Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία για το ασφαλιστικό
  • [02] «Εναλλακτική πρόταση εξουσίας»
  • [03] Δεν επετράπη η είσοδος

  • [01] Απεργία για το ασφαλιστικό

    Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία για το ασφαλιστικό έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί φορείς, δημοσιογράφοι και όλες οι Ενώσεις του Τύπου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο συμμετάσχει στην απεργία δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

    Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα Ταμεία, οι τράπεζες, τα νοσοκομεία, οι βιομηχανίες, οι οικοδομές.

    Προβλήματα αναμένονται στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μπλέ λεωφορεία. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κάνουν εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ. Μετρό, Ηλεκτρικός και Τράμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί εως τις 4 το απόγευμα.

    Από τα μεσάνυκτα της Τρίτης και έως τα μεσάνυκτα της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναερίου κυκλοφορίας. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος, μετά από σχετική ερώτηση, στο ασφαλιστικό, δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα απ' όσα έχει πει σχετικώς και παρέπεμψε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

    Ερωτηθείς αν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός 3-4 εβδομάδων απάντησε ότι δεν έχει κάτι περισσότερο επ' αυτού και πως όταν αποφασιστεί από την Κυβερνητική Επιτροπή θα ανακοινωθεί επισήμως.

    [02] «Εναλλακτική πρόταση εξουσίας»

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους), με θέμα : «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

    Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ παρουσίασε σε συγκέντρωση καλλιτεχνών η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στα άλλα κόμματα.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το θέμα δεν είναι μόνο να φθάσουν στο κατώτατο εκλογικό όριο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι, πρόσθεσε, να μην είναι δυνατή, αν δεν μπορεί να ηττηθεί πολιτικά πλήρως, η γραμμή του ιστορικού συμβιβασμού. Τώρα, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την συγκέντρωση και συσπείρωση των αντιμονοπωλιακών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την οικοδόμηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου συμμαχίας, που θα δώσει νόημα και αποτελεσματικότητα στους καθημερινούς αγώνες, θα δώσει ώθηση στην διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που είναι ασύμβατη και ασυμβίβαστη με την ύπαρξη και δράση των μονοπωλίων παντού.

    Απαντώντας έμμεσα στην πρόταση που διατύπωσε το συνέδριο του ΣΥΝ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για διαφοροποιήσεις και ελιγμούς στο επίπεδο της διαχείρισης, αλλά η εναλλακτική πρόταση εξουσίας που εδράζεται στο επίπεδο της οικονομίας, της κοινωνίας συνολικά.

    Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, σημείωσε, μπορεί να βρεθεί και χωρίς να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους τα μονοπώλια, χωρίς να τεθεί σε αμφισβήτηση ούτε μια δέσμευση απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και στις λεόντειες συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

    Η κ. Παπαρήγα είπε τέλος, ότι "η ριζική ανατροπή δεν πρόκειται να έλθει σε μια νύχτα, δεν θα είναι ένα μονόπρακτο έργο, θα είναι μια συνεχής πορεία της λαϊκής αντεπίθεσης που φιλοδοξεί να αποσπάσει κατακτήσεις, να μειώσει ή να αμβλύνει τις συνέπειες των ταξικών αντιλαϊκών μέτρων, και στη βάση αυτή θα αποκτά πείρα για το επόμενο και μεθεπόμενο βήμα ως το μεγάλο άλμα της τελικής νίκης".

    [03] Δεν επετράπη η είσοδος

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος αποχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ επειδή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, εμποδίστηκε από τη διοίκηση η είσοδος στην αντιπροσωπεία του κόμματος και στα ΜΜΕ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να συναντήσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους για θέματα «"ελαστικής εργασίας" και "ενοικιαζόμενων εργαζομένων" και να τους καλέσει στη γενική απεργία της Τετάρτης.

    Στην είσοδο του ΟΤΕ και πριν αποχωρήσει, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως μετέβη στον ΟΤΕ για να συναντήσει τους 3ωρίτες και 4ωρίτες εργαζόμενους στον οργανισμό, αλλά, πρόσθεσε, «παρόλα αυτά, η Διοίκηση του ΟΤΕ εμποδίζει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων, εμποδίζει την είσοδο της αντιπροσωπείας μας. Δεν μας αφήνει να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους».

    «Αν ήταν καμία αντιπροσωπεία της SIEMENS, η Διοίκηση του ΟΤΕ θα έσπευδε να τους προϋπαντήσει, να τους υποδεχθεί και να τους φέρει σε επαφή και με τους εργαζόμενους αλλά και με τις προμήθειες του Οργανισμού», σημείωσε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «δεν θα εμποδίσουν μ΄ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα που έχουμε να επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους και να αποτελούμε μια νέα ελπίδα για τους αγώνες τους. Τους καλούμε αύριο να δώσουν μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα».

    Σε ερώτηση ότι το ίδιο έχει συμβεί και με αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων της Αριστεράς και αν θεωρεί ότι πρέπει ο υπουργός να απαντήσει καθώς ο ΟΤΕ είναι εποπτευόμενος οργανισμός ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε:

    «Οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν σαν το τσιφλίκι κανενός. Πόσο δε μάλλον, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι πάντα ευπρόσδεκτα όταν ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους. Είναι αδιανόητο σήμερα να συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, της ενέργειας. Είναι περίπου σαν να θέλει κανείς να πουλήσει το ασανσέρ της πολυκατοικίας του με το πρόσχημα ότι δεν έχει τη δυνατότητα να το συντηρήσει. Αυτή η πολιτική όμως θα ανατραπεί μέσα στους κοινωνικούς αγώνες. Και θα το δούμε σύντομα αυτό».

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει την επίσκεψή του στον ΟΤΕ, διότι «η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι πρέπει να μην συνοδεύομαι από την αντιπροσωπεία μου και από τα ΜΜΕ, πράγμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητικό».

    Ανακοίνωση του ΟΤΕ

    Τη δική της εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν στο μέγαρο του ΟΤΕ στην Γβ Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή και τις δηλώσεις που έκανε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως "η είσοδος σε κτίρια του ΟΤΕ δεν επιτρέπεται σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα και μέσα ενημέρωσης. Από τον κανόνα εξαιρούνται αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και οι συνοδείες τους που είναι ευπρόσδεκτοι, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλει το αίτημα εγκαίρως και να μην συνοδεύονται από ΜΜΕ μέσα στο κτίριο. Την διαδικασία αυτή σεβάστηκαν μέχρι τώρα όλοι οι αρχηγοί και εκπρόσωποι που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί εγκαταστάσεις του ΟΤΕ".

    Σε ό,τι αφορά το αίτημα του προέδρου του ΣΥΝ και της συνοδείας του, τονίζεται ότι αυτό έγινε αμέσως αποδεκτό, παρά το γεγονός ότι εστάλη μιάμιση ώρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη. "Ουδείς αρνήθηκε την είσοδο στον ίδιο και τους συνεργάτες του", καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 February 2008 - 23:30:14 UTC