Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στόχος η διασφάλιση της νέας γενιάς"
  • [02] Τα επιτόκια σε Ελλάδα-ευρωζώνη

  • [01] "Στόχος η διασφάλιση της νέας γενιάς"

    Η συγκυρία απαιτεί θέση ευθύνης και όχι λαϊκισμούς τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τη βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, σχετικώς με τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στη νεολαία.

    Όσοι συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των περιστάσεων, όσοι κατανοούν τις ανάγκες της Οικονομίας, όσοι νοιάζονται πραγματικά για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, οφείλουν να πάρουν θέση ευθύνης είπε ο κ. Καραμανλής ο οποίος, απευθυνόμενος εμμέσως στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι "η συγκυρία δεν επιτρέπει ούτε λαϊκισμούς, ούτε "πακέτα", που μπορεί να τινάξουν τα πάντα στον αέρα".

    Ο κ. Καραμανλής, που επισήμανε ότι το πιο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, από την "πρωτόγνωρη" κρίση, είναι η έκρηξη της ανεργίας, είπε ότι το πρώτο ζητούμενο είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Με αφορμή, δε, την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης είπε ότι αποτελεί "μια βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να υποστηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα, και να προστατευτεί η εργασία: "Είναι, σε τελική ανάλυση, η έμπρακτη απάντηση σε δύο από τα βασικά ζητήματα, που τίθενται στην ερώτηση που συζητούμε: Είναι απάντηση ουσίας στα νέα ζευγάρια, που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και χρειάζονται στεγαστικό δάνειο, και, κυρίως, η πιο δραστική απάντηση στον κίνδυνο μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας και, κατ' επέκταση, των θέσεων εργασίας".

    Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και εάν ήθελαν να στραφεί η συζήτηση στα μεγάλα θέματα δεν μπορούν λόγω των πεπραγμένων τους, των διασυνδέσεων τους, τον τρόπο αντιπαράθεσης τους, της αντίληψής τους για την εξουσία και των σχέσεων τους με διάφορα κέντρα εκτός κράτους: "Βλέπουμε ότι, δυστυχώς, η ζωή της χώρας να κινείται γύρω από dvd με οικονομικές τσόντες, όπου βλέπουμε τα δύο κόμματα ότι δεν μπόρεσαν να αυτοπροστατευτούν, ούτε να προστατεύσουν τη χώρα από την επαφή τους με όλο αυτό το τέλμα, όπου παρελαύνουν εκβιαστές, εκβιαζόμενοι, χορεύτριες, μπουζουκτσήδες, και το οποίο τελματώνει τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή"

    Ο κ. Αλαβάνος, που έφερε σειρά παραδειγμάτων νέων ανθρώπων οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την κρίση, είπε ότι η νέα γενιά είναι, όπως οι στρατιώτες στο μέτωπο, το πρώτο θέμα, με μη προσλήψεις, απολύσεις, μειώσεις αμοιβών και καταστρατήγηση των όρων απασχόλησης.

    Με αφορμή μάλιστα το νέο προϋπολογισμό είπε ότι στα υπουργεία που σχετίζονται με τη νεολαία, προβλέπονται 11,3 δισεκ ευρώ στο υπουργείο Απασχόλησης και 7,2 δισεκ ευρώ στο υπουργείο Παιδείας "και χτες και προχτές συζητάμε στη Βουλή για 28 δισεκ. ευρώ που αφιερώνονται στους τραπεζίτες. Με αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα".

    Ανταπαντώντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι με τις αναφορές του σε άλλα θέματα, ο κ. Αλαβάνος απέδειξε ότι ήρθε στη Βουλή "για μια παράσταση δημαγωγίας, για μια παράσταση κομματικής σκοπιμότητας".

    Μιλώντας για τις "συστηματικές προσπάθειες" της κυβέρνησης να ενισχύσει τις εργασιακές προοπτικές της νεολαίας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι:

    -Προχωρήσαμε σε πολιτικές για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, αλλά συναντήσαμε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, που υπηρετούν την καθήλωση.

    -Προχωρήσαμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αλλά - και εκεί - συναντήσαμε άρνηση και οργανωμένη αντίδραση.

    -Προωθούμε τώρα συγκροτημένο πλαίσιο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την προστασία της εργασίας, τη μείωση των επιτοκίων. Αλλά συναντούμε διαστρέβλωση και λαϊκισμό.

    "Τα προβλήματα όμως, δεν λύνονται με ευχές" σημείωσε ο κ. Καραμανλής: "Δεν μπορεί, από τη μια να επισημαίνονται τα προβλήματα και, από την άλλη, να οργανώνονται αντιδράσεις στα σχέδια για την επίλυσή τους. Δεν μπορεί οι πολιτικοί να μεταβάλλονται σε σχολιαστές των γεγονότων. Δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να εξαντλείται σε ευχολόγια, τα οποία μπορεί να είναι ευχάριστα σε όλους, αλλά δεν δίνουν λύση σε τίποτα, σε κανένα πρόβλημα. Κανένας δεν ανταποκρίνεται στο χρέος του, κατηγορώντας τους άλλους για τα πάντα. Όταν, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα για τα μέτρα που λαμβάνονται, δεν μπορεί να αγνοούνται, ούτε οι έως τώρα πολιτικές της κυβέρνησης, ούτε τα αποτελέσματά τους".

    Μεταξύ άλλων έφερε ως παράδειγμα τη μείωση της ανεργίας από το 11,2% το Μάρτιο του 2004 στο 7,1% τον περασμένο Αύγουστο και ειδικότερα "για τους νέους, από το 30,2%, μειώθηκε στο 19,2%". Παρόλα αυτά, η ανεργία στους νέους παραμένει σε υψηλά επίπεδα και γι' αυτό, συνεχίζουμε τη στρατηγική που χαράξαμε τα προηγούμενα χρόνια πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, επισήμανε ότι "δεν πρόκειται να κολακεύσουμε κανέναν με ψεύτικα λόγια" και επανέλαβε ότι "οι δήθεν "απλόχερες" πολιτικές δεν σημαίνουν ενδιαφέρον για τον πολίτη. Σημαίνουν υποταγή των πάντων σε κομματικές σκοπιμότητες. Σημαίνουν αδιαφορία για την οικονομία και τις αντοχές της. Σημαίνουν απόπειρα εμπαιγμού των πολιτών σε βάρος του συμφέροντός τους. Σημαίνουν επικίνδυνη άγνοια σε τελική ανάλυση. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι εγκλωβίζονται στην επιδίωξη εφήμερων εντυπώσεων".

    Τόνισε, τέλος, ότι "η πρόκληση, για όλους, είναι ξεκάθαρη: Εντυπώσεις ή ουσιαστικό αποτέλεσμα; Επιπολαιότητα ή σοβαρότητα; Ανευθυνότητα ή υπευθυνότητα; Ευχολόγια ή πραγματικές λύσεις;".

    Για την ανεργία των νέων

    "Η ανεργία των νέων είναι η πιο μεγάλη πρόκληση. Το πρόβλημα γίνεται πιο πιεστικό. Εφαρμόσαμε το τρίπτυχο εκπαίδευση , ανάπτυξη, απασχόληση. Αναπτύξαμε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης εφαρμόσαμε προγράμματα που αφορούν αποκλειστικά τους νέους και τις νέες. Τώρα μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού προϋπολογισμού 3 δισ ευρώ", υπογράμμισε ο κ.Κ.Καραμανλής." τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ.Αλαβάνου για την ανεργία στη νέα γενιά.

    Εκτιμάται ότι σε ολόκληρο τον κόσμο θα χάσουν τη δουλειά τους 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Η έκρηξη της ανεργίας είναι η σοβαρότερη επίπτωση της οικονομικής κρίσης. Πρώτο μέλημα μας η στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Η κυβέρνηση συγκρούεται με τα προβλήματα υπεύθυνα και ρεαλιστικά. Όσοι νοιάζονται για το πρόβλημα της ανεργία οφείλουν να πάρουν θέση ευθύνης. Είδαμε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής που υπηρετούν την καθήλωση. Δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να εξαντλείται σε ευχολόγια. Η σύγκριση των στοιχείων για την ανεργία δεν επιτρέπει αμφισβητήσεις, υπογράμμισε.

    Είμαστε σε εποχή αυξημένης ευθύνης. Εχουμε πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας. Δεν πρόκειται να κολακέψουμε με ψεύτικα λόγια. Θα κανουμε ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε μια καλύτερη επόμενη μέρα στη νέα γενιά. Οι δήθεν απλόχερες πολιτικές δε σημαίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πολίτη, σημαίνουν απόπειρα εμπαιγμού των πολιτών. Η κρίση δεν έχει προηγούμενο, δεν επιτρέπει εύκολα και μεγάλα λόγια. Είμαστε σε εποχή κραδασμών και μηδενικής ορατότητας για τις οικονομίες όλου του κόσμου, υπογράμμισε ο κ. Κ.Καραμανλής.

    Οι ελληνικές είναι θεμελιωμένες στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ. Η μονομερείς τουρκικές ενέργειες δεν έχουν καμιά νομική βάση, δεν μπορεί να θέσουν σε αμφιβολία ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Στόχος μας είναι η εξομάλυνση των σχέσεων με την γείτονα Τουρκία, υπογράμμισε.

    Το μεσημέρι, ο κ. Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος κ.Στ. Δήμα.

    "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση της Τουρκίας

    "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό της έως τώρα ανταπόκρισης της Τουρκίας στην ειλικρινή βούληση της Ελλάδας για διαρκή βελτίωση των σχέσεών μας". Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρόεδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικώς με τη διενέργεια τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, "δεν θέλει ένταση, αλλά βελτίωση και πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων. Δεν πρόκειται, όμως, να δεχτεί τετελεσμένα γεγονότα σε καμιά περίπτωση".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι στην απόπειρα που εκδηλώθηκε, τις τελευταίες ημέρες, στα νότια του Καστελόριζου, η Ελλάδα αντέδρασε με άμεσο, ψύχραιμο, υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο: "Αφενός απέτρεψε την καθ' οιονδήποτε τρόπο de facto διεκδίκηση τμήματος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Αφετέρου απεσόβησε την πρόκληση έντασης, που ασφαλώς δεν ωφελεί ούτε τον ελληνικό, ούτε τον τουρκικό λαό".

    Υπογράμμισε, μάλιστα ότι "οι μονομερείς τουρκικές ενέργειες, που έγιναν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς προηγούμενη συναίνεση της Ελλάδας, δεν έχουν καμιά νομική βάση. Δεν διαμορφώνουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, προηγούμενο. Δεν μπορεί να θέσουν σε οποιανδήποτε αμφιβολία ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα".

    Όπως υπενθύμισε ο κ. Καραμανλής, "η Ελλάδα έχει και διατηρεί ακέραιη τη δυνατότητα να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, όπως προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και, βεβαία, το Δίκαιο της Θάλασσας". Όσο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που αποτελεί τη "μία ουσιαστική εκκρεμότητα μεταξύ των δύο χωρών" είπε ότι "μπορεί -και πρέπει- να λυθεί ειρηνικά, με την αξιοποίηση και της δυνατότητας κοινής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης".

    Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης αναρωτήθηκε γιατί να εγκλωβιστούμε στην υφαλοκρηπίδα και στην αμφισβήτηση της Τουρκίας και δεν πάμε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ )των 200 μιλίων, την οποία "τρέμει η Τουρκία". Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, υπάρχει ρητή δέσμευση ότι ΑΟΖ έχει και το νησί. "Εάν πάμε στα 200 μίλια, τότε αποκλείουμε την Τουρκία. Εάν την αναπτύξουμε όπως και η Κύπρος, τότε γειτνιάζει η ΑΟΖ με την Κύπρο και αυτός είναι ο φόβος της Τουρκίας, η οποία θέλει να μπει ανάμεσά μας με μία δική της ΑΟΖ" εκτίμησε ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι ΑΟΖ έχει κάνει η Τουρκία με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, η ΕΕ σε όλα τα θαλάσσια σύνορά της εκτός της Μεσογείου, και η ΗΠΑ από το 1983 στα δικά της νησιά. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να πιέσει τις Βρυξέλλες να θεσπίσει ΑΟΖ και στη Μεσόγειο: "Τότε αυτομάτως εμείς θα είμαστε κερδισμένοι της υπόθεσης χωρίς να εμπλακούμε σε επικίνδυνα παιχνίδια με την Άγκυρα".

    Σχολιάζοντας τέλος, προηγούμενη τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου, για την ανεργία των νέων, είπε ότι δεν είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του, "ίσως, όμως, μπορούσε να βοηθήσει και το Μήτσο και το Θανάση και τον Προκόπη και τη Δήμητρα, στέλνοντας τον Αλέξη να τους πει, πώς στην ηλικία αυτή να κάνει μια κατασκευαστική εταιρεία με δυνατότητα δημοσίων έργων".

    Συνάντηση με Σταύρο Δήμα

    Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ελλάδας στην ΕΕ κ.Σταύρο Δήμα είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Μετά τη συνάντηση,η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά,ο κ.Δήμας δεν έκανε δηλώσεις.

    [02] Τα επιτόκια σε Ελλάδα-ευρωζώνη

    Τα επιτόκια στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη, ενάμιση και πλέον έτος μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), και των εθνικών κεντρικών τραπεζών των κρατών της ευρωζώνης.

    Επιπλέον, το ποσοστό αύξησης των ονομαστικών επιτοκίων για νέα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχει παρατηρηθεί λόγω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης σε όλες τις χώρες, δεν είναι το μεγαλύτερο στη χώρα μας, όπως υποστηρίζεται από ορισμένες πλευρές στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει. Σε αναλυτικά στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) με πηγή την ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης προκύπτουν τα εξής:

    Στεγαστική πίστη - Στην Ελλάδα από τα χαμηλότερα επιτόκια

    Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Εθνικών Κεντρικών Τραπεζών των κρατών μελών της ευρωζώνης (εκτός της Μάλτας), τα ελληνικά νοικοκυριά απολάμβαναν, τον Σεπτέμβριο του 2008, από τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικής πίστης μεταξύ των 14 κρατών μελών της Ευρωζώνης (μόνο στο Λουξεμβούργο και στη Γαλλία ισχύουν για αυτήν την κατηγορία δανείων οριακά χαμηλότερα ονομαστικά επιτόκια).

    Καταναλωτική πίστη-Σύγκλιση επιτοκίων

    Στην καταναλωτική πίστη, και ειδικά ως προς τα νέα δάνεια, επιβεβαιώνεται η σύγκλιση των ονομαστικών τραπεζικών επιτοκίων δανεισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, με το κόστος δανεισμού των νοικοκυριών στην Ολλανδία, την Ισπανία, και την Ιταλία να ξεπερνά το 10% και 11% έναντι 8,73% στην Ελλάδα και 8,79% κατά μέσο όρο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης.

    Επιχειρηματική πίστη

    Στην επιχειρηματική πίστη, και ειδικά ως προς τα νέα δάνεια, επιβεβαιώνεται η σύγκλιση των ονομαστικών τραπεζικών επιτοκίων δανεισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, με το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων στην Πορτογαλία, την Κύπρο, την Σλοβενία και την Ιρλανδία να είναι υψηλότερο για τις συγκεκριμένες κατηγορίες δανεισμού.

    Μύθοι και αλήθειες για τον δανεισμό στην Ελλάδα

  • Ανεβαίνουν τα ονομαστικά επιτόκια για νέα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μόνο στην Ελλάδα;

    Η απάντηση είναι όχι. Σύμφωνα με τα ετήσια συνδυαστικά αποτελέσματα των στατιστικών στοιχείων της ΕΚΤ σημειώνεται αύξηση των ονομαστικών επιτοκίων για νέα δάνεια σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης

  • Το ποσοστό αύξησης των ονομαστικών επιτοκίων για νέα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι το μεγαλύτερο στη χώρα μας;

    Η απάντηση είναι όχι. Τα συνδυαστικά αποτελέσματα των στατιστικών στοιχείων της ΕΚΤ αποδεικνύουν ότι μόνο σε μια από τις συνολικά επτά καταγεγραμμένες κατηγορίες δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων τα ονομαστικά επιτόκια παρουσίασαν τους τελευταίους 12 μήνες μεγαλύτερη αύξηση στην Ελλάδα έναντι των λοιπών 13 κρατών μελών της ευρωζώνης (στοιχεία για την Μάλτα δεν συμπεριλαμβάνονται).

  • Το ποσοστό αύξησης των ονομαστικών επιτοκίων για νέα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερο στη χώρα μας έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης;

    Η απάντηση είναι και πάλι όχι. Τα συνδυαστικά αποτελέσματα των στατιστικών στοιχείων της ΕΚΤ αποδεικνύουν ότι μόνο σε τρεις από τις συνολικά επτά καταγεγραμμένες κατηγορίες δανεισμού τα ονομαστικά επιτόκια για νέα δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασαν τους τελευταίους 12 μήνες μεγαλύτερη αύξηση στην Ελλάδα έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης.

    Αληθεύει ότι τα επιτόκια πιστωτικών καρτών στη χώρα μας είναι τα ακριβότερα στην ΕΕ;

    Η απάντηση είναι όχι. Τα επιτόκια πιστωτικών καρτών ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ποσοστό αύξησης του ΣΕΠΠΕ από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 November 2008 - 13:30:28 UTC