Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Αντιλαϊκή η πολιτική της ΝΔ"
  • [02] Κρίσιμες ώρες για το Αρχιεπίσκοπο
  • [03] Στη Γερμανία η Αλ.Παπαρήγα
  • [04] Επικίνδυνη η σορβιτόλη

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Αντιλαϊκή η πολιτική της ΝΔ"

    Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πολιτικό σύστημα περνάει κρίση και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποκαλύψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τη διαφθορά, την πελατειακή νοοτροπία, τις αντιλαϊκές πολιτικές και την αντιαναπτυξιακή πορεία της χώρας έχει ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των ημετέρων και ιδιοτελών συμφερόντων προκαλώντας τον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι κάθε κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία και είναι μεγάλη υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, προσθέτοντας ότι "εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να το πετύχουμε και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα".

    Ανέφερε, επίσης, ότι "θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό, βοηθώντας και στην οργάνωση του λαϊκού κινήματος απέναντι στις απαράδεκτες κυβερνητικές πολιτικές".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, τέλος, και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία της και πρόσθεσε ότι δεν είναι κατανοητή η στόχευση αυτού του ταξιδιού.

    Μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού συντονιστικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης, εξαπέλυσε διπλή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και όσων πιθανόν απεργάζονται σενάρια διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε "φαιδρότητες" όσα λέγονται περί απορρήτου του κ. Ανδριανού και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος σε αυτές τις φαιδρότητες, καθώς "και σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος του σκανδάλου Ζαχόπουλου". Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι μια μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ, για τον Τύπο και για όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή του τόπου.

    Ο κ. Ραγκούσης τόνισε, επίσης, ότι για το ΠΑΣΟΚ ο αντίπαλος είναι μόνο ένας, οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε διάφορα σενάρια περί διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, τονιζοντας ότι: "Είναι κρίμα την ώρα που δοκιμάζεται η κυβέρνηση, που αποκαλύπτεται η υποκρίσία της περί πολιτικού ήθους, που αποτυγχάνουν οι πολιτικές της, την ώρα που ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική πολιτική του Κινήματος, κάποιοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ".

    "Οποιοι απεργάζονται σενάρια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης, θα αποτύχουν οικτρά και αυτή τη φορά". Στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, επίσης, δεν υπάρχει εύφορο πεδίο για την καλλιέργεια τέτοιων σεναρίων και διευκρίνισε οτι εντός του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν διασπαστές.

    Δήλωση Ραγκούση για τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά

    Η κυβέρνηση Καραμανλή, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον «μεταρρυθμιστικό μανδύα» που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Ραγκούσης, αναφερόμενος στα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά.

    Με την επίθεση εναντίον των εργαζομένων, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει έναν διπλό στόχο. Αφενός μεν να δυσφημήσει και να απαξιώσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφετέρου δε να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες πολίτες από τα σκάνδαλα και τις προαποφασισμένες επιλογές της για τα λιμάνια.

    Με την βία εναντίον των εργαζομένων και τον προπηλακισμό εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού στον Δήμο, την Νομαρχία και το Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση Καραμανλή δεν θα καταφέρει να αποκρύψει τους στόχους της, υπογράμμισε ο κ. Γ.Ραγκούσης.

    [02] Κρίσιμες ώρες για το Αρχιεπίσκοπο

    Στάσιμη, αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Οι θεράποντες ιατροί του επιθυμούν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά ο ίδιος αρνείται και εξακολουθεί να παραμένει στην κατοικία του.

    Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παρουσίασε σταδιακή επιδείνωση την τελευταία εβδομάδα. Ο οργανισμός του παρουσιάζει κατάπτωση και ταλαιπωρείται από ισχυρούς πόνους. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει αυξηθεί η δοσολογία των παυσίπονων που του χορηγούνται.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος είπε χθες ότι έχει την εντύπωση πως η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου είναι ανησυχητικά, όχι όμως ταχύτατα, επιδεινούμενη.

    Ερωτώμενος για τις φημολογούμενες κινήσεις φερομένων υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, τόνισε ότι για τις φήμες αυτές ευθύνονται τα περιβάλλοντά τους και γι' αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή συνεργατών.

    Ο μητροπολίτης Ζακύνθου, χαρακτήρισε ως απρέπεια τη διαδοχολογία, πλην όμως-τόνισε - είναι και ανθρώπινο, ωστόσο επισήμανε ότι όταν ο ίδιος μιλούσε για "ετοιμασία της πλερέζας", έπεσαν να τον πνίξουν και τώρα αυτοί σιδερώνουν τις πλερέζες.

    Εξάλλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε και χθες -τελευταία ημέρα για τον Ιανουάριο- αποφάσισε να στείλει εγκύκλιο στις μητροπόλεις με την οποία να συστήνεται η διεξαγωγή των παραδοσιακών πανηγύρεων εντός των περιβόλων των ιερών ναών να γίνεται κοσμίως και σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα του ελληνικού λαού.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Γενικό Διευθυντή του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί του προϋπολογισμού του έτους 2008 και της αναμορφώσεως του Προϋπολογισμού του έτους 2007. Ακολούθησε διάλογος στον οποίο απάντησε στα τιθέντα ερωτήματα του σώματος. Η Σύνοδος αποφάσισε το θέμα να ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρία του μηνός Φεβρουαρίου.

    Το γραφείο Τύπου της αρχιεπισκοπής ανακοίνωσε ότι ο πρωτοσύγκελλος π. Θωμάς Συνοδινός, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, δέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή εκπροσώπους της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα. Ο Zheng Xiyuan, πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας και τα στελέχη της Xiaxing Chen και Shen Jian Attache, μετέφεραν στον π. Θωμά Συνοδινό την αγάπη τόσο των ιδίων, όσο και του κινεζικού λαού, προς το πρόσωπο του δοκιμαζόμενου αρχιεπισκόπου, ο οποίος -όπως τόνισαν- αντιμετωπίζει με γενναιότητα και ψυχικό σθένος την ασθένειά του.

    Ο πρωτοσύγκελλος υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς, μετέφερε τις ευχαριστίες του αρχιεπισκόπου, αλλά και τις ευχές του για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    [03] Στη Γερμανία η Αλ.Παπαρήγα

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα πάρει μέρος και θα μιλήσει σήμερα στην 13η Διεθνή Συνάντηση στη μνήμη της Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο.

    Στην εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Γιούγκε Βελτ», η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει για την πείρα της δράσης του ΚΚΕ στη δεκαετία του 90.

    Επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα θα απευθύνει χαιρετισμό με αφορμή τα 90 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, σε εκδήλωση που οργανώνει το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα .

    Αύριο, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη μαζική διαδήλωση, που γίνεται κάθε χρόνο το Γενάρη στο Βερολίνο, στη μνήμη των Γερμανών Κομμουνιστών Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ, που είχαν δολοφονηθεί από την γερμανική αντίδραση το 1919.

    Το βράδυ της 13 του Γενάρη θα μιλήσει στο Βερολίνο σε εκδήλωση που οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία.

    Στην αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετέχει και ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος διεθνών σχέσεων της ΚΕ.

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους λιμενεργάτες

    Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των λιμενεργατών, κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

    Αν εφαρμοστούν αυτά τα σχέδια δεν θα θίξουν μόνο τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά θα έχουν βαριές επιπτώσεις για όλο το λαό. Η εισαγωγή προϊόντων στη χώρα θα γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη. Η κατάσταση στη ναυτιλία θα χειροτερεύσει και σε σχέση με την ασφάλεια και το κόστος, τονίζει το ΚΚΕ.

    Επίσης, καταγγέλλει και απαιτεί την άμεση απόσυρση των ΜΑΤ και των άλλων κατασταλτικών δυνάμεων, που η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει στα λιμάνια. Είναι μια πράξη αυταρχισμού και τρομοκρατίας, που στοχεύει να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων.

    [04] Επικίνδυνη η σορβιτόλη

    Ερευνητές στη Γερμανία εξέδωσαν προειδοποίηση εναντίον της υπερβολικής λήψης σορβιτόλης, μιας γλυκαντικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα "χωρίς ζάχαρη" προϊόντα, όπως οι τσίκλες και τα διαιτητικά γλυκά για διαβητικούς.

    Ιατρικοί ερευνητές του Βερολίνου αναφέρουν σε άρθρο τους στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση πως η κατανάλωση άνω των 5 γραμμαρίων σορβιτόλης μπορεί να προκαλέσει αέρια και κράμπες και ότι η λήψη άνω των 20 γραμμαρίων μπορεί να προκαλέσει διάρροια και να επιφέρει υπερβολική απώλεια βάρους και επικίνδυνη αφυδάτωση.

    Γιατροί στο περίφημο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου παρουσίασαν το ιστορικό δύο ασθενών που είχαν εισαχθεί με σοβαρές γαστρο-εντερικές κράμπες και διάρροια.

    Μια 21χρονη γυναίκα είχε διάρροια και κοιλιακούς πόνους επί οκτώ μήνες και έχασε 11 κιλά, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης. Ένας 46χρονος άνδρας είχε χάσει τα διπλάσια κιλά μέσα σ' ένα χρόνο. Αφού δεν βρήκαν καμιά αιτία, οι ασθενείς ερωτήθηκαν για τη δίαιτά τους. Αμφότεροι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σορβιτόλης.

    Η γυναίκα έτρωγε ως 20 γραμμάρια σορβιτόλη ημερησίως, ο άνδρας 30 γραμμάρια. Η πηγή ήταν τσίκλες χωρίς ζάχαρη. Ο άνδρας έτρωγε επίσης γλυκά χωρίς ζάχαρη που περιείχαν σορβιτόλη.

    Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, τα συμπτώματα εξαφανίσθηκαν αμέσως όταν οι γιατροί τους ζήτησαν να σταματήσουν τις τσκίκλες χωρίς ζάχαρη και τα γλυκά με σορβιτόλη.

    "Η έρευνα για απώλεια βάρους θα πρέπει να περιλαμβάνει εξέταση του διαιτητικού ιστορικού αναφορικά με τη σορβιτόλη", γράφει ο δρ. Γιούργκεν Μπάουντιτζ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας στο Τμήμα Γαστροεντερολογίας του νοσοκομείου.

    Η σορβιτόλη είναι γνωστό ότι δρα ως καθαρτικό. Όμως η βιομηχανία τροφίμων επιμένει πως είναι ένα ασφαλές προϊόν και επισημαίνει πως οι συσκευασίες περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις κατά της υπερβολικής κατανάλωσης.

    Η βιομηχανία τσίκλας Wrigley's εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει πως μπορεί κανείς να καταναλώσει με ασφάλεια ως και 40 γραμμάρια σορβιτόλης.

    Όμως οι ερευνητές στο Βερολίνο ανακοίνωσαν πως μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι ευαίσθητοι σε πολύ μικρότερες ποσότητες.

    "Οι περιπτώσεις που εξετάσαμε δείχνουν ότι η κατανάλωση σορβιτόλης μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο χρόνια διάρροια και προβλήματα στην εντερική λειτουργία, αλλά επίσης σημαντική αθέλητη απώλεια βάρους (περίπου 20% του συνήθους σωματικού βάρους)", γράφουν οι ερευνητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 January 2008 - 7:30:19 UTC