Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο
  • [02] Στην Καβάλα ο Αλ.Τσίπρας
  • [03] Στα 101,31 δολάρια το πετρέλαιο

  • [01] Εγκρίθηκε το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

    Το εθνικό χωροταξικό σχέδιο ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Για "μεγάλη μεταρρύθμιση" έκανε λόγο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Γ.Σουφλιάς. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του κ.Σουφλιά.

    Νωρίτερα, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ για θέματα των Υπουργείων Αμυνας και Εσωτερικών.

    Το ΚΥΣΕΑ όρισε νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον μέχρι χθες επιτελάρχη, αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα, στη θέση του Αναστάσιου Δημοσχάκη. Αποστρατεύτηκαν ο μέχρι σήμερα αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος κ. Δημοσχάκης και ο υπαρχηγός Στέλιος Σύρος, στους οποίους -όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος- απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού και υπαρχηγού της αστυνομίας, αντίστοιχα.

    Στις 14.00, ο κ. Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

    Συνάντηση Καραμανλή με Αβραμόπουλο

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι "είμαστε πλέον στο παρά πέντε για να ξεκινήσουμε -μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες- ένα πολύ πλούσιο μεταρρυθμιστικό και νομοθετικό έργο", ενώ ανακοίνωσε την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο σεισμού κι αν υπάρχει κάποια ειδοποίηση στο Υπουργείο, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: "Όχι δεν έχουμε κάποια τέτοια ειδοποίηση. Εξ άλλου, για πείτε, πότε ειδοποίησε ο σεισμός;".

    Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ανέφερε ότι "το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας είναι σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε τι που θα μπορούσε να προκύψει, είτε αυτό αφορά σε φυσικά φαινόμενα, είτε σε διαχείριση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία των Ελλήνων πολιτών".

    Τέλος σε ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια λεπτή περίοδο και πρόσθεσε ότι αξίζει να εμπιστευθούμε την ελληνική κυβέρνηση ως προς τους χειρισμούς της αυτή την ώρα. "Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πείσουμε τη χώρα μας να οδηγηθεί σε μια κατάσταση βαλκανοποίησης. Τι εννοώ με αυτό; Η ευρύτερη περιοχή μας έχει πολλές εστίες κρίσης. Μακριά, ωστόσο, όλα αυτά από την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού, δημοκρατίας και εκείνο που προέχει είναι να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε πολιτικές εθνικής ανάπτυξης και προόδου επ' ωφελία της πατρίδας μας, αλλά και των γειτονικών χωρών, αναδεικνύοντας το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας. Και υπ' αυτή την έννοια οι χειρισμοί γίνονται με σύνεση, σοβαρότητα και το σημαντικότερο είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πνεύμα συνεννόησης και ομοψυχίας, που τούτη την ώρα είναι απαραίτητο για τα περαιτέρω βήματα", συμπλήρωσε.

    [02] Στην Καβάλα ο Αλ.Τσίπρας

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας και αντιπροσωπεία του κόμματος από τους Λίτσα Αμμανατίδου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης, Γ. Χελάκη, μέλος ΚΠΕ και τον Δημ. Τζανακόπουλο, Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΝ, θα επισκεφθούν σήμερα την Καβάλα.

    Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που γίνεται στην Καβάλα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με χρήση ως καύσιμο εισαγόμενο λιθάνθρακα.

    Την επικείμενη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποηθεί 14-16 Μάρτη, τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και την οργάνωση καμπάνιας ένταξης νέων μελών στον Συνασπισμό, συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στη συνεδρίασή της

    Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι για την Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις περιφερειακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στην πανελλαδική ανάπτυξή του, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ελπίδες των πολιτών για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας.

    Για το ασφαλιστικό, το οποίο επίσης συζητήθηκε στη συνεδρίαση, αναφέρεται ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν πρωτίστως οι νέοι, οι γυναίκες και οι διατάξεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

    Τονίστηκε η ανάγκη για μια ακόμη αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων στην προσπάθεια, όπως αναφέρεται, συρρίκνωσης αυτονόητων κεκτημένων που ούτως ή άλλως υπολείπονται των αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η ένταση της καμπάνιας ενημέρωσης και η εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα εκεί που «η γενιά των 400 και 600 ευρώ δουλεύει όλη την ημέρα, χωρίς δικαιώματα για ένα χαρτζιλίκι».

    Στο πλαίσιο της οργανωτικής ανάπτυξης του ΣΥΝ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πανελλαδικής καμπάνιας ένταξης νέων μελών με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα.

    [03] Στα 101,31 δολάρια το πετρέλαιο

    Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα η ονομαστική τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τα 102 δολάρια το βαρέλι και αγγίζοντας προσωρινά τα 102,08 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια πλησίον των 101 δολαρίων.

    Η εκτίναξη της τιμής του αμερικανικού ελαφρού αργού πλησίον του ιστορικού ρεκόρ σε αποπληθωρισμένη βάση των 102,53 δολαρίων το βαρέλι, που είχε σημειωθεί το 1980, ένα χρόνο μετά την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν, οφείλεται στην απότομη πτώση του δολαρίου στο ιστορικό χαμηλό των 1,5073 δολαρίων ανά ευρώ - λόγω των χθεσινών αρνητικών ανακοινώσεων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία - που πυροδότησε κύμα τοποθετήσεων στις αγορές εμπορευμάτων.

    Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου κέρδιζε, το μεσημέρι, 43 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό "κλείσιμο", με την τιμή του να ανέρχεται στα 101,31 δολάρια. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ ανερχόταν στα 99,61 δολάρια, κερδίζοντας 14 σεντς στο βαρέλι.

    Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες αγορές εμπορευμάτων σήμερα, με τον χρυσό να σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ στα 964,70 δολάρια η ουγκιά, ενώ οι τιμές του χαλκού, του αλουμινίου και του αργύρου κυμαίνονται πλησίον πολυετών υψηλών επιπέδων.

    Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές διατηρούνται, παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα και λόγω του κύματος ψύχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη, το οποίο οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για καύσιμα θέρμανσης και λόγω ενδείξεων ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής του κατά τη συνάντηση της 5ης Μαρτίου.

    Χθες, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, κ. Σακίμπ Χελίλ, είπε ότι τα μέλη του καρτέλ θα συμφωνήσουν να μην προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής τους, εν μέρει λόγω φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης.

    Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα καυσίμων, που θα ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ εκτιμούν ότι, την εβδομάδα που έληξε στις 22 Φεβρουαρίου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια. Ωστόσο, τα αποθέματα προϊόντων διύλισης - συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντίζελ - εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2008 - 11:30:24 UTC