Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέχεια καταθέσεων

  • [01] Συνέχεια καταθέσεων

    Με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα του ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για υποθέσεις που χειρίστηκε ως γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ ο κ. Ζαχόπουλος κατέθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς.

    Ο μάρτυρας κλήθηκε για συγκεκριμένη υπόθεση που αφορούσε χρονική περίοδο κατά την οποία δεν είχε αναλάβει θέση σε κρατική υπηρεσία. Επίσης κατέθεσε και για την περίοδο που διετέλεσε γενικός γραμματέας στην Ολυμπιακή Αξιοποίηση, υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Ο κ. Κλαδάς παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο περίπου δυο ώρες και εξερχόμενος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

    Χθες, κατέθεσε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμό ΜΕΓΚΑ Ολγα Τρέμη, η οποία αναφέρθηκε στην επίσκεψη της 34χρονης κατηγορουμένης και του δικηγόρου της στον τηλεοπτικό σταθμό, και επανέλαβε ότι το κανάλι δεν είδε και δεν πήρε οπτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια κατέθεσε και ο Μανώλης Καψής, επίσης δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ, ενώ τη Δευτέρα στον ανακριτή θα καταθέσει ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, Θέμος Αναστασιάδης.

    Επίσης, συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έδωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.

    Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, είπε οτι ο ίδιος ο κ.Αγγέλου ζήτησε από τον ανακριτή να επανέλθει, προκειμένου να γνωστοποιήσει ένα ακόμα γεγονός. Απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας οι κύριοι Αγγέλου, Ανδριανός και Κλαδάς, ο κ.Αντώναρος είπε οτι πρόκειται για θέμα λειτουργίας της Βουλής. Διαβεβαίωσε επίσης, οτι όλα τα στελέχη του Μαξίμου απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

    Απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο υπουργός Δικαισύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, έκανε λόγο για δηλητηρίαση του κοινωνικού μας ιστού από ένα ροζ σκάνδαλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε, όπως είπε, μία ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας, καθώς και την αίσθηση στο λαό οτι κάτι συμβαίνει, ενώ δεν συμβαίνει τίποτα. Από την πλευρά του,ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρόταση του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν καταστάσεις, ενώ επιτέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα, χαρακτηρίζοντας τον «άνθρωπο για όλες τις δουλειές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2008 - 13:30:09 UTC