Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία για το ασφαλιστικό
  • [02] "Οχι στην αδιαλλαξία"
  • [03] Πληθυσμιακή αλλαγή στις ΗΠΑ

  • [01] Απεργία για το ασφαλιστικό

    Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία για το ασφαλιστικό έχουν εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί φορείς, δημοσιογράφοι και όλες οι Ενώσεις του Τύπου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο θα συμμετάσχει στην απεργία δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα Ταμεία, οι τράπεζες, τα νοσοκομεία, οι βιομηχανίες, οι οικοδομές.

    Προβλήματα αναμένονται στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα μπλέ λεωφορεία. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κάνουν εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ. Μετρό, Ηλεκτρικός και Τράμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί εως τις 4 το απόγευμα.

    Από τα μεσάνυκτα της Τρίτης και έως τα μεσάνυκτα της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

    [02] "Οχι στην αδιαλλαξία"

    Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα έχει σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις για την εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ, και για τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με την αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις.

    Η υπουργός Εξωτερικών, από τη Μάλτα όπου συμμετείχε στην υπουργική σύνοδος τη ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο, κάλεσε τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Μ. Τσερβένκοφσκι να αφήσει "τους υψηλούς τόνους και την αδιαλλαξία και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για μια ουσιαστική και σοβαρή διαπραγμάτευση".

    Ολόκληρη η δήλωση της κας Μπακογιάννη για την ΠΓΔΜ έχει ως εξής:

    "Αύριο φεύγω για την Ουάσιγκτον όπου θα υπάρξει μια σειρά συναντήσεων με την κα Κοντολίζα Ράις, με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Σ. Χάντλεϊ, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τ. Νεγρεπόντε και μια σειρά γερουσιαστών και βουλευτών στο Κογκρέσο. Στόχος είναι η παρουσίαση των ελληνικών θέσεων κυρίως για τα θέματα της περιοχής μας. Δηλαδή το ανοιχτό θέμα με τα Σκόπια και ταυτόχρονα το θέμα του Κοσόβου, το οποίο θα έρθει πολύ έντονα στην επικαιρότητα αυτή τη βδομάδα".

    Ερωτηθείσα για τη δήλωση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μ. Τσερβένκοσφσκι, σύμφωνα με την οποία η συνταγματική ονομασία της χώρας του αποτελεί "κόκκινη γραμμή", η κα Μπακογιάννη απάντησε:

    "Ο κ. Τσερβένκοφσκι ξέρει ότι το μέλλον της χώρας του, όπως και όλων των χωρών στην περιοχή, θα δημιουργηθεί σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και καλής συνεργασίας. Βάση αυτού του περιβάλλοντος είναι η καλή γειτνίαση. Η καλή γειτνίαση με την Ελλάδα είναι σημαντική για τα Σκόπια. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην ουσία των διαπραγματεύσεων, στις οποίες έχουν δεσμευτεί όλες οι κυβερνήσεις των Σκοπίων. Άρα δεν είναι η ώρα για υψηλούς τόνους και αδιαλλαξίες, είναι η ώρα της ουσιαστικής και σοβαρής διαπραγμάτευσης. Εμείς καλούμε τον κο Τσερβένκοφσκι να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση".

    [03] Πληθυσμιακή αλλαγή στις ΗΠΑ

    Οι Λευκοί θα καταστούν μειοψηφία στις Ηνωμένες Πολιτείες το έτος 2050, επειδή το μεταναστευτικό ρεύμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε διαρκή άνοδο, επισημαίνεται από το Ερευνητικό Κέντρο "Πιού".

    Μετά από 42 έτη, οι Λευκοί θα αντιπροσωπεύουν το 47% του αμερικανικού πληθυσμού--έναντι των δύο τρίτων του που αντιπροσωπεύουν σήμερα--ενώ στατιστικά πιο πολύ από ένας Αμερικανός, στους πέντε, θα είναι μετανάστης (σήμερα η αναλογία αυτή είναι ένας προς οκτώ).

    Εξ άλλου, "αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν το 2050 με πληθυσμό 438 εκατομμυρίων, έναντι 296 εκατομμυρίων στο τέλος του 2005" (αύξηση σχεδόν κατά 50%), επισημάνθηκε από την ίδια πηγή.

    Πράγματι, σχεδόν 80% της πληθυσμιακής αύξησης θα προκληθεί από τους μετανάστες, που ή κατέφθασαν στις ΗΠΑ κατά τα δύο τελευταία έτη ή θα συνεχίσουν να προωθούνται προς τις ΗΠΑ έως το 2050.

    -Οι Ισπανόφωνοι, η πολυπληθέστερη πληθυσμιακή μειονότητα, το έτος 2050 θα αντιπροσωπεύει το 29% του αμερικανικού πληθυσμού (14% το 2005). Στα ίδια χρονικά όρια, οι Ασιάτες από 5% σήμερα θα είναι 9% του συνόλου τότε. Σταθερό θα παραμείνει το ποσοστό των Μαύρων, στο 13% του συνόλου του αμερικανικού πληθυσμού.

    Για τα πορίσματα της έρευνας αυτής ελήφθησαν υπόψη οι μεταναστευτικές τάσεις της τελευταίας 50ετίας, τόσο για την νόμιμη, όσο όμως και για την παράνομη μετανάστευση--συνομολογείται ότι την περασμένη 50ετία διαδραμάτισε σταδιακά ολοένα σοβαρότερο ρόλο όσον αφορά τις πληθυσμιακές μεταβολές στις ΗΠΑ. Μάλιστα, τα 45 τελευταία έτη μετανάστες και παιδιά τους συνεισέφεραν σε ποσοστό 51% στην πληθυσμιακή αύξηση στις ΗΠΑ, μετά δε το 1980 σε ποσοστό 58%.

    Βεβαίως, υπάρχει παραδοχή ότι μία ενδεχόμενη μεταβολή στην ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική, μπορεί να τροποποιήσει αρκετές από τις ανωτέρω προβλέψεις. Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι οπωσδήποτε στο "επίκεντρο" της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου φέτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 February 2008 - 7:30:17 UTC