Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ελληνική οικονομία έχει αναπτυξιακά αποθέματα»
  • [02] Σύσκεψη Γ.Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη
  • [03] Συνέντευξη Αλ.Παπαρήγα
  • [04] Επίσκεψη Αλαβάνου στο Ηράκλειο
  • [05] Ζεστό νερό.. από την Κρύα Βρύση
  • [06] Νίκη της Χίλαρι στο Νιου Χαμσάιρ
  • [07] Περιοδεία Μπούς στη Μέση Ανατολή

  • [01] «Η ελληνική οικονομία έχει αναπτυξιακά αποθέματα»

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο,θα έχει στις 11.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής. Το απόγευμα θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

    Τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία στο χρόνο που έρχεται έχει μεγάλα αναπτυξιακά αποθέματα, τα οποία οφείλονται, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη της χώρας και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, την περαιτέρω ανάπτυξη και την διασφάλιση της απασχόλησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν η ακρίβεια απειλεί την οικονομία, ο Γιώργος Αλογοσκούφης σημείωσε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τις αυξήσεις των τροφίμων διεθνώς, αλλά και των πρώτων υλών.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι "οι επιπτώσεις μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενες, αλλά η κυβέρνηση με τους αρμόδιους μηχανισμούς είναι συνεχώς σε εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανατιμήσεις".

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας σημείωσε ότι η εισαγόμενη ακρίβεια, μέσω πετρελαίου,δημητριακών και γάλακτος επηρεάζει σαφέστατα τις τιμές. Απ' εκεί και πέρα, όμως, σημείωσε, ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο "παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά" και πρόσθεσε λέγοντας ότι "οι έλεγχοι είναι συνεχείς, η καταγραφή των οποιονδήποτε διαφοροποιήσεων στις τιμές είναι δεδομένη και παίρνουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται και θα πάρουμε και άλλα".

    Ο κ. Φώλιας διεμήνυσε πως "εάν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν ότι από εδώ και μπρος μπορούν να κερδοσκοπήσουν,καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους,διότι είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε και χέρια,αυτών οι οποίοι θεωρούν ότι είναι μακριά τα χέρια τους".

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    [02] Σύσκεψη Γ.Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη

    Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στις 2.30, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κινήματος.

    Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με υποθέσεις που έχουν φθάσει στην Επιτροπή αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους. Επίσης θα γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο νέων κινήσεων του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Κοινοβουλίου σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι κ.κ. Ρέππας, Πετσάλνικος, Κακλαμάνης, Βενιζέλος, Καστανίδης, Ραγκούσης, Ρόβλιας και η κ. Διαμαντοπούλου .

    Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση "γιατί έχει αφήσει την αγορά στο έλεος των μεσαζόντων και των καρτέλ" και τονίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι οι περίφημες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή σημαίνουν ακρίβεια, πληθωρισμό, άγρια φορολογία και υπερδανεισμό".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις, ο εκπρόσωπος είπε ότι πρώτον υπάρχει μόνο μια δημοσκόπηση (Metron Analysis), επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και δύο μήνες μετά τις δικές του εσωκομματικές διαδικασίες, "δεν είχε, σε καμμιά περίπτωση, την προσδοκία να καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ανατροπή του πολιτικού σκηνικού".

    Από την άλλη, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι από τις απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα της δημοσκόπησης για την υπόθεση Ζαχόπουλου, εξάγεται το συμπέρασμα ότι "ουσιαστικά συντρίβεται όλη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου, γιατί προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται κανένα, μα κανένα, από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης, πρακτικά κανένα από τα ψέματα της κυβέρνησης και, βεβαίως,αυτό ήταν αναμενόμενο για μας".

    [03] Συνέντευξη Αλ.Παπαρήγα

    Συνέντευξη τύπου με θέμα η μετεκλογική αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος,θα δώσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στις 12.00 το μεσημέρι στον Περισσό.

    Την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά εξέφρασε η κ.Αλέκα Παπαρήγα μετά από συνάντηση που είχε με εργαζομένους στα λιμάνια.

    "Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στους χώρους αυτούς. Είναι υπόθεση όλων μας. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης,να παρεμποδίσουμε, να αναχαιτίσουμε τα σχέδιά της να πουλήσει τα κερδοφόρα λιμάνια,ακριβώς για να υποβοηθήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων.Επιπλέον, πρέπει να παρεμποδίσουμε να διαμορφωθεί μία νέα γενιά εργαζομένων στα λιμάνια, με συνθήκες δουλεμπορίου", είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε πως "η εκποίηση των λιμανιών είναι πολύ μεγαλύτερο έγκλημα από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων.Τα επόμενα χρόνια θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την προοπτική, που πρέπει να την κερδίσουμε εμποδίζοντας και ματαιώνοντας την πώληση των λιμανιών".

    Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

    "Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να βγει στο προσκήνιο ο οργανωμένος λαϊκός παράγοντας, η σχεδιασμένη οργανωμένη πάλη. Αυτό το αποτύπωμα μας ενδιαφέρει εμάς και, αντίθετα, καλούμε τον ελληνικό λαό να στρέψει την πλάτη του στην αντιπολίτευση του καναπέ, στον πολιτικαντισμό,στη συζήτηση για τη συζήτηση, στην αντιπολίτευση με την μορφή κοκορομαχίας.Ο λαϊκός παράγοντας θα βοηθήσει να φυσήξει ένας διαφορετικός άνεμος στην Ελλάδα".

    Τέλος σε ερώτηση για την δήλωση του Α. Τσίπρα περί συνεργασίας του ΣΥΝ με το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

    "Εμείς είμαστε ένα Κόμμα που δεν περιπαίζουμε την υπόθεση της συνεργασίας. Δεν είμαστε πολιτικάντηδες".

    [04] Επίσκεψη Αλαβάνου στο Ηράκλειο

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Βουλευτής Ηρακλείου Αλ. Αλαβάνος θα επισκεφθεί το Ηράκλειο Κρήτης από σήμερα μέχρι την Παρασκευή.

    Ο κ.Αλαβάνος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ηράκλειο θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, με την Νομάρχη Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,με την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,με το Σύλλογο Γονέων του Προγράμματος «Αριάδνη»,με την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και με την Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης.

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε χθές με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και σε δηλώσεις του επέκρινε την κυβέρνηση ότι «πουλάει τα πάντα και επίσης «πουλάει τρέλα»».

    Ο κ. Αλαβάνος εξήγησε πως τα λιμάνια της χώρας είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημά τους, στην εκποίησή τους, όχι για να ανακουφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό»

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση «πουλάει τρέλα» και ο κ. Καραμανλής προσωπικά, διότι, από τη μια, προσπαθεί να περάσει το ασφαλιστικό, όπου αυξάνει το χρόνο ηλικίας συνταξιοδότησης και την ίδια στιγμή προσπαθεί να προχωρήσει σε μέτρα, όπως η εθελούσια έξοδος, όπως λέει, με κόστος στην πραγματικότητα και βούλιαγμα του ΙΚΑ σε χώρους, όπως είναι τα λιμάνια, τα οποία ανθίζουν και δεν έχουν κανένα λόγο να επιβαρύνουν μ΄ αυτόν τον τρόπο την ασφάλιση της χώρας μας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Αλέκος Αλαβάνος είπε πως «πέρα από τις διαστάσεις της προσωπικής υπόθεσης, έχουμε ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα, σε σχέση με την ακραία κομματικοποίηση και την αδιαφανή διαχείριση των χρημάτων, των κοινοτικών ή των εθνικών, από την κυβέρνηση».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η υπόθεση «αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, συμμετέχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός» και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει τη διενέργεια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

    Ερωτηθείς, τέλος, για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και την κριτική που άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

    «Εδώ και πάρα πολλούς μήνες υπάρχει μια συνάντηση των κοινωνικών δυνάμεων οι οποίες στηρίζουν την Αριστερά. Με κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, σε κοινούς αγώνες. Αυτή η συνάντηση, αυτή η φιλία, αυτή η αλληλεγγύη, αυτή η συστράτευση δεν πρόκειται να σπάσει στο όνομα οποιωνδήποτε υπολογισμών, σχετικά με τα ποσοστά , που μπορεί να κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

    [05] Ζεστό νερό.. από την Κρύα Βρύση

    Στους 40 βαθμούς Κελσίου κυμαίνεται η θερμοκρασία του νερού που τρέχει κάτω από το έδαφος στο Δήμο Κρύας Βρύσης του Νομού Πέλλας. Πρόκειται για το γεωθερμικό πεδίο, που έπειτα από σειρά μελετών του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), εντοπίστηκε το 1998, σε βάθος 650 μέτρων, ακριβώς κάτω από το Οικολογικό Πάρκο του Δήμου.

    Τα αποτελέσματα των ερευνών καλωσορίστηκαν από κατοίκους και τοπικές αρχές και αμέσως τέθηκαν επί τάπητος σχέδια για την εκμετάλλευση του πλούσιου γεωθερμικού πεδίου, στην κατεύθυνση προώθησης εναλλακτικών και σύγχρονων μορφών τουρισμού (ιαματικός τουρισμός, κολυμβητήρια, spa), καθώς και ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής οικονομίας, προσφέροντας προϊόντα πρώιμης ευδοκίμησης, μέσω της θέρμανσης και ψύξης θερμοκηπίων.

    Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, τα σχέδια σκόνταψαν αφενός σε αγκυλώσεις του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των γεωθερμικών ρευστών, αφετέρου στη μη δυνατότητα εξεύρεσης εθνικών ή κοινοτικών πόρων για την υλοποίησή τους.

    Σήμερα ο νόμος για την εν γένει αξιοποίηση της γεωθερμίας σε ενεργειακές χρήσεις, είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο για τις ιαματικές και ορίζει συνολική εκμετάλλευση του όλου γεωθερμικού πεδίου από έναν μόνο επενδυτή. Τις περισσότερες φορές, όμως, τα ποσά που απαιτούνται για την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων είναι μεγάλα, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά για την πραγματοποίηση της επένδυσης.

    «Στις επαφές που είχαμε με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία μας υπέδειξαν ότι η προσπάθεια αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου, για σύγχρονες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και για ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, μπορεί να ευδοκιμήσει μόνον μέσω των συμπράξεων Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κρύας Βρύσης, Γιώργος Ναυροζίδης.

    Είμαστε σε αναζήτηση ιδιωτών, λέει, προσθέτοντας ότι «παρά τις δυσκολίες θα επιμείνουμε στα σχέδιά μας γιατί το δώρο αυτό της φύσης στον τόπο μας μπορεί να αλλάξει τη μοίρα των κατοίκων της περιοχής».

    Ο ιαματικός τουρισμός, εκτιμά ο δήμαρχος, είναι ένας δυναμικός κλάδος τουρισμού που θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη άνθιση και εφόσον βρεθεί ο ιδιώτης που θα θελήσει να επενδύσει θα μπορούσε να γίνει ακόμη και μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Η δημιουργία εγκαταστάσεων spa, εκτός του ότι θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, μπορεί να προσελκύσει πολλούς τουρίστες, δεδομένου ότι η Κρύα Βρύση γειτνιάζει με μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Θεσσαλονίκη, η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και η Βέροια.

    Όσον αφορά στη γεωργία η συνηθέστερη εφαρμογή ενός γεωθερμικού συστήματος είναι η θέρμανση και ψύξη των θερμοκηπίων, και πραγματοποιείται, είτε από γεωθερμικές αντλίες θερμότητας νερού- νερού, είτε από μικρότερες τοπικές γεωθερμικές μονάδες νερού- αέρος. Η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται σε ένα θερμοκήπιο ανέρχεται στο 55%.

    Η συγκεκριμένη μορφή ενέργειας μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί- σε περιορισμένη έκταση- και σε ανοικτές καλλιέργειες, όπως το σπαράγγι. Ένα σύστημα σωληνώσεων, μέσα από τις οποίες διέρχεται το γεωθερμικό ρευστό, εγκαθίσταται κάτω από τις ρίζες των φυτών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του εδάφους και το φυτό να προοδεύει γρηγορότερα. Με τον τρόπο αυτό, τα σπαράγγια διατίθενται πρώιμα, με πρώτη παραγωγή ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου. Η τιμή του πρώιμου σπαραγγιού στη διεθνή αγορά είναι περίπου διπλάσια σε σχέση με το εποχιακό.

    Στον προϋπολογισμό του Νομού Πέλλας έχει ενταχθεί κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ, για την πραγματοποίηση- εντός του 2008- νέας γεώτρησης, μέσω της οποίας θα καθίσταται δυνατή και η εκμετάλλευση του κοιτάσματος. «Το νερό βγαίνει από μόνο του, εμείς θα πρέπει μέσω αγωγών να το προωθήσουμε στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις», σημειώνει ο δήμαρχος.

    Η Ιστορία λέει ότι η Κρύα Βρύση δημιουργήθηκε μετά την αποξήρανση μίας λίμνης από την συνένωση δύο οικισμών, της Πλάσνας και της Πρίσνας, στην δεκαετία του 1930. Μετά την αποξήρανση της λίμνης τα κρατικά τοπογραφικά συνεργεία, τα οποία έκαναν τοπογραφικές κατανομές των αγρών, δυσκολεύονταν να βρουν πόσιμο νερό. Σε ένα μέρος υπήρχε κρύο καθαρό νερό που ανάβλυζε από τη γη, και από αυτό έπιναν όλοι οι κάτοικοι και το έλεγαν «νερό από την Κρύα Βρύση». Με αυτό τον τρόπο η πόλη απέκτησε το όνομά της, για να υπάρχει σήμερα η αντίφαση της? Κρύας Βρύσης, όπου τρέχει ζεστό νερό.

    [06] Νίκη της Χίλαρι στο Νιου Χαμσάιρ

    Η Χίλαρυ Κλίντον, ανατρέποντας τα προγνωστικά, πέτυχε μια νίκη στο νήμα επί του Μπάρακ Ομπάμα (39-37%, στο 90% των εκλογικών τμημάτων) στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος εν όψει των Προεδρικών εκλογών του 2008, δίνοντας εκ νέου ώθηση στην προεκλογική της εκστρατεία μετά την ήττα της στην Άιοβα, όπου είχε έλθει στην τρίτη θέση.

    Στην άλλη πλευρά, ο Τζων Μακ Κέην πέτυχε μια απροσδόκητη νίκη επί του Ματ Ρόμνεϋ, και ο γερουσιαστής από την Αριζόνα μπορεί να ελπίζει ότι η καταδικασμένη από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές υποψηφιότητά του έχει πιθανότητες να αποσπάσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

    Η Κλίντον οδεύει πλέον με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση προς τις προκριματικές εκλογές στη Νεβάδα και τη Νότια Καρολίνα. "Σας άκουσα, και στο μεταξύ βρήκα την δική μου φωνή", είπε η Κλίντον σε επευφημούντες οπαδούς της στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ. "Ας δώσουμε στην Αμερική μια επιστροφή όπως αυτή που μου έδωσε το Νιου Χάμσαϊρ", δήλωσε.

    Ο Ομπάμα, ο οποίος επιχειρεί να γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, έχασε την ευκαιρία να παγιώσει το προβάδισμά του έναντι της Κλίντον. Στις δηλώσεις του, την συνεχάρη, αλλά πρόσθεσε πως "είμαι φουντωμένος, είμαι ακόμη έτοιμος". Και τόνισε πως "αυτή τη στιγμή, σε αυτές τις εκλογές, κάτι συμβαίνει στην Αμερική".

    Ο Τζων Έντουαρντς ήλθε τρίτος, όμως δεσμεύθηκε να συνεχίσει. "Δύο εκστρατείες τέλειωσαν, απομένουν 48 πολιτείες", είπε.

    [07] Περιοδεία Μπούς στη Μέση Ανατολή

    Αναχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους για την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, όπου θα προσπαθήσει να συμβάλει στην ταχεία επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους και να προειδοποιήσει τους συμμάχους του για την απειλή του Ιράν.

    Το πρόγραμμα του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου περιλαμβάνει και την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου θα παραμείνει μέχρι την Πρασκευή, αλλά και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Η περιοδεια θα διαρκέσει από τις 9 ως τις 16 Ιανουαρίου και ο αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί επίσης στο Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2008 - 7:30:24 UTC