Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ραγκούσης: «Η ακρίβεια μαστίζει την αγορά»
  • [02] Συνάντηση με λιμενεργάτες

  • [01] Γ. Ραγκούσης: «Η ακρίβεια μαστίζει την αγορά»

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης σε σημερινές δηλώσεις του έκανε λόγο για πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση "γιατί έχει αφήσει την αγορά στο έλεος των μεσαζόντων και των καρτέλ" και τονίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι οι περίφημες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή σημαίνουν ακρίβεια, πληθωρισμό, άγρια φορολογία και υπερδανεισμό".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις, ο εκπρόσωπος είπε ότι πρώτον υπάρχει μόνο μια δημοσκόπηση (Metron Analysis), επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και δύο μήνες μετά τις δικές του εσωκομματικές διαδικασίες, "δεν είχε, σε καμμιά περίπτωση, την προσδοκία να καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ανατροπή του πολιτικού σκηνικού".

    Από την άλλη, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι από τις απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα της δημοσκόπησης για την υπόθεση Ζαχόπουλου, εξάγεται το συμπέρασμα ότι "ουσιαστικά συντρίβεται όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου, γιατί προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται κανένα, μα κανένα, από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης, πρακτικά κανένα από τα ψέματα της κυβέρνησης και, βεβαίως,αυτό ήταν αναμενόμενο για μας".

    [02] Συνάντηση με λιμενεργάτες

    Την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από συνάντηση που είχε με εργαζομένους στα λιμάνια.

    "Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στους χώρους αυτούς. Είναι υπόθεση όλων μας. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης,να παρεμποδίσουμε, να αναχαιτίσουμε τα σχέδιά της να πουλήσει τα κερδοφόρα λιμάνια,ακριβώς για να υποβοηθήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.Επιπλέον, πρέπει να παρεμποδίσουμε να διαμορφωθεί μία νέα γενιά εργαζομένων στα λιμάνια, με συνθήκες δουλεμπορίου", είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε πως "η εκποίηση των λιμανιών είναι πολύ μεγαλύτερο έγκλημα από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων.Τα επόμενα χρόνια θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προοπτική, που πρέπει να την κερδίσουμε εμποδίζοντας και ματαιώνοντας την πώληση των λιμανιών".

    Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

    "Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να βγει στο προσκήνιο ο οργανωμένος λαϊκός παράγοντας, η σχεδιασμένη οργανωμένη πάλη. Αυτό το αποτύπωμα μας ενδιαφέρει εμάς και, αντίθετα, καλούμε τον ελληνικό λαό να στρέψει την πλάτη του στην αντιπολίτευση του καναπέ, στον πολιτικαντισμό,στη συζήτηση για τη συζήτηση, στην αντιπολίτευση με την μορφή κοκορομαχίας.Ο λαϊκός παράγοντας θα βοηθήσει να φυσήξει ένας διαφορετικός άνεμος στην Ελλάδα".

    Τέλος σε ερώτηση για την δήλωση του Α. Τσίπρα περί συνεργασίας του ΣΥΝ με το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

    "Εμείς είμαστε ένα Κόμμα που δεν περιπαίζουμε την υπόθεση της συνεργασίας. Δεν είμαστε πολιτικάντηδες".

    Συνάντηση του Αλ. Αλαβάνου με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε το πρωί με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και σε δηλώσεις του επέκρινε την κυβέρνηση ότι «πουλάει τα πάντα και επίσης «πουλάει τρέλα»».

    Ο κ. Αλαβάνος εξήγησε πως τα λιμάνια της χώρας είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημά τους, στην εκποίησή τους, όχι για να ανακουφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό»

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση «πουλάει τρέλα» και ο κ. Καραμανλής προσωπικά, διότι, από τη μια, προσπαθεί να περάσει το ασφαλιστικό, όπου αυξάνει το χρόνο ηλικίας συνταξιοδότησης και την ίδια στιγμή προσπαθεί να προχωρήσει σε μέτρα, όπως η εθελούσια έξοδος, όπως λέει, με κόστος στην πραγματικότητα και βούλιαγμα του ΙΚΑ σε χώρους, όπως είναι τα λιμάνια, τα οποία ανθίζουν και δεν έχουν κανένα λόγο να επιβαρύνουν μ΄ αυτόν τον τρόπο την ασφάλιση της χώρας μας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Αλέκος Αλαβάνος είπε πως «πέρα από τις διαστάσεις της προσωπικής υπόθεσης, έχουμε ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα, σε σχέση με την ακραία κομματικοποίηση και την αδιαφανή διαχείριση των χρημάτων, των κοινοτικών ή των εθνικών, από την κυβέρνηση».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η υπόθεση «αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, συμμετέχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός» και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει τη διενέργεια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

    Ερωτηθείς, τέλος, για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και την κριτική που άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

    «Εδώ και πάρα πολλούς μήνες υπάρχει μια συνάντηση των κοινωνικών δυνάμεων οι οποίες στηρίζουν την Αριστερά. Με κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, σε κοινούς αγώνες. Αυτή η συνάντηση, αυτή η φιλία, αυτή η αλληλεγγύη, αυτή η συστράτευση δεν πρόκειται να σπάσει στο όνομα οποιωνδήποτε υπολογισμών, σχετικά με τα ποσοστά , που μπορεί να κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2008 - 17:30:14 UTC