάζοντας τέλος στο σερί των δύο διαδοχικών ηττών του. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επιβλήθηκε του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με 2-1, σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική, και έφτασε στους 7 βαθμούς, υποχρεώνοντας τους Κρήτες στη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα. Τα τέρματα του Θρασύβουλου σημείωσαν ο Ουέλινγκτον (33΄) και ο Γιαλούσης με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις, ενώ οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχασαν πέναλτι με τον Ρομάνο στο 66΄, ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ορφανό στο 90΄.

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΟΦΗ: 2-1

    Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Λεβαδειακός, ο οποίος πανηγύρισε σήμερα την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι Βοιωτοί επιβλήθηκαν στη Λιβαδειά του ΟΦΗ με 2-1, σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική, και διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους, αφού μετρούν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε πέντε αγώνες. Τα τέρματα των «πράσινων» σημείωσαν οι Ζησόπουλος (6΄) και Κιάσσος (64΄), ενώ οι Κρήτες ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ταραλίδη (23΄).

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ: 0-0

    Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Θράκης για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς Πανθρακικός και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στην Κομοτηνή. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Ολίσε στο 22΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη εντός έδρας ισοπαλία για τον Πανθρακικό στο πρωτάθλημα, ενώ η Ξάνθη παραμένει αήττητη στη διοργάνωση από τις 13 Σεπτεμβρίου.

    ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

    Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι ανάμεσα σε Λάρισα και Παναθηναϊκό, με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 51΄ με την κεφαλιά του Ζουράφσκι και τους "πράσινους" να ισοφαρίζουν στο 67΄ με το ψαλίδι του Κλέιτον. Οι "βυσσινί" τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Φωτάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

    ΑΕΚ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: 0-0

    Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ. Μετά τον αγώνα με την Ξάνθη, η ομάδα του Γιώργου Δώνη αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αυτή είναι η δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία για την Ενωση, η οποία έφτασε στους 15 βαθμούς.

    ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 0-0

    Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλένθης Βικελίδης. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, στο ντεμπούτο του Καλίντ Καραμά στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 13΄ με τον Φιλομένο, ενώ ο Άρης ισοφάρισε στο 27΄ με τον Κόκε.

    Τα υπόλοιπα παιχνίδια

    Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί (19:00-ΝΕΤ) σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ερνέστο Βαλβέρδε, θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να πάρουν την νίκη, έτσι ώστε να παραμείνουν επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, θα παραταχθούν στο φαληρικό γήπεδο, με στόχο να διατηρήσουν το αήττητο που έχουν στην εφετινή διοργάνωση. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον Στολτίδη που είναι τραυματίας, ενώ αντίθετα αναμένεται να παρατάξει στο αρχικό σχήμα τους Αντζα και Τζόρτζεβιτς. Από την πλευρά του, ο Σάντος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με μοναδικό «αγκάθι» τον Κονσεϊσάο, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη.

    Τέλος, ο Πανιώνιος με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή, με τους δύο αντιπάλους να θέλουν τους βαθμούς για να βελτιώσουν την θέση τους.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Κυριακή 16 Νοεμβρίου

    19:00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ΝΕΤ

    19:00 Πανιώνιος-Ηρακλής NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 November 2008 - 17:30:26 UTC