Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ινδία ο πρωθυπουργός
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Κρίση στο πολιτικό σύστημα"

  • [01] Στην Ινδία ο πρωθυπουργός

    Στο Νέο Δελχί βρίσκεται ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

    Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Γιάννη Ανδριανό.

    Σκοπός της επίσκεψης είναι η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

    Η Ινδία θεωρείται μεγάλη χώρα με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης στην περιοχή κι η Ελλάδα επιδιώκει να βελτιώσει περαιτέρω τη συνεργασία της στους τομείς του εμπορίου αλλά και της υψηλής τεχνολογίας.

    Η τελετή της επίσημης υποδοχής θα γίνει σήμερα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επίσημων συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ινδίας Πρατίμπα Πατίλ,τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σίνγκ, την πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας Σόνια Γκάντι καθώς επίσης τον αντιπρόεδρο της Ινδίας Χαμίντ Ανσάρι και τον υπουργό Εξωτερικών Πρανάμπ Μουχερτζί.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τελετή κατάθεσης στεφάνου από τον πρωθυπουργό στο Μνημείο του Γκάντι.

    Το Σάββατο η κυβερνητική αποστολή θα επισκεφθεί την Αγκρα, το Τατζ Μαχάλ και θα διανυκτερεύσει στην Τζαϊπούρ.

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Κρίση στο πολιτικό σύστημα"

    Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πολιτικό σύστημα περνάει κρίση και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποκαλύψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τη διαφθορά, την πελατειακή νοοτροπία, τις αντιλαϊκές πολιτικές και την αντιαναπτυξιακή πορεία της χώρας έχει ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των ημετέρων και ιδιοτελών συμφερόντων προκαλώντας τον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι κάθε κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία και είναι μεγάλη υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, προσθέτοντας ότι "εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να το πετύχουμε και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα".

    Ανέφερε, επίσης, ότι "θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό, βοηθώντας και στην οργάνωση του λαϊκού κινήματος απέναντι στις απαράδεκτες κυβερνητικές πολιτικές".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, τέλος, και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία της και πρόσθεσε ότι δεν είναι κατανοητή η στόχευση αυτού του ταξιδιού.

    Μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού συντονιστικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, εξαπέλυσε διπλή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και όσων πιθανόν απεργάζονται σενάρια διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε "φαιδρότητες" όσα λέγονται περί απορρήτου του κ. Ανδριανού και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος σε αυτές τις φαιδρότητες, καθώς "και σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος του σκανδάλου Ζαχόπουλου". Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι μια μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ, για τον Τύπο και για όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή του τόπου.

    Ο κ. Ραγκούσης τόνισε, επίσης, ότι για το ΠΑΣΟΚ ο αντίπαλος είναι μόνο ένας, οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε διάφορα σενάρια περί διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, τονιζοντας ότι: "Είναι κρίμα την ώρα που δοκιμάζεται η κυβέρνηση, που αποκαλύπτεται η υποκρίσία της περί πολιτικού ήθους, που αποτυγχάνουν οι πολιτικές της, την ώρα που ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική πολιτική του Κινήματος, κάποιοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ".

    "Οποιοι απεργάζονται σενάρια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης, θα αποτύχουν οικτρά και αυτή τη φορά". Στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, επίσης, δεν υπάρχει εύφορο πεδίο για την καλλιέργεια τέτοιων σεναρίων και διευκρίνισε οτι εντός του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν διασπαστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2008 - 5:30:13 UTC