Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωποποίηση διώξεων
  • [02] Πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

  • [01] Προσωποποίηση διώξεων

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προσωποποίηση των διώξεων από τον ειδικό ανακριτή κ.Οικονόμου, ενώ συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

    Ο ανακριτής αναμένει και τις γνωματεύσεις των γιατρών προκειμένου να αποφασίσει πότε θα πάρει κατάθεση από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, του οποίου η κατάσταση της υγείας παρουσιάζει μεταπτώσεις.

    Επίσης, εντός των ημερών αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του δεύτερου Ειδικού Ανακριτή τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας πιθανόν να δοθούν και οι δικογραφίες.

    Στο μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται ότι θα "ανοίξει" η δικογραφία και οι διάδικοι θα λάβουν γνώση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί από την ανάκριση.

    Τον ανακριτή επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εργατολόγου κ. Χρήστου Νικολουτσόπουλου, κ. Μάκης Τζίφρας. Ο κ. Τζίφρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ζήτησε από τον ανακριτή να εξετάσει ως μάρτυρα στην υπόθεση Ζαχόπουλου τη συνεργάτη του γραφείου Νικολουτσόπουλου, διδάκτορα του εργατικού δικαίου κα Σοφία Δερμιτζάκη.

    Σε ερώτηση για ποιό λόγο κρίνει η πλευρά Νικολουτσόπουλου σημαντική την κατάθεση της κ. Δερμιτζάκη, ο κ. Τζίφρας απάντησε ότι επιθυμούν να καταθέσει «για να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης, ειδικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην 35χρονη, τον κ. Νικολουτσόπουλο, το "Μega" και το "Πρώτο Θέμα"».

    Ο κ. Τζίφρας αναφερόμενος στον εντολέα του κ. Νικολουτσόπουλο, δήλωσε επίσης τα εξής:

    «Ο κ. Νικολουτσόπουλος ουδέποτε ζήτησε, διαπραγματεύθηκε ή έλαβε χρήματα ή οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα από τον κ. Ζαχόπουλο για λογαριασμό του ή για λογαριασμό της 35χρονης. Όσον αφορά το ζήτημα για τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Νικολουτσόπουλος δεν πήγε την 35χρονη στο MEGA, δεν ζήτησε και ουδέποτε συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί οπτικό υλικό από την προσωπική ζωή του κ. Ζαχόπουλου. Το αυτό ισχύει και για την επίσκεψή τους στο "Πρώτο Θέμα". Ουδείς θα μας πείσει ότι ο κ. Νικολουτσόπουλος αποπειράθηκε να δημοσιοποιήσει δια του Mega ή δια της κ. Τρέμη προσωπικά δεδομένα του κ. Ζαχόπουλου».

    Την απόφασή του να αποχωρήσει από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την υπόθεση Ζαχόπουλου, όπου έχουν κληθεί οι υπουργοί Πολιτισμού επί κυβερνήσεών του, ανακοίνωσε χθες το ΠΑΣΟΚ. Εκανε λόγο για «φάρσα», κατακρίνοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να μην παραστεί στην επιτροπή.

    Στο μεταξύ, πέντε βουλευτές, από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν κοινό αίτημα να κληθούν για ακρόαση και να ενημερώσουν σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κ.κ. Γιάννης Αγγέλου και Γιάννης Αδριανός. Πρόκειται για τους βουλευτές και μέλη της Επιτροπής, Απόστολο Κακλαμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Φίλιππο Πετσάλνικο από το ΠΑΣΟΚ, τη Λιάνα Κανέλη από το ΚΚΕ και τον Φώτη Κουβέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

    Ο Ιταλός Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διέλυσε σήμερα το Κοινοβούλιο θέτοντας τη χώρα σε τροχιά πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Απριλίου.

    Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι αναμένεται να συγκαλέσει αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο για να αποφασισθεί η ημερομηνία των εκλογών, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 13 και 14 Απριλίου, δηλαδή δύο χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές που ανέδειξαν νικητή τον κεντρο-αριστερό συνασπισμό..

    Ο Ρομάνο Πρόντι μετέβη το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο όπου συνυπέγραψε το διάταγμα για τη διάλυση της Γερουσίας και της Βουλής.

    Θα είναι η πέμπτη φορά που ο 71χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι υποψήφιος ηγούμενος του συνασπισμού της δεξιάς, αντιμέτωπος με τον 52χρονο Βάλτερ Βελτρόνι, δήμαρχο της Ρώμης και ηγέτη του νέου Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συγκρότησης ευρέος κεντρο-αριστερού συνασπισμού.

    Χθες, πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο είχε δεχθεί τους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής, δίνοντας την εκκίνηση στη διαδικασία για τη διάλυση του Κοινοβουλίου, αφού εξάντλησε κάθε προσπάθεια για να εξευρεθεί μία πολιτική λύση στην κυβερνητική κρίση και ν' αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    Η προεδρία υπογράμμισε πως προσκάλεσε τους δύο προέδρους του Κοινοβουλίου στα πλαίσια του άρθρου 88 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι "ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται, αφού διαβουλευθεί με τους προέδρους, να διαλύσει το σύνολο της Βουλής, ή ακόμη ένα από τα δύο σώματα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 February 2008 - 11:30:14 UTC