Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η έρευνα
  • [02] Εκτός Τζουλιάνι και 'Εντουαρντς

  • [01] Συνεχίζεται η έρευνα

    Κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Μαρία Γκανέ που ερευνά τη βασιμότητα των καταγγελιών Τριανταφυλλόπουλου έδωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων κ. Σπύρος Κλαδάς.

    Ο κ. Κλαδάς που παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο περίπου μία ώρα δεν προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του.

    Ο κ. Κλαδάς αμέσως μετά τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αρνείται όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος. Την αναφορά του κ. Κλαδά χειρίζεται στο πλαίσιο της έρευνάς της η κυρία Γκανέ.

    Κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Μαρία Γκανέ που ερευνά τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου, έδωσε και ο δημοσιογράφος κ.Νίκος Χατζηνικολάου.

    Ο κ.Χατζηνικολάου κλήθηκε καθώς σύμφωνα με τον κ.Τριανταφυλλόπουλο ήταν αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας του με τον βουλευτή κ.Κουκοδήμο. Ο κ.Χατζηνικολάου δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσής του.

    Νωρίτερα, στην εισαγγελέα, κατέθεσε ο αρχισυντάκτης των τηλεοπτικών εκπομπών του κ.Τριανταφυλλόπουλου, κ.Σωκράτης Γκιόλιας.

    Ο κ.Γκιόλιας εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου δήλωσε: "Ό,τι έχω πει ισχύει μέχρι τελευταίας κεραίας. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για τη δικαιοσύνη και το ρεπορτάζ. Δεν παίρνουμε πίσω ούτε κόμμα από αυτά που έχουμε καταθέσει και από αυτά που έχουμε δηλώσει".

    Σε ερώτηση αν στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος βουλευτής ο κ.Γκιόλιας απάντησε: "Η δήλωσή μου ήταν ξεκάθαρη. Μπορεί να έγινε κάποια παρεξήγηση. Στην δήλωσή μου ήμουν ξεκάθαρος: βουλευτής επικοινώνησε μαζί μου το Νοέμβριο κλπ, κλπ. (σ.σ. εννοεί ότι ο βουλευτής ρώτησε αν στην εκπομπή έχουν θέμα σχετικά με τον κ.Κλαδά). Το εξήγησα αυτό το πράγμα. Είπα και τις δύο περιπτώσεις. Εάν είναι ο ίδιος βουλευτής, τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί υπήρχε από το Νοέμβριο κάποια επαφή (σ.σ. εννοεί με τον κ.Κλαδά), εάν είναι άλλος βουλευτής, τότε σημαίνει ξεκάθαρα ότι εκ μέρους του κ.Κλαδά προφανώς υπήρχαν κάποιοι που ενδιαφέρονταν. Δεν θέλω να πω ότι ο ίδιος το ήξερε ή δεν το ήξερε, γιατί αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αλλά ενδιαφέρονταν και ρώτησαν".

    Σε ερώτηση εάν πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή, γιατί επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο ο κ.Γκιόλιας απάντησε: "Το απόρρητο στην πρώτη περίπτωση δεν ισχύει, γιατί ο ίδιος ο βουλευτής έβγαλε ανακοίνωση. Αρα, δεν μπορούσα να πω στον ανακριτή ότι δεν είναι". Ο κ.Γκιόλιας υποστήριξε επίσης, μετά από σχετική ερώτηση, ότι το βράδυ της Δευτέρας μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή, που είχε δοθεί το πρωί της ίδιας μέρας είχε επικοινωνήσει με την εκπομπή του κ.Ευαγγελάτου και είχε δηλώσει ότι δεν μίλησε για δεύτερο βουλευτή, αλλά είχε πει "βουλευτής".

    Τέλος, σε ερώτηση για τον κ.Κλαδά, ο οποίος διαψεύδει τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου, ο κ.Γκιόλιας απάντησε : "Από τη στιγμή που ο κ.Κλαδάς δεν ήταν στο ραντεβού, δεν μπορεί να λέει ότι είναι αναληθή".

    Δημοσίευμα εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"

    Στο μεταξύ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" αναφέρεται ότι κατασχέθηκε από πρόσωπο άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση ζαχόπουλου στα γαλλοελβετικά σύνορα ένα εκατομμύριο ευρώ σε δεσμίδες και επιταγές.

    Ο κ.Θέμος Αναστασιάδης απάντησε στο δημοσίευμα που τον «φωτογραφίζει», δηλώνοντας ότι πρόκειται για ποσά που προέρχονται από νόμιμες και διαφανείς τραπεζικές συναλλαγές, που είναι δηλωμένα και φορολογημένα, ενώ έκανε λόγο για συνέχεια της προσπάθειας δημιουργίας εις βάρος του εντυπώσεων.

    [02] Εκτός Τζουλιάνι και 'Εντουαρντς

    Την απόσυρσή του από την κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζιουλιάνι. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τζον Μακέιν στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών.

    Ο Τζουλιάνι, που οικοδόμησε την εικόνα του πρωταγωνιστή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και εθεωρείτο ένας από τους επικρατέστερους για να εξασφαλίσει το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, κατέλαβε την τρίτη θέση στις προκριματικές εκλογές της Φλόριντα, πίσω από τον γερουσιαστή Μακέιν και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνι.

    "Σήμερα ανακοινώνω επισήμως ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τζον Μακέιν είναι ο πιο ικανός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος κυβερνήτης των ΗΠΑ", ανακοίνωσε ο Τζουλιάνι, στη βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν, στο Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια.

    Ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζόν Εντουαρντς ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι αποσύρεται από την εκστρατεία για τη διεκδίκηση του χρίσματος του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

    "Ήλθε η ώρα να παραιτηθώ", δήλωσε ο Εντουαρντς διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε με την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα και ότι οι δυο Δημοκρατικοί υποψήφιοι που συνεχίζουν του υποσχέθηκαν να καταστήσουν τον αγώνα κατά της φτώχειας κεντρικό θέμα της προεκλογικής τους εκστρατείας. "Δεσμεύτηκαν να κάνουν τον αγώνα κατά της φτώχειας και τις οικονομικές ανισότητες το κεντρικό θέμα και το πιο σημαντικό της προεκλογικής τους εκστρατείας", δήλωσε.

    "Ήταν ο σκοπός της ζωής μου και τώρα έχω την δέσμευση τους ότι αυτός θα είναι ο σκοπός τους", πρόσθεσε.

    Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Εντουαρντς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον αγώνα για τη διεκδίκηση του χρίσματος εκεί όπου άρχισε: σε μια φτωχή συνοικία της Νέας Ορλεάνης στη Λουϊζιάνα, που εξακολουθεί να φέρει τα σημάδια της καταστροφής από τον τυφώνα Καρίνα.

    Υποψήφιος με μικρότερες προσδοκίες στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών απέναντι στα δυο φαβορί, Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, ο Εντουαρντς 54 ετών δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση στις προκριματικές της Αιόβα. Σε όλες τις άλλες προκριματικές εκλογές ήλθε τρίτος σε μεγάλη απόσταση από τους δυο αντιπάλους του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2008 - 7:30:13 UTC