Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινωνικό πρόγραμμα για τις φυλακές
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας
  • [03] Αιματητές επιθέσεις στην Ινδία

  • [01] Κοινωνικό πρόγραμμα για τις φυλακές

    Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Δημήτρη Χριστόφια θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στις 12:30. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια πρόγευμα εργασίας προς τον Κύπριο πρόεδρο.

    Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα απηύθυναν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε ό,τι αφορά την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

    Για επίλυση "στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ", και για λύση η οποία "θα οδηγήσει σε ένα κράτος, ομοσπονδιακό, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα", έκανε λόγο ο κ. Χριστόφιας.

    Ο δε κ. Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι "η λύση του κυπριακού προβλήματος προϋποθέτει αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία, ενσωμάτωση στην πολιτική της πράξη βασικών αρχών του Δικαίου, αρχών που βρίσκονται στο κέντρο του αξιακού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και χαρακτήρισε "μη αποδεκτή την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του θαλασσίου πλούτου που έχει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Κυπριακή Δημοκρατία".

    Κυβερνητική Επιτροπή για τις φυλακές

    Με θέματα υπουργείου Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα το πρόγραμμα που αφορά τις φυλακές, ασχολήθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ικανοποιημένος, γιατί, όπως είπε, ο πρωθυπουργός και η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκριναν ένα ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα, που σχετίζεται με το σωφρονισμό, τις φυλακές, το θέμα των ναρκωτικών και τις εντάξεις των νοσοκομείων των φυλακών στο ΕΣΥ.

    Το ένα νομοσχέδιο συζητείται ήδη και το άλλο θα έρθει πολύ σύντομα, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως αν προσθέσει κανείς και τα άλλα νομοσχέδια που είχαν κοινωνικό χαρακτήρα, τα οποία ήδη έχουν γίνει νόμοι του κράτους και που αφορούν στην προστασία του παιδιού από σεξουαλική κακοποίηση και από εμπορία και το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, γίνονται σημαντικά βήματα που είναι προοδευτικά, ρηξικέλευθα και ριζοσπαστικά στον κοινωνικό τομέα, που αφορά στη δικαιοσύνη.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν με τις ρυθμίσεις που προωθούνται για τις φυλακές θα αποφυλακιστούν οι Ιωαννίδης και Ντερτιλής, ο κ. Χατζηγάκης είπε "οι ρυθμίσεις που κάνουμε είναι γενικής φύσεως και δεν αφορούν τους συγκεκριμένους, καθώς δεν εμπίπτουν σε αυτές.''

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (08:30:00)

  • Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης στην ελληνική γλώσσα της Σύνοψης της "Εκθεσης Στερν: Τα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής" - Παρουσία ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη (09:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Ημερίδα με θέμα "Ευρωπαϊκές ειδήσεις και τηλεόραση" - Χαιρετισμοί Ευ. Αντώναρου, Γ. Κουμουτσάκου, Κριστόφ Φαρνό, Ρ. Κράτσα, Κ. Μπατζελή. (09:30:00, Αθήνα/Αίθουσα Παλαιάς Βουλής).Στις 7 το βράδυ θα μιλήσει ο κ.Κουμουτσάκος. Η εκδήλωση οργανώνεται από τις πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μ. Βρετανίας, καθώς και τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Κύπρο

  • Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας οργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (09:30:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο)

  • Συγκέντρωση εργαζομένων Αγροτικής Ασφαλιστικής έξω από την Αγροτική Τράπεζα ( 10:00:00, Αθήνα/Πανεπιστημίου)

  • Ο υπουργός Πολιτισμού Μ. Λιάπης θα εγκαινιάσει την επανέκθεση των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων (10:30:00, Ιωάννινα)

  • Ημερίδα ΟΤΟΕ για την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.Ομιλία προέδρου ΟΤΟΕ (10:30).Παρεμβάσεις Βγενοπουλου-Φιλιππιδη

  • Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου με τον καθηγητή του LSE, Nicholas Stern (10:40:00, Αθήνα/Γραφείο Βουλής)

  • Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος θα κάνει ανακοινώσεις για ανακλήσεις αυξήσεων στην αγορά (11:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Ανάπτυξης)

  • Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκο (11:30:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συνέντευξη Χρυσοχοΐδη για τιμές των καυσίμων, ενεργειακό σχεδιασμό και φωτοβολταϊκά τόξα (12:30:00, Αθήνα/Χαριλάου Τρικούπη)

  • Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η οικονομική κρίση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά-Προτάσεις για την αντιμετώπισή της» (12:30:00, Πειραιάς/Ακτή Ποσειδώνος). Ομιλητές, νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, πρόεδροι Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Ευ. Τσιτούρας και Επαγγελματικού, Γ. Μπενέτος και ο Γ.Γρ. του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης

  • Συνέντευξη για την έκθεση "Η δημιουργική φωτογραφία στην αρχαιολογία" (12:30:00, Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη)

  • Παρουσίαση του έργου "Αποκατάσταση-Αναδιάρθρωση του Αττικού Άλσους" από την Υπερνομάρχη Αθηνών -Πειραιώς Ντίνα Μπέη (16:00:00, Πειραιάς)

  • Ημερίδα για την κοινή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ (16:00:00, Αθήνα/ΔΣΑ)

  • Ομιλία Γ. Αλογοσκούφη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής με θέμα "η διεθνής κρίση και η ελληνική οικονομία" (18:00:00, Ξεν Κάραβελ)

  • Ημερίδα με θέμα:Κύπρος-Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο-Ενδυνάμωση εμπορικών σχέσεων Κύπρου-Ελλάδος-Παρουσία Δημήτρη Χριστόφια - Χαιρετισμός Χρ. Φώλια (18:00:00, Αθήνα/ΕΒΕΑ)

  • Εγκαίνια του νέου εμπορικού κέντρου της Lamda Development Golden Hall παρουσία Μ.Λάτση (19:30:00, Λεωφόρος Κηφισίας)

  • Συνέδριο ΚΕΔΚΕ, Θεσσαλονίκη

  • Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια στην Αθήνα

    - 10:30 - Κατάθεση Στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη

    - 10:45 - Συνάντηση με Δ. Σιούφα

    - 12:30 - Συνάντηση με Κώστα Καραμανλή

    - 16:45 - Συνάντηση με Γ.Παπανδρέου

    - 17:15 - Συνάντηση με Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων στην Ελλάδα

    - 18:00 - Συνάντηση Μπακογιάννη - Κυπριανού

    - 18:00 - Επιχειρηματικό Συνέδριο (ΕΒΕΑ)

    - 20:00 - Δεξίωση

  • Επίσκεψη Βαληνάκη στη Τσεχία, Πράγα

  • Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στη Σάμο

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο UEFA (2ος όμιλος, 3η ημέρα): Ολυμπιακός-Μπενφίκα - 21:45:00, Γήπεδο Καραϊσκάκη

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (7η ημέρα), 17:30 Ηρακλής Θεσ.-Ολυμπιακός

    [03] Αιματητές επιθέσεις στην Ινδία

    Τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πολλαπλές επιθέσεις που πραγματοποίησαν ένοπλοι μιας άγνωστης οργάνωσης, τους Μουτζαχεντίν της Ντέκα στη Βομβάη. Μεταξύ των νεκρών είναι και έξι ξένοι, σε 280 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, ενώ ξένοι κρατούνται όμηροι σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μαχαράστρα ανακοίνωσε ότι 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του κρατιδίου και οικονομικό κέντρο της δυτικής Ινδίας.

    Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στο κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται "υπό τον πλήρη έλεγχο" των αρχών, αν και υπάρχουν σε εξέλιξη μάχες και επιχειρήσεις στην πόλη.

    Ο Βούσαν Γκαγκράρι, εκπρόσωπος της κρατιδιακής κυβέρνησης, έκανε την δήλωση αυτή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Η γερμανίδα πολιτικός Έρικα Μαν, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Κάτω Σαξωνία, ανέφερε λίγη ώρα νωρίτερα ότι επικρατούσε "χάος" στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, οι φιλοξενούμενοι στο οποίο ήταν "κατατρομοκρατημένοι", εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων τρομοκρατών και ανδρών των Ινδικών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Η Μαν δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό τηλεφωνικά ότι εκατοντάδες πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας είχαν συνωθηθεί σε ένα δωμάτιο. Ελάχιστοι άνθρωποι, κυρίως γηραιοί, ήταν σε θέση να καθίσουν στο δωμάτιο αυτό όπου προσέφυγαν έντρομοι.

    Οι παγιδευμένοι φιλοξενούμενοι έμαθαν από συνομιλίες που είχαν μέσω φορητών τηλεφώνων ότι οι Ινδικές δυνάμεις είχαν εμπλακεί σε συγκρούσεις με τρομοκράτες στο κτίριο, αλλά δεν υπήρχε ασφάλεια στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν.

    Κατεπείγουσα σύσκεψη συγκάλεσε ο Λευκός Οίκος στην οποία αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, των μυστικών υπηρεσιών και της Άμυνας θα εξετάσουν το θέμα των επιθέσεων στη Βομβάη, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

    Παράλληλα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στις ινδικές αρχές.

    "Ο πρόεδρος Μπους εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό της Ινδίας και στις οικογένειες των αθώων πολιτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις επιθέσεις στη Μουμπάι", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, των μυστικών υπηρεσιών, του υπουργείου Εξωτερικών και του Πενταγώνου για να εξετάσουν τις επιθέσεις στη Βομβάη.

    "Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση, όπως και την ασφάλεια των πολιτών μας και είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει την ινδική κυβέρνηση ", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Νεκροί τρομοκράτες και συλλήψεις

    Τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά και εννέα ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν μετά τις επιθέσεις, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

    "Τέσσερις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από τα πυρά μας και καταφέραμε να συλλάβουμε εννέα υπόπτους για τρομοκρατία", είπε ο Π. Γάντζε, αξιωματικός της αστυνομίας.

    Παράλληλα φλόγες έχουν τυλίξει τους πάνω ορόφους του Ταζ Μαχάλ και πυκνός καπνός καλύπτει την οροφή του. Στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Βομβάης, έχουν εισβάλλει επίλεκτες μονάδες του στρατού για να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούν ένοπλοι άνδρες, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ινδική τηλεόραση.

    Δεν είναι γνωστό αν όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου κρατούνταν όμηροι και έχουν απελευθερωθεί κατά την επιχείρηση αυτή. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν κάτι που έμοιαζε με ομάδα ομήρων την ώρα που έβγαινε από το κτίριο.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε ξαφνικά τους πάνω ορόφους του Ταζ Μαχάλ, το οποίο κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και όπου κρατούνται σχεδόν δέκα όμηροι, σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες.

    Το Ταζ Μαχάλ και το Τριντεντ, επίσης πέντε αστέρων, ήταν στόχοι των χθεσινών επιθέσεων. Τα ξενοδοχεία έχουν αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και επίλεκτες μονάδες έχουν εισέλθει σε αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2008 - 5:30:34 UTC