Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιταχύνονται οι έρευνες
  • [02] Εκπτώσεις από την Τρίτη

  • [01] Επιταχύνονται οι έρευνες

    Στη διαδρομή του επίμαχου DVD και στην αναζήτηση οποιουδήποτε άλλου οπτικοακουστικού υλικού, που ενδέχεται να υπάρχει, θα επικεντρωθεί από αύριο ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κυρίου Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανακριτής θα λάβει εκ νέου κατάθεση από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό, προκειμένου να κατονομάσει τον δημοσιογράφο, που του παρέδωσε το περίφημο DVD.

    Έναν φάκελο που περιείχε 17 δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια βιντεοκασέτα καθώς και 16 μικρές κασέτες δημοσιογραφικού μαγνητοφώνου βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" στο σπίτι της κατηγορούμενης Εύης Τσέκου επί της οδού Ευρυτανίας, στους Αμπελόκηπους, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου παρουσία εισαγγελέως.

    Αύριο αναμένεται ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Λυκουρέζος να ζητήσει από τον ανακριτή να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να παραλάβει και να διαβιβάσει για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας τις κασέτες ήχου και τις δισκέτες που έχουν κατασχεθεί στο σπίτι της 35χρονης κατηγορουμένης, πειστήρια που βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    [02] Εκπτώσεις από την Τρίτη

    Αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη οι χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν εως τις 28 Φεβρουαρίου.

    Συμβουλές στους καταναλωτές για να αποφύγουν τις παγίδες των εκπτώσεων δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.)

    Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει ότι οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός αν ο καταναλωτής έχει ενημερωθεί ότι το προϊόν είναι σε προσφορά, λόγω του συγκεκριμένου ελαττώματος.

    Κάθε είδος πρέπει να «φέρει» δύο τιμές ή την τιμή που ίσχυε πριν την έκπτωση και στο ίδιο καρτελάκι το ποσοστό της έκπτωσης.

    Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης στις βιτρίνες των καταστημάτων, καθώς, σύμφωνα με το ΚΕ.Π.ΚΑ, δεν αφορούν όλο το εμπόρευμα του καταστήματος και λειτουργούν σαν «κράχτες».

    Το ΚΕ.Π.ΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές να επισκεφθούν την αγορά και πριν τις εκπτώσεις για να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές, καθώς και να συγκρίνουν ποιότητα και τιμές πριν αγοράσουν ένα προϊόν. Επίσης τους καλεί να οργανώνουν τις αγορές σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες και να μην επηρεάζονται από τις διαφημίσεις

    Για περισσότερες πληροφορίες και καταγγελίες κάθε μορφής «πλασματικής» έκπτωσης ή τυχόν προβλημάτων, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕ.Π.ΚΑ. στο τηλέφωνο 2310 233-333, από τις 9πμ έως τις 2.30μμ για τα μέλη της καταναλωτικής οργάνωσης και από τις 12.30μμ έως τις 2.30μμ για τα μη μέλη.

    Η ΕΣΕΕ καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

    - Τριάντα ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων, απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν, προς το κοινό, εκπτώσεις ή προσφορές με οποιονδήποτε τρόπο, ιδιαίτερα με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση σχετικών πινακίδων. Παράλληλα, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, η διενέργεια προωθητικών ενεργειών πωλήσεων, η οποία δεν πραγματοποιείται καθόλο το έτος ως συνεχής πρακτική της επιχείρησης, αλλά μόνο κατά την περίοδο απαγόρευσης των προσφορών, ισοδυναμεί με απαγορευμένες προσφορές και ως εκ τούτου τιμωρείται. Έτσι, φαινόμενα προσφορών ή όψιμων πρακτικών προώθησης πωλήσεων κατά την περίοδο αυτή που προηγείται των τακτικών εκπτώσεων, προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό και κατά συνέπεια τιμωρούνται.

    - Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

    - Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις εκπτωτικές αναγγελίες προς τους καταναλωτές. Εάν διαπιστωθεί παραπλάνηση, τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Επειδή πρόκειται για διοικητικά πρόστιμα, πρώτα εισπράττονται και κατόπιν αμφισβητούνται στα Διοικητικά Δικαστήρια.

    Η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους "να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, αφετέρου δε το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευθεί τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 January 2008 - 9:30:12 UTC