Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εξελίξεις για το Βατοπαίδιο

  • [01] Οι εξελίξεις για το Βατοπαίδιο

    "Η ανταλλαγή του ολυμπιακού ακινήτου στους Θρακομακεδόνες με εκτάσεις που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπαιδίου, υπήρξε μία απόφαση της ΚΕΔ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της αυτόνομης λειτουργίας της, για την οποία δεν είχε ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία και δεν περιλαμβανόταν στους αρχικούς σχεδιασμούς της", ανέφερε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την σχετική υπόθεση, ο διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, κ. Κωνσταντίνος Γκράτσιος.

    Όπως ανέφερε ο μάρτυς, η ανταλλαγή αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς "η ΚΕΔ είχε χρεωθεί ένα κακοκατασκευασμένο ακίνητο, που ουδόλως εκπληρούσε τις αρχικές οδηγίες της, να κτισθεί με δυνατότητα της στέγασης του υπουργείου Εργασίας". Χωρίς να έχει κανέναν ουσιαστικό έλεγχο της κατασκευής, η ΚΕΔ κλήθηκε το 2002 να πάρει δάνειο 56 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου, το οποίο τελικώς στοίχισε μέχρι σήμερα 54,3 εκ. ευρώ και με υποχρέωση καταβολής 3,5 εκ. ευρώ ανά έτος για τοκοχρεολύσια.

    Στην πράξη, ανέφερε ο μάρτυς, το κτήριο ήταν ακατάλληλο για γραφειακή χρήση, πολυδάπανο, μακριά από την πόλη, κακότεχνο - «ένα βαρίδι για τη νέα διοίκηση της ΚΕΔ». Τον Δεκέμβριο του 2006, την ώρα που οι ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκονταν σε εξέλιξη, η Μονή εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξεύρεση ενός κτηρίου που θα κάλυπτε τις στεγαστικές ανάγκες ενός Ινστιτούτου και ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Η ΚΕΔ ενημερώνει τη Μονή και ο κος Γκράτσιος, όπως ανέφερε στην Επιτροπή, κανονίζει μία συνάντηση των μοναχών με τον υπουργό, ο οποίος ωστόσο δεν ενδίδει στις προτάσεις τους. Τον Μάρτιο του 2007, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔ, τίθεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να ανταλλαγεί το κτήριο με εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στη Μονή, εφόσον το υπουργείο θα το αποδέσμευε.

    Στο σημείο αυτό, ο Γρ. Νιώτης (ΠΑΣΟΚ) επικαλέστηκε τα πρακτικά της συνεδρίασης, σύμφωνα με τα οποία, ο κος Γκράτσιος μιλούσε στα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔ ως το υπουργείο να είχε ήδη απορρίψει την προοπτική της μετεγκατάστασής του. Εξάλλου ο μάρτυρας, ερωτηθείς εάν προσπάθησε να προτείνει σε άλλα υπουργεία την χρήση του ακινήτου, μετά την απόρριψή του από τον υπουργό Β. Μαγγίνα, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δική μου ευθύνη είναι η στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - κι όχι να στέλνω τους υπαλλήλους στα βουνά και στα λαγκάδια?».

    Ο κος Γκράτσιος, διέψευσε την διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε υποστηρίξει πως η ΚΕΔ επέλεξε τα προς ανταλλαγή «φιλέτα», υποστηρίζοντας πως η Εταιρεία δεν είχε αυτό το δικαίωμα. Επέμεινε δε, στη θέση του, ακόμα και όταν του προσκομίστηκε εντολή του γ.γ. του ίδιου υπουργείου, να επιλέξει η Εταιρεία τα «πρόσφορα και κατάλληλα» από μία λίστα διαθεσίμων που είχαν καταστρώσει οι νομαρχίες της χώρας. Ανέφερε επίσης, πως η ΚΕΔ προτιμά να εμπιστεύεται έναν ιδιώτη τοπογράφο και να κάνει αργότερα τον έλεγχο.

    Ο μάρτυς διέψευσε τον Σταύρο Ζερβουδάκη που κατήγγειλε «πιέσεις άνωθεν προκειμένου να επισπεύδει». Δήλωσε άγνοια για το αν ο λεγόμενος «αποχαρακτηρισμός» της έκτασης της Ουρανούπολης πολλαπλασίαζε την αξία της. Αγνοούσε για ποιον λόγο συμπεριελήφθη στα συμβόλαια, επιφύλαξη για αλλαγή χρήσης της έκτασης εκ μέρους της Μονής, αν και συμφώνησε πως αυτό εκφράζει τις επιδιώξεις της.

    Ερωτηθείς γιατί η ΚΕΔ δεν επεχείρησε την παραμικρή διαπραγμάτευση με τη Μονή, «παίζοντας» με την εκτίμηση της αξίας της λίμνης Βισθωνίδας, ο κος Γκράτσιος απάντησε:

    «Η ΚΕΔ κινήθηκε στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος, στη βάση των υπουργικών αποφάσεων και όσων μετέπειτα εντολών ήρθαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με βάση τις λίστες των ακινήτων. Από κει και πέρα, ό,τι προέβλεπαν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις, εκτελέστηκε στο έπακρο. Ακριβώς, ό,τι προέβλεπαν?».

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

    Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την αποκάλυψη για τη συνάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ με τον επιχειρηματία κ. Πάπιστα

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος ερωτηθείς για την, σύμφωνα με το δημοσιογράφο που έθεσε το ερώτημα,αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ,σε ότι αφορά τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, όπως προκύπτει από δήλωση του Γραμματέα του Γ. Ραγκούση,δήλωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντελήφθη «το μεγάλο του ολίσθημα» και απέδειξε ότι «βιάζεται να κάνει προτάσεις που δεν έχουν κανένα αντικείμενο και τώρα, με καθυστέρηση, τις μαζεύει».

    «Έχει πολύ ανήφορο ακόμη να διανύσει αν θέλει να δώσει απαντήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως αν διαβάσει κανείς τα όσα είπε χθες και προχθές ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,«προκύπτουν αντιφάσεις και ανακολουθία».

    Έφερε δε,ως παράδειγμα ότι χθες,στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ»,είπε πως δεν του ανέφερε ονόματα ο κ. Α. Πάπιστας,ενώ προχθές, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων,είχε πει το αντίθετο.

    «Πού είναι η αλήθεια;Τι να πιστέψει κανείς,όταν κάποιος λέει κάτι τη μία μέρα και την άλλη ξελέει;»,αναρωτήθηκε ο κ.Αντώναρος και σημείωσε πως οι ερωτήσεις για αυτό το «πελώριο ηθικό και πολιτικό θέμα» παραμένουν.

    Επιπλέον ανέφερε πως υπάρχουν πολλά κενά και έκανε λόγο για «κοινό ένοχο μυστικό που δείχνει να μοιράζεται ο εκπρόσωπος του κ.Παπανδρέου με το συντοπίτη του επιχειρηματία».

    Σε ό,τι αφορά δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Α.Φλωρίνη στην Εξεταστική Επιτροπή,ότι δεν πιστεύει πως παραπλανήθηκαν υπουργοί,ο κ.Αντώναρος είπε πως δεν θα πει τίποτα για την ουσία των όσων διαμείβονται κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.

    «Η κυβέρνηση συμπράττει στην εύρυθμη,άψογη και αποτελεσματική λειτουργία της εξεταστικής»,υπογράμμισε και ανέφερε πως έμειναν έκπληκτοι οι συμμετέχοντες, στην Επιτροπή,βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,όταν οι συνάδελφοί τους της ΝΔ δέχτηκαν λίστα με 15 νέους μάρτυρες.

    «Εμείς συμφωνούμε στην κλήση μαρτύρων,με τη διαφορά ότι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να καλεί νέους μάρτυρες συνεχώς,εκ των οποίων ορισμένοι αποδεικνύονται αναξιόπιστοι,ή εντελώς άσχετοι με την υπόθεση,φανερώνει ότι εκείνοι που θέλουν να ευτελίσουν τη λειτουργία της εξεταστικής ή να παρατείνουν τις εργασίες της, είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»,συμπλήρωσε.

    Τέλος σε ό,τι αφορά τη Μονή Τοπλού,ο εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν σχολιάζει έρευνα που διέταξε η Δικαιοσύνη και σημείωσε πως «η έρευνα δεν σημαίνει οπωσδήποτε σκάνδαλο».

    Οι δηλώσεις του κ.Παπακωνσταντίνου

    Η ύπαρξη ενός «τεράστιου ηθικού και πολιτικού σκανδάλου βρίσκεται στην απόφαση της κυβέρνησης να αποσυρθεί από μια δίκη με την οποία η Βιστωνίδα θα περνούσε στο Δημόσιο και στο απίστευτο αλισβερίσι των αγοραπωλησιών με τις υποτιμήσεις γης στα καλύτερα μέρη της Ελλάδας και την υπερτίμηση του νερού της Βιστωνίδας» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το σκάνδαλο βρίσκεται επίσης στις αποκαλύψεις για εκβιαστές και εκβιαζόμενους που βρίσκονται στην «αυλή της ΝΔ».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την θέση του Κινήματος ότι πίσω από την υπόθεση Βατοπαιδίου, υπήρχε «κεντρικός σχεδιασμός, ιθύνων νούς και υψηλή προστασία», πρόσθεσε ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους πολίτες και υπογράμμισε ότι «γιβ αυτό επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός, το θόλωμα των νερών και η επιχείρηση απαξίωσης της Εξεταστικής Επιτροπής».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας στην «αφελή -όπως είπε- ερώτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την σχέση του με τον κ. Θ. Πάπιστα» ανέφερε ότι η «σχέση μου μαζί του είναι η Κοζάνη, καθώς έχω συναντήσει τον κ. Πάπιστα 3-4 φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησής του από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «γενική αρχή στο Κίνημα είναι πως η παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου είναι στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου ανά πάσα στιγμή», ενώ διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι στο ΠΑΣΟΚ από χθες «δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω από την γενική αυτή αρχή».

    Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η εξέλιξη αυτή δεν μεταβάλλει σε τίποτα απολύτως τον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ που συνίσταται στη φράση «φως παντού και για όλα».

    Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ επανακαταθέσει το αίτημά του για Προανακριτική μήπως τότε το αίτημα έχει απαξιωθεί, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «επιχειρείται να απαξιωθεί η Εξεταστική Επιτροπή, ώστε όταν φθάσει στο τέλος της κάποιοι να πουν ότι δεν έχει καμμία αξία γιατί είδαμε ένα «τσίρκο». Εμείς παίρνουμε στα σοβαρά τους θεσμούς της Βουλής, θέλουμε να φθάσει η Εξεταστική σε πόρισμα και με βάση αυτό να δούμε τις παραπέρα κινήσεις».

    Ερωτηθείς γιατί δεν ανέφερε την συνάντησή του με τον κ. Πάπιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε «διότι δεν εγνώριζα τον εκβιασμό και αρνήθηκα να ακούσω» προσθέτοντας στην συνέχεια ότι «δεν είναι δουλειά ενός βουλευτή να αναμιγνύεται σε υποθέσεις εκβιασμών ανάμεσα σε δύο ιδιώτες».

    «Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω θεσμικά, ζήτησα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δουλειά μου να κάνω τον ντέντεκτιβ και βεβαίως δεν είμαι ούτε παραλήπτης, ούτε κομιστής DVD».

    Σε ότι αφορά το σκέλος της μη-ενημέρωσης του κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μεταφέρει κανείς κουτσομπολιά, ατεκμηρίωτες, ανεξακρίβωτες και γενικόλογες πληροφορίες περί εκβιασμών κάποιων φυσικών προσώπων. Όταν εγώ αξιολογώ ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ με αυτό γιατί είναι θέμα διωκτικών αρχών και όχι ενός βουλευτής, πόσο μάλλον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

    Αναφορικά με την μη-αναφορά εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου της συνάντησής του με τον κ. Πάπιστα μετά την προβολή του επίμαχου DVD στην τηλεόραση, είπε ότι «διότι δεν γνώριζα ότι το βίντεο αυτό έχει κάποια σχέση με την γενικόλογη αναφορά που μου έγινε πριν από δύο μήνες».

    «Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Οι πολίτες που δεν τρώνε κουτόχορτο ξέρουν ότι το πρόβλημα είναι στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που λεηλατήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο. Γιβ αυτά έχει να απαντήσει κάτι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Πάπιστα δεν διέψευσε ούτε και επιβεβαίωσε ότι στην συνάντησή του με τον κ. Πάπιστα αναφέρθηκε η λέξη «Βατοπαίδι», λέγοντας ότι «η συζήτηση αφορούσε αγοραπωλησίες γης, και είναι προφανές ότι αυτές είχαν σχέση με την υπόθεση Βατοπαιδίου. Αυτό ακόμα κι αν δεν ειπώθηκε με τις ακριβείς αυτές λέξεις είναι προφανές ότι αυτό αφορούσε».

    Ερωτηθείς αν «εσωκομματικός αντίπαλος του κ. Παπανδρέου έδωσε την πληροφορία για την συνάντηση Παπακωνσταντίνου-Πάπιστα» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν έχει καμμία τέτοια πληροφόρηση και δεν θα μπει σε οτιδήποτε τέτοιο σενάριο.

    «Δεν ξέρω γιατί ο κ. Πάπιστας κράτησε μυστική την συνάντηση και υποθέτω ότι ζήτησε να με συναντήσει πρώτον γιατί είμαι βουλευτής Κοζάνης και δεύτερον γιατί ήθελε να πείσει όσο περισσότερα πολιτικά κόμματα γίνεται ότι δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Δεν έχω να κάνω κάποια άλλη υπόθεση» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς σχετικά.

    Απαντώντας σε αιτιάσεις του κ. Αντώναρου για το «DVD» και για «καθοδήγηση μαρτύρων» ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο «για κατήφορο του κυβερνητικού εκπροσώπου», είπε ότι «μιλούσα για το DVD, χωρίς να γνωρίζω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και χωρίς να το έχω δει», ενώ σε ότι αφορά το δεύτερο είπε ότι «δεν ξέρω πως καθοδηγούσα μάρτυρες, αντί ο κ. Αντώναρος να πετάει στον αέρα διάφορες "σαχλαμάρες" να μας πεί συγκεκριμένα τι εννοεί».

    Ερωτηθείς σχετικά με την αξιοπιστία της κ. Σωτηροπούλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ύπαρξη του ντοκουμέντου για το συγγενικό της πρόσωπο, θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του μάρτυρα, ωστόσο πρόσθεσε ότι «η μαρτυρία της πρέπει να εξεταστεί στην Εξεταστική Επιτροπή με βάση γεγονότα και άλλες μαρτυρίες».

    Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το θέμα της επιστολής του νομάρχη Θεσσαλονίκης που «συνάδει με κάποια πράγματα που είπε η κ. Σωτηροπούλου».

    Ερωτηθείς αν ο κ. Πάπιστας είναι «πράσινος επιχειρηματίας ή η σχέση του με τον κ. Παπακωνσταντίνου ξεπερνά την κοινωνική συναναστροφή» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το γραφείο του στην Κοζάνη ούτε συστεγάζεται, ούτε ανήκει σε κτίριο ιδιοκτησίας Πάπιστα, και υπογράμμισε ότι «δεν ανέχεται υπονοούμενα», καλώντας οποιονδήποτε «έχει να πεί κάτι, να το πεί συγκεκριμένα».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν υπήρξε καμμία χρηματοδότηση του εκ μέρους του κ. Πάπιστα και πρόσθεσε ότι «ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν ανήκει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν του αρέσει «να χρωματίζει ανθρώπους».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι εγείρονται ερωτηματικά στον ίδιο για την συγκυρία αυτή καθώς υπέστη επίθεση και από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, αλλά και από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

    Τέλος, ερωτηθείς αν «έχει μετανιώσει για κάτι» λόγω της εξέλιξης της υπόθεσης είπε ότι «αν γνώριζα σήμερα, όσα γνωρίζω δεν θα είχα κάνει την συνάντηση. Αν γινόταν ένα αντίστοιχο αίτημα (συνάντησης) και γνώριζα όσα γνώριζα τότε, θα ήταν λογικό να δω ένα επιχειρηματία που ζητά να με δει, να τον ακούσω και την στιγμή που διαπιστώνω ότι μπαίνει σε χωράφια που δεν με αφορούν ως πολιτικό πρόσωπο να τον παραπέμψω όπως κι έκανα στους αρμόδιους».

    Ανακοίνωση του Αθ. Πάπιστα

    Ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

    "Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, επιβεβαιώνω ότι τον είχα ενημερώσει, σε μεταξύ μας συνάντηση, για τη θέση μου στο θέμα της αγοραπωλησίας των οικοπέδων από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι έχω υποστεί εκβιασμό, ο οποίος επιβεβαιώνεται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Ο κ. Παπακωσταντίνου μου είχε υποδείξει να απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές".

    Κατάθεση του φακέλου της υπόθεσης εκ μέρους του Εισαγγελέα Εφετών

    Κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο φάκελος της σχετικής έρευνας που διενήργησε ο πρόεδρος της Επιτροπής ενάντια στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Στ. Γκρόζος.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο φάκελος (που εστάλη από τον Εισαγγελέα Εφετών Κυρ.Καρούτσο) αναφέρεται σε πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής, ή σε άνοιγμα και περαιτέρω διευκρίνισή τους.

    «Εκ πρώτης όψεως,από κάποια στοιχεία τα οποία είδα, αν και μη ειδικός, κάτι μου λέει πως πρόκειται περί ανοίγματος», ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο δε κ. Γρ. Νιώτης (ΠΑΣΟΚ), εκτίμησε πως πρόκειται μάλλον περί «παγώματος»,οπότε ο φάκελος «δεν συνδέεται με την απόφαση της Επιτροπής να ανοιχθούν οι λογαριασμοί».

    Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαρκογιαννάκης προειδοποίησε πως «σε περίπτωση που διαρρεύσουν οι λογαριασμοί θα είναι πάρα πολύ σκληρός. Θα θεωρήσω ότι θα υπονομευθεί το κύρος μας ως βουλευτών και το κύρος της Επιτροπής, αν κάποιος, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, κατέβει στο ισόγειο και κάνει φέιγ βολάν?».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 November 2008 - 23:30:24 UTC