Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να σταματήσει η όξυνση"
  • [02] "Η κοινωνία θα δώσει τη λύση"
  • [03] Η ιδανική γυναίκα

  • [01] "Να σταματήσει η όξυνση"

    Στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων αναφέρθηκε στην εφβ όλης της ύλης συνέντευξή της, στη ΝΕΤ 105,8, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση σε διανοουμένους και δημοσιογράφους να βάλουν τέλος στην όξυνση που προκαλούν τα ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση Zαχόπουλου.

    "Υπάρχει βόθρος και εγώ δεν προτείνω να τον καλύψουμε με αποσμητικό, αλλά αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό οξύνονται κα μεγαλώνουν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Εν πάσει περιπτώσει δέκα λεπτά την ημέρα αρκεί να ασχολούμαστε με τον Ζαχόπουλο και με την όλη υπόθεση. Και επεκτείνεται, ανοίγει δίχτυ. Βρέθηκε ένα σκάνδαλο που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και το μεγαλύτερο του 20ου αιώνα και του 21ου στην Ελλάδα και εδώ ανοίγουν και παίζονται πάρα πολλά παιχνίδια", τόνισε η κ.Αλέκα Παπαρήγα.

    Η γγ του ΚΚΕ επισήμανε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι εκείνα της δουλειάς, της σύνταξης, της ασφάλειας, της παιδείας, αλλά και διεθνή.

    [02] "Η κοινωνία θα δώσει τη λύση"

    Με αφορμή τα γεγονότα στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής - Περικλής Κοροβέσης, Τάσος Κουράκης και Γρηγόρης Ψαριανός, συζήτησαν με καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού για μια άλλου είδους προσέγγιση του Πολιτισμού από την πολιτική, μακριά από τα φαινόμενα σήψης, παρασιτισμού και αδιαφάνειας.

    Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους πλήθος καλλιτέχνες και πνευματικές προσωπικότητες του τόπου.

    Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης, Άννα Φιλίνη. Γρ. Ψαριανός, Μιχ. Παπαγιαννάκης, T. Κουράκης, Ν. Τσούκαλης και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ και μέλος της Π Γτου ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας.

    Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου.

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοίγοντας τη συζήτηση, τόνισε ότι "βρισκόμαστε σε μια από τις βαθύτερες κρίσεις του πολιτικού συστήματος της τελευταίας δεκαετίας. Μια προσωπική ιστορία έγινε το «σουσάμι άνοιξε» για να αναδειχθεί όλη η σπηλιά με το βούρκο, με τα προβλήματα και τις παθολογίες της πολιτικής ζωής. Έχουν συμπαρασυρθεί σχεδόν οι πάντες. Πολιτικοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, πρωταγωνιστές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εφοπλιστές".

    Για μας δεν είναι μόνο το θέμα ενός βουλευτή της πλειοψηφίας (συμπολίτευσης) που υπέπεσε στην «αμαρτία». Είναι το θέμα του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν είναι θέμα ενός κόμματος, που μπορεί να διορθωθεί με αυτοκριτική, είναι θέμα ενός κόμματος αλλά και ενός συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε αποδόμηση και σε παρακμή. Και δεν είναι ένα θέμα που θα λύσει η δικαιοσύνη, είναι ένα θέμα το οποίο θα λύσει τελικά η κοινωνία, υπογράμμισε ο κ.Αλ.Αλαβάνος.

    Σήμερα ο πολιτισμός, ανέφερε, αντί να είναι καταφύγιο αξιών σε δύσκολες στιγμές, που περνάει κάθε πολιτικό σύστημα, κάθε πολιτική ζωή, έχει γίνει μια από τις εστίες της σήψης, της τελμάτωσης, της κατάρρευσης ιδεών και φιλοδοξιών και γι' αυτό θέλουμε τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό.

    Ο κ.Αλέκος Αλαβάνος έκανε λόγο για μια νέα πλειοψηφία με εναλλακτικές προτάσεις από το σημερινό σύστημα του δικομματισμού. Με ιδέες οι οποίες μπορούν να μπολιάσουν και να θέσουν σε κίνηση το σημερινό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα, το οποίο είναι σχεδόν διασωληνωμένο.

    [03] Η ιδανική γυναίκα

    Τα μάτια της Κέιτι Χόλμς, τα αισθησιακά χείλη της Αντζελίνας Τζολί και το σώμα της Τζέσικα Μπίελ φτιάχνουν την ιδανική γυναίκα--τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη των πελατών των πλαστικών χειρουργών στο Μπέβερλι Χιλς.

    Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των τριών σταρ είναι πρώτα στον κατάλογο της "Πιο Καυτής Εμφάνισης του Χόλιγουντ" που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς Ρίτσαρντ Φλέμινγκ και Τόμπι Μάγιερ, οι πελάτες τους δεν θέλουν να μοιάζουν ακριβώς με κάποια διασημότητα, αλλά να "αποκτήσουν" ένα ή περισσότερα χαρακτηριστικά του προσώπου ή του σώματός τους.

    Η μύτη με τις περισσότερες προτιμήσεις είναι αυτή της πρωταγωνίστριας της τηλεοπτικής σειράς "Grey's Anatomy" Κάθριν Χέιγκλ, ενώ τα ζυγωματικά της Κίρα Νάιτλι είναι αυτά με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Επίσης δεν είναι λίγες οι πελάτισσες που ζητούν να αποκτήσουν την επιδερμίδα της Πάρις Χίλτον.

    Στους άντρες τώρα, η μύτη του Λεονάρντο ντι Κάπριο, το σώμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, τα μπλε μάτια του Ντάνιελ Κρέιγκ, τα ζυγωματικά του Τζορτζ Κλούνεϊ και τα χείλη του Ματ Ντέιμοντ, θεωρούνται ιδανικά και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

    "Οι ασθενείς μας εξακολουθούν να στρέφονται στο Χόλιγουντ για να αναβαθμίσουν την εμφάνισή τους. Θέλουν να δείχνουν χαλαροί, δραστήριοι και πάνω απ'όλα νέοι, όπως οι σταρ που θαυμάζουν στα περιοδικά", επισημαίνουν οι δύο χειρουργοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 January 2008 - 7:30:13 UTC