Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολιτικές και ποινικές ευθύνες"

  • [01] "Πολιτικές και ποινικές ευθύνες"

    Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στην υπόθεση Ζαχόπουλου κατηγόρησε "μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα που έχουν προχωρήσει σε μία ενεργητική παρέμβαση για την αξιοποίηση του σκανδάλου, για να δρομολογήσουν ή να προετοιμάσουν την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού".

    Επίσης επέδωσε ευθύνες στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ, στο ΛΑΟΣ και στο ΣΥΝ, διότι "με τη συμπεριφορά τους δείχνουν ότι "εδώ βρήκαμε την κότα με το χρυσό αυγό". Και δεν αναρωτιούνται κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν οι μηχανισμοί εξυγίανσης που προτείνουν, σε ένα σάπιο ταξικό, αστικό σύστημα".

    Χαρακτήρισε επίσης "αντιδημοκρατική" τη στάση της προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου όπως είπε, ''εμπόδισε την επιτροπή από το να προχωρήσει σε ψηφοφορία, μια Επιτροπή στην οποία η ΝΔ δεν έχει την πλειοψηφία. ''

    Ακόμα διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ θα προτείνει και θα συμμετέχει σε όλα τα μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα εξέτασης στην περίπτωση του σκανδάλου του υπουργείου Πολιτισμού και "δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι των άλλων επιδιώκοντας, όπως το ΠΑΣΟΚ ,να γίνουμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη".

    Πρόσθεσε δε, ότι ο στόχος του ΚΚΕ είναι η αποκάλυψη όσων περισσότερων πτυχών στο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο του υπουργείου Πολιτισμού, έτσι ώστε "να λογοδοτήσουν αυτοί που έχουν πολιτικές ευθύνες και να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης όσοι έχουν ποινικές ευθύνες".

    Ακόμη αναφέρθηκε και στον ξένο παράγοντα, υπογραμμίζοντας ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή του ματωβαμένου δρόμου του πετρελαίου και οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τους μέχρι τώρα υπηρέτες τους", συνδέοντάς το με την προηγούμενη επισήμανσή της για προετοιμασία που γίνεται από επιχειρηματικά συμφέροντα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

    Ακόμα μίλησε και για την ευρωσυνθήκη της Λισαβόνας όπου κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ψηφίζουν υπέρ της Ευρωσυνθήκης, ότι δεν ενημερώνουν το λαό, τον δε ΣΥΝ ότι αν και τάσσεται κατά της Ευρωσυνθήκης δεν τάσσεται και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Χαρακτηριστικά δήλωσε είναι καλή περίοδος να υψωθεί η φωνή του λαού μέσα από ένα δημοψήφισμα για καταδίκη τόσο της συνθήκης όσο και της ΕΕ.

    Δεν είναι κακή η Ευρωσυνθήκη από μόνη της αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ΕΕ ουσιαστικά είναι μια διακρατική συνεργασία καπιταλιστικών χωρών σε όφελος των ιδιωτικών κεφαλαίων και με στόχο τη δημιουργία ενός συνασπισμένου ευρωπαϊκού κεφαλαίου".

    Σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε ότι "η δική μας πολιτική συμμαχιών δεν γίνεται με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη. Αυτό συνιστά τον ανώτατο τυχοδιωκτισμό. Βέβαια θέλουμε και ψήφους και περισσότερους βουλευτές. Σήμερα παρατηρείται μείωση του κύρους του δικομματισμού. Εμείς αναζητάμε συμμαχίες που θα βασίζονται στις κοινωνικές δυνάμεις. Αναζητάμε ριζοσπαστικές δυνάμεις μέσα στο λαό. Ασκούμε αυστηρή κριτική και στον εαυτό μας γιατί δεν έχουμε πιάσει επαφή με κόσμο που μας αναζητεί, με κόσμο που αναζητεί μια εναλλακτική προοπτική, μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας".

    Εξάλλου, σε ερώτηση για το άθροισμα του ποσοστού της αριστεράς που αγγίζει το 20%, όπως εμφανίζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ίδια υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει έννοια της ενιαίας αριστεράς. Δεν αθροίζεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Τα μήλα με τα πορτοκάλια δεν αθροίζονται".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 January 2008 - 13:30:11 UTC