Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η έρευνα
  • [02] Ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων

  • [01] Συνεχίζεται η έρευνα

    Συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου.Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να κληθούν νέοι μάρτυρες και ίσως να ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις.

    Ο ανακριτής αναμένει και τις γνωματεύσεις των γιατρών προκειμένου να αποφασίσει πότε θα πάρει κατάθεση από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, του οποίου η κατάσταση της υγείας βελτιώνεται συνεχώς.

    Εντός των ημερών αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του δεύτερου Ειδικού Ανακριτή τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας πιθανόν να δοθούν και οι δικογραφίες.

    Στο μεταξύ, αύριο έχουν κληθεί σε ακρόαση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φάνη-Πάλλη Πετραλιά.

    [02] Ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.Κάρολου Παπούλια και εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η Νομαρχία Αθηνών, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών οργανώνουν σήμερα εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12.00 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα συνεχιστούν στις 18.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής»).

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Βενιαμίν Αλμπαλάς,ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιελ, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ομήρων Επιζώντων Ναζιστικών Στρατοπέδων κα Μπέρρυ Ναχμία.

    Στο μεταξύ, Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου θα έχει σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ.Κ.Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου και την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντ.Μπακογιάννη, θα έχει σήμερα το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 February 2008 - 7:30:13 UTC