Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Χανιά ο Αλ. Αλαβάνος

  • [01] Στα Χανιά ο Αλ. Αλαβάνος

    Το χώρο έξω από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες στα Χανιά, όπου για 19η ημέρα πραγματοποιούν απεργία πείνας 15 οικονομικοί μετανάστες, με αίτημα να νομιμοποιηθούν στην Ελλάδα επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο κ. Αλαβάνος αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα τους, ζητώντας να απλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για να αποκτήσουν την άδεια παραμονής.

    «Το αίτημα τους είναι απόλυτα δικαιολογημένο, δηλαδή, η απλοποίηση των προϋποθέσεων και των εγγράφων βάσει των οποίων μπορούν να αποκτήσουν την άδεια παραμονής. Εμείς ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των 15 και ζητάμε να προχωρήσει γρήγορα σε νομοθετικές δραστηριότητες ώστε να γίνει αυτή η απλοποίηση». Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πώς είναι ανάγκη να αλλάξει άμεσα ο μεταναστευτικός νόμος.

    Στρατηγικής σημασίας Ολυμπιακή και λιμάνια

    «Η Ολυμπιακή και οι λιμένες Πειραιώς και Θεσσαλονίκης είναι στρατηγικής σημασίας και ότι δεν μπορεί να παραδίδονται οι πύλες του αέρα και της θάλασσας σε ιδιώτες» τόνισε στη Βουλή ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό πέκρινε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί δημόσια υπηρεσία στα λιμάνια, «χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αποτελεσματικών όρων εποπτείας του ιδιώτη», ενώ επιτρέπει τη διαμόρφωση συνθηκών μονοπωλιακής συμπεριφοράς, όταν μάλιστα, σε άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια υπάρχουν πλέον των δύο πάροχοι. «Τα λιμάνια στα χέρια του ελληνικού δημοσίου με πράξεις στήριξης θα μπορούσαν να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα», υπογράμμισε.

    Για την Ολυμπιακή, είπε ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός, ότι οι απόδημοι προτιμούν την ΟΑ, έχει τους πιο πιστούς επιβάτες και είναι από τις ασφαλέστερες διεθνώς».

    Συνάντηση Αλαβάνου- Χριστόφια

    Εχει μεγάλη σημασία να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος, τόνισε ότι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση με τον κ. Χριστόφια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Κύπρου για λύση. Και ο ίδιος και η πολιτική που ακολουθεί είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που συνιστούν εμμονή σε αξίες και αρχές, ιδιαίτερη σημασία στην αλληλεγγύη και συμβίωση των πολιτών, σημασία στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ιδίως του ευρωπαϊκού κεκτημένου και ο ρεαλισμός.

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως πρέπει να στηρίξουμε ένα πρόβλημα που τόσα χρόνια είναι αδύνατον να λυθεί και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ώθηση για τη λύση του.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας. Πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που αποδίδει η Τουρκία στην ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

    "Η υγεία είναι ο μεγάλος ασθενής"

    Ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στον τομέα της υγείας στη χώρα.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαβάνος, τόνισε ότι "η υγεία είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να φύγει από αυτόν τον πνιγηρό εναγκαλισμό του δικομματισμού" και πρόσθεσε: "Χρειάζεται τομή στις επιλογές, σε δύο κυρίως:

    Β· Λεφτά για την υγεία και όχι για τις τράπεζες ή τους εξοπλισμούς, και

    Β· Η υγεία δικαίωμα κάθε πολίτη και το δημόσιο πρέπει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και όχι η υγεία χώρος ακραίας κερδοσκοπίας, όπως έχει γίνει στην Ελλάδα".

    Συνάντηση Αλαβάνου με τη συντονιστική επιτροπή Θηραίων κατοίκων

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας και το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Συρμαλένιος, συναντήθηκαν με την Συντονιστική επιτροπή Θηραίων κατοίκων για την ανέλκυση του Sea Diamond. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: "To Sea Diamond έχει ναυαγήσει εδώ και 19 μήνες. Δεν μπορεί να ναυαγήσει μαζί του και η Σαντορίνη. Έχε αντέξει ηφαίστεια η Σαντορίνη. Δεν μπορεί να ναυαγήσει ούτε το περιβάλλον, το οποίο απειλείται από τις τοξικές ουσίες που κλείνονται σ΄ αυτό το κουφάρι που είναι στη θάλασσα, ούτε και οι προοπτικές, οι οικονομικές, οι τουριστικές της Σαντορίνης, που είναι ένας χώρος γοητείας και όχι ένας χώρος απώθησης".

    "Υπάρχουν ευθύνες, διότι έχουν περάσει 19 μήνες και δεν έχουν γίνει στοιχειώδεις ενέργειες", συνέχισε ο κ. Αλαβάνος. "Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να ολοκληρωθεί η απορρύπανση και κυρίως να υπάρξει η άντληση του πετρελαίου και η άμεση ανέλκυση του πλοίου".

    Τέλος, ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι "πρέπει να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση και να κινητοποιηθεί σε δύο επίπεδα. Και στο τεχνικό και στο χρονοδιάγραμμα, αλλά και στο επίπεδο το νομικό, προκειμένου η πλοιοκτήτρια εταιρεία που έχει τις ευθύνες να πληρώσει όλα τα έξοδα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 November 2008 - 23:30:27 UTC